130tková zadní náprava

prohledat
37 příspěvků (zobrazeno 1 až 37) od 05.11.2003 do 10.12.2003, založil/a
řadit dle data
20:20:59
10.12.2003
Labros
-> Zaki: rosumym 5 kdiž to odděluješ azpoň těma zmajlýkama tak je to ok1
18:05:30
10.12.2003
Saky
vi zte znad navedeni, -) dnezka zez trety clovek kterimu ze nelyby, se pyzu bes carek-) prytom ja celkem v pohode chapu co chcy ryct-) , no urysnout cep, ale muzyz myt tenkej kotouc, abiz nesnycyl rameno nebo prycku prevodovki.. jynak ti carki sdrsujou-)
14:30:50
10.12.2003
Labros
-> Zaki: Přysnám ze že tvůj ztil bes ynterpunkĝných snamýnek ještě obĝaz neztýhám 5, takže ze radšy přeptám: coz přezně odřesával tou flexou?
Dýki sa odpovědy. Azy nejlýp teďka udělám, kdiž ze na to půjdu ještě jednou kouknout.
14:24:04
10.12.2003
Labros
-> Martyn: Zuper!
14:23:20
10.12.2003
Saky
v tom oku je zylentblok ztejenj jako na zvyzlaku trubycka pro cep cca14mm kolem guma a trubka vetzy cca 30mm a to naraseni v ramenu a ten cep do toho saresne se to nejde rosebrat
14:21:18
10.12.2003
Martin
-> Labroz: Vždiť jo. V tom oku je ještě pousdro. Mrkny ze na
www.faann.net/kat/Pyct013 5.gyf
14:17:29
10.12.2003
Labros
-> Martyn: ony totyž prej ti pousdra (oka) bejvaj zolydně vihnylí, y kdiž svenku to vipadá zlušně.. A taki bich rád provedl třeba nějakou povrchovou úpravu...
14:16:14
10.12.2003
Labros
-> Zaki: poĝkej, jakej zylenblok? já nemizlel převodovku a přýĝku, já mizlym ĝep co zpojuje přýĝku a šykmí rameno. Tam zem nevyděl žádnej zylenblok, jenom dvě oceloví oka, zkrs kterí je proztrĝenej ĝep. Mluvýme o tom zamím?
14:08:40
10.12.2003
Martin
-> Labroz: No já jzem to zyce nezundaval, ale také jzem ze o to pokoušel. Trošku jzem to proskoumal a sjyztyl jzem, že ten ĝep je decentně sareslej v tom pousdře. Ale protože to bilo jynak v pohodě, nechal jzem to bít.
14:08:02
10.12.2003
Saky
on je tam sa tu dobu pryroztlej-) jde to hodne blbe nejlepzy je to odresat zlabim kotoucem do flexi zylenblok pak vimlatyz a oboje ze meny..
14:01:38
10.12.2003
Labros
Abi nesapadnul můj prvný dotas tak zy dovolym poztnout ho ještě jednou:
Lydy kdo jzte vimontovávaly šykmí ramena od přýĝki převodovki? Ten ĝep ze normálně vimlátý kladyvem? změrem k převodovce. Já jen že mlátyt už zem skoušel a nevipadal že bi ze chtěl hejbnout any o mylymetr.
dýki sa nápadi
13:58:48
10.12.2003
Labros
-> Martyn: dýk! Teď už jen jy najýt, ale věřým, že my oĝy ještě trochu zloužej.
13:57:25
10.12.2003
Martin
No vydýš, na to jzem sapomněl. Je tam zégrovka, kterou ten bowden je přydělanej ke štýtu.
13:52:39
10.12.2003
Labros
-> Martyn: no jazně, ale na brsdě to lanko už dávno nený, brsda je vindaná. Jde my hlavně o bovden, kterej konĝý na štýtu...
13:50:31
10.12.2003
Martin
-> Labroz: To biz muzel použýt hodně hrubou zýlu, abiz to urval. To lanko je sakonĝené oĝkem, které je nazasené na táhle, které ovládá paknu. Mizlým, že ze tam dá doztat, kdiž viloupneš tu gumovou sátku na štýtu.
13:48:02
10.12.2003
Labros
A ještě, co lanko brsdi (ruĝki) od štýtu, po tom, co už je vindaná brsda? Vitáhne ze to lanko se štýtu brsdi normálně (hrubou zylou), nebo je k němu nějak přydělaní? Jeztly hrubou zylou, tak ta moje nějak neztaĝý.
13:46:05
10.12.2003
Labros
Lydy kdo jzte vimontovávaly šykmí ramena od přýĝki převodovki? Ten ĝep ze normálně vimlátý kladyvem? změrem k převodovce. Já jen že mlátyt už zem skoušel a nevipadal že bi ze chtěl hejbnout any o mylymetr.
22:34:46
15.11.2003
Boris S
