skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Tecie Do Skodovky
19:40:25
07.06.2006
07.06.2006

PeterP136
Ale aby som povedal pravu tak jeden pomocnik fakt moze byt, podrzi sklo aby nespadlo, pomoze ho preniest, ale traja to je uz fakt saskaren.
19:38:00
07.06.2006
07.06.2006

PeterP136
-> Tomáš SK: To dopasovavanie si neviem predstavit. Men sa znazil pomahat otec, ale bolo to zbytocne, jednak nic nepomohol, sko naskocilo same po vytiahnuti kabla a zhrnuteho tesnenia, a dopasovavat nemalo vyznam, niet kam dat prsty a udrzat to za sklo ked na to tlaci vytahovany kabel je marna snaha. Co sa tyka prasknutia skla tak to mozno pri vytahovani ked nechces znicit tesnenie ale pri nasadzani to musi byt but sklo uz prdnute alebo prdnuty mechanik :). Ono tie skla maju slusnu pevnost a predne aj huzevnatost vdaka tomu ze je lepene.
21:08:26
06.06.2006
06.06.2006

Tomáš SK
-> PeterP136: Ach jo.... neviem, preco by si traja zavadzali, to mi budes musiet vysvetlit. Jeden vytahoval kabel, druhy tlacil a dopasovaval sklo na jednej strane, treti na druhej. Inak traja mi robili PREDNE okno... kolkokrat si ho menil? Keby si to robil 3x za den kazdy mesiac, tak tiez si radsej zavolas kolegov na vypomoc (aj ked mozno pre ten jeden pripad zbytocne) nez rozbit co i len jedno. Lebo niekto to musi potom platit. A to, ako rychlo dokaze prasknut predne sklo, som mal moznost vidiet osobne.
Zadne ani na rapide nie je problem nasadit. A po tom obvode skla sa buchat musi, aby si dobre sadlo tesnenie aj sklo.
Je to cena predneho skla s protislnecnym pasom.
Zadne ani na rapide nie je problem nasadit. A po tom obvode skla sa buchat musi, aby si dobre sadlo tesnenie aj sklo.
Je to cena predneho skla s protislnecnym pasom.
20:02:14
06.06.2006
06.06.2006

PeterP136
-> Tomáš SK: Ozaj ta cena noveho to je cena zadneho skla na rapida?
20:01:18
06.06.2006
06.06.2006

PeterP136
-> Tomáš SK: Ja lenze do skla nemaju co trieskat ani do tesnenia na obdove nic tym ne poriesia ale ak sa im smykne dlan (snad nie kladivo) tak budes mat co vysavat. A tiez dvaja si pomozu ale traja si uz budu len zavadzat. A kto to uz aspon raz robil spravi to sam. A v autoskle by s tym mali mat take skusenosti ze to jeden vymeni na pockanie. Takze podla mna "odbornici" ako inde, cize utriet mastnou handrou filter aby zakaznik veril ze sme ten olej vymenili. Ak su tam uplni blbci tak ani ten filter neocistia :).
Ale mozno sa mylim a zadne sklo na rapide je skutocne oriesok.
Ale mozno sa mylim a zadne sklo na rapide je skutocne oriesok.
12:08:04
06.06.2006
06.06.2006

Tomáš SK
-> Duso: Cena je dobra a ak sa do toho pustia, tak mas istotu, ze budes mat bud tvoje sklo alebo nove - uz aj s protislnecnym pasom
Cena noveho je cca 2900Sk.

12:05:43
06.06.2006
06.06.2006

Tomáš SK
-> PeterP136: Servisom a hlavne podomovym mechanikom, ak to nie su kamarati, uz neverim. Ale tymto ludom z tohto jedneho autoskla plne doverujem, nikdy som s nimi nemal problem (bol som tam uz 3x). A ini ich tiez odporucaju...
10:13:26
06.06.2006
06.06.2006

Ing. Duso
-> Tomáš SK: njn uz som sa bol informovat tiez v AUTOSKLE... vedia mi to zrobit za 570 sk.. tj. 320 tesnenie a 250 praca.. asi to dam im zrobit... je to asi stejsie.. a este mi vravele ze predtim enz vymenia musia pozret stav skla..bo inac toho asi nepojdu (do vymeni) aby neriskovaly.. asi koncom tyzdna to pojdem dat vymenit..
21:11:57
05.06.2006
05.06.2006

strucy
-> Duso: takževyplíva s toho že predne už ano tak v leme v rohoch máš mať dierky a kedžťe tu vypisuješ že aké že si žiadne nevidel tak sa nečuduj že kade ti teče a prečo

