Podobně jako u dalších témat typu denní svícení, tak i poutání se v autě je klasickou ukázkou mentality "kdo nechčije s náma, chčije proti nám" :) Předesílám, že v autě se posledních 6 let poutám automaticky, prřed tím sporadicky prvních pár let svojí řidičské kariéry jsem jezdil jenom s pásem hozeným přes břicho kvůli bengům - sám se tomu divím, protože si nepřipadám jako fyzikou nedotčen. Děti vozím zásadně v sedaččce. Souhlasím s tím, aby se za nepásání pokutovalo a hlasuju pro používání pásů. Mám ovšem daleko k tomu, abych o někom z fleku napsal, že vyjetím bez zapnutýho pásu se dotyčný stává MAGOREM

Uvedený působivý videa už jsem kdysi viděl a utvrzujou mě, že ty pásy mají něco do sebe. Realita je ovšem taková, že snad polovina lidí jezdí bez pásů a proto je potřeba vysvětlovat, vysvětlovat a vysvětlovat. Jednoduché závěry typu "řidič/spolujezdec bez pásů = DEBIL" prostě nefungujou. Je debilem instruktor v autoškole nebo couvající řidič, který využije zákoné možnosti nepřipoutat se a někdo to do něj napálí? Ono by to chtělo spíš nějakou vysvětlovací kampaňku ve vřejnoprávní TV, ale tam se místo problematiky BESIPu radši dělají komparativní testy "ofroutů" za půdruhýho mega a podobných vehiklů pro 9 z 10ti Čechů

Místo toho se na mě z bilbordů zubí pihatá slečna a sděluje mi, že od 1.7. začne platit legislativní silniční ultra-paskvil