Nestartuje

prohledat
13 příspěvků (zobrazeno 1 až 13) od 01.12.2005 do 05.12.2005, založil/a Kuchy
řadit dle data
16:08:54
05.12.2005
Labros
No vidíš to, jak sis vzpomněl na svoje motoristický začátky 47
12:35:13
05.12.2005
Kuchy
Tak,
Strávil jsem Radimen pár hodin o víkendu a dovolím si říct, že z něho dělám auto.
Zjistil jsem, že ve víčku rozdělovače nebyl ten uhlík, takže tam musela přeskakovat super jiskra, nechápu, jak to jelo. Ještě byl nasazen naopak ( po otočen).
Sešteloval odtrh a koupil novou baterku.
radim startuje na škrtnutí na plyn i benzín. Uvidíme v mraze, ale doufám, že pojede OK.
Příští pondělí jedu nechat poštělovat plyn a mělo by to být OK. Ještě trochu natřít rezavé místa, podlahu, práh a td.
Ale odnesla to jedna puklice, zlostí jsem ji rozkopnul.8
Díky za pomoc.
16:23:15
02.12.2005
King
Jakozto onen blbec, co srovnava CRX s Rapousem, si dovolim poznamenat, ze pokud je ten plynivej rapid v peci nekoho, kdo pouziva hlavu nejen jako zaslepku na krk, pak skutecne neni problem na plyn nastartovat v nejhlubsich mrazech a bez nejakyho poskakovani odjet do prace. 4
15:13:38
02.12.2005
Labros
Jo a na LPG se předstih dává větší, to ti poradí nějaký LPGista ale tušim že okolo 8. Mluvil jsem pokaždý o základním předstihu, při stojícím motoru.
15:12:50
02.12.2005
Labros
No viklat se víčko rozdělovače určitě nemá. Malou vůli při pootáčení mít může.
Jestli to teda dobře chápu tak startuješ na benzín. V tom případě je důležitá hladina benzínu v plovákový komoře. Nastav ji provizorně tak, že při otevřeným jehlovým ventilu se mezi plovák a víko vejde šroub osmička.
A další věc, předstih, ten by lítat neměl ale zkontrolovat ho můžeš, na motoru 136 je předepsanej 2-4, na 135 4-6, měřeno na klikovým hřídeli, na řemenici klikovky je ryska a na předním víku motoru pod řemenicí je stupnice, malá čárka pět stupňů, velká deset.

Honda nebo Rapid, nová nebo stará technika, záleží fakt jen na stavu toho stroje, mám stejný motor a donedávna i stejný karbec a startuje to na škrtnutí.
4
12:28:07
02.12.2005
Kuchy
O, pánové.
Měl jsem 8 let MZ 150, motorku na které jsem vyrostl. motor jsem půlil každý rok a pořád jsem se v tom vrtal. Takže řešit problémy jsem se naučil. Jenom jsem po vás chtěl nějakou pomoc.
Srovnávat 14 let starou hondu se 17 let starým Rapidem může jenom blbec. Rozdíl techniky je propastný, bodejďt, když mě stála Honda přes 90 tisíc a Ráďa 14. Což je sakra rozdíl.
Dneska jsem Radima nestartnul vůbec, a to jsem vyměnil svíce, baterku a zkouknul rozdělovač. Ten měl kontakty zoxidované tak jsem je vyčistil.
Nevím, zda je normální, že víčko rozdělovače je volné, ty spony ho nedrží pevně.
Dneska jdu koupit vzdch. filtr chci rozebrat karbec, tak uvidím. škodám zdar.
Chudák Honda, ta mě vezla na letních pneu do práce a Radim si hoví v teple garáže.5
09:37:44
02.12.2005
Labros
-> King: 3
-> Kuchy: a když nejsi zvyklý řešit problémy, tak sis měl koupit něco funkčního 4 ale ono se ti to v životě neztratí, to mi věř 4
17:52:20
01.12.2005
King
Problem je v tom, ze 90 pct majitelu skodivek-plynivek sere na udrzovani karbu ve funkcnim stavu, kterej je na plyn pouzivanej jenom jako dvojita skrtici klapka a ostatni systemy se postupne zanasej bordelem z LPG. Jak staartujes a na jaky palivo? Paklize na plyn, jakym postupem. Jestli na benal, pak je zazeh obvykle malej zazrak vzhledem ke stavu karbu. Navic to vypada na komplex problemu pramenici z minimalni udrzby tzn. svicky (muzu doporicit Brisk-Silver 15ky, nebo i obyc predepsany 15ky - predpokladam motor 136ku) kabely ke svickam, opotrebenej rozdelovac, vicko rozdelovace, palec, zanesenej karbec, rozstelovany nastaveni benzinu vc. vejsky hladiny (casto na lpg i deravej plovak), a pak samozrejme rozstelovany nastaveni plynu, coz krome jinyho muze znamenat jakoukoliv netesnost kdekoliv v sacim traktu od nasavaci doury az po hlavu motoru. Stejne tak se neda vyloucit, ze se zanedbala vymena membran v LPG reduktoru nebo je netesnej atd. atd. A az budes mit vsechno tohle osefovany, muzes rapouse srovnavat s Hondou CRX, 2.g 4
12:07:46
01.12.2005
Labros
-> Kuchy: Nejdřív by bylo dobrý asi profouknout trysky v karbeci, abys něco nekupoval zbytečně. Pak budeš asi pokračovat, těma svíčkama, kabelama, palcem rozdělovače, cívkou atd. atd.4
12:06:26
01.12.2005
Labros
-> VeTëV: Mě je to jedno 4
11:36:58
01.12.2005
VeTeV
-> Labros: na plyn sou nejaky Brisky - podivej se na jejich stranky :-))
10:10:21
01.12.2005
Labros
Jestli je to r.v.88 tak je to asi Rapid 136? Pak tam patří stejný svíčky jako do favorita, ale jestli na plyn potřebuješ jinačí tak pak nevim.
08:58:14
01.12.2005
Kuchy
Zdravím, před týdnem jsem si koupil Rapida r.v.88.
Na lpg minulý víkend startoval na poprvé, teď vůbec, vím, že je mráz ale i tak byla u nás minulý týden větší zima než teď.

Při přepnutí na benzín za jízdy asi do 10 s jede bez problému, ale zádrhel je v tom, že i když po zahřátí ho na benzín vypnu, tak ho zž nenakopnu.
včem může být problém??
Membrána v čerpadle, zasraný karbec , svíčky, nebo zapalování??
Všim jsem si, že i po zahřátí škube na plyn i na benzín od 2000 do 25000 otáček.
Dneska se chci podívat na tu mebránku a karbec a při tom vyměnit svíčky, jaký typ tam patří???
Díkes moc.
Nejsem na tyzo problémy zvyklý, protože vlastním Hondu CRX II.g už 4 rokem a jezdí úplně bez závad. Ráďu jsem koupil na zimu. Za pomoc díky
Extreme Tyres