prosím o radu s koupí škodovky

prohledat
27 příspěvků (zobrazeno 1 až 27) od 30.10.2006 do 01.11.2006, založil/a Lumik
řadit dle data
00:27:46
01.11.2006
Skoda RBK - zrušená registrace
-> Lumik: no a k tvojej otazke ako dobry zaklad by som zvolil taku 130,5,6 Rapid,garde, aj ked nadobudacia cena je vysia ako obycaje 120cky, maju lepsiu zadnu napravu, 4-piesty,... ked si to zratas keby si si to mal kupvat po castiach tak to este previsi tu rapidu.....takze ceny 136stiek a rapidiek niesu az tak prehnane... HOWK
00:23:15
01.11.2006
Skoda RBK - zrušená registrace
-> Lumik: tak ako tu uz bolo spomenute tak naozaj aj skodula zhltne velaaaaaaa penazi ak chces mat v 100percentnom stave, ja napriklad som si tiez zozaciatku povedal, ze skodula=malo penez ale, prisiel som na to ze nechcem mat auto ovesane pi..vinami a radsej nech vyzera ako seria v supr stave ako tuzing shnily na prah, ja nemam nejaky trvaly prisun penazi ale auto je aj o odriekani si, radsej nejdem v piatok sa ozrat ako sirota ale za nepre..bane penaze si radsej natankujem a vozim sa alebo si odkladam a kupujem nejake veci, priznavam ze som bol naivny, myslel som si ze ked kupim vlecku, hned to zandam a budem vysmiaty, ale aj renovacia napravy nevyjde najlacnejsie a tak este stale nemam ju zalozenu ale rasej si ju dokladne porobim,.......no, a este sa mi vala 136 motor doma, naozaj si treba uvedomit co clovek vazne chce,....

Poviem ti pravdu: skodofka je najlepsie hobby co som zatial mal( no este motorky) ale aj to ide do penazi a hlavne do casu ( ja teraz budem maturovat a tak to ide hodne pomaly, ale na to nesejde, proste aj ta radost ta drzi,... inac ak by som sa mohol rozhodnut tak skodovku by som kupil znova, proste kazdy ti povie ze skodovka je pi..vina, a skoda do toho investovatm(aspon to pocuvam od mojho okolia pomerne casto...ale keby som mal na to pritupit tak.....

rozhodni sa
23:02:42
31.10.2006
ondie
-> Lumik: ..hlavně nekupuj nic ve stresu a radši si obejď víc aut a porovnávej.. v tomhle je spěch zlý pán
23:01:19
31.10.2006
ondie
-> sliwowitz: ..kor ten tuning přes boudu 3

..ne..ta shade byla fakt totálně zdravá..a bylo jí škoda,že šla do šrotu (mám z ní doma aspoň motor)
22:02:33
31.10.2006
sliwowitz
jak povedal -> TTomas: v prvom rade zdrava kasna... ostatne si poskladas s pouzitim najzakladnejsieho vercajchu na kolene, diely motora a podvozku zozenes na virte za dost ludove ceny, ale klampiara a lakyru jako student asi tazko zaplatis... keby som zacinal tak asi kupim nejaku 150% zdravu uzovku po dedulovi, zakonzervujem aby nehnila, postavim ju na podvozok zo 130 (pripadne este nejaku hnilu 130 na diely), potom keby boli love tak nejaky fabiacky motor...

osobne nejaky prehnany tuning moc nemusim, ale ked uz, dost sa mi lubi styl podobny tomuto: 10

skoda.stable.cz/cz/index. php?action=sho...

