Stačí, aby ty mlhofky vyčuhovaly jeden cenťák pod spoiler a dou.......
My sme měli kulatý pod nárazníkem šly pěkně rychle do hajzlu.
Ale zase čim níž, tim líp. Musí tu mlhu "podsvítit".
Bob je Mr. ofrouder, ten se s tim nesere. Šak má svou šáde taky pořádně vysokou.....
Já sem taky s výjezdama do pole skončil, neska sem poprvý projížděl auto osazený HP sporting special.
A je to bomba.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Mlhovky
prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 13.09.2002 do 17.09.2002, založil/a
22:21:24
17.09.2002
17.09.2002

Dan
11:43:25
17.09.2002
17.09.2002

U-Geen
Křovim nejetzdim, ale polŇačku si kldině dam - au doraz ... au doraz :-))
11:27:09
17.09.2002
17.09.2002

Tuner#2 - zrušená registrace
Bob: a proč bys jezdil křovím??????? proboha to nikdy - alespoň tedy doufám že to nikde nerozstřelím :o))
08:39:41
17.09.2002
17.09.2002

Bob
No to jistě jenže vy všichni děláte okruhový super specialy a já to mám spíš do Offroadu a vono když projedeš křovím tak máš daleko větší šanci že vočešeš mlhovky pod nárazníkem než nahoře
23:50:04
16.09.2002
16.09.2002
BlackSUN
2 Dan: Mlhovky pod nárazníkem, myslim, nevočešu, souhlas s U-Geenem. A jsou to práve hranatý wessemy. Pak k tý elektrice. Neřikám, že mlhovky jen přes vypínač. Taky třeba trochu záleží na tom, jakej vypínač, jakej zvládne proud... Pojistky sou samozřejmý, akorát sem se splet v tom, že na každý světlo zvlášť... Taky nejsem vyučenej elektrotechnik nebo něco podobnýho, ale uhořet taky nechci. Beru jako dobrou radu...
22:33:54
16.09.2002
16.09.2002

U-Geen
2 Bob: Já mam mlhovky taky pod nárazníkem, dyk je tam ještě spoiler tak jak to můžeš očesat...
21:21:07
16.09.2002
16.09.2002

Dan
Pokud se chceš dozvědět o instalaci něco víc, mrkni sem :
surprising-skoda.wz.cz/au ta/.../elektro.htm
nebo k Bobovi na stránky. Ten je taky jeden z mála, kerej ví, o čem píše.
Web je plnej nesmyslů, jako ti píše BlackSUN. Dávat mlhovky (a vůbec cokoliv, co má větší odběr) bez relé a pojistek, může jenom psychopat, kerej mermomocí chce v tom autě jednou uhořet.....
To relé od hlavních světel se řeší jinak. Musí být jištěno každý zvlášť.
Ale jak vidim, bude nejlepší se s tim obrátit na autoelektrikáře nebo někoho, gdo o tom aspoň něco tuší.
Pokud jsem se někoho dotkl, omlouvám se, ale když tady čtu takový bludy, musim se ozvat a vyvést slepě věřící ovečky ze tmy na světlo poznání :o)
Kdybys měl problém, klidně se ozvi na mail.
surprising-skoda.wz.cz/au ta/.../elektro.htm
nebo k Bobovi na stránky. Ten je taky jeden z mála, kerej ví, o čem píše.
Web je plnej nesmyslů, jako ti píše BlackSUN. Dávat mlhovky (a vůbec cokoliv, co má větší odběr) bez relé a pojistek, může jenom psychopat, kerej mermomocí chce v tom autě jednou uhořet.....
To relé od hlavních světel se řeší jinak. Musí být jištěno každý zvlášť.
Ale jak vidim, bude nejlepší se s tim obrátit na autoelektrikáře nebo někoho, gdo o tom aspoň něco tuší.
Pokud jsem se někoho dotkl, omlouvám se, ale když tady čtu takový bludy, musim se ozvat a vyvést slepě věřící ovečky ze tmy na světlo poznání :o)
Kdybys měl problém, klidně se ozvi na mail.
21:55:52
15.09.2002
15.09.2002

Bob
Kabel vod baterky si natáhni v každým případě elektrika škodovky není na přídavný světla dymenzovaná obzvláště pokud použiješ 100w
Jináč nemůžu pocopit jak někdo může dát mlhovky u škody pod nárazník vždyť se musej hnedka někde vočesat
Jináč nemůžu pocopit jak někdo může dát mlhovky u škody pod nárazník vždyť se musej hnedka někde vočesat
12:49:20
14.09.2002
14.09.2002
BlackSUN
Jasně, že se daj dodělat... Já mám užovku z 80. roku a budu dávat lukas asi fel nebo oct a určitě budu dávat relé... asi na všechny přední světla kromě parkovaček a blinkrů... Asi takhle. Od přepínače ti vede ke světlu +12V při zapnutí. Takže si seženeš relé na světla. Je na něm 5 konektorů. Na jeden zem, na druhý plus od ovládání světel, na třetí plus od pojistky světel (tušim třetí nebo čtvrtá?) a zbylé dva každý k jednomu světlu. Kdybys měl relé jen se čtyřma konektorama, tak ne ke každému světlu jeden, ale z jednoho k oběma.
01:05:03
14.09.2002
14.09.2002

Tomáš
A dá se ty relátka dodělat?Já mám škodovku 85 rok a mám tam jenom jedno relé.Chtěl bych to mít zapojený na ten čtyřpolohový spínač mlhovek(ten taky mimochodem sháním),ale podle zapojení z knížek se nemůžu řídit,právě kvůli tomu, že tam mam jenom to jedno relátko.
00:28:53
14.09.2002
14.09.2002
BlackSUN
Já mám wessemy a mám je na užovce chycený za ten šroub, co je jim přidělanej blinkr do nárazníku, takže prostě pod blinkrama pod "kulatym rohem" nárazníku... A zatim drží pěkně.
Relé na dálkový a tlumený znamenaj, že luaksem spínáš relé a to pak teprve proud do světel => šetří se lukas, neopalujou se tolik kontakty. Užovky ještě neměli. Stačí udělat na mlhovky vypínač, na kterej přivedeš +12V, z něj pak do mlhovek a ty jenom ukostříš. Mně to takhle šlape, vypínač zatim ok, ale časem přejdu na relé i na světla s vypínacím relé při startu...
Relé na dálkový a tlumený znamenaj, že luaksem spínáš relé a to pak teprve proud do světel => šetří se lukas, neopalujou se tolik kontakty. Užovky ještě neměli. Stačí udělat na mlhovky vypínač, na kterej přivedeš +12V, z něj pak do mlhovek a ty jenom ukostříš. Mně to takhle šlape, vypínač zatim ok, ale časem přejdu na relé i na světla s vypínacím relé při startu...
21:25:57
13.09.2002
13.09.2002

Tomáš
Zdar lidi, chci se zeptat jestli někdo máte mlhovky od Wessemu, jak nejlíp je uchytit na auto. Pak mě zajímá co to znamená v el. schématu že jsou v autě relé na tlum. a dálk. světla. Já mám v autě jedno relé a konec. Neznáte někdo nejlepší zapojení na elektriku abych nemusel tahat kabely přes celý auto. díky. Tomáš