skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Uvolněný náboj u vlečné nápravy :o(
prohledat
24 příspěvků (zobrazeno 1 až 24) od 22.08.2002 do 03.09.2002, založil/a
21:17:20
03.09.2002
03.09.2002

Lukáš
Bouchejte šampáňo a líbejte nohy majitelům vrakovišť. Já to sehnááááál :o))))
19:44:07
28.08.2002
28.08.2002

Bob
2 Eva Moc dík vim přesně kde to je vždyť vtom bazáči jsem koupil ten svůj vrak :-))
08:28:29
28.08.2002
28.08.2002

Eva
2 Lukáš: tak telefon tam teda nevim...ale zkusim to zjistit
btw: ale ty nejlepsi veci uz jsme skoupili :-))))) karbec na 130-ku za 800 kc a tak... :-))))
ale je pravda, ze na 130-ku tam meli malo veci, spis na 100, 105-120 a mraky veci na 1203 :-)))
btw: ale ty nejlepsi veci uz jsme skoupili :-))))) karbec na 130-ku za 800 kc a tak... :-))))
ale je pravda, ze na 130-ku tam meli malo veci, spis na 100, 105-120 a mraky veci na 1203 :-)))
14:53:06
27.08.2002
27.08.2002

Lukáš
Tak si představte, že novou hřídel na Š130-136 jsem sehnal taky (ale za 1400,-), teď sháním ještě náboj zadního bubnu, ale zatím marně!
Jestli ho někdo máte, prosím, prosím!!!!!!!!!!!!!!!
2 Eva: Bylo by možné sehnat telefon do tý "mototechny" ? PS: Jsem z J Moravy, tak bych tam nez pojedu radsi zavolal, chápeš :o)))
Jestli ho někdo máte, prosím, prosím!!!!!!!!!!!!!!!
2 Eva: Bylo by možné sehnat telefon do tý "mototechny" ? PS: Jsem z J Moravy, tak bych tam nez pojedu radsi zavolal, chápeš :o)))
12:32:08
27.08.2002
27.08.2002

Eva
2 Bob: ja nevim, jak se to jmenuje, ale kdyz projizdis jaromer smerem od hk na nachod, tak po pravy strane je takova mrnava prodejna tuning, cca o nekolik metru dal po levy strane je autobazar, pred nim odbocis vlevo a pak je to takovou serednou uzkou cestou porad vlevo, prijedes na dvur a tam to je, je to nejaka klempirna nebo tak neco...vypada to tam dost zpustle...ale kdyz najdes ten autobazar, tak tam uz by te meli odkazat spravnym smerem, to uz je kousek :-))
19:37:31
26.08.2002
26.08.2002

Bob
2 Eva kterej to je servis taky bych se tam mrknul
10:10:45
26.08.2002
26.08.2002

Eva
chcete podrazdit? minuly tyden pred srazem jsme byli s pritelem v autoservisu u jaromere, kde se tem borcum povedlo skoupit nejakej sklad mototechny, ktera byla v likvidaci, a co se nestalo? SEHNALI JSME TAM HRIDEL DO VLECNY NAPRAVY, NOVOU, ORIGINAL ZABALENOU JESTE ZE SKODOVKY a cena? 200,- KC!!!!! ten chlap absolutne nevedel, co prodava...prevratili jsme mu ten sklad vzhuru nohama, jestli nahodou neobjevime dalsi (priznam se, ze kdyby jich mel 10, tak jsme je vzali vsechny a mohli jsme bejt bohaty :-)))) bohuzel, byla jen jedna jedina...ale i takovyhle veci se stavaji...(i kdyz vyjimecne:-))
21:31:03
24.08.2002
24.08.2002

Lukáš
MODLEME SE ať je to jenom ozvejkanou matkou :o))
Rozbor zadni napravy nastane za 11h 42min ;-O
Rozbor zadni napravy nastane za 11h 42min ;-O
15:55:57
24.08.2002
24.08.2002

RadstaR
Mno, mel jsem stejnej problem. Stale jsem tu matku musel utahovat, pak jsem ji jednou utahnul hoodne na fest a poradne ji zarazil a bylo to chviku ok, ale nakonec to dopadlo tak, ze jsem jen 60 a prdel me litala sem a tam. Mno nakonec se to muselo cely vymenit (stred a buben), protoze to bylo totalne ozvejkany. (nastesti kamos mel nahradni)
11:42:44
24.08.2002
24.08.2002

