Nějak jsem trošku rozdělal palubku u bráchovýho favorita SilverLina, 12/93, 781.135B. Má to centrál Brano, alarm Ribell, elektrický stahování předních oken, a další vejbavičku. Ale mě jde o tu elektrickou a elektronickou. Nevím jestli to někdo domrvil dodatečně, nebo je to od výroby, ale všechny tydle věco jsou tam napojovaný takovýma těma plastovýma rychlospojkama, do kterých se dá jeden pruchozí kabel a jeden začínající a rozmáčkne se to kleštěma. je tam toho po kokot. takových 50 - 70 rychlo spojek po celým předku, pod palubovkou, v předních sloupkách, pod kapotou, prostě hafo. Problém je že to vypadá strašně amatérsky a většinou je jeden z těch drátů o polovinu slabší a ten nůž v té rychlospojce ho necvakl dostatečně a ten slabší drát se tam muže hejbat. Začíná to zlobit. například najednou přestali fungovat el. okna. tak jsem rozdělala středovej panel a na kostru ovladače vede silnej kabel, kterej je najednou napojenej na poloviční kabel a ten je nějakou samořezkou přidělanej do kastle pod předním sloupkem. Plus k těm oknum vede silným drátem, pak tam jsou asi 3-4 rychlospojky a dvě pojistky v pouzdře a je to pýchlí na plus co vede do pojistkovky. O alarmu ani nemluvím ten má asi 15 - 20 vstupů a výstupů a většina je připojená rychlospojkama.
A ted otázka, je možný že třeba ve fabrice zvláštní výbavu do akčních modelů dodělávali až někde vzadu ve skladu, nebo popřípadě to takhle udělali až třeba u dealera škoda? nebo to takhle zmastil až nějaký následný majitel?