Měděné trubky, svody

prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 27.06.2003 do 07.07.2003, založil/a
řadit dle data
10:23:17
07.07.2003
Saky
tim vejfuk sem samozrejme myslel jako sestavu seriovej vejfuk vcetne originalniho svodu a tvrdim ze to nebude lepsi nez spocitanej svod 4na1 s jinym vejfukem, pocitat to nehodlam ale jsou na to skripta-) ale je to fuk, ze ve skodovce pouzili litinovej svod je jen a jen o penezich o nicem jinym, do tech 3500 otacek co se skodovka toci to az zase takovej prinos mit nebude, ale kdyz zastavas jinej nazor tak me vysvetli proc teda ve skodovce pouzili stejnou vejfukovou sestavu (svod plus vejfuk) na 105ky 120ky i 130ky? kde se lisi objem motoru o cca 30pct je to jen kvuli penezum, samozrejme ta otazka vyznela puvodne trochu jinak a to jestli to ma smysl na seriovou 120cu a odpoved zni ne protoze za cenu co by to stalo se da nabrat petkrat tolik vykonu nekde jinde
22:11:31
05.07.2003
martin
ale my se tu nebavime přeci o výfuku!!!-ale pokud se nepletu o SVODECH!!..to že dlouhý svod je vždy lepší než ten litinový rozhodně není pravda!..nechci se tu nijak hadat,-ale SAKRA..mam na to školu,tak zas o tom musím něco vědět!..a rozhodně nejsem ten typ,který zpochybńuje všechny a vše.v konstrukci platí určitá pravidla(a tu se přece vůbec nebavíme o ekonomii výroby!!-že je něco levnější a něco dražší)..řeč je o EFEKTIVITÉ!ale dobře,-asi jsem se nepochopili....ono je to pořád jen na čistě teoretické urovni,..nevíme,co tam má za motor,hlavu,vačku,ventily kompres..atd,atd...nemá se smysl přít!ale schvalně,-měl by jsi odvahu sednout ke stolu,-a napočítat ty svody,udělat v CADu plán..a porovnat s mým řešením třeba na tom"jeho"motoru ???jestli ano,-tak prosím!!..ale jinak se nebudeme přeci dohadovat,-je to zbytečné....
07:59:44
01.07.2003
Vladislav
2Wilím: napiš mi na mejla a ja ti poslu fotky jak mi jsme tahali med k naporaku. Cena cca 700 za trubky a kolinka. Navic k tomu musis mit jeste sadu na pajeni medi (kartacky, pasty a cin) Takze cca 1500 a mas natazeno v medi.
12:18:21
30.06.2003
Saky
s blbosti konstrukteru tohle nema nic spolecnyho, protoze i blby konstrukter si dokaze spocitat kolik stoji hloupy odlitek a kolik stoji ctverice naohybanych svodu svareni atd zivotnost odlitku a tohohle je taky jinde pokud se nepouzije nerez.. takze s tim to nema vubec nic spolecnyho, je pravda ze na seriovej motor to je vicemene k nicemu, ale neni pravda ze seriovej vejfuk bude lepsi a to ani v malych otackach, jde jen o to ten svod spravne navrhnout a ne vzit jedine dostupne planky ktere jsou a nechat si to nekde naohybat a svarit za par korun, vzdycky se ti museji lisit svody na litrovej motor na 1,2kovej i na 1,3kovej motor,na stupni komprese atd tim chci jen rict ze dobre vypocitane svody jsou vzdycky prinosem ve vsech otackach, coz ale neplati pokud si nechas udelat svody podle toho LAckovyho planu ktery jsou k dispozici, tam to skutecne nemusi mit prinos
22:27:03
27.06.2003
martin
u těch svodů platí jedna zásadní premisa,-že dlouhé svody jsou(a´t se to tuningářům líbí nebo ne)především na závody.je to konstrukce pro"vyžší otáčky-cca 4500-5000 a výše!!pod nimi to nejede ideálně,-a rozhodně pro tyto nižší režimy,je vhodnější výfuk,který vychází z litinového svodu.troufam si tvrdit(a je to pravda!)že pokud se nejedná vyloženě o ostrý! závodní motor-tak je nejlepší řešení o dlouhých svodech ani neuvažovat.dokonce jsem přesvědčen(z vlastní zkušenosti)že s dobře řešeným tlumičem,a upraveným litinovým svodem,-to jede daleko líp,-a na to vemte jed!!
ale co by lidi neudělali pro parádu;o)),..kucká,to kucká..nejede....jo,taky jsem byl takový;o))!
a soudruzi z boleslavi,-ledacos "nevychytali"-a le ty svody,jsou pro seriovku víc než idealní...nebo že by tam byli tak"blbí"konstr uktéři;o)))...no to snad soudruzi,není možné;o))??!!
12:24:25
27.06.2003
Jirik
Muhehehe, potvrzuji. Měl jsem to nedávno sundaný, 2
09:39:34
27.06.2003
CHIP
2Luděk: Aha vidis, to mi nedoslo ....47 3
09:38:34
27.06.2003
U-Geen
:-)
09:35:28
27.06.2003
Luděk
ste hrozně hloupí kluci,páč 1,2 motor má jenom tři hrnky,tudíž nemůže mít 4 díry na vejfuck47
09:02:29
27.06.2003
Wilím - zrušená registrace
Ta prostřední je oválná, takže 3
08:56:38
27.06.2003
CHIP
Na hlave jsou samozrejme 4 diry .... Akorat soudruzi z Mlade Boleslavi udelali zasadni chybu a spojily vyfuk od 2. a 3. valce hned za hlavou.....8
07:23:22
27.06.2003
Wilím - zrušená registrace
Ahoj. Dávám na svoji 100 (budoucí 120S) chladič dopředu. Chtěl bych použít měděné trubky. Mám doma trubky ze 120ky a ještě jsem je tam nezkoušel, ale myslíte že budou potřeba stejně dlouhé ? Na kolik můžou ty měděné trubky zhruba vyjít ?
Má smysl dávat motor ze 120 laděné svody ? Nebo mám soutěžní výfuk připojit na původní litinové. Pokud bych měl dělat laděné, kde je nejlepší je rozvětvit a spojit ? Beru že jsou na hlavě tři díry, spojení je lepší před tlumičem jakou u osmikanálů a nebo na úrovni litinového a pak jedinou trubku k tlumiči o odpovídající se tloušťce ?
Předem děkuji. 92
Extreme Tyres