pískání z motoru

prohledat
22 příspěvků (zobrazeno 1 až 22) od 18.09.2002 do 19.09.2002, založil/a
řadit dle data
08:10:50
19.09.2002
Bob
Tak jestli máš starou baterku tak se nediv

Dobíjení nejjednodušejc zkontroluješ tak že na baterku připojíš voltmetr nastartuješ a pokud se ti zvýhne napětí na 14 - 15 V tak nabíjíš vpohodě
06:28:57
19.09.2002
wekky
Taky se mi začíná zdát, že by to mohlo být baterkou. Když jsem dnes startoval, točilo se to dost ppoommaalluuu. (tak 1 ot./s), ale chytlo po 5 otáčkách. Baterka je 4 roky stará Boschka.
14:55:18
18.09.2002
Jirik
A jak je stará ta baterka ? Když je stará, jsou dole napadaný bordely z desek a zkratama se pak vybíjí, běžná věc. To se stalo teď kámošovi u Fáva. A dobíjení lze nechat zkontrolovat na akcích různých servisů a autosalónů, nebo normálně v servisu za dukáty. Furt je to lepší než přebíjením nebo nedobíjením oddělávat baterku (přebíjením) a tak.
12:36:58
18.09.2002
Bery
Pískání ještě jde,když to jede normálně,ale mě začalo něco klepat nahoře v motoru...Vostrá to byla cesta ze Štilce na 98 natur a hle už zde máme výsledky a následky...
12:02:49
18.09.2002
lukas
jo jo jsem vděčnej za jakýkoli nový informace - dik
11:52:41
18.09.2002
Bob
Jaasny je to v zavislosti na relátku v regulátoru nabíjení ale pracuje to na tom principu jak sem napsal

jestli chceš přesnej popis tak ten ti sem můžu napsat večír až se kouknu do chytrý knížky z hlavy bych to asi taky splácal ale asi by to nebylo úplně přesně?
Hodím to pak do sekce - Kde Co a Jak?
11:34:04
18.09.2002
lukas
mohl bys to teda prosimte s tou kontrolkou popsat trochu vic jak to presne funguje - ja tomu takhle nerozumim.
11:32:57
18.09.2002
lukas
ty kontrolce stejne nerozumim - ja myslel ze je to udelany pres relatko, ktery vypina a zapina podle napeti.
11:30:58
18.09.2002
lukas
jo vo starteru ... sorry
11:01:52
18.09.2002
Bob
2 lukas Však já se taky nebavím vo Alternátoru ale vo startéru

Kontrolka nemusí svítit úplně naplno funguje tak že je napevno připojená k + 12 a když nenabíjí altik tak je tam 0lový napětí tudíž svítí když spustíš motor na altiku se voběví taky +12 V což je stejnej potencilál a žárovka zhasne
10:01:54
18.09.2002
lukas
Bob - no jo jenomze kdyz mu pak kontrolka dobijeni zhasne .... to by uhlikama bejt nemelo protoze kontrolka je delana na nejakejch 14 voltu ne ???
09:18:52
18.09.2002
Bob
Ktomu startování
Jestli se ti nevotočí startér tak na 95 0/0 to jsou vomlácený uhlíky
vyndat - vyměnit - zandat spátky práce na 15 minut před mototechnou (moje osobní zkušenost :-))
než sem to zjistil taky sem se stim dost dlouho sral co to může bejt

Jináč si po startu nezapomeň vypnout Forsáž :-)) aby ti to nepískalo
08:54:31
18.09.2002
lukas
ale z vlastni zkusenosti - co se stalo kdysi davno jeste tatovi - dotah karbec na teplym motoru - nepatrne se to hnulo zkrivilo - jelo to taky normalne ale ten kraval byl silenej
08:53:16
18.09.2002
lukas
a kdyz sundas celej "tubus" filtru ???

Kdyz ti nejde nastartovat a pustis treba svetla tak svitej normalne nebo taky ani prd ??? - tipoval bych fakt nekde na vadu - baterka - dobijeni nebo proste jenom nejakej kratas nekde jinde.

