Fabia 1.4 Mpi - ani zadarmo

prohledat
149 příspěvků (zobrazeno 101 až 149) od 27.06.2006 do 06.07.2006, založil/a Luukkyy
řadit dle data
11:43:22
28.06.2006
Jirik - zrušená registrace
-> Sita: S jakou 120kou ? 8 Jsem se šáde teď nejel 14 dní a vůbec mi to nevadí. Jezdím s Feldou a jsem spokojenej..
11:41:48
28.06.2006
Sita
Jirik: no to mozna sedim, ale ty si ocividne se 120kou zase nejak slapes po stesti se mi zda ne? ;-))))
11:36:10
28.06.2006
-> Sita: Sedíš si na haditsi. 3
11:35:05
28.06.2006
Pavel P..
-> Jirik: Ámen!!!

kdo nemá na novou Fábii tak si musí vozit prdel 20let starym škopkem... a počítat s tim že ho budou stavět na každym rohu
11:34:28
28.06.2006
Sita
jirik: nevim kolik mas ceho najezdino a s cim, ale kdyz uz se ti tak libi jak te tlaci HTPcko pri akceleraci do sedacek, tak se taky podivej na tachak kolik ze to vlastne jedes a pochopis proc te favo na rychlost udela ;-))))))))))))
11:25:16
28.06.2006
3 3 Ach jo. Jel jsem s Fabií 1.2 HTP pro rohlíky 100 metrů za roh do sámošky.

Vůbec to nejede. 3

Mám s ní naježděno poctivých 100 metrů a když předjíždím důchodce na invalidním vozíčku, tak 20 metrů držíme rychlost a i když dám plnej plyn a prošlápnu podlahu, tak mám co dělat aby to vůbec jelo a ještě ta šunka klepe omezovač. 1 Nechtěl bych to ani zadarmo, nebo za dvě darma.

Navíc to má malej kufr, dáš tam dva balíky Dobré vody perlivé, tři kolečka salámu a dvě housky, mno a je plno. Hned to taky přestane jet. Naštěstí to trochu nadnáší a ženou ty bublinky v Dobré Vodě. Bejt to Šaratice nebo neperlivá, tak se ani neodlepím od chodníku. 1

Njn..... šecko tou jsou šunky co vůbec nejedou. Raději budu jezdit 20 let starou Škodovkou a nechám se stavět chlupatejma na každým pangejtu.
10:41:59
28.06.2006
Milos
tak ono i 1,4mpi ma dost problemy ked je plne nalozena, ked v nej idem sam , alebo dvaja je to celkom svizne,

-> Skoda RBK , ty si mi jaky pretekar, v zivote nebude felda na tom podvozkovo tak dobre jak fabka, bavime sa o serii ,, a take ze vzpera medzi tlmice a us to neplave, to hovor vies komu
10:14:04
28.06.2006
Rooney - zrušená registrace
Já zas měl tu čest, jezdit v VW Polo 1.2 a ze začátku se mi to zdlo celkem živé, ale to jen do té doby než sem potkal jednoho fanoša s plným přívěsem na křižovatce.

Blikla zelená, za jedna plnej, za dvě... ,pak se podívám na to fáčko a to si mně vesele předjíždí i s tím přívěsem, a to to bylo ještě v mírném stoupání.

Jo vezl sem ještě 4 lidi uvnitř, ale v tom fáčku bylo taky skoro plno+ ten přívěs.....to sem opravdu nechápal, musel to mít upravený motor9
08:32:17
28.06.2006
Dvordy
já měl fábii 1,4 MPi 50kw sedan a najel jsem s ní něco přes 30 000km. Nevím, kde jste vzali že plave, mám to možnost porovnat s Favoritem, Felicií a Octavií, tak Fabie seděla nejlíp. Předjíždění nedělalo žádné problémy, rychlost na ten motor taky přijatelná, spotřeba podle stylu jízdy od 5-8l. Až tady zase někdo bude porovnávat jízdní vlastnosti, ať s tím autem něco najede.