Lukáš
Šrámek zklamal - technik, když jsem řek, že chci něco na vlečku, tak se zasmál a řek, že to mám shodit ze skály. Dneska to jdu konečně rozdělat, tak jen doufám, že by mohla bejt v prdeli jen ta matka (prej se dělaly z nějakýho měkkýho materiálu).
11:08:45
23.08.2002
23.08.2002
bery
Brno asi skoupilo škodovácký sklady.Já myslel,že věci na vlečku už se v krámě sehnat ani nedaj:-))Nebo když jsem je scháněl,tak mě každej odpálkoval...Nakonec to musel vyřešit inzerát...
10:06:22
23.08.2002
23.08.2002

wekky
To asi jo. Teď si uvědomuji, že kdyby se to kývalo delší dobu, tak to ta brzda už nebude ustřeďovat dokonale, protože obložení se opotřebí více na krajích a vznikne plocha v řezu ne přímková, ale mírně zakružená. Takže brzdný účinek postupně slábne.
PS: Mám na tebe jednu prosbu: Až budeš u toho Šrámka, zeptej se, jestli náhodou nemají vnější část vnitřního kloubu samostatně (viz koupím). A kolik stojí, případně i selá hřídel. A kdyžtak mi dej nějak vědět, abych do Brna nejel jen tak. Díky moc.
PS: Mám na tebe jednu prosbu: Až budeš u toho Šrámka, zeptej se, jestli náhodou nemají vnější část vnitřního kloubu samostatně (viz koupím). A kolik stojí, případně i selá hřídel. A kdyžtak mi dej nějak vědět, abych do Brna nejel jen tak. Díky moc.
09:43:01
23.08.2002
23.08.2002

Lukáš
2 wekky: To brždění mi vysvětlili chlapíci ve Škodovce ve Velmezu, žeprej když se to kolo vikle, tak to nemůže přenést stoprocent brzdnýho účinku (ono brzdilo tak na 40% - pod zkušební bod "1" na tom válcovým měřáku)
Jinak je musím maximálně pochválit, přijel jsem tam 15min. před zavírací dobou;věnovali se mi 3 lidi (přijímací technik a 2 mechanici) - tak jsem si říkal, že se asi nedoplatím :o) ale když jsem odjížděl a ptal se, co to bude stat, tak borec, že je to nestálo žádnej materiál a že mi přeje šťastnou cestu domů. Tomu říkám služba zákazníkovi, a to ještě než zato ti mechanici v monterkách sedli, tak mi počalounili sedačky vkusným igelitem :-) aby mi nezasrali můj novej interiér ve stylu Octavie RS (kominace černá---stříbrno-bílá). Fakt maximální spokojenost.
2 Ivan: dobrá ideee :) ke Šrámkům se stavím!
Jinak je musím maximálně pochválit, přijel jsem tam 15min. před zavírací dobou;věnovali se mi 3 lidi (přijímací technik a 2 mechanici) - tak jsem si říkal, že se asi nedoplatím :o) ale když jsem odjížděl a ptal se, co to bude stat, tak borec, že je to nestálo žádnej materiál a že mi přeje šťastnou cestu domů. Tomu říkám služba zákazníkovi, a to ještě než zato ti mechanici v monterkách sedli, tak mi počalounili sedačky vkusným igelitem :-) aby mi nezasrali můj novej interiér ve stylu Octavie RS (kominace černá---stříbrno-bílá). Fakt maximální spokojenost.
2 Ivan: dobrá ideee :) ke Šrámkům se stavím!
08:09:18
23.08.2002
23.08.2002
Ivan
2 Lukáš: Zdravim, pokud mam informace tak by se cela hridel se vsim vsady mohla dat sehnat u Šrámku jak se tu po Brně říká, nebo-li APS tuším že to je na rybnické.
06:42:31
23.08.2002
23.08.2002

wekky
Tak PRODAT nám řekl taky. Asi to říká každýmu :-)
Pokud se to povoluje po 50 km, tak s tím asi nepůjde udělat už nic jiného než vyměnit. Bohužel jsi na to přišel pozdě.
Jen mne zaráží, že to kolo i špatně brzdí. vždyť když se čelisti rozevřou, tak by se to mělo přes buben vystředit a přestat lítat (mně to tak fungovalo). a na brzdný účinek by to nemělo mít vliv.
Pokud se to povoluje po 50 km, tak s tím asi nepůjde udělat už nic jiného než vyměnit. Bohužel jsi na to přišel pozdě.
Jen mne zaráží, že to kolo i špatně brzdí. vždyť když se čelisti rozevřou, tak by se to mělo přes buben vystředit a přestat lítat (mně to tak fungovalo). a na brzdný účinek by to nemělo mít vliv.
00:23:52
23.08.2002
23.08.2002
Jean
Zkus koupit jen novou tu matku, poradne dotahni a zajist. Kamosovi to delalo taky a pomohlo mu to. Ty matky by se spravne meli menit pri kazde demontazi a pokud se nahodou povoli, tak to asi taky nebude na skodu.
15:53:58
22.08.2002
22.08.2002

