skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zadní brka na Šádovce a další ...
prohledat
20 příspěvků (zobrazeno 1 až 20) od 05.09.2005 do 11.09.2005, založil/a Jirik [toreádor] - zrušená registrace
21:03:22
11.09.2005
11.09.2005

Gryzly
-> Jirik: aha už jsem to pochopil.
21:02:05
11.09.2005
11.09.2005

Gryzly
-> Jirik: có však 136 je přeci po G.O. na jaře, néé?
15:19:38
11.09.2005
11.09.2005

Jirik - zrušená registrace
-> Gryzly: Kdepak, moje 136 a 195ky pneu na poslední sezóně před smeťákem. 

13:54:18
11.09.2005
11.09.2005

Gryzly
-> Jirik: A jaký to bylo auto? nějakej bavor s třílitrem, ne? 
Jinak bych věděl o člověku kterej by ti přehodil difererák v převodovce a je to profík, dělá mistra učnum ne škole a učí převodovky a přední nápravy, má asi tak 50sát a nutí učně aby uměli poslkádat převodovku po paměti. V červnu mi na jedné převodovce vymezoval vuli, a měnil synchrony a uzubený kola na 1,2,3 a i s materiálem to bylo za 1000 a bylo do druhýho dne.
Akorát že to ke mně máš kolem 300 km.

Jinak bych věděl o člověku kterej by ti přehodil difererák v převodovce a je to profík, dělá mistra učnum ne škole a učí převodovky a přední nápravy, má asi tak 50sát a nutí učně aby uměli poslkádat převodovku po paměti. V červnu mi na jedné převodovce vymezoval vuli, a měnil synchrony a uzubený kola na 1,2,3 a i s materiálem to bylo za 1000 a bylo do druhýho dne.
Akorát že to ke mně máš kolem 300 km.
13:48:43
11.09.2005
11.09.2005

-> Gryzly: Já bych raději, když už bych se s tím sral, tak něco pořádnýho, což standartní ouhlovka není. Saky už nemá na nic čas....chjo.
A hlavně potřebuji zachovat převod 4.22.
Tuhle jsme v noci předvedli s kámošem brutální axeleraci. Se 195kama to po rozjezdu už v pohybu na asfaltu začalo přerušovaně prohvízdávat, na 2ku to ještě písklo.....docela dobrý.
A tohle ti 3.9ka se 136kou nedovolí.
A hlavně potřebuji zachovat převod 4.22.

Tuhle jsme v noci předvedli s kámošem brutální axeleraci. Se 195kama to po rozjezdu už v pohybu na asfaltu začalo přerušovaně prohvízdávat, na 2ku to ještě písklo.....docela dobrý.
A tohle ti 3.9ka se 136kou nedovolí.

13:42:04
11.09.2005
11.09.2005

Gryzly
-> Jirik: Jak jako uhlovku? Že bys konečně přestoupil na pravou víru?
13:32:59
11.09.2005
11.09.2005

Huš to mám vyměněné a je gut.
Pěkně se to přitvrdilo, v zatáčkách si s tím můžu pěkně hrát, hezky sedí. Tam kde jsem to předtím začal utrhávat, tak tam to jede jako po kolejích.
Zkoušel jsem s tím hrábě a bere to pěkně celou plochou 195ky. Dopředu i na zpátečku, takže kolesa jsou rovně nejen opticky.
Mňo, na jáře tlumiče, silnější stabilizátor na předek, větší brzdy na předek, možná kokotouče na zadek. Úhlovku ještě zvažuji, uvidíme.
A furt mi v hlavse vrtají ty 7,5 a 9x16.
Asi se budou tahat blaťasyyyyyy.
Pěkně se to přitvrdilo, v zatáčkách si s tím můžu pěkně hrát, hezky sedí. Tam kde jsem to předtím začal utrhávat, tak tam to jede jako po kolejích.
Zkoušel jsem s tím hrábě a bere to pěkně celou plochou 195ky. Dopředu i na zpátečku, takže kolesa jsou rovně nejen opticky.
Mňo, na jáře tlumiče, silnější stabilizátor na předek, větší brzdy na předek, možná kokotouče na zadek. Úhlovku ještě zvažuji, uvidíme.
A furt mi v hlavse vrtají ty 7,5 a 9x16.