ps: to co mlátí jsou pomocné tyče stabilizátoru, ale to je problém většiny nových aut. Stačí je vyměnit a budete mít klid.
08:09:26
28.06.2006
-> Labros: Ser na to, nemá to cenu. Tady fšecka omladina sežrala moudrost světa a určitě najezdili víc než my dva dohromady. 7
06:14:45
28.06.2006
Rapid135
-> Labros: mno nefim jak by 40kw dala LSu,kdyz mival este Rasta motor 120LS tak na krozovatkach a celkove to slo az moc hezky do otacek,a zrchlovalo to taky dobre
00:28:36
28.06.2006
MIC
sice jsem necetl do detailu veskere tyto prispevky ale fabku mame v praci 1.2 HTP a zkouseli sme sni offroad lavici v terenu a nakonec to zvladla. To jen tak mimo tema... Je to pomerne levny ale slusny auto dneška
22:14:44
27.06.2006
PeterP136
Mne sa fabka paci kvoli aerodynamike a slusnej spotrebe na dialnici, trochu menej kvoli tym stlpikom a celkovo vyhladu a najmenej kvoli cenam u ojazdeneho auta. Nove si asi tazko niekedy kupim. Mozno o 20 rokov :/

ALe inac som isiel v nedelu do ba svojou lenivou kravou (pod jednych je to velka krava a podla druhych zasse lenive a vlastne maju vsetci pravdu) a na dialnici si pokojne predbieham najvyssou moznou nepokutovou rychlostou 139,9km/h :) a ked som takto predbiehal jednu fabku tak mi zrazu nejako zacal prilis hucat motor. Kukam co sa deje a zistujem ze fabku uz nepredbieham ale robim s nou subeznu jazdu :). Kedze sa ale mily fabiator z nejakeho dovodu nezberal k prekroceniu magickych 139,9 km/h tak som trosku pridal a po par sekundach nez na to ta moja leniva krava zareagovala som subeznu jazdu zrusil asi pri 150km/h. Az potom mi motor prestal hucat.

Hmm. Tak teraz neviem co to malo znamenat. Preco som pocul od motora hukot? A fabka ma pri 139,9km/h obmedzovac?
22:02:01
27.06.2006
Skoda RBK - zrušená registrace
Jasne že porovnavať fabiu s 742.xxx je nezmysel ale v porovnaní s ostatnými autami... No zviezol som sa už aj lepších autaćh tejto kategorie...toď môj názor.
21:25:35
27.06.2006
Labros
Já bych si Fábii pro sebe taky nekoupil, je to předražený a nijak zvlášť se mi to nelíbí. Ale jezdí se v tom dobře, a když někdo píše, že to plave a že to má akceleraci jak Š100, tak to mi připadá absurdní.
21:18:11
27.06.2006
Baghira
-> vhml: Nejde o to mít levný auto, klidně si pořídím nějakej 1,0 na denní ježdění, ale zrovna Fabie by to teda rozhodně nebyla a když jsem viděl nedávno Roomstera, tak ten by to taky nebyl.
21:12:51
27.06.2006
Jarda - zrušená registrace
-> Baghira: souhlas, ja kdyz delal rapo a nebylo na nem nic: dvere, blatniky, cela, kapoty, skla, narazaky, nic v interieru, predni blataky atd. tak 130tka jela jak blazen, hrabalo to na asfalte..... nikdy jsem si s zadnym autem tak nezajezdil.... po nastrojeni bylo po srande :-/
21:06:47
27.06.2006
Labros
-> Baghira: no to jsi zas někde jinde, porovnávat to s škodovkou s motorem z fava... On psal, že akcelerace je jako hundrt, a další, že to jede jako sériová 120! Říkám, na fábii 47kW bych si vsadil proti jakýkoliv 130 a na fábii 40kW i proti 120.
21:05:09
27.06.2006
Fantozzi
-> Labros: ramena stabliku rizeni, nebo co to. bezna zavada na fabce- taky jsme to na jedne meli, ale na druhe zase ne
21:03:45
27.06.2006
Labros
-> minno: bouchat by to na nerovnostech nemělo, aspoň nová fábka to nedělá, pokud bouchá tak jsou v čudu tlumiče
20:52:13
27.06.2006
minno
-> Luukkyy: dalsi srandista3 ako vtip je to dobré, tiež som sa pobavil, ale ináč zrovnávať stovec s fabkou je trochu z cesty1 Nejdem zas zrovnávať hundrtku s fábiou, sa tu o tom píše stále dookola aká je fábia naprd1

Fabia je celkovo vo vsetkom moderna, atd. Jasne, vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody, ale pisat take nezmysly ze fabiu ani zadarmo, no3 3 3

Osobne mam tiez radsej jazdu v mojej 120, ale to pre ten citovy vztah, ked ma clovek z toho radost...