Lukáš
To dotahování jsem už zkoušel a je to na nic. Ujedu tak 50km a je to tu zas.
Ale udělám jak říkáte. S kamošem mechanikem to sundáme a uvidí se. Jinak pro wekkyho - u toho garážisty nad výstavištěm jsem byl - ten mně právě řek "PRODAT"
Snad to pujde nějak řešit. Chlapi, díky.
Ale udělám jak říkáte. S kamošem mechanikem to sundáme a uvidí se. Jinak pro wekkyho - u toho garážisty nad výstavištěm jsem byl - ten mně právě řek "PRODAT"
Snad to pujde nějak řešit. Chlapi, díky.
15:29:30
22.08.2002
22.08.2002
lukas
krom toho nevidim reseni situace prodat auto nejakymu chudakovi kterej na to sice treba hned neprijde ale rozbije si na tom nekde drzku.
Napriklad muj pripad - pred 1,5 rokem sem koupil rapida - ten clovek se tvaril jako desnej machr a kdyz sem si pod to jednou lehnul - koukam ze mam praskly rameno (jak drzi zadni naboj) - bejt to nejakej clovek kterej si toho nevsimne moh by bejt taky krasne mrtvej nebo zabit jeste nekoho druhyho.
To jen tak pro poradek jakejsi pan Stanc od Kladna takhle prodal rapida ..... prase jedno
Napriklad muj pripad - pred 1,5 rokem sem koupil rapida - ten clovek se tvaril jako desnej machr a kdyz sem si pod to jednou lehnul - koukam ze mam praskly rameno (jak drzi zadni naboj) - bejt to nejakej clovek kterej si toho nevsimne moh by bejt taky krasne mrtvej nebo zabit jeste nekoho druhyho.
To jen tak pro poradek jakejsi pan Stanc od Kladna takhle prodal rapida ..... prase jedno
15:24:55
22.08.2002
22.08.2002
lukas
nevim proc se zbavovat rapida kvuli takovyhle veci - ja jako jedinej duvod proc se zbavit auta vidim prorezlou kastli (vice mene muj pripad :-((() nebo bouchly tak ze nejde udelat geometrie - ale jestli je to opravdu to co pises - tak se ti tisickrat vyplati to opravit.
Ja jsem teda z prahy a myslim ze se na 130-tky daj veci celkem posehnat ja teda moc problemy nemel - ani s ramenama - ale je fakt ze je to mastny ale kdyz uz nic - tak bych to vzal nekde z vrakoviste aspon aby se dalo drandit.
Udelej to jak pise weeky - dotahni to "na krev" bud golou nebo velkym ockem - bud se ti to zacne "zvejkat" a pak je to v prdeli a nebo to vydrzi - ale stejne bych to byt tebou nejdriv radeji sundal a podival se jak to vypada - poradne zavit vycistil (treba kartackem nebo hadrem a benzinem pak namazat a dotahovat - zajistit - a uvidis) - teda jestli to je opravdu to co si myslime s wekkem ......
Ja uz do beznejch servisu s rapidem nejezdim ..... je to desny nejlepsi je mit nejakyho znamyho servisaka a co muzes si udelat sam - ja uz ani ty lidi v servisech nesnasim - jednak uvazujou hrozne financne a za druhy nemaj srdicko.
Ja jsem teda z prahy a myslim ze se na 130-tky daj veci celkem posehnat ja teda moc problemy nemel - ani s ramenama - ale je fakt ze je to mastny ale kdyz uz nic - tak bych to vzal nekde z vrakoviste aspon aby se dalo drandit.
Udelej to jak pise weeky - dotahni to "na krev" bud golou nebo velkym ockem - bud se ti to zacne "zvejkat" a pak je to v prdeli a nebo to vydrzi - ale stejne bych to byt tebou nejdriv radeji sundal a podival se jak to vypada - poradne zavit vycistil (treba kartackem nebo hadrem a benzinem pak namazat a dotahovat - zajistit - a uvidis) - teda jestli to je opravdu to co si myslime s wekkem ......
Ja uz do beznejch servisu s rapidem nejezdim ..... je to desny nejlepsi je mit nejakyho znamyho servisaka a co muzes si udelat sam - ja uz ani ty lidi v servisech nesnasim - jednak uvazujou hrozne financne a za druhy nemaj srdicko.
14:30:03
22.08.2002
22.08.2002

wekky
Byl to takovej malej krámek v garáži v jedné z uliček nad výstavištěm. Kolem kolejí nahoru a asi třetí vlevo (prřesně si to už nepamatuji, musel bych tam být). Bylo to předloni a měli jich tam několik. Vzhledem k ceně si myslím, že je ještě mají.
V háji může být jen drážkování na hřídeli. To poznáš až to sundáš.
Stejně bych napřed skusil matici dotáhnout a pozorovat a až pak měnit.
V háji může být jen drážkování na hřídeli. To poznáš až to sundáš.
Stejně bych napřed skusil matici dotáhnout a pozorovat a až pak měnit.
13:33:33
22.08.2002
22.08.2002

