Jak se zbavit Áček u úhlovky

prohledat
54 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 16.07.2003 do 21.10.2003, založil/a
řadit dle data
16:39:17
21.10.2003
Sita
Rozhodl jsem se obnovit tuto debatu. Potrebuju NEJAK zjistit, zda je pricne rameno ohnute nebo ne pred tim, nez ho necham vyztuzit a nakomaxitovat.

Chtel bych to merit podle ochylky osy silentbloku s osou hridele. Ta by mela byt idealne 0, nebo ne?
21:00:12
17.07.2003
pex
tak se taky pridam,ja mel na gardovce takovi acka ze me bralo kolo o vnitrni podbeh.kdyz sem ji rozdal tak podelna ramena byly do vrtule a prohnily skrz.podelna ramena sem dal novi a vyztuzil,pricny sem jen natrel a dal novi pruziny z rapida.ze zacatku to melo kola jak prazdna tatra ale potom si to sedlo.dva roky sem s tim jezdil a nedelalo to vubec nic.kola byly furt rovne.ted sem daval sirokou a pro sichr sem vyztuzil i pricny.takze podle me staci vyztuzit podelny,ale kdyz uz to ma clovek rozdelany tak je lepsi to vyvarit vsechno a je klid.
19:11:06
17.07.2003
Pepan
Vim,ze si siju bic na sebe,presto bych pridal jeden komentar...Mam 135 GL,zadni naprava mela dost vyrazne Acko,ktere podelna ramena ani malo neovlivni.Musi se srovnat pricna ramena - pri pohledu na napravu a jeji ulozeni a kyvani je to vic nez jasne.Osa silentbloku pricneho ramene musi smerovat do osy silentbloku podelneho ramene - viz nejaka knizka o S 130,Rapid !!! Deformaci pricneho ramene dojde k vychyleni osy kyvani (to je pomyslna cara ze stredu silentbloku pr. ramene do stredu silentbloku pod.ramene) vuci ose naboje kola a Acko je na svete.Ja jsem si s timhle uzil sve.Nutne je samozrejme mit v pohode samotne silentbloky,ty taky udelaji hodne.Tak me nesezerte a vsem preju hodne zdaru s nasima milackama.
18:36:20
17.07.2003
fioro
tak ja som daval teraz vlecku z garde, priecne povodne + vystuhy LA, pozdlzne nove + LA , silentbloky nove ale asi nie tvrdsie, tu poznaju len jeden druh :))) pruziny stara 120, uchytenie v kastli 120, vysledok som spokojny, mne moje Acka nevadia...

inac co sa tyka vyztuch som za LA, dostavame totiz uzavrety profil, kt. je odolnejsi ako otvoreny, je to myslim vhodnejsie riesenie pre buducnost a rozne laborovanie s podlozkam , kolesami atd... pre seriu mozno tovaren staci, ale posudit to neviem...
zvětšit Jak se zbavit Áček u úhlovky - obrázek od fioro vložen 17.07.2003 18:36:20
14:03:19
17.07.2003
Luděk
2CHIP: tak ták,nikde v katalogu nic jiného není,prostě přišli na to,že stejný podélný ramena jako u kyvadlovky nestačí a tak přidali inkriminovaný a mnou nabízený 1143224804
13:55:30
17.07.2003
CHIP
2Šedy: Vubec nic z toho neplyne .... Nikde jsem podobnou kravinu necet... vsude se pise, ze prave ze zacatku byly poddimenzovany podelny ramena a ty byly asi od roku 86 lehce "vyztuzeny" ... Jinak pricny jsou porad stejny...
13:36:07
17.07.2003
Šedy
To All. Nechci se do toho moc míchat, vlečku jsem viděl jen párkrát. Ale četl jsem v knize (taková velká od nějákýho poláka Jerzy........), že staré vlečky měli slabší příčný!!! ramena náchylná na ohyb. Od modelu 86 jsou nahrazovány silnějšími. To není můj názor takže mě nekamenujte. Jen jsem to četl. Takže z toho vyplývá že se ohýbají vlastně ty příčný.?