Asi se budou tahat blaťasyyyyyy.
22:22:31
06.09.2005
06.09.2005

-> Veron: Tenkrát minulý týden.
Teď je na špalkách... 

22:11:38
06.09.2005
06.09.2005

Veron
-> Jirik: no jasně, ty se nedáš přehlídnout - jó, to ti to tenkrát ještě jezdívávalo..
19:08:29
06.09.2005
06.09.2005

-> Veron: Tuhle jsi jel proti mě a já na tebe bliknul pamatuješ ? 
Myslím, minulý týden, čtvrtek pátek, nebo nějaký z těchto dní.

Myslím, minulý týden, čtvrtek pátek, nebo nějaký z těchto dní.

14:56:56
06.09.2005
06.09.2005

Veron
-> Labros: jen provokuj -))
-> Jirik: s výměnou zadních pružin jsem si taky naběh. Hlavně, když jsem je tam konečně dostal, tak mi sjel kousek silentbloku z pružiny a na hrbolech to cvakalo o kastli, takže péra zase ven.. Nehledě na to, že mam vzadu bombu, takže povolení tlumičů je téměř nadlidský výkon..
-> Jirik: s výměnou zadních pružin jsem si taky naběh. Hlavně, když jsem je tam konečně dostal, tak mi sjel kousek silentbloku z pružiny a na hrbolech to cvakalo o kastli, takže péra zase ven.. Nehledě na to, že mam vzadu bombu, takže povolení tlumičů je téměř nadlidský výkon..
13:58:11
06.09.2005
06.09.2005

Labros
máš mít vlečku a tam stačí ramena spustit co nejníž a vypadne ti i ta dlouhá rapiďácká pružina 

11:31:03
05.09.2005
05.09.2005

Majkl
-> Jirik:

11:19:13
05.09.2005
05.09.2005

-> Jindra: Já jsem si včera a dnes nemohl ani zavázat tkaničky od bot. 
Prostě se neohnu.
Takže si přede mě můžete klidně házet mejdla jak chcete, máte smůlu. 

Prostě se neohnu.

11:18:14
05.09.2005
05.09.2005

-> Jindra: Mňo, a je tady další STK. Ten čas strašně letí.
----
Kdyby tak šel udělat na zadek systém uložení pružiny a tlumiče s miskou jako mají nová auta. Bylo by to lepčí. Vyndal bych si tlumič komplet s brkem a rozdělal to venku.
----
Kdyby tak šel udělat na zadek systém uložení pružiny a tlumiče s miskou jako mají nová auta. Bylo by to lepčí. Vyndal bych si tlumič komplet s brkem a rozdělal to venku.
11:15:20
05.09.2005
05.09.2005

Jindra
Jestli te to potesi tak ja jsem si vcera na fotbale zku.vil vazy v kolenu. Apropo vzdyt si byl na technicke nedavno?
J.
J.
10:31:43
05.09.2005
05.09.2005

-> Gryzly: No jóóóó, jenomže ten už nikde neprodávajó.
Mám pevnostní závitovou tyč, ale ty packy mi nikdo nechce udělat. Jinak je jasný, že by to bylo za chvíli. Já to dřív za chvíli měl, nevím proč se to teď takhle sralo.
Ještě dodělám co budu chtít a potřebovat, a půjde zase na kola. Ještě tam přehodím jiné zadní tlumiče co mám, než na jaře vyměním všechny. To bude zasejc dukátů....
Tak 5500,-
Mám pevnostní závitovou tyč, ale ty packy mi nikdo nechce udělat. Jinak je jasný, že by to bylo za chvíli. Já to dřív za chvíli měl, nevím proč se to teď takhle sralo.
Ještě dodělám co budu chtít a potřebovat, a půjde zase na kola. Ještě tam přehodím jiné zadní tlumiče co mám, než na jaře vyměním všechny. To bude zasejc dukátů....

