skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
prodej auta
16:44:55
18.10.2006
18.10.2006

xMart
odhlaska se da zrusit a udelat ji na nekoho jinyho , delal jsem to bez problemu.
16:28:50
18.10.2006
18.10.2006

Labros
-> Pavouk: určitě to dej do placu

16:18:37
18.10.2006
18.10.2006

Pavouk
tak tedkon se stavoval ten kamarád....dostal další dopis :) zase dvoustránkovej elaborát :))
prej to nemám nikde moc publikovat, aby si to prej nenašel a něco mu kvuli tomu neudělal :), ale asi mi to nedá :) to si zase počtete....ohledně elektriky atd :)
prej to nemám nikde moc publikovat, aby si to prej nenašel a něco mu kvuli tomu neudělal :), ale asi mi to nedá :) to si zase počtete....ohledně elektriky atd :)
15:35:09
18.10.2006
18.10.2006

Labros
Jak tak na to vzpomínám, tak jsem napsal blbě to ohledně skrytý vady. O tom tam určitě nic není. Je to tak, že kupující má nárok na zrušení kupní smlouvy v případě, že koupená věc má závadu, která brání řádnému užívání věci. Kouknu na to večer.
15:26:37
18.10.2006
18.10.2006

Pavouk
-> havlik: tak to jsem taky netušil , že z jiného kraje to musí být odhlášené....
-> Labros: tak na to pls koukni...
ale asi by to bylo v případě nějakýho dokazování skrytý vady docela složitý... kamarád tam dodělával akorát centrál a kabeláž pro rádio, což sice a jeho podání může vypadat dost podivně, ale zásah do původní kabeláže vozu tím nijak nenarušil.
I ta spotreba by se asi blbe prokazovala....kdyz ma tezkou nohu..tak to asi zere jak tank...
ale je to dost těžký....při koupi 90% věci viděl a byl na ně i upozorněn, ale pak je vyjmenovává v tom dopisu :) že se mu najednou neliběj.....
-> Labros: tak na to pls koukni...
ale asi by to bylo v případě nějakýho dokazování skrytý vady docela složitý... kamarád tam dodělával akorát centrál a kabeláž pro rádio, což sice a jeho podání může vypadat dost podivně, ale zásah do původní kabeláže vozu tím nijak nenarušil.
I ta spotreba by se asi blbe prokazovala....kdyz ma tezkou nohu..tak to asi zere jak tank...
ale je to dost těžký....při koupi 90% věci viděl a byl na ně i upozorněn, ale pak je vyjmenovává v tom dopisu :) že se mu najednou neliběj.....
14:32:32
18.10.2006
18.10.2006

Labros
Fundovaně by se k tomu mohl vyjádřit CHIP.
14:31:39
18.10.2006
18.10.2006

Labros
Je pravda, že podepsal, že souhlasí se stavem auta, a z toho titulu má teďka smůlu.
Druhá věc je, že pokud věc má skryté vady, tak pokud vím tak podle našeho práva má kupující právo na zrušení kupní smlouvy. Musim se doma kouknout do takový chytrý knížky.
Pokud si nevšimnul vyměněnýho blatníku tak je to jeho tupost. Mně taky prodávající tvrdila že moje škodovka s vylágrovaným motorem žere 6l a věřil jsem tomu, protože jsem o autech netušil zhola nic. V podstatě jsem naletěl stejně, jako ten s touhle Zastavou.
Vím určitě, že když znaleckej posudek prokáže, že auto má najeto víc než je uvedeno ve smlouvě, tak má kupující právo na náhradu škody. Jak je to s těma skrytýma závadama (to by mohla bejt dejme tomu ta zprasená elektrika, brzdy v prdeli nebo vysoká spotřeba) se doma kouknu.
Druhá věc je, že pokud věc má skryté vady, tak pokud vím tak podle našeho práva má kupující právo na zrušení kupní smlouvy. Musim se doma kouknout do takový chytrý knížky.
Pokud si nevšimnul vyměněnýho blatníku tak je to jeho tupost. Mně taky prodávající tvrdila že moje škodovka s vylágrovaným motorem žere 6l a věřil jsem tomu, protože jsem o autech netušil zhola nic. V podstatě jsem naletěl stejně, jako ten s touhle Zastavou.
Vím určitě, že když znaleckej posudek prokáže, že auto má najeto víc než je uvedeno ve smlouvě, tak má kupující právo na náhradu škody. Jak je to s těma skrytýma závadama (to by mohla bejt dejme tomu ta zprasená elektrika, brzdy v prdeli nebo vysoká spotřeba) se doma kouknu.
14:22:05
18.10.2006
18.10.2006