10
21:22:41
31.10.2006
Bobesh
-> Boga: Asi tak,musíš ji mít rád,i když tě bude často s.át a nebát se nouze,práce ani posměchu5
21:21:25
31.10.2006
Boga
pokud nekupujes srdcem škodovkaře a de ti jen o cenu tak si kup nejakou 205 nebo tak neco a usetris si hodne starosti a prace....v německu sezenes golfa lll uz od 30 000, a Astru clasic jeste levnejc. Svezes se a parady udelas mozna vic rozhodne za ty prachy. Doufam ze me neukamenujete.
20:29:27
31.10.2006
Lumik
dobrej nápad
19:17:58
31.10.2006
Bobesh
-> Lumik 31.10.06 12:17:08: Vem někoho s sebou,podívej se do registrace a ukecej někoho,kdo to má blízko,tady už většina lidí ví,o čem to je,kam podívat,co odkrejt,kam hrábnout atd.
13:49:23
31.10.2006
VeTeV
-> havlik: no leda podivat se do expanzky na hadice jestli se nenafukujou a co de z vejfuku - aby to nezralo jak olej tak vodu
13:46:46
31.10.2006
havlik
-> VeTëV: hm no jasný ale tak to asi tak nějak nepozná na první pohled ne?
13:44:21
31.10.2006
VeTeV
-> havlik: a nezapomen na motor - boůlest 130tek a jejich hlavy 4
12:20:59
31.10.2006
havlik
-> Lumik: zadní lemy,přední blatníky a to pod nima, uchycení obou náprav, práhy, podlahu, vepředu stav mostu a roštu ke kterýmu je přidělaný čelo, vnitřek kufru víc mě nenapadá
12:17:08
31.10.2006
Lumik
Děkuji za každou radu, už jsem si udělal trochu představu co asi tak koupit(skoda 130)...Teď další otázka...Kupovat auto budu muset ject kazdopadne s automechanikem ale i tak na co si dát pozor u tohoto typu auta a co hlavně zkontrolovat, co by mělo být v dobrém stavu protože potom je drahá oprava a místa kde se hlavně drží rez i skryté místa.....Dík za každou radu zase se rád poučím4
10:54:28
31.10.2006
havlik
ale tak pokud na tom bude dělat nějaký vzhledový upravy a tak bude to chtít teda jako tuning káru tak stejně nenechá nějakej původní šedej lak at bude hezkej nebo ne
10:52:37
31.10.2006
Labros
-> TTomas: Já bych zas řekl, že s novým lakem se pochlubí rád každej (kromě mě), jinak souhlasím.
10:48:25
31.10.2006
TTomas
-> Lumik: Ja osobne po svejch zkusenostech bych se primlouval hlavne za naprosto zdravou kastli s dobrym lakem. Vareni i strikani je casove i financne dost narocne a stejne uz to neni ono...Jinak souhlasim s Karlosem, ze vlecka a 4p jsou dobry zaklad. Snad bych jeste dodal 5q a motor min 130. No a pokud se ti libi Rapid, tak jdi do nej. Stejne je to vzdy srdecni zalezitost....Jo a nesetri na nem, myslim, ze perfektniho Rapida tu prodavam Mr.Origo. Sice za nej chtel tusim ze 40 tis, ale vse perfektni. Ve finalovem souctu jeste spoustu penez usetris, kdyz nebudes muse delat GO motoru,naprav, kastle... 4
10:37:13
31.10.2006
Labros
-> Lumik: a ohledně názoru na tuning škodovky souhlasim s Crestikem, ale každý má právo na svůj vkus
10:35:51
31.10.2006
Labros
-> Lumik: Uvědom si, že kupní cena auta je jen zlomek ceny za generálku a renovaci, takže jestli ses rozhodnul začít se škodovkou z důvodu ceny, tak klidně můžeš začít i s favoritem, feldou nebo nějakým oplem či fordem, a v konečný ceně se to projeví minimálně (jestli začít se škodovkou za 5.000 nebo s favoritem za 10.000 už je fakt úplně jedno, když nakonec tě to bude stát minimálně 100.000, a na favorita se dostane víc dílů.)
09:49:25
31.10.2006
Majkl
-> m8rinek: dekuju :)

-> Lumik: myslim ze karlos ti to rekl celkem obsazne a pravdive. Praju ti taky hodne zdaru. Jen jedno mi moc nesedi, rikal si ze chces zgeneralkovat skodovku a zaroven si rekl ze nechces mit auto za 100tisic. To se ti trochu neshoduje, takova komplet renovace skodovky te vyjde cca na tuhle castku 4
01:08:06
31.10.2006
m8rinek
Projdi si auta na webu 4 uvidis tolik kombinaci vsehomozneho a zjistis co je dobre a co ne4 me osobne se libi dolazený originální vzhled (dobové doplňky atd) (majklova princezna ja krásná) a nebo naprostý originál jako je kubinovo garde 4 , jak říká zjistíš že chromovaná ploutvička s ledkou na střechu není to pravé .... a my se třeba dočkáme další povedené stavby4