13:30:58
17.07.2003
WindMAN
Ludek & CHIP: pobite sa! 62
13:19:20
17.07.2003
CHIP
2Luděk: Zapomen kaaaamo.....30 47
13:17:58
17.07.2003
Luděk
2CHIP: Tě přesvědčím,až budeš u mě na návštěvě,nebo ho prohraješ v kartách,to by bylo úplně nejlepší.1
13:09:10
17.07.2003
CHIP
2Luděk: Bohuzel Ludku zacni 12 protoze moje auto nikdy nedostanes...36 Nehlede na to, ze kdybys dostal to moje tak bys na nahradni dily pouzit svuj modry sip.....47
13:05:33
17.07.2003
Luděk
a prodám auto Luďovi na náhradní díly.Osobně mu ho dovezu a domů pojedu vlakem1
2CHIP: tak nějak jsi to chtěl dopsat?Ty jsi tak hodný4
12:58:55
17.07.2003
CHIP
2wekky: 2wekky: Ja vim ze Tuner se mnou nebude souhlasit, ale stacilo aspon dostatecne vyztuzit ty podelny ramena primo z vyrobi a problem by se radikalne minimalizoval...
Ja mam kuprikladu Rapid rv. 85 a Acka jsou na prvni pohled znat, ale zadna katastrofa to neni. Musime uvazit ze to auto ma 18 let ... Kazdopadne neni nutne cekat az se ta naprava rozesere a udelam aspon nejnutnejsi opatreni....
12:37:19
17.07.2003
wekky
2WindMAN: Ono je to i o ekonomických požadavcích. Vždyť je to vlastně přepracovaná náprava RS tak, aby se dali použít prvky z normální kyvné. Pak se nediv, že z toho vzniklo, to, co to je.
Ale i tak je dobře, že alespoň tak...
11:47:09
17.07.2003
Tuner#2 - zrušená registrace
2wekky: to je taky fakt, ale třeba i MATTESS na Rapidu už má jedno kolo - myslím to u krajnice (vybírá víc děr) už taky mírně do A a to má najeto 45.000km a nápravy netknutý - myslím rezem. BTW: to tvoje je ale tuším garde - takže užší a méně namáhaný ne?
11:44:18
17.07.2003
WindMAN
Tuner2/wekky: neprekrucajte ako sa vam to hodi, proste to mali navrhnut tak, aby to bolo dimenzovane dostatocne, aj nato ten diplom je alebo nie? Proste ked robim A tak urobim aj B
11:39:41
17.07.2003
wekky
Jde ale taky o to, na jaké zatížení a životnost to bylo dimenzovqané.
Já mám například na Bublině nápravy nevyztužené nijak navíc a A mají minimální...
11:36:21
17.07.2003
Konstrukčně je úhlovka super - jednoduchá a super jízdní vlastnosti, ale je bohužel dělaná z papíru a né z plechu dostatečné tloušťky a poddimenzovali právě ten spoj s podélným ramenem.
11:35:34
17.07.2003
CHIP
2wekky: Wekky jde o to ze ja a Ludek jsme zastanci toho ze staci DUKLADNE vyztuzit ramena podelna, kdezto nekteri zastavaji nazor, ze pokud se to neudela i s pricnyma je to uprava na nic..... Myslim, ze cela tahle debata je o tom.....
Nikdo nikdy nikde netvrdil, ze ty maly vyztuhy stacej k tomu aby se naprava nekroutila... nikde nikdo.... Proto je Ludek nastvanej... a myslim, ze docela opravnene .. ikdyz to vyjadril docela silne..... Ale jsem na jeho strane to je jiste.....
Kazdopadne nadelat si tady rozbroje asi neni nejlepsi, takze vsem, ktere jsem svymi prizpevky nastval, se omlouvam.... 52
11:31:28
17.07.2003
WindMAN
wekky: aj konstrukterom v MB sa urcite doma valal diplom z konstrukcie vozidiel a vidis ako to pri navrhovani ramien dopadlo 37
11:26:36
17.07.2003
wekky
Nechtěl jsem se do takovéto diskuse míchat, ale tohle se už fakt nedá.
2Luděk: Máš určitě hodně zkušeností s různými opravami ať už škodovek nebo něčeho jiného, ale v tomhle pravdu nemáš, tak už to konečně uznej.
Naprosto přesně to vystihl Tuner#2. Je to otázka kinematiky a konstrukce ramen a jejich spojení.
A takové věci bych vědět měl, když už se mi doma válí diplom z konstrukce vozidel...
11:23:47
17.07.2003
CHIP
2Tuner#2: Ok zapsano ulozeno.... domluveno.....