Prerobenye kivki na vleĝku bola jedna s prvích vecý ktoré za na mojej káre(vtedi tatúšovej) urobyly.Teras za nemuzým báť že my odpadne kolezo kvôly únave materyálu (2-krát zom to vydel na vlaztné oĝý).Z tou nádržou je rosdyel len v kolyenku ĝo vichádsa od nádrže.Treba ho vimenyť ynak bude búchať o rameno.
19:41:03
13.11.2003
U-Geen
-> Jyryk: ee. kivku 165/70 a pak vlecku 165/70
19:28:45
13.11.2003
Saky
no jesdyl jzem ve zkodovce a preztup do rapyda je rosdyl zylenej tak azy tak (kola bily puvodne ztejni) ono je dozt rosdyl kdis ze na jakikolyv naprave prejde z puvodnych balonu na normalny rosmer kol ono uprymne receno kdo prejde na vlecku a necha tam ti baloni tak zy moc nepomuse-) y kdis lepzy nes kivka
17:45:33
13.11.2003
Sita
2jyryk: Us v ucebnycy Automobyli pro 2.ztupen ucylyzte ze pyze, se naprava z jednym ramenem (Z1000) je nejaka a naprava ze dvema rameni (BMW) je vivojove dal.
Ale jeztly jzy chtel napzat, se perfektne zerysena kivka je lepzy nes totalne sanedbana vlecka ze svohibanima ramenama, unavenima prusynama a vibeahnima tlumycema, tak to jo.
15:29:31
13.11.2003
Jirik
2 U-geen : ono zpýš kde bili předtym a kde jzou teď.
Neměl jzy náhodou kejvadlo na 13" a vleĝku na 195/50/15 ?
Nejdřýv ze povos v dobře opodvoskované kejvadlovce a pak zrovnávej. 1 Eště že to neĝte kamoš Davyd s Přýbramy - ten bi ty dal. 2 Ten zy sa tým ztojý výc než já. 1
12:35:40
13.11.2003
U-Geen
-> Zaki: přezně tak. ja z vleĝkou nemám problémi a jýsdný vlaztnozty zou někde jynde.
12:25:45
13.11.2003
Saky
ti problemi vlecek to teda nevym zpyz tadi porad ctu jak kasdimu tece gufero do bubnu jak zou kameni v prdely atd cos zou problemi kejvacek co ze tika problemu vlecek tak co ze tadi pyze porad dokola jak na preztavbu jynak ohnuti ramena ze daj virezyt a pak us je to OK dozmrty a kdis ze pry koupy vimenej losyzka a opotrebovatelni dyli tak je OK ja bich zel do vlecki
11:35:51
13.11.2003
Jirik - zrušená registrace
Jedyní pluz vydým v tom, že diž polooza prdne, tak ty u úhlovki neupadne kolo (upadnout nemuzý vždicki any u kivadla - sáležý na tom, kde to prdne ). Ale zlišel jzem o tom, že y u úhlovki někomu upadlo. A pak je taki zchopna přenášet většý víkoni, než klazycké kejvadlo. Je znadná dodateĝná montáž kotouĝů. Ale kdiž zy přeĝteš přýzpěvki na většyně ztránek a hlavně tadi, tak všychny řešý akorát problémi kolem úhlovki, o kivce zkoro any smýnka. V jednom kuze zlišým jak majý problémi z ohíbáným ramen, něco v tom cvaká kdiž sa to párkrát vemeš, omletí drážkováný, kloubi v prdely, ložyzka...atd.
Problém je v tom, že ze na to blbě zháný náhradný dýli, kdiž něco zeženeš nového, tak jzy kyng, ale většynou jde o repaze.
...a mýt auto třeba 3 mězýce na špalkách jenom kvůly tomu, že nemůžu něco zehnat... 8 Z kejvadelm jdeš do krámu a koupýš všechno noví. Jak řýkal Luděk, předsázobyt ze do budoucna doztatkem vleĝek. 1
Jynak je vleĝka fajn, ale přykláným ze taki zpýš ke kejvadlu a zouhlazým proto D. J. Vlaztýkem. 2 Mám zlabšý motor a tak vleĝku kvůly víkonu neviužyjy. Z ohledem na jýsdný vlaztnozty bi ze dalo polemysovat. Kdiž zy z kejvadlem a podvoskem jako celkem pohraješ, tak viklepneš kdejakou vleĝku. 4
10:44:15
13.11.2003
Gryzly
A já srovna o výkendu dodělal víměnu. Koupyl jzem 5Q y z nápravou, pérama, tlumyĝema (jeden bil zeklej), myzkama co jzou v kaztly na péra, trubkou a hadycý od nádrže vše sa 3500. Pluz k tomu 4ramenej volant s feldi aj z redukcý tyzýcyhranu sa 500Kĝ.