Labros
-> havlik: no to je taky pravda
14:18:49
18.10.2006
18.10.2006

havlik
ale jde to v rámci kraje mimo kraj už to nejde musí to prodejce napřed odhlásit u sebe a pak až teprve to jde přihlásit. já sem taky naběhl na dopravku slavně s plnou mocí a pani mi řekla že si s ní akorát tak můžu tady utřít zadek nebo že musim do místa odkud je to auto nebo poslat zpět majiteli
14:15:58
18.10.2006
18.10.2006

Labros
Já jsem vždycky (3x) přehlašoval auto na základě plné moci
12:21:07
18.10.2006
18.10.2006

Luukkyy
Tý vole, co se člověk všechno nedoví
Zásahy do elektroinstalace smí dělat jenom autorizovanej servis - odkdypak?

09:58:25
18.10.2006
18.10.2006

Matsoft
hustýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý
ýýý

08:49:04
18.10.2006
18.10.2006

spartra
pičo takovej křáp, za ty peníze

06:31:08
18.10.2006
18.10.2006

Pavouk
díky všem za rady...kamaradoj jsem říkal že nemá bejt zbytečně vystresovanej :)
v tý kupní smlouvě je uvedeno, že kupující souhlasí se stavem prodávaného vozidla, a že byla provedena zkušební jízda.
-> Gryzly: ve slovenštině je to ještě lepší, v tomhle textu jsem některé věci předělával ( slovosled a použítá slova v některých větách....to se nedalo hodit do češtiny :) )
jinak to pane XXX....kamarád seděl chvíli u mě...a nechtěl aby tam bylo jeho jméno :)
v tý kupní smlouvě je uvedeno, že kupující souhlasí se stavem prodávaného vozidla, a že byla provedena zkušební jízda.
-> Gryzly: ve slovenštině je to ještě lepší, v tomhle textu jsem některé věci předělával ( slovosled a použítá slova v některých větách....to se nedalo hodit do češtiny :) )
jinak to pane XXX....kamarád seděl chvíli u mě...a nechtěl aby tam bylo jeho jméno :)
00:03:39
18.10.2006
18.10.2006