11:19:54
17.07.2003
CHIP: číslo je 607 865 292
11:14:03
17.07.2003
CHIP
2Tuner#2: No zajedu do Rokycan a zavolam ti, doufam ze to cislo v ID je spravne.... Mam mapu, takze bych pro tebe kdyz tak zajel do te vesnicky a pak bysme navstivili toho tvyho kamose......
Ja myslim, ze vse je domluveno a jasne ....
11:09:49
17.07.2003
Hafan
2Luděk: Fakt nevim co na to rict asi ses machr nejvetsi a mas vzdycky pravdu, smutny je jenom to ze nedokazes pripustit a ani poslechnout si cizi nazor....a taky koukam ze jsi vzteklej a nadavas..hmm to je vcelku jasny u jednodusich jedincu a hlavne tech kteri nemaji co rict se to stava...to nic priste pocitej do deseti...
11:04:22
17.07.2003
CHIP: jo okolo Rokycan je to správně. Já bydlím v jedné vesnici cca. 16 km od Rokycan a ten známý co má ten přípravek je přímo z Rokycan. Pokud bude mít doma děda auto, tak si dáme někde spicha.
10:52:28
17.07.2003
CHIP
2Tuner#2: Zapsal jsem si tvoje telefoni cislo, takze jestli tam budu o vejkendu a budu se potloukat okolo Rokycan... vlastne nevim kde presne bydlis.... tak ti zavolam a domluvime prohlidku.
Kdyz ty rikas ze ty ramena rovnate, tak potom nemusim mit strach nechat si vyztuzit pouze podelna ramena, kdyby se mi nahodou zkroutily pricny ramena (cemuz jak jsem psal prilis neverim) tak vim kde mam hledat pomoc....
Takze za 14 dni navidenou....
10:43:34
17.07.2003
Luděk
2CHIP: v klidu a v pohodě komentáře debilů,kreténů a lidí,kteří mají do prdele díru a ani nevlastní svoje auto už dál ani kontrakomentovat nebudu,to už sem může psát i 7dmi letej kluk,když už to umí,mám svůj rozum,svojí pravdu a za zády podporu autodílny,kde počet aut,který jsou na těhle stránkách,projde za měsíc heverem.A machři,kteří si myslí,že mají už vlastně doma mají skoro celý L/A auto,by měli navštívit veterináře,protože jsou pravděpodobně voli.
Ať si to přebere kdo chce a komu to patří ...vážím si lidí,kteří něco dokážou SAMI popisovat praktiky kohosi,kdesi,jaksi umí každej...Howg.
10:43:07
17.07.2003
CHIP: pokud pojedeš o víkendu, tak by se šlo domluvit. Přes týden nemám čas, protože vstanu jedu do práce a hned jak v práci skončím, tak utíkám na socku a jedu domů. Doma jsem před půl osmou a většinou teď končím v garáži, kde alespoň do 11 něco dělám. nechci aby to působilo jako výmluva, ale MATTESS mě to může dosvětčit.

Jinak ten rovnasí přípravek udělal dle TUNEROVO NOVÝCH ramen a rovná se to po nahřátí autogenem. Rovnal dle jeho slov už asi 20 ramen a všechny i po delším čase mají kola rovně. Konkrétně znám jedno auto, které mělo Áčka a teď po srovnání už nějaký dva roky s 15" jezdí a kola má pořád kolmo. To auto je vidět ve fotogalerii ze srazu JARO 2003 a je to startovní číslo 72 - dej si ho vyhledat v interaktivní galerii.

Jinak jak jsem už psal, spolužák měl na 130 už taky dost velký Áčka a vyměnil pouze podélná, které mu TUNER vystužil a když jsem ho viděl před týdnem a jel kousek za ním, tak už mu to zase dělá mírně Áčka - prostě to šikmé je buď zkroucené (vždyť to nese celou váhu auta a je namáhané na krut - jsou v něm ložiska. podélné je tam jen jako doplněk, aby se náprava nepohybovalo dopředu a dozadu a v podstatě v tom silembloku se naklání - sice míň něž u kyvky, ale naklání - ty kola ani u úhlovky nejdou v celém rozsahu rovně) a nebo se propadá ten domeček spojení šikmého s podélným. Tohle je můj poslední příspěvek na tohle téma, protože si nenechám tady nadávat za svůj názor - nikomu ho nevnucuju a neříkám, že je to na 100% pravda, ale je to výsledek ke kterému jsme došli společně s několika kamarády v naší partě. A to že občas použiju, že jsem to někde viděl, si myslím není na škodu věci, protože jen více a více aut mě potvrdí mojí teorii a né že budu tvrdit, že na mém autě to pomohlo a bude tomu tak na každém. TEČKA a už fakt nic nepíšu.