Lukáš
2 lukas: Díky jmenovče za ochotu, ale problém je v tom, že na pohled není vidět, že by bylo něco v háji. Dneska jsem sehnal servisní manuál, tak se podívám a pak ještě napíšu.
Jinak jak se to projevuje přesně popisuje příspěvek od wekkyho, můžu jen tiše souhlasit :-(
Jinak jsem z Brna, takže by mě zajímalo, jak píše wekky, kde to Brně měli, já snad slítal už všechno a vždycky jsem slyšel to samý - "je to sice krásnej Rapid, ale jestli můžete, hned se ho zbavte ..."
Jinak jak se to projevuje přesně popisuje příspěvek od wekkyho, můžu jen tiše souhlasit :-(
Jinak jsem z Brna, takže by mě zajímalo, jak píše wekky, kde to Brně měli, já snad slítal už všechno a vždycky jsem slyšel to samý - "je to sice krásnej Rapid, ale jestli můžete, hned se ho zbavte ..."
12:25:18
22.08.2002
22.08.2002

wekky
Tak to se mi stalo taky. Jen jsem to zavčas podchytil a dotáhl středovou matici než se to stačilo moc vymlátit. Zatím drží (a to tak 3 roky).
Jestli to máš mos vymlácený (drážkování) tak ti stejně zavaření nepomůže. Stalo se to kámošovi, zavařil unašeč k náboji a po krátkém čase to upadlo i s kolem, které musel hledat na poli. Nakonec jsme sehnali novou hřídel i s nábojem v Brně. Stála však 2,5 kKč.
Jestli to nemáš vzájemně vymleté (původně to má být nalisované) doporučuji před utažením ještě vzájemně vymezit nějakým lepícím tmelem na kov.
A preventivně zkusit dotáhnout i druhé kolo. Povolení totiž na první pohled není vidět. Dotahuje se 300 Nm! Prostě ji poskočíš na půlmetrové tyči s 36 golou na konci.
Jestli to máš mos vymlácený (drážkování) tak ti stejně zavaření nepomůže. Stalo se to kámošovi, zavařil unašeč k náboji a po krátkém čase to upadlo i s kolem, které musel hledat na poli. Nakonec jsme sehnali novou hřídel i s nábojem v Brně. Stála však 2,5 kKč.
Jestli to nemáš vzájemně vymleté (původně to má být nalisované) doporučuji před utažením ještě vzájemně vymezit nějakým lepícím tmelem na kov.
A preventivně zkusit dotáhnout i druhé kolo. Povolení totiž na první pohled není vidět. Dotahuje se 300 Nm! Prostě ji poskočíš na půlmetrové tyči s 36 golou na konci.
12:14:06
22.08.2002
22.08.2002
lukas
v servisu ti reknou vzdycky ze neni to nebo ono k sehnani ... (co mam rikat ja jakozto rapidak a trabantista - to si clovek uzije)
jestli to chapu dobre tak se ti uvolnila stredova matka naboje a hridel je tak vorasovana ze to uz nejde dotahnout ??? - pak ale nevim co varit-protoze to tam nenaperes a kdyz to zavaris tak podle me tam budes mit vuli stejne - a i tak bych se toho u hrideli vyvaroval - nema to vyznam protoze je vsechno kaleny.
Odkud jses??? a zkus popsat co nejlip kterej dil je v prdeli (treba podle katalogu nahradnich dilu) - pokusil bych se ti zeptat a posehnat (uz jen proto ze sme jmenovci) ;-)
jestli to chapu dobre tak se ti uvolnila stredova matka naboje a hridel je tak vorasovana ze to uz nejde dotahnout ??? - pak ale nevim co varit-protoze to tam nenaperes a kdyz to zavaris tak podle me tam budes mit vuli stejne - a i tak bych se toho u hrideli vyvaroval - nema to vyznam protoze je vsechno kaleny.
Odkud jses??? a zkus popsat co nejlip kterej dil je v prdeli (treba podle katalogu nahradnich dilu) - pokusil bych se ti zeptat a posehnat (uz jen proto ze sme jmenovci) ;-)
12:08:17
22.08.2002
22.08.2002

Lukáš
Chlapi, mám velký problém! Začal se mi povolovat náboj u zadního pravého kola a kolo začalo pěkně lítat, bušit do bubnu a na testeru účinnosti brzd se ukázalo, že vše brzdí super až na tohle kolo. V servisu mi říkali, že bude v háji jakási hřídel, a že není na vlečnou nápravu k sehnání či co ... Jeden garážista mi radil, že to mám někde zavařit (jen žeprej se pak nedostanu k náboji). Co mám dělat??? Jen neříkejte, že prodat :-( Předem děkuju.