hodně zdaru a ještě drobnost: zdravá kasle je základ u řady 105/136 je ještě v celku dobrý výběr tak to nechce vzít hned první šůtu. u řady š1000-110r už to je trochu jinak tam se ve většině případů s tím COčkem stráví delší čas 4
00:30:52
31.10.2006
dial K for Karlos
-> Lumik: Pokud chceš tedy škodovku a na tuning, tak bych se poohlířel po něčem, co už má vepředu čtyřpístyový brzdy, vzadu vlečenou nápravu, kde v případě nasazení nějakých pořádných kol nehrozí prasknutí poloosy, to znamená buďto 130, 135, 136 ať už sedan, nebo rapid, to už je na tobě, co se ti víc líbí, obecně platí, že pořizovací cena "atraktivnějšího&quo t; rapida je vyšší než u sedanu. Na obojí se sháněj díly ještě celkem dobře, ale doporučuju koupit auto na kterém je "ještě co vařit", nesmí to být úplně shnilé, pak se koroze nezbavíš a utopíš v tom hromadu peněz. Raději se vyplatí zezačátku koupit auto sériovějšího vzhledu, v lepším stavu než už vytuněné ve špatné kondici za podobné peníze. Tuning pak začínej raději podvozkovou částí - tlumičema,pružinama, !! brzdama !!, kolama, pak teprve dělej úpravy na motoru, obráceně je to nebezpečné mít silný motor v autě, co blbě sedí a brzdí. Co se týče pak vzhledových úprav, tam je fantazie na tobě, ale zase bych raději začal hezkýma kolama, protože kola dělaj auto a rozhodně bych to neověsil napřed spoilerama a jezdil na orezlejch plecháčích.To samé platí o veškerých samolepkách typu "No Fear" ,blikátkách a podobně. Na to je dost času až bude auto hotové, sám přijdeš na to, že se to na něj třeba ani nehodí.Toto jsou obecná pravidla, podle kterých bych se dnes řídil asi já, kdybych začínal jako nezkušený tuner.
00:14:55
31.10.2006
Lumik
Takhle určitě dopadnout nechci....prahy velikanskej nárazník, samolepky a nalepenej nasávač od benzinky...takove u nas jezdi...je to hruza...chci pekne auto vkusne...a peníze mám o to nejde ale jelikož je to moje prvotina tak na pokusy opravdu nechci auto za 100tisíc
23:58:24
30.10.2006
Crestik
Tak, můj názor, za který budu bit:

Podle mě je celkem nerozum dělat tuning, pokud člověk nemá nějaký pravidelný přísun peněz, protože pak to většinou končí "kroucenými" prahy, násosy apod. které působí spíš směšně, než jako tuning. Jinak, "tunit" 120tku je podle mě nerozum, protože už je to taky starší kousek, kterému nové tvary "nesedí" (jop, jsou vyjímky). Mě třeba zaujme "úzké" GLSo, pokud je v super stavu, pěkný lak, dobové lité kola, doplňky atd.
23:41:46
30.10.2006
Lumik
uz jsem vyplnil...1
23:33:44
30.10.2006
dial K for Karlos
-> Lumik: Vyplň si ID kartu, pak ti poradíme, OK ? 4
23:29:14
30.10.2006
Lumik
Prosím o radu.Strašně mě chytli auta.Libi se mi upravená auta.Chtel bych si udelat skodovku podle sveho...pořádně ji zrenovovat, udělat generálku aby byla hlavně po technické stránce ok...Ted o co mi jde?Jsem student a nemám peněz nazbyt...rozhodl jsem se pro skodovku(je jich tu dost,plno lidi ji zná a pomůže,levné díly)znáte to.Ale nevím jako laik pro jakou skodovku se rozhodnout.Chci to jako základ na tuning.Samozřejmě se mi líbí rapid ale zdá se mi oproti normal skodovkam drahy.A hlavně ho nemůžu sehnat.Tak přemýšlím i o sedanu:)...co byste mi doporučili vy jako zkušení....Jakou skodovku pro začínajícího kluka bez zkušeností...spolehlivou, jednoduchou, snadnou na upravy(nejsem automechanik)(ale zase hnup snad taky nejsem)....snad to někdo pochopil:)Za kazdou radu dik
Extreme Tyres