Zvedání otáček

prohledat
11 příspěvků (zobrazeno 1 až 11) od 24.10.2005 do 25.10.2005, založil/a pex
řadit dle data
22:22:57
25.10.2005
pex
Dík za rady kluci,už jsem to vyřešil.

Po výměně posilovače se to opakovalo s tím že to syčelo pořád i při lehkém šlápnutí.

Nakonec to bylo tím že šikovný minulý majitel měnil pedál brzdy a při montáži zapoměl na jedno futro(jsou tam dvě),pedál se vyvracel a sním i přes závlačku napevno spojený píst posilovače.
Vzduch potom utíkal kolem gufera v posilovači,které už tak velkou vůli pístku do strany nepobralo:)
14:46:14
25.10.2005
qwerz
-> KEAN: Hele, posilovač pokud je ok, tak by se měl chovat takto: když maš vyplej motor, pedál by měl být dost tuhej, v žádným případě nesmí jít sešlápnout až na podlahu.. podržíš ho sešláplej a přitom nastartuješ motor, pedál by ti měl zvolnit, a sjet trochu dolů.. a syčet by nemělo nic, při jeho sešlapávaní je to normální.
11:02:30
25.10.2005
pavlas
Ono jestli to syčí když na brzdu právě šlapete, tak to je normální. Mě to dělalo, že jsem držel sešláplou brzdu, pedál jsem držel a nad ním to syčelo. A vlastně to bylo jen to gufero za 40 korun. Rozebrat to šlo celkem v pohodě, akorát je potřeba větší svěrák a nějaká tyč na zapření. A pozor na poničení závitů od svěráku.
10:51:06
25.10.2005
KEAN
-> Majkl: hmm...ale já potřebuju jezdit a nemám moc peněz...
10:50:07
25.10.2005
Majkl
-> KEAN: jasne ja taky nikdy nic nerozebiral a podivej kde sem 3
10:45:20
25.10.2005
KEAN
-> pavlas: Taky mi to syčí při sešlápnutí brzdyMám see tedy pustit do rezebráni abych přišel na to čím to může být?nikdy sem to al nedelal....
10:41:04
25.10.2005
pavlas
-> pex: Posilovač jsem měl nedávno celej rozebranej. Taky mě to syčelo při sešlapování pedálu. Membrána uvnitř je poměrně silná a celkem dost vydrží. V mém případě bylo špatné gugero v pístu uvnitř. Preventivně jsem ještě vyměnil takovou tyčku s pérkama a membránou. Normálně jsem ji sehnal v autodílech asi za 150 korun a asi 40 stálo to gufero. Celkem nechápu, co na tom posilovači stojí 2000. Pak je tam už jen píst z bakelitu a to je všechno. Pro nastavení vůle mezi válcem a posilovačem se dá vyrobit přípravek popsaný v Andrtovi.
08:29:17
25.10.2005
Kubina AVTOBA3 CCCP - zrušená registrace
-> pex: kdyz by byla spatne vymezena vule posilovac-THV tak by ti pedal zabiral uplne nahore.brzdilo by to jako bez posilovace a slysel bys unik vzduchu.
22:51:05
24.10.2005
pex
JJ,ta směs to bude asi taky,pořád jsem nemohl dohonit otáčky když byla seklá hadice takže to ještě nemám doštelovaný.
Na ten posilovač bych to typoval i já,takže udělám výmenu kus za kus,mám jich tady mrak a uvidíme.
Dík za pomoc.
22:08:40
24.10.2005
King
Tezko rict, kazdopadne, pokud takhle vyletej otacky pri prisavani vzduchu do saciho potrubi, pravdepodobne je spatne nastavena smes (moc bohatej volnobeh) - ale to je v tomhle pripade az problem c.2. jestli je hadice nova, jeji spony dotazeny a o-krouzek v naustku posilovace tesni, pak asi bude problem v membrane posilovace....Nikdy jsem ji nemenil, to musi popsat nekdo dalsi, ale obvykle se to resi posilovacem z jinyho verku....
21:42:53
24.10.2005
pex
Začalo to záměnou motoru 781.136 za origo 742.136 z Rapida.
Do té doby všechno dá se říct chodilo,po změně motoru auto začalo bídně brzdit ale to jsem příčítal horšímu stavu brzd a půlročnímu zimnímu spánku.
Po GO brzd auto nebrzdilo stejně ani po najetí 2tis km navíc se zvedal volnoběh až skončil na 1500 ot/min.
Po výmeně snad ůplně všeho co má něco společného z brzdama to nakonec byla hadice na podtlak.
Teď už to brzdí jak má i otáčky klesly ale při zabrždění-zastavení a sešlapnutí pedálu brzdy o cca 1cm dolů začne syčet posilovač a opět stoupají otáčky na 1500.
Takže někde netěsnost-přisávání vzduchu/zvedání otáček.
Může to být částečně seklá membrána posilovače nebo blbě vymezená vůle br.válec-posilovač?
Nemáte s tím někdo zkušenost?Dík
Extreme Tyres