skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Ceny pohoných hmot / shade na Lpg???
09:34:40
08.05.2006
08.05.2006

Gryzly
-> JoseA: No já mám ted doma tři škodovky na LPG, dvakrát lovato a ted poslední je BRC. Je to Š130L a ta když den stojí tak nechce chytnout na LPG, to mužu točit jak chcu a nic, tak přepnu na benzín, napumpuju pumpou, a chytne na tuk. Ale mám ji teprv 14 dní a před pár dny jsem z ní vyndal motor a převodovku a ještě jsem neměl čas si stím pohrát. Ale u ustatních dvou aut jsem to měl seštelovaný tak aby to chytala líp na lpg a taky jsem 99% jezdil na LPG. V zimě po těch krutých mrazech jsem si přeházel z auta na auto novou baterku, ETZ a stártér z feldy a když bylo -18°C tak to taky chytlo. Větší kosa už pak nebyla.
00:42:30
08.05.2006
08.05.2006

JoseA
-> Honza M: Já tomu věřím uplně v pohodě, ta 130tka byla moje druhé auto po wartburgu a nevím nic o zapalování z favorita, bylo nejspíš origo. Nemám proč nevěřit, pokud byl v nádrži plyn a baterka točila tak sem prostě nastartoval v každém počasí, nic neškubalo, sytič sem vypl po chviličce. Jinak bratranec měl zase 125L na LPG a nenastartoval na plyn ani v létě. Asi je to jenom o tom seštelování, mě to zase v zimě nechytlo na benál co sem jednou zkoušel
00:37:38
08.05.2006
08.05.2006

JoseA
-> PeterP136: Tak jak pravíš, vyšlo mě cestování podstatně levněj než na benzín. Zatím se divím že tady nikdo neodsuzuje LPG že nepatří k tuningu. Jedna holka totiž ode mě kupovala minulý rok křídlo na favorita a s jejím klukem si fáčko začínali zrovna tunit, první co udělali bylo vyhození LPG zařízení (aby prej zvýšili výkon) což já teda nechápu a nepochopím, kámoš má rapidana LPG a jede mu jak čert a co navíc ty úpravy prej nemají na spotřebě LPG tak velký vliv jako na benzínu. Přiznám se, že ikdyž sem měl jen jedno auto z šesti na LPG tak sem pro LPG. škodovek na LPG je dost, ale sehnat třeba felicii na LPG je kumšt, to sme měli jenom v autoškole. A další problém je logický a to ten, že auto s LPG bude mít z pravidla najezděno hodně, neboť sváteční jezdec si nikdy nedá LPG

00:28:41
08.05.2006
08.05.2006

Honza M
-> PeterP136: a to neměl zapalování z favoritu ani startér z feldy? Mě se tomu nechce věřit...
00:28:41
08.05.2006
08.05.2006

JoseA
no pohádka to byla a zápalko ani nevím z čeho bylo, pak sme jeli na silvestra na chatu a celou noc sněžilo, ráno a dopoledne zas byl pořádný mráz myslím -23 a škodovku sme ani neodhazovali, jenom sem odhazal trochu dveře a sedl jestli chytne, moc se jí zase nechtělo točit, ale nakonec chytla. Na benzin startovala hůř a jela uplně stejně. Protože rapid je čtyřmístné kupéčko tak ti místo neseberou, jinak je to kvůli maximální hmotnosti, na větších autech se ani po montáži LPG nebere místo pro posádku
00:27:13
08.05.2006
08.05.2006

PeterP136
-> Honza M: Otec sa uz o tu skodovku tak nestara (ani sa velmi nemusi) ale aj s rozstelovanym lpg odisiel z prace ked mali na teplomeri na vratnici -26. A to nemal vychytany postup startovania na prvu otocku. SKoda len ze u nas sa lpg drzi nad polovocou ceny benzinu. Pokial viem tak u vas pod polovickou benzinov. Kde su tie casy ked som v lete tankoval plyn za 11Sk a jazdil za 90Sk do prace zatial co autobus stal 120Sk :).
00:22:59
08.05.2006
08.05.2006

PeterP136
Ja som mal podobny "problem" so skodovkou 742.136. Vymenil som ho za problemove daewoo espero tiez na lpg. Vymenu by som asi tazko spravil ale zmenil som robotu a dochadzat 330km na tyzdnovky skodovkou to nie je ktovieco. Este tych 120km v kuse to islo v pohode. Najma ku koncu uz mala vychytane kurenie, favo rozdelovnik, po vyvareni a natreti interieru zmizol aj posledny zapach plesne z auta. Postupne by som dal dokopy napravy, ale bohuzial. Teraz sa na nej vozi otec (3km do roboty a spat na to je skodovka idealna) a ja nemam cas ani na jedno z aut, takze obcas nejaku drobnost opravim ale upravy uz nula bodov.
00:18:58
08.05.2006
08.05.2006

Honza M
-> JoseA: Já mám rapida a normálně 4místa pro posádku. žádné - 1 :) Pokud jsi tam měl zapalko z fáva tak bych tomu i věřil ale stejně při -28 na plyn to je snad pohádka

00:18:45
08.05.2006
08.05.2006

JoseA
Ovšem i cena LPG se zvyšuje a doba kdy sem bral za 10kč/L je taky pryč. Takže dnes by ta spotřeba byla u mojí žabky o něco víc na kilometr, ale pořád by se to vyplatilo. Momentálně auto na LPG ale nepotřebuju, neboť už nedojíždím každý den autem do práce. Ale kdybych zase potřeboval jezdit denně autem, tak okamžitě sháním auto s LPG
00:16:11
08.05.2006
08.05.2006

JoseA
Já sem měl v tomhle ohledu neskutečně spolehlivou škodu 130L s LPG, benzín v nádrži nebyl co sem to koupil ani kapka, ale zkusil sem koupit a projet to i na benzin. Nicméně tam ani nebyl potřeba, přestože to bylo moje první auto s LPG (a zatím jediné) a počítal sem že se s takovým autem startuje vždy na benzín, jenže mně prodejci říkali, že líp to startuje na plyn než na benzín i v extrémních mrazech. Nevěřil sem tomu, ale brzy sem si to ověřil, auto stálo venku týden bez nastartování v mrazech a pak sem v -28°C nastartoval na LPG ikdyž baterka už sotva točila. Kdyby to auto němělo obvyklý problém se zadníma nápravama tak bych ho měl dodnes. Takové auto už asi neseženu. PS.: spotřeba byla 0,80kč/100km a to i při dojíždění 5km do práce do kopce (zpět z kopce), výkon subjektivně stejný jako na benzín a znatelně nižší hlučnost při provozu na LPG. Dvě nevýhody:1) prostor za zadníma sedačkama obsadí tlaková nádoba, 2) -1 místo pro posádku.