Motor Favorit do Š

prohledat
21 příspěvků (zobrazeno 1 až 21) od 01.08.2002 do 07.08.2002, založil/a
řadit dle data
23:50:29
07.08.2002
Baghira
Roman: Zdravim, mě to u 130-ky dělalo po úpravách taky. Někdo tomu říká turboefekt, tedy že musíš plyn sešlapovat pomalu a s citem. S tím přetryskováním bych tolik nespěchal, ale s tim podtlakem na druhý komoře bych si trochu pohrál. Nerušil bych ho, protože to pak žere jako kráva... mě třeba k tomuhle problému pomohla výměna membrány a o třetinu dřívější otevírání. Ale beru že každej motor pracuje jinak...
23:13:41
07.08.2002
U-Geen
Malinko pretryskovat a zrusit podtlakovy otviranii
22:38:43
07.08.2002
roman
Ahoj wekky,pošlu ti info na mail

Ajinak,napalil jsem tam karbec sedr 136 ůplně nový z Boleslavi,jen jeden problém mám a to,že kc´dyž na to trochu šlápnu,tak se to zacuká,chvíli se nic neděje a pak se rozletí.Docela mi to vadí.Seštelovaný to mám,sání nemám a nechci mít vyhřívaný,je snad v tom problém?poraďte mi .Díky.
08:56:38
02.08.2002
Jindra
Ted trochu odbocim od tematu - omlouvam se:
Muzu si na svou 105M dat predni plechy z uzovky (paujou tam, nebo se neco musi rezat, svarovat a tak?) a co na to budou rikat policajti, na technicke a na te registraci jak ji tu nekdo zminoval?
Diky J.
08:05:45
02.08.2002
wekky
2 Roman: Pošli mi, prosím, mailem tvé materiály ohledně přestavby fava do škodárny.

Nevím, jaké máte kdo zkušenosti, ale mám ofocené vyjádření typového oddělení ze Škoda auto a j jednom řádku se píše, že do 130, Rapid a Garde je motor záměnný za stávající pouhou výměnou (kolek 10 Kč) a o pár řádků dál, že do 105, 120, Rapid a Garde je nutno žádat o přestavbu (kolek 500 Kč + evidenční TK).
Tak nevím, jestli jim na úřadě šlo jen o peníze, když mi tvrdili, že do mého Garde se jedná JEN o přestavbu a typ motoru mi zapíší jen až ho uvidí s blatníky M (a čelem s dírkami). Což se mi pochopitelně nechce měnit tam a potom zpět. Protože podle jiné části toho dokumentu je karoserie M a stará beze zbytku záměnná oběma směry, jen s podmínkou, že obě nápravy budou stejné (ať úzké nebo široké).
00:40:15
02.08.2002
PJ
A nechals tam BMM, nebo jsi tam napalil karburator? Ja kdybych uz daval do auta motor se vstrikovanim, tak bych ho tam nechal, staci akorat nkam napalit lambdu a pokud to snima neco ze setrvaku, tak i to... Co si budeme povidat, vstrikovani je vstrikovani, i kdyz tim tak trochu prijdu o skodovackou jednoduchost...
22:14:04
01.08.2002
Roman
Tak právě jsem dokončil legální zástavbu motoru 781.136 , felicie BMM.Mám 105M r.v.85 a vše mám zapsané v TP.Info možné na mailu.
16:13:48
01.08.2002
CHIP
2 lukas: Me predevsim nadchla tichost meho vozu. (Rapid 130) Neda se s felicii vubec srovnat o favoritu uz vubec nemluvim. Ja tam mam proste tichoucko. A myslim, ze ten motor by tomu autu pomohl. No sice mi vsichni rikaj, kup si poradny auto, ale kcemu vyhazovat 100000,- za auto ktery mi vydrzi to same, ne-li min, nez muj Rapidek. :-))))
Kamarade ja budu brazdit silnice jeste v roce 2040. A to teda 100% :-)))
15:58:10
01.08.2002
lukas
Chip - jo ta cena sedi - lisi se pak podle vykonu atp. Je to motor kompletni tj. vcetne cerpadel, karbecu, atd. atp.
Taky uvazuju uplne presne tak - az budu mit opravdu po generalce kastle tak jdu do toho
verim ze budu jeste v roce 2010 brazdit silnice.

