Vodní kámen, to je prevít

prohledat
10 příspěvků (zobrazeno 1 až 10) od 03.07.2003 do 07.07.2003, založil/a
řadit dle data
11:10:58
07.07.2003
Luděk
2wekky: nikdy jsem neříkal (nepsal),že jsi pako,jednak bych si to nedovolil i kdyby jsi byl,druhak nejsi.Zkus se podívat taky ještě na termostat,jestli není zbytečně moc stupňovej,tady by stačila nějaká 80tka.Chladič vypláchni mimo vůz a uvidíš,ostatní by nemělo mít až tak speciální vliv na teplotu.
08:19:00
07.07.2003
wekky
2Luděk: No jo, už je to dávno, co jsem měl ve škole chemii 7 Dečka je samozřejmě spuštěna, to jsem kontroloval jako první, úplný pako nejsem 51 .
Nejspíš zkusím chladič odpojit od systému a propláchnout samostatně. To je dobrý nápad 28 .
Pokud se k tomu dostanu, s poklesem venkovní teploty je vše opět v normálu a tropická vedra letos snad už nehrozí. Možná přes zimu...
16:23:42
04.07.2003
Luděk
2wekky: kyselina je kyselina a louh je zásada,to je dost podstatný chemický rozdíl (chemie není asi Tvojí silnou stránkou),já jsem měl chladič u Rapida venku a v něm ostrou kyselinu solnou (HCl) ředěný roztok se dá koupit na čištění WC,musel jsem ho z venku kropit hadicí z vodou,neb se to šíleně ohřívalo,ale po ukončení chemické reakce a vypláchnutí se mi kapacita chladiče zvětšila o 30% a to jsem koukal jak blázen.To,jestli to vydrží jednotlivé komponetny,je otázka,po použití Calgonu taky začnou pračky téct (vidíš,ten by jsi v podstatě mohl použít taky).Nemáš třeba spuštěnou dečku před chladičem?
22:12:04
03.07.2003
Kurvapes
Jo a ještě mě napadlo prevíti jsou na berňáku.
22:09:34
03.07.2003
Kurvapes
Vono to je jednodochý buď vyčistíš a se sevřenou prdelí budeš hledat kde to teče,nebo budeš vařit.Já to dělal na východoněmeckým Mercedesu octem a pohoda,kámoš dělal totéž se stovkou a tekl mu radiátor topení-je to loterie.Můj postup večer tři litry octa,druhý den do práce a domů cca 40km,z teplého motoru jsem vypustil docela hustý sračky a několikrát jsem ho vypláchl.Bez záruky!Na pumpách a v autodoplncích lze koupit přípravky na odstranění vodního kamene z motoru,jen si vybrat a hotovo.
19:12:27
03.07.2003
Tomáš Černý - zrušená registrace
rika se ze kdyz se tam nasype sul ,tak to vsechno povoli, ale prave i s tema spojema, ve kterejch to drzi jen ten previt. tak si to rozmysli, no 7
08:37:00
03.07.2003
CHIP
No jak znamo kamen rozpusti i napriklad ocet, takze kdyz naplnis chladici system roztohem octa a nechas nejakou hodinku pusobit, pak vypustis a melo by byt o neco cisteji... Jinak Roman ma provdu v tom, ze pokud kompletne odstranis vodni kamen, tak muzes celej chladici system delat znovu ... ve vsech spojich ti to potece....
07:34:48
03.07.2003
wekky
Co se tam píše vím: Andrt doporučuje několikanásobný výplach kyselinou solnou, ale cpát louh do motoru se mi nechce. Myslel jsem na něco méně drastického.
07:05:51
03.07.2003
Roman
Tak to jestli ti to pak nepoteče bude asi zázrak.Ten kámen ti to teďka pěkně těsní a když ho odstraníš tak hádej co se stane?.V knížce od Andrta je postup několikanásobnýho proplachu.Teď si ale nevzpomenu,co to tam píše.
06:44:29
03.07.2003
wekky
Odstraňovali jste někdo kámen z chlazení? Jaké s tím máte zkušenosti? Jaké přípravky jsou nejlepší? Aby to někde nezačalo prosakovat.
V těhle hicech, co nedávno byli se mi totiž drží teplota na staré feldě proklatě vysoko.
Extreme Tyres