19:12:04
05.06.2006
05.06.2006

PeterP136
-> Tomáš SK: Ad 2 a 5, tak tomu hovorim viera :). Viera v to ze v servise to spravia lepsie nez sam doma.
ad 4 s tym mozem len suhlasit. Potrebne to nie je ale zase kricat druhy den od bolesti z utranej koze spod nechtov nie je bohvieco.
ad 4 s tym mozem len suhlasit. Potrebne to nie je ale zase kricat druhy den od bolesti z utranej koze spod nechtov nie je bohvieco.
13:24:35
05.06.2006
05.06.2006

Tomáš SK
Pred par tyzdnami mi v autoskle menili predne aj zadne tesnenie. Bol som tam uz druhy raz a aj teraz to vyzera, ze netecu. Co som videl alebo co mi radili:
1) ak nechces riskovat praskutie skla, tak staru gumu vyrez, staci kusok a potom uz len tahas okolo okna a trha sa sama. V autoskle ti to inak ani neurobia, pretoze za pripadne prasknutie beru zodpovednost.
2) zadne okno podla ich vlastnych slov normalne nerozbijes. Vzdy sa mi az toci hlava, ked vidim, ako po nom mlatia, aby dobre sadlo
3) ked sklo vyberies, musis ho samozrejme dobre ocistit. Najdolezitejsie je vsak ocistit lem. Ja som tam mal dost vela ostrych hran a prechodov a vselijaky humus, takze mi hned povedali, ze mozno to nove tesnenie nepomoze
4) tesnenie pred nasadenim na sklo nastriekat silikonovym olejom, aby islo lahko. To iste urobit aj na leme na karoserii
5) nasadit sklo, pomocou kabla nasadzovat tesnenie. Najlepsie, ak ti bude niekto pomahat, ide o to, aby niekto spravne pritlacal sklo a dorovnaval ho, aby spravne sadlo. V servise to robili traja
6) skus to bez silikonu ci tmelov. Ak bude stale zatekat, potom si kup bezfarebny univerzalny silikon, najlepsie neutralny. Ostatne su acetickej povahy a sposobuju koroziu. Treba ho naniest rovnomerne zvrchu smerom dole, medzi tesnenim a karoseriou.
Samozrejme sa to da robit vselijako, v tomto ale doverujem ludom z autoskla, lebo mam od nich dobre skusenosti aj referencie od inych. Ak to chces urobit akokolvek, len nech je to rychlo a netecie, tak potom asi fakt najlepsie pouzit ten neutralny silikon. Len aby ti to netieklo tak ako mne aj medzi tesnenim aj sklom.
1) ak nechces riskovat praskutie skla, tak staru gumu vyrez, staci kusok a potom uz len tahas okolo okna a trha sa sama. V autoskle ti to inak ani neurobia, pretoze za pripadne prasknutie beru zodpovednost.
2) zadne okno podla ich vlastnych slov normalne nerozbijes. Vzdy sa mi az toci hlava, ked vidim, ako po nom mlatia, aby dobre sadlo
3) ked sklo vyberies, musis ho samozrejme dobre ocistit. Najdolezitejsie je vsak ocistit lem. Ja som tam mal dost vela ostrych hran a prechodov a vselijaky humus, takze mi hned povedali, ze mozno to nove tesnenie nepomoze
4) tesnenie pred nasadenim na sklo nastriekat silikonovym olejom, aby islo lahko. To iste urobit aj na leme na karoserii
5) nasadit sklo, pomocou kabla nasadzovat tesnenie. Najlepsie, ak ti bude niekto pomahat, ide o to, aby niekto spravne pritlacal sklo a dorovnaval ho, aby spravne sadlo. V servise to robili traja
6) skus to bez silikonu ci tmelov. Ak bude stale zatekat, potom si kup bezfarebny univerzalny silikon, najlepsie neutralny. Ostatne su acetickej povahy a sposobuju koroziu. Treba ho naniest rovnomerne zvrchu smerom dole, medzi tesnenim a karoseriou.
Samozrejme sa to da robit vselijako, v tomto ale doverujem ludom z autoskla, lebo mam od nich dobre skusenosti aj referencie od inych. Ak to chces urobit akokolvek, len nech je to rychlo a netecie, tak potom asi fakt najlepsie pouzit ten neutralny silikon. Len aby ti to netieklo tak ako mne aj medzi tesnenim aj sklom.
09:20:54
05.06.2006
05.06.2006