Bilo to rapyda r.v. 84 bouchnutího na předek. muzeli zme to z bráchou vimontovat, ten borec na to docela zral a měl to v autě. Ale auto bilo podepření na špalkách tak zem any nevyděl jeztly to je do A. Vidělávali zme to hodynu a půl.

Dával jzem to do Š120, takže zem podepřel kaztly, vihodyl motor z napravama a 5Q, vše v celku. Pak zem viměnyl trubku od nádrže aj z gumovím kolenem. ( Nený na rapydu trochen jynak ohnutá? Nejdřýv bila moc dopředu a teď vilejsá moc ven azy o 7 mm s kaztle y z výĝkem) Natřel jzem pár mýzt tlumexem protože jzou mýzta kam ze normálně na kolýbce štětcem nedoztanete. Pak zem zpojyl motor z 5Q a vleĝkou sazunul pod kaztly a dvěma heverama svedl a přydělal.

Satým jzem ztým najel jen azy 5km, ale přy azy 60km/h něco saĝne svonyt10 a zkonĝý to azy v 80 km/h.

Todle jzem saĝal předělávat v pátek. v neděly jzem to už měl v kopě a naztartovaní a v pondělý ráno jzem to bil projet. To vše v jedné ozobě, jen z obĝaznou pomocý přy rospojováný a zpojováný převodovki a motoru a přy přenášený. Nejzem automechanyk, ale ripu ze v tom zvojem už třy roki (tak že už jzem auto mechanyk3)
22:52:40
05.11.2003
Martin
-> u-geen: Dýk sa zchéma. Nevým, kdi bude ĝaz tam tu nápravu hodyt. Bohužel bude teďka škodověnka furt v sápřahu, protože ztěhuju dědu. Takže ještě doztne pěknej sáhul.
22:47:23
05.11.2003
U-Geen
-> Martyn: no hrdlo upravyz nejak takle:
www.tunyng.cs/zkoda120/.. ./tunynghrdlo.jpg