Ale aby ste nepovedali, napisem zoznam veci co sa mi na fabii nepaci a naopak co sa mi paci:

- predne stlpiky

- malinkate oplastovane zadne okno

- otrasne dunenie vo vnutri pri pootvoreni zadneho okienka

- prave kratucke zrkadlo

- pramalo miesta na zadnych sedackach

- blbnutie elektriky svetiel (caste odchadzanie ziaroviek)

- oproti mojej 120 to dost neskoro zacina kurit a celkovo sa dlho zohrieva motor (kuri to ale lepsie)

- predohrab v zime na snehu aj s dobrymi pneu doslova stale hrabe a "nejede"

- nemam rad tie rany ktore vydava podvozok ked sa trafi nejaka diera, akoby to nemalo pera

+ ovladanie spojky, brzd, plynu, radenie a riadenie - jedna basen :-)

+ celkom sa mi paci vyriesenie zadnych svetiel

+ super ostrekovace - rozprasovace

+ rozne vychytavky elektriky

a na viac si nespominam :-)

a este musim ako porovnanie skonstatovat, ze fabia sa mi zda byt relativne tiche auto motoricky, ale dost hlucne podvozkovo, najma po meste na vymoloch. Skodovka naopak je motoricky hlucnejsia, ale podvozok ma taky nejaky jemnejsi - po meste.

To je odo mna zatial vsetko :-)
20:52:03
27.06.2006
vhml
je videt ze fsichni asi mate prachy na to kupovat si auta s minimalne 100konema a kdyz se vam dostane do ruky auto na dopravu z bodu A do bodu B tak vam neni dost dobry. nevim jak vam ale me na dojeti kamkoliv stací i tech 50kW
20:42:31
27.06.2006
Fantozzi
je fakt, že 1.4 fábkou jsem nejel nikdy slabší než 50kW, ale když Vici tvrdil že favo to té 50ce natře, tak teda nevím, čím jezdil.

Osobně bych řekl, že 1.2 bude s favem srovnatelná +/- něco málo pro jednu z těch dvou.

Protože i když možná rychlostně budou ty dvě auta srovnatelná, nevidím jedinej důvod proč se rozhodnout pro to starší. Kromě peněz...
20:35:46
27.06.2006
Baghira
-> Labros: Pokud to bude s motorem z fava 136, tak nemáš šanci to se vsadim klidně taky, to už máme mockrát vyzkoušený a to jsem jel na LPG a můj motor víc jak 50KW nemá.
20:33:49
27.06.2006
Labros
-> Baghira: Neříkám s 40kW dát sprint s fáčkem (to mi natře), ale s 47kW fábií si dám sprint s jakoukoliv 130 a klidně si na fábku vsadím. 4
20:32:42
27.06.2006
Labros
-> Fantozzi: ale ta fábka plave děsně, co?? vždyť je to tak lehký a zvlášť předek... a co teprv ta kinematika náprav, při přejezdu nerovnosti se kolo zalomí do cca. 30st. úhlu a uhne o 10cm do strany. a dále citlivost na boční vítr, díky velké čelní ploše a lehké karoserii, málokde vyztužené. A jak to při rychlostech nad 100km ve fábii hučí jak při hurikánu Katrina, karoserie je totiž neaerodynamická a těsnění jsou špatná... a tak bych mohl pokračovat.
20:30:27
27.06.2006
Baghira
-> Jirik: -> Labros: Doporučil bych vám pánové si s těma vašima slavnejma 1,2-1,4 kromě 16V si zajet někdy na sprinty. Možná budete až překvapeni, jak ty jebky nejedou. Trochu totiž zapomínáte na váhu toho auta, která je i přes vyšší točivej moment znát asi jako kdyby jste za 130cu zapojili vlek.
20:29:44
27.06.2006
Fantozzi
-> Fantozzi: a v cem by mohla byt stodvacitka se radsi neodvazuju anipomyslet :-)
20:28:51
27.06.2006
Fantozzi
-> Jirik: jeste ze se tady najdou i normalni jedinci :-)