Gryzly
-> Pavouk: Tak jsem to přečetl a musel jsem se smát že jsem se tak dlouho nesmál, Vážený pane XXX.
jak mluví o těch 6ti měsících tak to je pouze když by to kupoval z bazaru. jinak pokud to není uvedeno ve vaší smlouvě tak mu nemusíš nic vracet a soudu bych se nebál. další věc je že na Slovensku to nepřihlásí, leda by chtěl na slovensku to provozovat na českých značkách. taky když chce pořádný spolehlivý auto tak si má koupit škodovku a né zástavu. takovou bílou měla moje vychovatelka na intru a v roce 98 si koupila AXko a jeden kolega měl takovoudle žlutou. todle jsou auta na který už nic sehnat nejde. stejně jako si bratranec koupil za 5000,- nepojízdnýho Fiata 127 a 14 měsícu mu to už stojí doma.
Jinak s tím převodem to pujde uplně normálně, napiš a ošli mu kupní smlouvu měti panem konvalinkou a tím panem YYY. pan konvalinka o tom nemusí ani vědět, at se tam kamarád podepíše jako konvalinka. už jsem to takhle praktikoval dvakrát a vždy OK, jedinej problém by mohl být kdyby jste neplatili povinné ručení
jak mluví o těch 6ti měsících tak to je pouze když by to kupoval z bazaru. jinak pokud to není uvedeno ve vaší smlouvě tak mu nemusíš nic vracet a soudu bych se nebál. další věc je že na Slovensku to nepřihlásí, leda by chtěl na slovensku to provozovat na českých značkách. taky když chce pořádný spolehlivý auto tak si má koupit škodovku a né zástavu. takovou bílou měla moje vychovatelka na intru a v roce 98 si koupila AXko a jeden kolega měl takovoudle žlutou. todle jsou auta na který už nic sehnat nejde. stejně jako si bratranec koupil za 5000,- nepojízdnýho Fiata 127 a 14 měsícu mu to už stojí doma.
Jinak s tím převodem to pujde uplně normálně, napiš a ošli mu kupní smlouvu měti panem konvalinkou a tím panem YYY. pan konvalinka o tom nemusí ani vědět, at se tam kamarád podepíše jako konvalinka. už jsem to takhle praktikoval dvakrát a vždy OK, jedinej problém by mohl být kdyby jste neplatili povinné ručení
23:42:04
17.10.2006
17.10.2006

Gryzly
-> Pavouk: muže to na sebe přihlásit i někdo jinej, ale musíš mít kupní smlouvo s tím člověkem na kterého je to přepsané. (ale tu si klidně muže vytvořit sám)
23:32:39
17.10.2006
17.10.2006

Nwkt
-> mbcko: Kamarádovi na dopravce před rokem řekli že to nepřihlásil do 5 dnů a měl by platit pokutu, ale neplatil nic
23:31:08
17.10.2006
17.10.2006

mbcko
Jinak to přehlášení je zcela bez problémů možné, je hloupost, že jej musíš do pěti dnů převést. já měl auto rok v převodu a nic se nedělo.
23:30:02
17.10.2006
17.10.2006

mbcko
Napsal jsi do smlouvy, že kupují kupuje vozidlo ve stavu, který viděl a se kterým se seznámil? že jde o starší automobil? Pak jej pošli doprdele. tečka. na tokový dobráky bych neměl náladu.
23:18:34
17.10.2006
17.10.2006

Pavouk
je to 4 stránkovej elaborát:) takže díky za trpělivost...
23:17:06
17.10.2006
17.10.2006

Pavouk
zdar,
chtěl bych znát Váš názor na dopis co sem postnu.
Došlo to dneska makarádoj co tomu člověkoj prodal auto ( konkrétně Zástavu...hazel jsem to i tady na inzerci ).
Kromě toho že tam říká že je to šrot (což si teda nemyslím....), tak tam má něco kvůli registraci.
Jenom se chci zeptat...když je auto v polopřevodu...může to pak na sebe přehlásit někdo jinej? pokud ma smlouvu atd... ( i po 1 roce.. )
jinak...dopis byl ve slovenštině ( naskenoval byh originál...ale nějak jsem nenašel trafo.. ).
pavouk.czweb.org/dopis%20 od%20kupce.doc
chtěl bych znát Váš názor na dopis co sem postnu.
Došlo to dneska makarádoj co tomu člověkoj prodal auto ( konkrétně Zástavu...hazel jsem to i tady na inzerci ).
Kromě toho že tam říká že je to šrot (což si teda nemyslím....), tak tam má něco kvůli registraci.
Jenom se chci zeptat...když je auto v polopřevodu...může to pak na sebe přehlásit někdo jinej? pokud ma smlouvu atd... ( i po 1 roce.. )
jinak...dopis byl ve slovenštině ( naskenoval byh originál...ale nějak jsem nenašel trafo.. ).
pavouk.czweb.org/dopis%20 od%20kupce.doc