Ing. Duso
-> strucy: mas recht zadne okno som nemal vonku..videl som ho len zvonka :) a neviem o ake dierky sa jedna:)
-> ps: jo skodovka neni ponorka... ale ani Titanik co sa potapa :) lebo zatim mam zo skodovky titanik..len naberam vodu nic ine :D
All: i tak stim skusim zajst do servisu..oni su na to vybaveny..tak im to snad nepraskne..inak to zacaluju a bude nowe okno
-> ps: jo skodovka neni ponorka... ale ani Titanik co sa potapa :) lebo zatim mam zo skodovky titanik..len naberam vodu nic ine :D
All: i tak stim skusim zajst do servisu..oni su na to vybaveny..tak im to snad nepraskne..inak to zacaluju a bude nowe okno

21:12:04
04.06.2006
04.06.2006

strucy
-> ps: musím zaklopať na drevo ešte ani raz

21:03:43
04.06.2006
04.06.2006

petr s
-> Mishoooo: Pokud dávám novou gumu rychlejší je vyříznout a při vydělávání mě okno ještě neprasklo
20:59:48
04.06.2006
04.06.2006

Mishoooo
-> ps: ja by som povedal 5 minut
ale neviem ako to suvysi s bezpecnym vybratim okna

20:56:05
04.06.2006
04.06.2006

petr s
-> Mishoooo: Otázka 10 minut nasadit okno
-> Duso: Škodovka není ponorka
-> Duso: Škodovka není ponorka
20:52:41
04.06.2006
04.06.2006

Mishoooo
-> strucy: horise ze aj mna to caka....

20:48:49
04.06.2006
04.06.2006

strucy
-> Mishoooo: zadne ti nepraskne
to sa ti rozsype

20:41:55
04.06.2006
04.06.2006

Mishoooo
-> chooki: ty ides asi na tvrdsom... vsak?
S tym bitumenovym tmelom mi to poradili v autoskle jurista bo ked budes potrebovat vymenit dakedy sklo tak si spomenies na svoj silikon... + ma podobne vlastnosti ako guma a ked zaseres sklo mimo tesnenia atk to casom zvetra a pekne zijde dole
Inak naky ony ma menit gumu na zadnom skle a ryskovat prasknutie + dalsie prachy navyse...

20:20:44
04.06.2006
04.06.2006

strucy
-> Duso: ked nevieš tak si asi ani okno na škodovke nevidel resp. si ho asi nikdy ani nevyberal

20:09:55
04.06.2006
04.06.2006

Pavel P..
-> Duso: taky jsem řešil zatekání do auta, vyměnil jsem těsnění dveří, a stejně tam teklo, tak jsem si v dešti sednul do auta a ono tam teklo po kabelu od centralu kterej byl mezi dveřma a sloupkem bez průchodky, vyvedenej tou dírou kudy vedou ven kabely od dveřních spínačů, tak jsem udělal takovej špunt do tý díry ve sloupku a už mám sucho.
17:04:09
04.06.2006
04.06.2006

chooki
-> Duso: bodaj by si rozumel, ked chlapci to pisu ako najebani (resp. zhuleny hulic mishko:))...
1. zadne sklo-vymenit gumu a ked budes mat vonku okno tak do skar v gume daj ten priesvitny silikon (kupis v drogerii). Vymen gumu a daj aj silikon. Tiez som s tym mal problem, na odporucanie jedneho co ti tu radi som menil len gumu a tieklo stale...dal som aj silikon a je oki.
2. bocne okna, skus zistit kde ti tecie a skus dat tiez silikon medzi gumu a plech karoserie, mozes skusi aj tu mishovu metodu, ale ja pokial s voskom na dutiny nemusim, tak nepracujem....ale hlavne na vrchu dveri skus pritlacit (ohnut rukami) ram okna smerom ku kasni (je mozne ze ti nepriliehaju dobre dvere) plus sa pohraj so zamkom dveri, tak aby dvere lepsie priliehali...mne sa to osvedcilo...tiez som s tym mal problem
1. zadne sklo-vymenit gumu a ked budes mat vonku okno tak do skar v gume daj ten priesvitny silikon (kupis v drogerii). Vymen gumu a daj aj silikon. Tiez som s tym mal problem, na odporucanie jedneho co ti tu radi som menil len gumu a tieklo stale...dal som aj silikon a je oki.
2. bocne okna, skus zistit kde ti tecie a skus dat tiez silikon medzi gumu a plech karoserie, mozes skusi aj tu mishovu metodu, ale ja pokial s voskom na dutiny nemusim, tak nepracujem....ale hlavne na vrchu dveri skus pritlacit (ohnut rukami) ram okna smerom ku kasni (je mozne ze ti nepriliehaju dobre dvere) plus sa pohraj so zamkom dveri, tak aby dvere lepsie priliehali...mne sa to osvedcilo...tiez som s tym mal problem
16:39:12
04.06.2006
04.06.2006

