skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co s tím...
prohledat
8 příspěvků (zobrazeno 1 až 8) od 07.08.2002 do 13.08.2002, založil/a
22:14:37
13.08.2002
13.08.2002
Tomáš
Tak tuhle knihu mám a už jsem se na ty brzdy koukal, tak ty pístky jdou pěkně ztuha. Nastříkal jsem jim tam brzdovku. Zatím díky, ještě uvidim co s těma kotoučema.
07:32:47
09.08.2002
09.08.2002
Jirik
Třemy můžeš nechat viset na hadicích. A jinak bych si sehnal raději jinej hever.
Mám nové prahy a stejně bych ho nepoužíval. Nepřijde mi 2x stabilní a v místě zdvihání se to dost namáhá. Žiguláč (současník Š) měl opěrné trubky 2, nevím proč na škodovce opět šetřili. Sežeň si nějakej nůžkovej, suprovej je ještě ten na kolečkách (do 2t), prodává se většinou v kufříku, ale ten je si myslím na vožení v autě velkej. Prodávájí se ještě "panenky" ale ten se nikomu koho znám nevejde pod práh. Tak bacha.
Máš knížku Opravy a údržba škodovek ? Příručka se hodí a bylo by nepříjemné rozebrat brzdy na ulici a pak narazit na nějakej zádrhel.
Mám nové prahy a stejně bych ho nepoužíval. Nepřijde mi 2x stabilní a v místě zdvihání se to dost namáhá. Žiguláč (současník Š) měl opěrné trubky 2, nevím proč na škodovce opět šetřili. Sežeň si nějakej nůžkovej, suprovej je ještě ten na kolečkách (do 2t), prodává se většinou v kufříku, ale ten je si myslím na vožení v autě velkej. Prodávájí se ještě "panenky" ale ten se nikomu koho znám nevejde pod práh. Tak bacha.
Máš knížku Opravy a údržba škodovek ? Příručka se hodí a bylo by nepříjemné rozebrat brzdy na ulici a pak narazit na nějakej zádrhel.
23:10:22
08.08.2002
08.08.2002
Tomáš
Myslíte, že to můžu celý opravit jen tak na ulici? Když bych chtěl ještě vyměnit kotouče, musim odpojovat hadice nebo stačí jenom sundat třmeny. Není to doufám moc náročný vyměňovat i ty prachovky a kotouče+destičky, že jo.Díky
21:09:33
08.08.2002
08.08.2002

Dan
Tak na WD 40 bacha !!! Ten jak příde na destičky, je konec !!! Těm pak nepomůže ani po odmaštění ani vypálení v peci.
Dost dobře to de taky tak, že dáš do injekční stříkačky s jehlou brzdovku a stříkneš jí k těm pístkům.
Ale myslim, že jak to rozebereš, zhrozíš se.... Většina brzd u Škodovek je v havarijním stavu.....
Radši si pořiď prachovky předem, je víc než pravděpodobný, že tam budou jenom jejich zbytky....
Dost dobře to de taky tak, že dáš do injekční stříkačky s jehlou brzdovku a stříkneš jí k těm pístkům.
Ale myslim, že jak to rozebereš, zhrozíš se.... Většina brzd u Škodovek je v havarijním stavu.....
Radši si pořiď prachovky předem, je víc než pravděpodobný, že tam budou jenom jejich zbytky....
08:08:16
07.08.2002
07.08.2002

Petkar
Prachovka je taková gumová krytka na pístě brzdy. Originální hever by měl postačit, pokud nemáš shnilý prahy, ale přesto bych si to pro jistotu ještě podepřel, ono nechat spadnout auto na brzdový kotouč (nebo nohu) není nic moc...
01:29:20
07.08.2002
07.08.2002
Tomáš
Díky moc, ale můžeš mi prosimtě vysvětlit co je to prachovka a jestli se to dá udělat na klasickym heveru - ten co byl dodáván od výroby.
01:06:47
07.08.2002
07.08.2002
Baghira
Zdravim, pravděpodobně to budou zarezlé a tím pádem spatně se vracející pístky v brzdiči. Tím zůstává destička natlačena na kotouč a kola stále přibržďují. Chce to vyndat destičky a pořádně "promazat" pístky pod prachovkou a to několikrát za sebou, tedy: sešlápnout odendat prachovku, prostříknout, zatlačit a znovu sešlápnout.... Já to dělal WD 40...myslím že se to tak jmenuje, je to něco jako byl...konkor...tušim... No a v horším případě to mohou být i ložiska, ale to mě připadá podle toho jak to popisuješ jako málo pravděpodobné.
00:35:33
07.08.2002
07.08.2002
Tomáš
Zdar lidi, můžete mi poradit s kolama? Když dám auto na hever a roztočim přední levé kolo, tak se ozývá pravidelný tření kovu o kov(jako by šmajdání kotouče???) a pravý přední mi ani skoro nejde roztočit. Musim vynaložit větší sílu, ale v podstatě hned se po roztočení zastaví. Ale ani jedno z nich mi při pohledu na celé kolo nešmajdá - jsou vyvážený a gumy jsou nový. Co to může být a co z toho plyne?Díky moc.