skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Podlaha+lak
prohledat
15 příspěvků (zobrazeno 1 až 15) od 19.09.2002 do 24.09.2002, založil/a
15:52:24
24.09.2002
24.09.2002
Jirik
0023, hehe. :o)
11:12:44
24.09.2002
24.09.2002
lukas
Jirik - kolik ti je ty kmete ??? (me 23) ale dal jsem si zavazek ze nebudu chlastat - uz je to celkem neunosny a kdyz pouziju asociaci na skodovky - prechlastany auto ne a ne nastartovat :-(((. Takze leda tak kdyz pujdem nekam s kamosema - tak 3x do mesice....
11:06:52
24.09.2002
24.09.2002
Jirik
Přebrousí pod vodou. Je lepší si koupit několik druhů brusných papírů.
Ne s plátnem ale papírem. Ten plátnovej se ti po chvíli namočení začne rozpadat.
Nekupuj žádný drsný, poškrábal bys kastli a rýhy by pak byly vidět i po kitování.
Spíš několik druhů jemnějších. Od drsnějšího s menší hrubostí až po ten nejjemněší.
Využiješ všechny jak pro zdrsnění a zbroušení pův. laku tak pro vyhlazení stříkacího kitu - základu. Bacha na stříkání míst kde je stříkací kit - veme do sebe trochu barvu. A tak je lepší se na tato místa více soustředit při stříkání vrchní barvou. Kde stříkneš 2 vrstvy /podle typu barvy/ tak tady je lepší 2,5 vrstvy. Zní to blbě, ale prostě trochu víc než jinde.
Ahoj
Ne s plátnem ale papírem. Ten plátnovej se ti po chvíli namočení začne rozpadat.
Nekupuj žádný drsný, poškrábal bys kastli a rýhy by pak byly vidět i po kitování.
Spíš několik druhů jemnějších. Od drsnějšího s menší hrubostí až po ten nejjemněší.
Využiješ všechny jak pro zdrsnění a zbroušení pův. laku tak pro vyhlazení stříkacího kitu - základu. Bacha na stříkání míst kde je stříkací kit - veme do sebe trochu barvu. A tak je lepší se na tato místa více soustředit při stříkání vrchní barvou. Kde stříkneš 2 vrstvy /podle typu barvy/ tak tady je lepší 2,5 vrstvy. Zní to blbě, ale prostě trochu víc než jinde.
Ahoj
10:58:52
24.09.2002
24.09.2002
Jirik
Hehe, ale o stříkání na rez tady nikdo nemluvil.
A příště nepij. Alkohol je pro chlapce tvého věku ten nejhorší jed. Dej na radu vetchého a zkušeného kmeta Jirika.
A příště nepij. Alkohol je pro chlapce tvého věku ten nejhorší jed. Dej na radu vetchého a zkušeného kmeta Jirika.
13:23:02
23.09.2002
23.09.2002
lukas
no je jasny ze puvodni lak nikdo nikdy neudela ale nevidim smysl v tom strikat barvu na rez - uz kolikrat sem videl auta zpraseně nastříkaný (dokonce i odlupující se novou barvu která byla přes původní. Tak si kdyztak mrknete na to jak sem to myslel -mě to přijde celkem srozumitelný - i když ty noční příspěvky jsem psal totálně namol :-))).
K těm zkušenostem - kusy podlahy - podběhy, z vnějšku tak nejvíc co jsem dělal v tahu byla haubna a jinak na trabikovi ramena. Celý auto jsem teda fakt nedělal a asi bych kdybych někdy pořádně auto chtěl nechal odbornikum v lakovně.
Když si tu každej myslíte jak jste chytrý tak o tom kecejte ať nemusej "radit" vostatním takový blbci nedoukové a magoři jako jsem já.
K těm zkušenostem - kusy podlahy - podběhy, z vnějšku tak nejvíc co jsem dělal v tahu byla haubna a jinak na trabikovi ramena. Celý auto jsem teda fakt nedělal a asi bych kdybych někdy pořádně auto chtěl nechal odbornikum v lakovně.
Když si tu každej myslíte jak jste chytrý tak o tom kecejte ať nemusej "radit" vostatním takový blbci nedoukové a magoři jako jsem já.
12:48:15
23.09.2002
23.09.2002
alena
brousit zdravou barvu na plech je ptákovina- orig. lak je- fosfátování, základ-plnič a vypalovák, to už doma nikdo neudělá, stačí špatná místa obrousit, dokytovat a max. po přebroušení a odmaštění lehce stříknout základem nebo stříkacím kytem, pokud by pův. lak byl poškozený a mastný, s podlahou to semé- odchlíplý tmel, rez odstranit- základ, pak stříb. Tlumex a přes nej černý, nebo bitumen a pod
12:41:15
23.09.2002
23.09.2002

Tuner#2 - zrušená registrace
Až na čistej plech je hovadina - samozřejmě někde kde je rez, tak to jo, ale na ploše se normálně nechává původní a jen se to přebrousí.
