Ja taky s mym 136 rapidosem nemam problemy vytopit. Usek cca 2km a topim...ale zas nemam rad moc teplo, takze si zatopim aby mi nemrzly ruce na volantu a aby mi bylo prijemne...v pohode.
V krute zime je to trochu pomalejsi ze jo ale taky se da zatopit. Na zimu vzdy zacpu takove ty mrzizky na kapote kde je privod vzuchu k topeni :)
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Na kolik stupňů topíte / rychlost ohřevu
prohledat
54 příspěvků (zobrazeno 51 až 54) od 02.11.2005 do 16.10.2006, založil/a Jirik [toreádor] - zrušená registrace
11:29:51
03.11.2005
03.11.2005

Vojta - zrušená registrace
22:19:00
02.11.2005
02.11.2005

minno
este som teda nikdy nemeral vnutorne teploty v zime, ale asi to vyskusam. myslim, ze mi to tiez kuri celkom dobre, teply vzduch mi to fuka uz asi tak po 2km jazdy v meste a interier sa zohreje za chvilu. A paci sa mi, ze ked je lava packa asi tak z 2/3 hore tak to pekne fuka aj do hornych ofukov a aj na nohy. No a packa privodu tepleho vzduchu dozadu tiez nie je najhorsia :-) Myslim, ze mi to teplo celkom postacuje, kedze tu packu teplo/zima musim davat niekedy aj do stredu :-)
Fakt to asi zmeram tu teplotu, moze to byt zaujimavy udaj :-)
Fakt to asi zmeram tu teplotu, moze to byt zaujimavy udaj :-)
22:13:37
02.11.2005
02.11.2005

Jirik - zrušená registrace
Jednu studenou zimu bez sněhu tak 3 jáhry zpátky jsem jel taky venku, bylo to po výměně kohoutu, který si dovolil po 20ti letech netěsnit.
Nechtěl jsem s tím caplovat a vypínat či ztlumovat topení aby to nezačalo chcát (teď už regulaci zase používám
) a tak jsem to nechal na plné kule.
Nechtěl jsem být zase ulepený od fridexu a válet se po podlaze v tom chladnu.
Jel jsem delší trasu několikrát přes město tam a z5. Nevím kolik tam bylo, ale hodně tvrdě přes 30 určitě.
To už ze mě lilo jako prase, byl jsem tam jen v tričku s dlouhým rukávem. Kapky potu kapaly i na brejle a stejně jsem na ten kohout nesáhl.
Když jsem pak vystoupil, tak to bylo jak ze sauny, jak jsem byl orosený, tak se ze mě i kouřilo, chvíli jsem se potácel, pak rychle zbalil věci, šoupl auto do garage a běžel do vany a na grogáček.
Ufffff
Nechtěl jsem s tím caplovat a vypínat či ztlumovat topení aby to nezačalo chcát (teď už regulaci zase používám

Nechtěl jsem být zase ulepený od fridexu a válet se po podlaze v tom chladnu.
Jel jsem delší trasu několikrát přes město tam a z5. Nevím kolik tam bylo, ale hodně tvrdě přes 30 určitě.
To už ze mě lilo jako prase, byl jsem tam jen v tričku s dlouhým rukávem. Kapky potu kapaly i na brejle a stejně jsem na ten kohout nesáhl.

Když jsem pak vystoupil, tak to bylo jak ze sauny, jak jsem byl orosený, tak se ze mě i kouřilo, chvíli jsem se potácel, pak rychle zbalil věci, šoupl auto do garage a běžel do vany a na grogáček.
Ufffff

22:08:03
02.11.2005
02.11.2005

Jirik - zrušená registrace
Ještě za starého motoru jsme přetěsnili chladící soustavu včetně vodní pumpy, dali new termostat, nahodili vypadlý bovden na ovládání topení, protože se nedovíraly klapky a netopilo to.
105ka se dost brzo ohřívala, kousek od domu už bylo 60 - 70 stupňů a topení foukalo hezky teplý vzduch.
Teď se 136 se to ohřívá na provozní teplotu za čas témeř shodný s novýmy vozy.
Není problém na relativně krátkém úseku vytopit pohodlně auto na 30 stupňů. Což už je ale až do prdele. Na těch cca 25 je to za kousek.
Nemluvím o teplém vzduchu z výdechů, ale o vnitřní teplotě ve voze, které je mnohem těžší dosáhnout.
Mám zapojené vyhřívané sání, takže autí jede okamžitě po nastartování bez sytiče bez cukání.
---
Zkontrolujte si před zimou ať to nemusíte dělat za poletujícího sněhu, zda se dovírají klapky v topení a zda vám nevyskočil nějaký bovden z držáku ovládacích páček. Klapky zkontrolujete po odendání vrapovaných hadic z topného tělesa.
Kolizi s nedovřenými klapkami zjistíte většinou tak, že z jedné strany fouká studený a z jedné vlažný.
Jasný, Felda, Fabie a new káři topí mockrát líp, ale stejně jsem spokojený s tím jak moje šáde topí a divím se kolegovi, který říká, že se ve Škodovce nikdy neohřál.
105ka se dost brzo ohřívala, kousek od domu už bylo 60 - 70 stupňů a topení foukalo hezky teplý vzduch.
Teď se 136 se to ohřívá na provozní teplotu za čas témeř shodný s novýmy vozy.
Není problém na relativně krátkém úseku vytopit pohodlně auto na 30 stupňů. Což už je ale až do prdele. Na těch cca 25 je to za kousek.
Nemluvím o teplém vzduchu z výdechů, ale o vnitřní teplotě ve voze, které je mnohem těžší dosáhnout.
Mám zapojené vyhřívané sání, takže autí jede okamžitě po nastartování bez sytiče bez cukání.
---
Zkontrolujte si před zimou ať to nemusíte dělat za poletujícího sněhu, zda se dovírají klapky v topení a zda vám nevyskočil nějaký bovden z držáku ovládacích páček. Klapky zkontrolujete po odendání vrapovaných hadic z topného tělesa.
Kolizi s nedovřenými klapkami zjistíte většinou tak, že z jedné strany fouká studený a z jedné vlažný.
Jasný, Felda, Fabie a new káři topí mockrát líp, ale stejně jsem spokojený s tím jak moje šáde topí a divím se kolegovi, který říká, že se ve Škodovce nikdy neohřál.