Ing. Duso
-> strucy: ake dierky promin ale nerozumiem :)... a asi tak zrobim ako mi radi Mishoooo... v servise by kolko stala vymena tesnenia zadneho skla ???
14:14:53
04.06.2006
04.06.2006

strucy
-> Duso: v prvom rade si pozri v rohoch aj na prednom aj zadnom okne či tie dierky su volne a nie ucpate , ak ano tak ich prečisti a potom zvyšok ako ti tu popísaly a ešte popri tom daj na tesnenie na dverách pretri to silikonovým olejom

13:38:35
04.06.2006
04.06.2006

Mishoooo
-> Duso: ML od motypu. a ako myslis tu otazku... ved predsa ked ti davaju stare okno von tak ti nikdo nezaruci ze nepraskne!
Gryzly tiez dobre radi ale to si musis pozret kde ti dvere ako pritlacaju tesnenie... a tam kde nepritlacaju tak doklepat ten lem karoserie
Gryzly tiez dobre radi ale to si musis pozret kde ti dvere ako pritlacaju tesnenie... a tam kde nepritlacaju tak doklepat ten lem karoserie

13:05:19
04.06.2006
04.06.2006

Ing. Duso
-> Gryzly: hmm nepojde horsie nasadit potom ???
12:37:14
04.06.2006
04.06.2006

Gryzly
-> Duso: též možeš zkusit kladivkem zaklepat tern lem na kterém drží těsnící guma dveří. poklepej to směrem ke dveřám.
12:23:23
04.06.2006
04.06.2006

Ing. Duso
-> Mishoooo: preco ryskovat nowe sklo ??? okey potom povedz ako sa vola ten sajrajt a ja ho kupim a dam do tej drazky...
12:10:48
04.06.2006
04.06.2006

Mishoooo
-> Duso: nie silikon! ten dajrajt ti opisem presny nazov poobede... ale od motipu na dutiny je to jedina vec... chemopren ani neskusaj.. aj tak by si ho tam nedal bo je to kontaktne lepidlo... takze by si nenatlacil tesnenie... a to tesnenie zadku... no ako chces... podla mna je lacnejsie skusit to s tym tmelom a precistit ako riskovat nove sklo... ale ako chces
12:07:53
04.06.2006
04.06.2006

Ing. Duso
-> Mishoooo: taze do drazky tesnenia ktora ide na plech mam dat dajaky silikon ?? alebo co mas na mysli pod pojmom sajrajt ?:) ja som rozmyslal tam dat Chemopren..ale co ja viem :(... a zvonku striekat tesnenie silikonovim olejom hej ? hmm ok... tak zajtra idem kupit potrebune veci..a cele zadne tesnenie zadk
eho skla asi vymenim..resp nie ja ale neviem kto :D ja som to nikdy nerobil a ani neviem ako sa robi.. :(
eho skla asi vymenim..resp nie ja ale neviem kto :D ja som to nikdy nerobil a ani neviem ako sa robi.. :(
12:01:50
04.06.2006
04.06.2006

Mishoooo
-> Duso: zadne tesnenie precisti, vyskrab ten sajrajt co je tam rokmi naneseny,, popr. to prespricuj kompresorom, a nanes bitumenovy stresny tmel... ked sa dostane na tak si z toho hlavu nerob... casom zvetra.
Tesnenie okolo dveri daj dole stlac ho a nanes taka sajrajt od motipu na dutiny... pockaj kym zacne lepit a nabuchaj opatrne gumenym kladivom nanovo... potom nastriekaj cele tesnenie silikonovym olejom aj zo dva razy... a ked bude liat tak si sadni do auta a hladaj kade tecie z predu... bo tam toho moze byt viyc pricin...
Tesnenie okolo dveri daj dole stlac ho a nanes taka sajrajt od motipu na dutiny... pockaj kym zacne lepit a nabuchaj opatrne gumenym kladivom nanovo... potom nastriekaj cele tesnenie silikonovym olejom aj zo dva razy... a ked bude liat tak si sadni do auta a hladaj kade tecie z predu... bo tam toho moze byt viyc pricin...
11:50:39
04.06.2006
04.06.2006

Ing. Duso
a aj kole zadnych dvei mi tecie... som zabudol dodat... a ked je velky lejak ta aj predne okno prepusta.. :(
11:48:25
04.06.2006
04.06.2006

Ing. Duso
poradte co mam reobit ? tecie mi do skodovky... cez zadne sklo tecie (tesnenie) tam musim dat asi nowe... ale vpredu som nenil nove tesnenie kolo dvery a tecie stale do auta.. co stim robit ?? bud voda zatecie medzi plech a tesnenie abo ja neviem.. ale vkuse aj po malom dazdy mam v aute bazen... som zufaly.. :(