uz jsem tady psal snad stokrat ze mam doma jak fabku tak feldu a jediny v cem je felda lepsi, je vnitrni prostor. ten ma vyresenej uzasne, to je fakt, ale jinak je to prosteogeneraci starsi auto as tim nic nenadelaji zadny osobni sympatie.
20:21:56
27.06.2006
Labros
-> Johny Death: :-))) sice vždy nesouhlasim ale aspoň to píšeš zábavně ;-)
19:59:54
27.06.2006
Esso
-> Luukkyy: tak az se v ty fabce projedes poradne tak nam rekni si ve vsem srandista hlavne ze plave jeste kdyby si to ze plave jak stovka tak bych ti rek jestli nahodou na podvozek stovky nepostavil fabii :-)) . Ne ze by fabka byla nejak super spesl auto ale na obyc jezdeni staci v normalnim provozu radsi budu jezdit fabkou nez stovkou nebo stodvacou
19:52:31
27.06.2006
Dieter Bonrath
Ale co se mi na fábii fakt nelíbí, že při otáčení klíčku v zapalování do startovací polohy si skoro zkroutím ruku a že posilovač musela navrhovat ženská, která váží 35 kg a cpe se od rána do večera jogurty s 0,0000001% tuku 3
19:52:20
27.06.2006
M.a.R.i
-> Jirik: 3 3
19:30:40
27.06.2006
-> Luukkyy 27.06.06 16:43:58: Až se budou někde zadarmo rozdávat, tak mi dej vědět, vezmu tři. 3

A nebo jim tam nechám Tuňáka a odvezu si jednu. 8
19:28:29
27.06.2006
Takový pičoviny...., viď Labros.... 8

Fabia 1.2 HTP 47kW, pche, raději jezdit základní Fabkou HTPčkem, než se utěšovat tím, jak 15 - 25 let stará mrdka skvěle jede. Vůbec to v ní nesmrdí starobou, skvěle axeleruje a jak je skvělé a pohodlné vytahovat sytič. 3 3 3 Zvlášť řady nižší než 135 a 136 bez vyhř. sání, jak skvěle jedou za studena bez sytiče, jak vůbec necukají.

Jak skvěle v zimě topí (pokud se v zimě jezdí), jak se vůbec nemlží skla. Jak se ty zrcátka skvěle nastavují zevnitř. Jak je to bezpečné, vůbec to nerezne, páč je to už od roku 1976 skvěle zinkované.....a tak bych mohl pokračovat do alelujá.
19:28:22
27.06.2006
Dieter Bonrath
Taky bych se chtěl přidat do této vtipné diskuse.

Měl jsem možnost otestovat 1,4 16V (krátkou), najeto asi 1500km, vše fungovalo celkem v pohodě, motor táhnul docela slušně, jízdní vlastnosti na předohraba obstojné. Jediné co jsem fakt nerozdýchal bylo neustále rachtání v pátých dveřích a vrzající plast na jedněch ze zadních dveřích, taky jsem tak trochu nepobral ty trapná madla na dveřích (to snad i ve Š105S byli ty šňůrky účelnější), taky jsem se v ní cítil stísnější než ve feldě.

Jinak Felda je jen lepší favorit, takže v podstatě bazmek (sorry, Swate).

Ale porovnávat 742 a Fabii je fakt směšné, ale kdybych si měl vybrat, tak na cestu Praha - Ostrava beru Fabii, ale když si chci užít adrenalin, tak 742, protože svezení v tom, je absolutně geniální 3

A Fabii bych si nikdy nekoupil, za ty prachy se dá koupit lechce ojeté auto vyšší kategorie 4
18:45:12
27.06.2006
Johny Death
-> milan444: vod čeho by ten virt jinak v dnešní době byl? :)))
18:44:13
27.06.2006
milan444
tady se člověk fakt zasměje
18:43:08
27.06.2006
Johny Death
-> Labros: no já to zpoždění pozoroval hlavně u fóbie RS :) tam mi to fakt lezlo na nervy když člověk chtěl rychle vystartovat, dupl na plyn chvilu se nic nedělo favorit z prava se stále blížil auto furt nic fanoš už skoro u mě a najednou auto hop a bylo tam kde mělo být už dávno... a překvapivě tím nemyslím škarpu :))) a ty 1,2ky abych pravdu řek líbí se mi ten motor ale podle mě to měli montovat tak do škodovek a ne do auta který váží přez tunu... a ještě to zatížit klimou.
18:40:04
27.06.2006
Labros
-> Johny Death: výhled z fábky přes sloupky je sice naprd, ale co člověk nedá za svůj krk, že jo..