09:18:43
17.07.2003
CHIP
2Tuner#2: Mimochodem, chystam se za dva tydny na Plzensko, takze bysme se mohli nekde sejit a ty bys mi ukazal toho kamose s rovnackou na pricny ramena... Jedno rameno doma mam, tak byste mi mohli ukazat jak se to rovna.....
08:46:38
17.07.2003
CHIP
Lidi paneboze, vy to nechapete??? Tady nikdo nehanil LA upravy.... Ja sam jedu za Ludkem do Hrochace nechat si u nich v dilne vymenit podelna ramena, ktera budou vyvarena vicemene dle LA a jeste navic se tam namontuje ta soucastka, kterou nabizi Ludek. To ze ja osobne zastavam nazor ze pricna ramena se vyztuzovat nemusi (pro normalni provoz) neni haneni LA uprav, proste jenom nesouhlasim s Tunerem#2.
Neprevracejte to co Ludek napsal ... Nikdy nikde nepsal, ze ten kdo si tu soucastku objedna nemusi nikdy nic vyvarovat.....

Ja si proste osobne myslim, ze vyztuzovani pricnych ramen je nesmysl.... Nikdy jsem zadne pokroucene rameno nevidel.... Zda se mi to z fyzikalniho hlediska nemozny. Jediny co sem videl byly pricny ramena na prach shnily, ktery se rozpadly a nebo po bouracce ohnuty, ale rozhodne ne zkrouceny.
Tunere jestli ma ten tvuj znamej ten pripravek, a rovna ramena, tak by me zajimalo, o kolik mm to vyrovnava.... Rekl bych ze tak maximalne o 1 mm. Ale stejne tomu moc neverim, protoze vcera jsem byl na garazi a dival jsem se na jedno pricny rameno co tam mam a podle me by na takovy vyrovnavani musel bejt hydraulickej lis a to pekne silnej a to rameno by se pod tim lisem spis zbortilo nez narovnalo.... Tot muj nazor....
Jak se pravi v jedne reklame dokud neuvidim neuverim.... pak vsem dam za pravdu a sam o sobe prohlasim ze jsem idiot... Klidne pekne verejne na internetu....
07:16:37
17.07.2003
Wilím - zrušená registrace
vůbec nevím o co jde. 51
07:10:48
17.07.2003
Jirik
My jsme dělali převážnou většinu věcí sami s taťkou v malej garáži.
Kromě laku, ten jsme dělali ve větším.
20:29:54
16.07.2003
Milda
Vy ste jak mali, se tady hadate kdo ma horsi garaz a kolik ste kdo postavil aut. Ja si o sobe nemyslim ze vsemu rozumim, treba poradnej motor bych si raci nechal postavit od nekoho kdo to umi nez abych si s tim hral doma. Pokud tu neco publikuju tak vychazim zasadne jenom ze svych zkusenosti, pac chci lidem usetrit chyby ktery sem delal ja. Treba zadni napravu sem delal a vim jak byly ty podelny ramena do vrtule (s tovarnima vyztuhama). Ted zase zjistuju ze je dobry mit na tvrdy silentbloky ramene vyztuzenej ten nosnik v kastli (cekam kdy mi vypadne rameno a zatacky jezdim raci jak posranej aby se to moc nenaklanelo).