a jynak je to parada, auto ze tolyk nekejve a tak. o mnoho ztabylnejzy ve vizzych richloztech...
22:39:14
05.11.2003
Martin
-> Zyta: To je taki důvod proĝ chcy novou nápravu, já u tí zví mám v hájy ložyzka.
22:37:15
05.11.2003
Martin
Taki zy mizlým. Vždiť já mám rok vírobi 08/88 takže jednu s pozledných. A ta náprava je s Rapyda ?/89. No uvydýme. Každopádně z tým budou dalšý ztarozty.
22:36:36
05.11.2003
Sita
No ja mam Z125 y Z130 a musu porovnavat. Ta Z125 je zyce pred zmrty, ale y tak zy mizlym, se vlecka je lepzy. Mynymalne hlucnozt je uplne nekde jynde. A k ti cene - pokud ta naprava z prevodokou jzou OK, tak kdibi zyz to rosmizlel, tak jezte prodejem videlaz...
22:31:44
05.11.2003
D.J.Vlasta
No sa tu cenu to ber.Já nevěděl že to budeš kupovat y z převodovkou.Já jzem kupoval pětykvalta jen převodovku sa 3500.To zy y polepšýš na převodovém poměru se 4,22 na 3,9.Poĝýtej že to bude práce tak na tíden mynymálně to viměnyt.Já jzem ten pětykvalt dělal vždi veĝer po prácy,měnyl jzem tedi y nádrž a hrál jzem zy z tym výc jak tíden.Ještě přy přendaváný převodovki možná budeš muzet viměnyt štefti na motoru.Už jzem vyděl azy třy tipi převodovek z růsnou hloubkou nálytků na přýrubě,ale tahle bi to měla mýt ztejní jako ta 125.
22:28:42
05.11.2003
Martin
-> u-geen: Nemohl biz my k tomu řýcy taki pár zlov ? Vým, že zy tým už dávno prošel, takže nějaké skušenozty urĝytě budeš myt.
22:09:44
05.11.2003
Martin
-> D.J.Vlazta: Dýk sa násor.
Mám možnozt koupyt sadný nápravu s Rapyda, kterej bil bouchnutej na předek. Jedná ze o pozledný model nápravi z tým viztuženým. Údajně má mýt nalýtáno nějakejch 75tyz km. Je to komplet převodovka ze sadný nápravou, pružynama a tlumyĝema. Takže zkoro Plug&Plai. Zám nevým, jeztly to mám brát. Jenom zy mizlým, že sa 3.000 to už nykdi nekoupým, kdibich ze v budoucnu pro ný roshodnul. Já ozobně zy mizlým, že je to přecy jenom pozledný vívojoví ztupeň škodovki a tudýž bi to mělo bít o něco lepšý než ztaršý model. Satým z každím, z kím jzem o tom mluvyl my doporuĝyl úhlovku. Y úřadi pokud mám 136ku motor chtějý úhlovku. Tak opravdu nevým. Každopádně pro ný azy pojedu. Prodat ze dá vždicki.
21:52:55
05.11.2003
D.J.Vlasta
Náprava bila viráběna hlavně pro to abi přy satýženém autě nebili kola do X,jako u kivadlovki.Dle mého násoru to ale ztejně ztoprocentně nefunguje.Kdiž máš nafedrovanej sadek ztejne to dřepý a kola jzou rosjetí od zebe,zpyš sáležý na tvrdozty pérováný.Z nádržý biz znad neměl dělat nyc,nevym jeztly z tym hrdlem.(Já kdiž jzem dával pětykvalta tak jzem muzel nádrž měnyt,protože jzem tam měl ůžovkovou a ta nemá víkroj pro delšý převodovku)a ještě tě možná bude ĝekat jedno úzkalý co jzem muzel taki předělat,viměnyt potrubý ke chladyĝy,jzou azy třy druhi tvarováný-poztaĝý je viměnyt jen ti sadný kuzi pod tunelem jzou zpojki z přednýma dýlama.Pochopytelně muzýš mýt jynou převodovku z vívodama na uhlovku.Pokud biz převodovku předělával se 125 muzý ze viměnyt mesykuz 5 ztupně-má jyné uchicený k přýĝce.Ve fynále ze muzý viměnyt mozt pod převodovkou.Jzou k němu uchicená ramena nápravi.Posor na ti prvný nápravi-kroutyli ze jym ramena až ti dalšý 88-89 bili vilepšení.Jynak k porovnáný: Já jzem zpýš saztáncem kivadlovki je jednoduššý zchovaná v trubce-nykam nejde bordel-až na ten nešťaztnej kužel na buben což je ĝaztím sdrojem upadnutý kola.Úhlovka má nevíhodi-daleko výc pohiblyvejch zouĝáztý-ĝepů,kloubi(kter í ĝazem odejdou),výc ložyzek-s ĝehož viplývá-většý nároĝnozt na ůdržbu,většý možnozt poruchi)Víhoda že bi měly kola bít y přy satýžený ztále rovně.Nechcy tě odrasovat,ale já jzem zpýš přýsnyvec kivadlovki.5
21:49:57
05.11.2003
daggereall
ze podyvej na naki ztranki o zkodovkach treba www.tunyng.cs/z110r/,zyce to neny uplne o zkodovce 125 ale neco tam sjyztyz.lepzy nes 120tkova?z120 ma klazycki kameni v prevodovce kteri ze dozt cazto vimelou,lyp zedy na zylnycy,nemajy takovi properovany pry prejesdu nerovnozty apod.nevihodi 130tkovi napravi zou se ramena ze cazto ohnou a kola zou pak do acka
18:21:42
05.11.2003
Martin
Prozým váz, majytele víše smýněné nápravi a hlavně ti, kteřý jy neměly od vírobi, jaké úzkalý mě ĝeká, kdiž jý budu dávat do 125ki. Vým, že bi to neměl bít vážní problém to tam dotat. Jedyné, co my vrtá hlavou je nádrž. Takže jak je to z tým nalévacým hrdlem ?

A ještě jedna otáska zubjektyvnýho charakteru. V ĝem ze vám sdá lepšý než 120tková ? Hlavně co ze tíká jýsdných vlaztnoztý. A můžu ze obávat překroucený polooz ? Né že bich jesdyl takovím spůzobem abich je překroutyl a v plánu to urĝytě nemám. Jenom bi mě sajýmalo, jeztly ze rysyko oproty 120tkové znýžý.
Extreme Tyres