09:32:08
23.09.2002
23.09.2002
Jirik
A propo, kolikrát jsi stříkal ty auto, a nebo kolikrát jsi u toho alespoň byl ?
09:31:29
23.09.2002
23.09.2002
Jirik
Dělej jak myslíš, ale podkladu a vypalovanýmu původnímu laku se to ani omylem nevyrovná.
Pak bych si to opravdu nechal udělat u profíků, nechci potom vidět ale tu cenu.
Myslím až mu tam přitáhnete auto napidlený celý základem tak se posadí na prdku.
Modlete se potom aby se to někde nezačalo loupat a pod tim nečuměl holej plech.
Během jednoho dvou dnů je rezavej. Zeptej se tady kluků co stříkali auto, jestli brousili celou kastli až na čistej plech. Určitě jich bude hromada.
Pak bych si to opravdu nechal udělat u profíků, nechci potom vidět ale tu cenu.
Myslím až mu tam přitáhnete auto napidlený celý základem tak se posadí na prdku.
Modlete se potom aby se to někde nezačalo loupat a pod tim nečuměl holej plech.
Během jednoho dvou dnů je rezavej. Zeptej se tady kluků co stříkali auto, jestli brousili celou kastli až na čistej plech. Určitě jich bude hromada.
22:04:21
22.09.2002
22.09.2002
lukas
jen kdyz vezmu odmastovani ..... proste nevim ty vole ale strikat na barvu???
22:02:35
22.09.2002
22.09.2002
lukas
no ty vole u nejaky 14-20 stary skadle jinou moznost nevidim - rikal jsem brousit nevadi zbytky barev, ale jak strikat na puvodni barvu ?????????????????????????
????? to uz je prast jako uhod a udelat poradnej lak na spodek byc delal opravdu poctive
21:12:02
21.09.2002
21.09.2002
Jirik
Ty chceš brousit původní vypalovaný lak až na čistej plech ?
Tak to budeš muset pak sakra přitlačit nějakýmu kvalitnímu lakýrovi kterej udělá podklad tak aby se to neloupalo. A vypalovanýmu laku se nic nevyrovná.
Děda má na starej Octavii třetí barvu. (Šedá, sv. modrá a červená) A nikdy to nebylo broušený až na plech. A to v tej době nikdo neměl ani páru o nějakejch akrylátech atp.
Barva drží v pohodě doteď a vypadá pěkně - možná 20 let.
Co znám lidi, tak sice dělali podklad, stříkací kyt atd., ale nikdy nebrousili originál lak až na plech.
Tak to budeš muset pak sakra přitlačit nějakýmu kvalitnímu lakýrovi kterej udělá podklad tak aby se to neloupalo. A vypalovanýmu laku se nic nevyrovná.
Děda má na starej Octavii třetí barvu. (Šedá, sv. modrá a červená) A nikdy to nebylo broušený až na plech. A to v tej době nikdo neměl ani páru o nějakejch akrylátech atp.
Barva drží v pohodě doteď a vypadá pěkně - možná 20 let.
Co znám lidi, tak sice dělali podklad, stříkací kyt atd., ale nikdy nebrousili originál lak až na plech.
09:25:24
19.09.2002
19.09.2002

Bob
Tak sem si chtěl taky nechat stříknout zespodu auto a počítal sem tak kolem 1000 a když sem předchvílej zjišťoval ceny tak sem myslel že to semnou praští vo zem 1 chce 1900, 2 chce 2600 tak se nato asi vykašlu a pořídím si asi místo toho pořádnýho výkendovýho draka
08:36:03
19.09.2002
19.09.2002
lukas
No když brousit tak na čistej kov (teda drobný zbytečky barev neva ale aby tam nebyly šupiny, špína atp.) pak bych doporučil vše vyčistit techničákem (teda technickym benzínem :-))) natřít základovkou (tak 2 vrstvy, pak třeba to bodyčko - ale "tvrdý" a navrch by byl dobrej ještě tlumex nebo podobnej měkkej "asfalt" - proti kamínkům). Já mám trabika natřenýho jakymsi sajrajtem prej na "mostní konstrukce" - takže je to vodě odolný a fakt super - odolný proti kyselinám a hlavně v zimě taky proti soli - vozí se to odněkud z německa.
07:02:05
19.09.2002
19.09.2002
Tomas
Chtěl bych od vás poradit čím natřít nebo nastříkat spodek auta z venku(od podlahy kufru až po motor), který je pouze v základu. Slyšel jsem o Body nebo ještě o nějakém terosonu(nebo jak se to jmenuje). Moje představa je nějaká silná vrstva (tak do 0.5 cm?), která by něco vydržela. A ještě jeden dotaz. Před nastříkáním karoserie mám původní lak obrousit až na čístý kov a potom natřít základovkou? Já to stříkat nebudu, ale radši si to obrousím a natřu sám(základovkou?) abych věděl, že to mám udělaný poctivě(možná uštřím peníze za broušení:-)). A co kitování?
Předem děkuji za informace
Předem děkuji za informace