Jak utáhnout průchozí podložky ?

prohledat
7 příspěvků (zobrazeno 1 až 7) od 16.07.2003 do 16.07.2003, založil/a
řadit dle data
09:45:57
16.07.2003
Jirik
To jo, ale aby mi tu prdel na hrnec udělal taky soustružňák. 38
Asi je stejně vyhodim. 36
09:43:42
16.07.2003
Bob
ale tam je stejně asi 1-2 mm hrana (teda alespoň na bubnu u kyvky ji mám) a když to uděláš přesně aby to padlo jak prdel na hrnec tak to musí při festovým utažení sedět
09:37:02
16.07.2003
Jirik
A jak jsi ukonstruoval vystředění na bubnu ? Tam to nemáš za co chytit. Osazení na disk chápu, ale co buben ? Pak to bude skákat stejně, dyť je tam jenom malej kuželovej náběh pro poloosu. eee ???
09:18:41
16.07.2003
vita
Pánové já mám duralové podložky s osazením, tl.35mm, osazení jsem si navrhoval sám, štefty mám utočené z imbusů. Při průjezdu jakoukoliv zatáčkou se disky ani nehnou,dokonce, když jsem odcestoval mimo silnici,rozbil jsem litáky(doslova, zbyli z nich cáry) podložky i se štefty vydržely bez jakékoliv známky poškození..... Nechal jsem je zrengenovat u nás v nemocnici včetně šteftů. bez známek trhlin... To kdyby věděl primář,tak kamoše asi vyhodí....o)))))))))))))
08:27:38
16.07.2003
Jirik
Teď taky řeším podobnej problém. Mám zrovna 25 mm a zvažuju zda oceláky nebo duraláky. Nejhorší je, že na bubnu to není za co chytit uprostřed. Podle mě když dáš do 15 mm tak to bude v pohodě, ale jak je podložka 25 a víc, tak je to už moc velká páka na šteft. Představte si ty síly co působí na kolo v zatáčkách a v tahu na hrbolech. Mám taky někdy obavy o štefty. Ale asi ocelovky dávat nebudu. Když to spočítám : Mková širší náprava (oproti užovce a hundrtu už beztak dost namáhaná), rozšířeno na každé straně o 25 mm podložkou + další mm navíc o jinou šířku ráfku. Celej výkon přenáší poloosa chycená v převodech, pak dlouho nic a u kola je slabej špalík s bubnem a ložiskem, na krut docela námaha.
Prostě na standardní kejvadlo žádný extrémy nedoporučuju. Dokonce zvažuju, že to vyheveruju a zkusím to úplně bez podložek, příp. seženu ňáké 1,5ky. 36
08:15:02
16.07.2003
Marko
2Wilím: Jo jo jo, ocelové podložky jsou docela dost těžké.
07:07:59
16.07.2003
Wilím - zrušená registrace
Ahoj, nevíte jak to mám udělat s průchozíma podložkama na dlouhé štefty aby mi "neskákaly" ? I když to utáhnu festově tak v ostře projetých zatáčkách cítím že se tam prostě něco u šteftů hejbe. Co s tím ? Nebo mám dát raději podložky na krátké štefty + závit ?
Nejsou ty ocelové moc těžké ? Kolik tak může vážit ocelová podložka 25 mm ? 2
Extreme Tyres