A i kdyz to srovnam s felicii tak je ta cena a vykon bomba.
14:11:27
01.08.2002
CHIP
No panove, rekl bych, ze az muj motor bude odchazet do vecnych lovist, pujdu zakoupim lehce jety favoritovy a bude to. Rapidek bude hned jak novy. Udelali jste mi velkou radost. :-))))
Mimochodem zaslechl jsem ze se da koupit novy favoritovy motor za asi 22000,- coz zase neni tak moc, kdyz uvazime ze je uplne novy.
13:59:19
01.08.2002
Jindra
To Wekky: To neni pravda - rapid 120 gls je rok vyroby 84 - tzn. 4 kvalt - spatna vyztuha podvozku - musi se rezat. Jinak je to stejny. Jo a jeste neco otravovali s prednim celem, ze v nem musi byt ty dve malinky dirky, co prej fungujou k ochlazovani brzd.
J.
13:49:45
01.08.2002
wekky
Tam jo, ale paradox je, že do jen Rapida (s motorem 120LS) to již legální není. A přitom se oba vozy liší právě jen tím motorem.
13:37:52
01.08.2002
U-Geen
2 CHIP: samozzřejmě, tam je to legální
13:04:58
01.08.2002
CHIP
Podle toho co tady pisete by nemel byt problem nacpat motor z favorita da Rapida 130, protoze kdyz jim reknu ze to je motor Rapid 136, ktery vypada stejne jako favorit, tak je to v klidu, nebo ne???
10:00:26
01.08.2002
Jirik
Ale podle čísla ho poznají. To vyškrtnutí z dokladů by se mi líbilo, ale ještě víc by se mi líbilo kdyby mi tam napsali ten 1,3 do poznámky. Jde to nějak udělat ?
Většina informací co se člověk dozví je hrozně úsečných a nejistých. Byl bych docela rád, když by mi nebo nám, někdo co nejjistěji popsal průběh jednání na úřadech - tedy co souvisí s evidencí motoru apod.
130 bych tam i dal, ale měla stejnej blok jako 105/120 a tenkostěnný vložky takže to tolik nevydrží jako originál Fávo. Vidím to u souseda má stejně km jako já na 130 a kdykoliv kdekoliv a jezdí a jezdil s ní vždycky rozmně a opatrně, žádný kurvení.Když by byl někdo tak hodnej, tak sem prosím hoďte pár jistejch informací týkajících se této zástavby do 105/120 po stránce papírové. Díky
09:54:02
01.08.2002
lukas
s tema vyhodama bych to nevidel tak dramaticky protoze cislo motoru sice nemusi byt v technicaku, ale z pravniho hlediska musite mit zdokumentovany jeho porizeni (tj. kupni smlouvu atp.) - to se ostatne bude overovat pri registracnich nalepkach (v horizontu do 3 let) - jestli neni auto kradene - tim padem na 99% budete mit stejne tak jako tak cislo motoru vyrazeny na motoru (jinak by to bylo o to vic podezrely jezdit bez cisla motoru) no a kdyz tam mate cislo tak kazdy joudic pozna co to je za typ a ze tam nepatri.

Je pravda ze pri bezny silnicni kontrole se takovyhle veci nekontrolujou ale chce to mit znamy prinejmensim na STK.
09:18:00
01.08.2002
wekky
Zas tak jednoduche to neni. Číslo motoru již zapsané v techničáku být nemusí (ani ho tam nemám), musí se však shodovat typ motoru, nebo být v poznámkách připsaný jiný. Takže s fáčkem je to trochu problém, protože je vzhledově odlišný. Výhoda tohoto systému je pro majitele litrovek a stovek. Dá se do nich totiž bez problémů narvat motor 130. Je vzhledově totožný a nikdo nebude měřit objem.
09:10:11
01.08.2002
Jindra
Cau chlapi!
TO Wekky - karoserie M ma trochu jinej tunel pro 5 kvalt, takze do Acka nejde narvat bez uprav flexou. Proto mozna prudily kvuli tem blatnikum.

Tak a ted co me zajima - uz jsem slysel, ze nemusi byt napsany cislo motoru v technicaku a dokonce jsem to videl i na Opel Corsa r.v 2002. Co je na tom pravdy? A kdyz to uvidi policajti, tak me muzou poibit aji kdyz tam bude treba facko?
Diky J.
08:25:46
01.08.2002
wekky
Jo a ještě to musí mít hřebenové řízení a tvrdili mi, že i 5q a karoserii typu M, to jest přední blatníky s blikry. Nechápu sice, co má umístění blinkrů společného s motorem, ale do mého garde mi to nechtěli napsat, i když vše ostatní splňuji. Zatím mám jen vymazané číslo z dokladů (5 minut a 10 Kč kolek).
07:48:01
01.08.2002
michal
Když přídeš na evidenci vozidel tak ti bez udaní důvodu číslo motoru vyškrtnou, ale každej druhej poliš pozná že tam ten motor nepatří. Jinak tam jde dat ledgálně ale musíš mít zadní nápravu vlečenou (Š130-Rapid), čtyrpístkové brzdy a 13" kola
07:27:57
01.08.2002
Míla
Čau všichni před týdnem jsem namontoval motor favorit který jsem koupil výhodně od kamaráda se vší dokumentací a namontovali jsme to do mojí Š 105. Ještě jsem s tím tedy nevyjel z garáže, musím dodělat pár drobností. Trochu jsem se splašil vidinou vyššího výkonu a teď mám strach jak to budu vysvětlovat polišům při kontrole, mám vcelku špatný zkušenosti. Ale vyndavat to už nebudu. Dá se to nějak ukecat nebo zařídit s policajtama aby mi ten motor třeba napsali do papírů nebo ho úplně vyškrtli ?
Extreme Tyres