19:12:56
16.07.2003
Jirik
Vůbec nechápu Luďkovu reakci. Je sice starší a měl by být i rozumnější, ale přesto mi přijde že vypustí občas nějakou kravinu, která by kohokoliv z nás o něco později mrzela. Ale jak koukám, u Luďka tomu tak není, místo aby uznal unáhlený výbuch, tak to naopak ještě ostřeji rozvádí. Škoda. Každopádně by jsme si měli všichni dávat pozor jakým způsobem něco podáme, aby to druhému nevyrazilo dech a nebo mu to nebylo aj líto. Občas ňákou výbušnost vypustím aj ja, ale teď už si dávám pozor. 38
18:19:19
16.07.2003
Fén
Proč jak :o))
18:18:30
16.07.2003
Hafan
hmmm vyborny hned na zacatek URCITE souhlasim s Tunerem2 ohledne vyztuh, a boreckove hmmm taky nechapu co ma spolecnyho to kolik vlastnim aut s tim co dokazu moc toho ale nebude, a uz vubec nechapu a muzu se jenom zasmat tomu ze ma garaz a dve zasuvky, ja nemam nic z toho a delam to vsechno na zahrade kde si musim tahnout prodluzovacku lezet na travniku na zemi pod autem a prece jsem ted dokoncil zrepasovat uplne celej pdvozek + postavit si novej motor a neco vyvarit......netvrdim a nikdy sem netvrdil ze jsem buhvi jak skvelej a netvrdim ze o tom vim hodne ale neco uz vim a to neco sem chtel rict v tomhle foru.Proto kdyz nekdo napise to ze chce vyrobit seriovy vyztuhy tak mu reknu ze to je blbost a ze to chce LAckovy (muj nazor).Myslim ze uz tohle vypovida o tom kdo je tady namachrovanej borecek.
18:09:10
16.07.2003
U-Geen
Nechtete nahodou toho hadani se nechat? Ste jak maly.
18:05:24
16.07.2003
Luděk: možná jsem pro Tebe machýrek, ale momentálně předělávám 105 na 136, takže také ač nejsem mechanik o tom něco vím. Na motor a plechařinu si netroufám a budu rád, když mě s ním někdo píchne, ale jinak to stavím v garáži, kde mám JEDNU47 zásuvku s rozdvojkou a jinak NIC. navím mám šikmý ramena srovnaný a navařenou výstuhu, která je důležitá kvůli propadání toho spoje s podélným ramenem. Vše už je natřené Alkytonem. Podélné mám nové s výstuhama 130L/A, které jsou daleko účinější než krátký kus účka, který nabízíš. Navíc už mám doma tvrdé silembloky. Jestli z toho není něco pravda, tak ať to sem Mattess nebo KamilX napíšou. Tak a teď mě řekni kolik ramen jsi vystužil a srovnal Ty ??? Jo to srovnání mě dělal kamarád co na to má přípravek dle nových ramen a navařování výstuh jsme dělaly se švagrem páč má COčko...
17:00:36
16.07.2003
Saky
2Ludek:sam pises ze mas seriovy auto, tak nechapu proc tady hanis LAckovy upravy o kterejch nic nevis, sice nevim jestli je dobry ukazatel toho jak clovek rozumi autum kolik jich ma, jak pises to by pak asi nejvetsi expert na auta byl majitel Acek-) a ono mit tri skodovky neni taky zadna vyhra.. co se tyka postaveni 742ky tak si troufam tvrdit co je na tom tezkyho? a ze to stavis v garazi ktera ma dve zasuvky, tak vubec nechapu co tim chces rict? samozrejme ze je jednodusi mit vybavenou dilnu se zvedakem s patricnym vybavenim atd a jestli si myslis ze si nejaky king ze to delas doma v garazi, tak treba u nas cikani tak dvakrat do tydne prehazujou motory normalne venku na silnici, ojnice a pisty se jim valej v prachu atd a jestli to je zaruka kvality? ... samozrejme ze chapu ze kazdej ma vybaveni jaky ma ale tvrdit ze sem king ze to dokazu v takovejch podminkach..
16:44:20
16.07.2003
Luděk
2Milda: mám auto designově lehce otlučený,oprýskaný a místy i rezatý,ale po stránce technický je ve velice slušným stavu,je to naprostá sériovka se žádnou úpravou mimo montáže LPG,přesto mě mrzí,že jsem na letišti měl auto jenom chvíli a nezůčastnil jsem se,ale pokud bych to neuspořádal,tak kdo by to udělal? Taky by mě zajímalo,kolik borečků tady taky dokázalo postavit 3 742jky z holý kastle do celýho funkčního auta v normální garáži,kde jsou dvě zásuvky a světla,kolik borečků tady má třeba tolik aut jako já,nebo jenom říkají a píšou:viděl jsem...,kámošovi se stalo...,známý měl ... atd. co pak komu věřit?Běžte do prdele s těma kecama,páč jsou k ničemu a jenom s nima blbnete hlavu těm,kteří tomu rozumí míň,nebo nemají takový možnosti a zkušenosti.Howg.