Nevim jestli to piskani s tou elektrikou souvisi - chtelo by to slyset odkud to jde - a postupne zkouset jednotlivy dily odpojovat....
08:37:39
18.09.2002
Honza
...a nebo ti hvízdá turbo...:-)
08:36:14
18.09.2002
wekky
Falešnej vzduch by to sát nemělo. všechny spoje (pod karbecem i nad nim) jsou přetěsněny silikonem. A následuje přímo filtr (zvuky jakoby z něj, ale možná se jen přenáší odjinud)
Elektromag vypínač je nahrazen zátkou.
Když nestartuji, tak protože to nemá šťávu. jinek na první otočení.
08:26:29
18.09.2002
lukas
ja bych tipoval s tim startovanim asi nejakej kratas (pokles napeti) - navic kdyz rikas ze kontrolka sviti slabe - altik to pak vytahne ale zkusil bych si promerit napeti jestli tam neni nekde nejakej kratas. Nevim teda jestli to piskani souvisi s tim altikem.

Pak bych si napeti promeril taky pri bezicim motoru - jestli to neprebiji baterku (jestli funguje relatko) - tim padem by mozna mohlo piskat i neco v altiku (nevim).

V elektrice moc zbehlej nejsem tak nevim jestli se nepletu - ale tohle jsou fakt jediny veci co me napadlo.

Zas kdyz pises ze to vychazi ze sani ??? - jestli to nesaje nekde falesnej vzduch - coz muze pri startovani mozna delat problemy a pak se to "uklidni" tak bych se mrknul jen tak z prdele asi na elektromagnetickej vypinac.

Hele a kdyz nemuzes nastartovat tak motorem otacis nebo proste "ani tuk" ???
07:55:01
18.09.2002
wekky
právě, že dobíjení nesvítí. když jedu je zdánlivě vše v pořádku.
Uhlíky jsou dobré a zvuky od něj nejdou - celý alt. je po repasi.
07:52:00
18.09.2002
jb
hmmm tak sorry poslal jsem to pozde .. ted to ctu
07:48:36
18.09.2002
jb
cus tak me napadlo nemuze to byt altas ? hucet v nem muze vic veci pridrena loza nebo sjete uhliky ... to by vysvetlilo oba tve problemy .. zkus prehodit altasy za nejaky dobry to bych udelal ja ..a ted kdyz to ctu znova tak zvuk jak z autodrahy to mit taky muze vzdyt se altas toci nekolikrat rychleji nez motor ne? hodne zdaru tohle jsou fakt blbe problemy je divne pokud by to byl altas ze ti nesviti dobijeni nebo jo ? to by sis snad vsiml ne ? (nic ve zlem)
07:42:26
18.09.2002
wekky
Ještě něco:
Napřed jsem myslel, že je to vodní pumpa, protože odtamtud mi vytíká nevhodně zvolené mazivo. Naplnil jsem jiným tukem a nic.
Spojkové vysouvací ložisko to taky není. To uvnitř setrvačníku je nové a naplněné tukem - to také ne.
Oleje v motoru je dostatek.

Problem2:
alternátor repasovanáný a vyměněny diody
regulátor nový

Ještě taková asi podstatná maličkost: kontrolní žárovka dobíjení při zapnutí zapalování bez nastartování nesvítí úplně naplno, ale maličko méně (i když jsem ji zaměnil za jinou), ale po nastartování vždycky zhasne.
07:33:57
18.09.2002
wekky
už asi 5 dni se mi střídavě ozývá pískání z motoru. (ono to není úplně pískání, spíš jako když běží motorek autíčka na autodráhu-ten zvuk jistě všichni znají) Když to poslouchám, tak se mi zdá jakoby vycházelo ze sání. A spíše jen při studeném motoru. Jinak motor běží dobře a není cítět nějaký pokles výkonu. Do otáček jde taky jako obvykle. Už nevím, čím by to mohlo být.
A to se k tomu ještě přidalo vybíjení akumulátoru. Prostě je někdy najednou prázdný. Stalo se mi, že normálně nastartuji, ujedu třeba 500m a pak už nic. Roztlačil jsem to, abych dojel a po dalším km zase nastartuji jakoby se nic nestalo. A vše chodí normálně. Dokonce i baterka byla dobitá dostatečně (zjistil jsem, když jsem ji vytáhl a chtěl dobít do plné).
Jestli tyto dvě zdánlivě odlišné věci spolu nesouvisí. Když se vašťavý aku, tak to předtim většinou zase pískalo.

Poraďte mi, prosím, rychle, než to celé v návalu vzteku pošlu někde ze skály.
Extreme Tyres