skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Karburator a topenie
prohledat
3 příspěvků (zobrazeno 1 až 3) od 19.11.2003 do 20.11.2003, založil/a
18:39:06
20.11.2003
20.11.2003
Flico
No ja pracujem v Ke. Tak sa mi vidi, lebo kolega ma tiez Favorit a pozeral som ako to funguje jemu, ze tam to neotvara ventil. Asi je zlomena alebo vyskocena packa na otvaranie ventilu. Najprv som si myslel ze Favorit nema ventil kurenia a kurenie sa zapina iba preklopenim klapiek. Na skodovke ide k ventilu ovden ale na Favorite je to cez klapku. Skusim sa na to cez vikend pozriet. Ohladom membrany som sa pytal preto, lebo na SEDR mam asi tri z toho jednu novu. Inac maju tuna aj favoritacku ale je podla mna dost draha cca 170 Sk. Ale aj tak dik za ochotu. Inac ja mam Gardecko. Ten Favorit je frajerkinho otca. Este raz dik. Flico
23:50:56
19.11.2003
19.11.2003

Tomáš SK
Flico, odkiaľ si ? S tým kúrením to určite bude nejaká prkotina. Ak by si mal cestu okolo Trenčína, môžme to pozrieť. Mne na SEDRe membránka takisto tiekla, stačilo ju vymeniť. Favoritový karbec som v živote nevidel, ale však to zdemontuj a zbehni do predajne...
12:47:46
19.11.2003
19.11.2003

flico
Hi all.
Tecie mi z karburatora na Favorite (r.v. 1993) na tom mieste, kde je membrana akceleracnej pumpy (asi bude prasknuta membrana) ked sa packa, ktora ju stlaca sa vracia do vychodiskovej polohy. Chcem sa opytat, ci je membrana rovnaka ako na karburatori do S120 EDSR resp. SEDR?
Dalej sa chcem spytat, ako je mozne rozbehat topenie na Favoritovi. Ani po dlhej jazde to nezacne topit. Klapky funguju (ked prepnem na teply tak ma ventilator vecsi odpor), ventil asi na tom topeni nieje (aspon som ho tam nevidel). Hadice su zapojene spravne a su aj patricne horuce. predpokladam ze je zavzdusneny radiator. Da sa to nejako odvzdusnit ako na S120. Resp. aky iny moze byt na tom problem ?
Vdaka za odpovede a nazory.
Tecie mi z karburatora na Favorite (r.v. 1993) na tom mieste, kde je membrana akceleracnej pumpy (asi bude prasknuta membrana) ked sa packa, ktora ju stlaca sa vracia do vychodiskovej polohy. Chcem sa opytat, ci je membrana rovnaka ako na karburatori do S120 EDSR resp. SEDR?
Dalej sa chcem spytat, ako je mozne rozbehat topenie na Favoritovi. Ani po dlhej jazde to nezacne topit. Klapky funguju (ked prepnem na teply tak ma ventilator vecsi odpor), ventil asi na tom topeni nieje (aspon som ho tam nevidel). Hadice su zapojene spravne a su aj patricne horuce. predpokladam ze je zavzdusneny radiator. Da sa to nejako odvzdusnit ako na S120. Resp. aky iny moze byt na tom problem ?
Vdaka za odpovede a nazory.