16:35:09
16.07.2003
Milda
2CHIP: Je to srab a je a je a je 1. Ja chapu ze mel jiny starosti nez zavodit, ale v tom pripade si mel odpustit kecy pred srazem jak nam to vsem nanda 4. Von se totiz pasoval do role nejvetsiho favorita v kat. LPG a pak kdyz videl nase nabrousene stroje tak raci vnutil auto manzelce aby se mel na co vymluvit 1 3
16:32:56
16.07.2003
CHIP
2Tuner#2: Omlouvam se... Nevsiml jsem si... To nemeni nic na tom, ze se sikma ramena vyztuzovat nemusi.... jeste jsem nikdy zadne pokroucene sikme rameno nevidel.... a ty jsi podle vseho videl jeden kus.... coz zrejme bude vyjimka potvrzujici moje tvrzeni....

Omylem smazany prispevecek.....
2Tuner#2: Tunere, musim te upozornit, ze situace kterou tady popisujes, nikdy nikde nebyla popsana jako ze nastane... Ludek vzdycky psal, ze se ty male vyztuhy se daji pouze jako doplnek k velkym vyztuham, ktere budou pocele delce podelnych ramen....
Uplne jsi to tady zbagatelizoval a z Ludka jsi udelal blbce.... To je jiste....
Konecne se divim, ze jsi sem nenapsal nic o vyztuzovani pricnych ramen.....5 52
16:32:45
16.07.2003
Luděk
2Saky: o to vůbec nejde,ale pokud by chtěl někdo udělat serózní diskuzi na toto téma,tak to nebude bagatelizovat extrémy buď-anebo,taknějak to vystihnul i Milda příspěvku č.2 v této diskusi a já doufám,že to tak myslel.
Zajímalo by mě,jestli někdo z Vás vůbec ví,jak vypadá součástka 114322480,protože to není jenom kus plechu,ale profilovaný Učko s tím,že je ještě zahnutý podle rádiusu ramene,takže to vyztužuje nejen vertikálně,ale i horizontálně.Pokud jsou podélný ramena 100%ně zdravý a né z apíru,tak ta výztuha značně brání zkrutu.Samozřejmě dodatečný vyztužení dalším kusem železa (né plechu,jak tam někteří píšete) je přínosem,ale pokud Vy všichni,kteří tak básníte o L/A nepřiznáte,že v popisu u Plška je napsáno,že příčná ramena jeí zbytečný vyztužovat,pokud auto neskáče 10ti metrový skoky.
16:30:41
16.07.2003
CHIP. tak si to přečti znova - příčná neboli šikmá ramena vystužit také!!! - hned v prvním příspěvku!!!!!!!

a z nikoho blbce dělat nemusím a nedělám....
16:30:19
16.07.2003
CHIP
2Milda: Ludek se nemohl ucastnit sprintu, nebot nam celou tu akci moderoval a zajistoval... nedokazu si predtsvit, ze by jeste soutezil...... narknuti ze je srab je zcela ale uplne debilni....
16:27:56
16.07.2003
Milda
2Luděk: Jaktoze s tim predstih nesouvisi, kdyby si tem autum rozumel aspon tak ze vis kudy se leje volej, tak bys vedel ze bez predstihu to proste nemuze jet (coz si nam dokazal svou neucasti ve sprintu srabe 2 ) a vyresil bys to. 70
16:23:34
16.07.2003
Saky
uz se k tomu nehodlam vyjadrovat, myslel sem si ze je tady diskuze na jakykoliv tema, proste se musim chvilema smat jak si nekteri stoji za svymi casto mylnymi nazory a vsem je nuti, vzdyt je to prece jedno ne muzu si myslet a dat si do auta co chci ale nebudu o nekom tvrdit ze je idiot kdyz ma jinej nazor...
jinak souhlasim s tunerem vyztuhy dle LA, ale jeste lepsi reseni je LR ramena -)
16:23:20
16.07.2003
Milda: díky

Luděk: no coment...
16:22:17
16.07.2003
Luděk
2Milda: no to Ti mělo být jasný už dávno,myslel jsem si,že Ti to ani nemusím říkat,že mi to vidíš na očích už od našeho prvního setkání,resp. písemného kontaktu a předstih do toho nemotej,to s tím taknějak nesouvisí
Extreme Tyres