ta reakce na plyn u 1.2 mi nejak hrozně pomalá nepřipadá... Spíš mi vadí, že se to musí i při lehkým rozjezdu roztočit aspoň na 2000, jinak se auto místo rozjezdu jenom rozklepe...
18:36:44
27.06.2006
Johny Death
-> Labros: no felda mi přijde stabilnější než fobie i když ani to není žádnej zázrak. Jinak třeba co na fobiích nesnáším že člověk nemůže stáhnout okýnka do pulky aniž by to v autě nezačlo nehorázným způsobem rezovnovat ale tak hnusným basem že to leze na nervy. to fakt nemusím. další věc výhled z fábie horší sice pevnější ale moc široký sloupky přez který se rádo ledasco přehlídne, další co mi vadí je pomalé reakce na sešlápnutí plynu a je toho víc. Jo felda je lenoch ale co bych chtěl při ježdění za 1,30 Kč na km že... 4 prostě zpotřebák
18:30:01
27.06.2006
Labros
-> Johny Death: a taky proč bys měl, že...

hluk ve feldě ve srovnání s fábkou nesrovnatelně horší, motor línej, řízení naprd, brzdy naprd, řazení na to samé, karoserie měkká kroutící se...

Jediné v čem je felda lepší je exteriér.
18:26:49
27.06.2006
Johny Death
-> Labros: a nebo jen každej čeká od auta něco jiného. Ja mam feldu a za fábii bych ji nevyměnil. Bohužel urvanej nejsem ani z té filcky.
18:14:31
27.06.2006
Labros
Ha ha... Vy jste teda chytráci.

Včera jsem s ní (v kombíku) ujel dalších 400km, dohromady tipuju 4000. Dal bych si klidně sprint s kterýmkoliv 120-tunerem. Rozdíl nějakých 30Nm a 10kW, spolu s lehčími převody, je znát víc, než se zdá z čísel. I 1.4MPi lítá oproti 120cám jako pominutá.

"Na nerovnostech značně plave" to už je teda fór dne. V ulici "Klikatá" v Praze včera, na notně boulovatém povrchu, v serpentýnách do kopce neustřelila ani o milimetr. Klimoška za trest? Včera jsem jel přes den v největším hicu, a klimošku jsem si pořád ztlumoval, ventilátor jsem měl na prvním stupni. Někdo z nás je absolutně mimo.
17:46:15
27.06.2006
Aladin
yop, mohu potvrdit... 1,2HTP absolutně nejede...

asi tak jako škodovka 120 v sériovém stavu...
17:32:10
27.06.2006
Skoda RBK - zrušená registrace
Tak moja mamka mala služonú fabiu 1,2 12V a žiadna sláva ale najradšej som mal to syčanie motora až na amok. Inač ani na ceste to nedržalo nič moc, naša filcka, a ma len vzperu medzi tlmičmi, sedí na ceste lepšie. A fábiu by som ani tak nexcel ale možno RS-u hej:-)
17:28:06
27.06.2006
COL
To bude asi tim, ze ve stovce mas z akcelerace lepsi dojem, hlavne z duvodu kravalu... A srovnavat jizdni vlastnosti 100vky s fabkou??
17:06:50
27.06.2006
pavlas
Já jsem měl možnost se svést v 1.2 HTP 40kw a vzpomněl jsem si na wartburga, co ho v 80 letech měl otec. Zvuk motoru skoro stejnej. Taky bych to nechtěl ani zadarmo. Ale docela bych se nechal ukecat na 1.9TDi.
16:43:58
27.06.2006
Luukkyy
Tak jsem měl možnost si opravdu důkladně otestovat Fóbii kombi a musim říct, že to auto bych opravdu nechtěl. Akcelerace jako u stovky, pravda, maximálka cca 175, ale než se k tomu člověk dokopal, trvalo to tejden. Zvlášť se mi líbilo, když jsem potřeboval předjet, prudké podřazení, a nebylo to téměř znát.

Na nerovnostech značně plave, stabilita taky nic extra. Klimoška tam byla spíše za trest.

Jediné plus oproti stodváce byl tlak na spojku a přesnost řazení. Suma sumárum: Fuck of Fobie, Zadohraby rules!!!!!!3
Extreme Tyres