09:41:30
05.09.2005
05.09.2005

Gryzly
a todle je co za pjužííny? jako ty nový? Máš si pořídit centrální stahovák, fotky jsem ti už kdysi posílal, pak by ti těch pět ukonů trvalo asi 15 minut, i se svačinou.
09:37:34
05.09.2005
05.09.2005

Majkl
-> Jirik: dobrý... super pribeh, aneb jak se jižík snažil zkrátit si péro 
me ceka tenhle tyden vendani vlecky a 4-pistu takze taky budu mrtvej...

me ceka tenhle tyden vendani vlecky a 4-pistu takze taky budu mrtvej...
09:34:13
05.09.2005
05.09.2005

V neděli jsem měnil zadní pružiny za kratší.
Tomu kdo vyvinul zadní nápravu na Škodovku bych urval oháňku. Hrůza. Ta původní delší šla stahnout a vyndat jako nic, ale tu novou kratší jsem tam nemohl našťouchat ani za boha. Podotýkám, že mám o něco delší než jsou 120kové, takže ani po odmontování podvěsů mi pružina nevypadne do klína.
"Centrální" stahovák nemám, takže jsem používal dva menší vnější a stahoval je stranovým klíčem (nebylo místo na ráčnu). Vzhledem k jemnému závitu a stoupání šroubů u stahováků jsem tam s klíčem kvedlal asi čtvrt hodiny, než jsem pružinu patřičně stáhnul. Totéž kvedlání mě čekalo u jedné strany auta 5x !
1) když jsem stahoval a vyndaval starou.
2) když jsem stahoval novou a zjistil jsem, že jsem dal stahovák na blbej závit pružiny.
3) povolit a znova stahnout.
4) povolit při vyndavání stahováků.
Za chvíli jsem byl rozlámanej jako kráva, neboť jsem byl celou dobu zkroucenej pod autem a s na 4x zalomenou rukou utahoval a povoloval stahováky.
Z předchozího dne z posilky mě bolely spodní záda, celé tělo a bolí ještě teď, pod autem jsem to dorazil, tudíž jsem nějakej pochroumanej ještě dnes.
Za pár hodin jsem udělal pouze jednu stranu !
Sraního jako kráva a to jsem vyndaval zadní brka už nejmíň 4x, i tyto delší za pomoci stahováků.
Chtěl jsem si ráno přispat a vstával v 11:40, než se člověk dokope do garage, takže jsem si zavinil to, že autí bude nepojízdné do konce týdne......
Beztak je drahej benzin.
Druhá pružina mě čeká v průběhu tohoto týdne.
Jsem zvědav jak to dřepne, až s tím popojedu. Podle mě to bude gut. Už teď cejtím, že tyhle pružíny jsou tvrdší, než ty předchozí.
- Pozn. č. 1: zjistil jsem, že mám dead zadní tlumiče. Nějak to s nimi už doklepu a zjara koupím nové.
- Pozn. č. 2: na jaře mám STK, jsem zvědav co budou říkat na 742.136 ve 105 (1983/4).
- Pozn. č. 3: na to STK budu muset ještě dát ty 4-pístky, abych projevil alespoň malou iniciativu.
Tomu kdo vyvinul zadní nápravu na Škodovku bych urval oháňku. Hrůza. Ta původní delší šla stahnout a vyndat jako nic, ale tu novou kratší jsem tam nemohl našťouchat ani za boha. Podotýkám, že mám o něco delší než jsou 120kové, takže ani po odmontování podvěsů mi pružina nevypadne do klína.
"Centrální" stahovák nemám, takže jsem používal dva menší vnější a stahoval je stranovým klíčem (nebylo místo na ráčnu). Vzhledem k jemnému závitu a stoupání šroubů u stahováků jsem tam s klíčem kvedlal asi čtvrt hodiny, než jsem pružinu patřičně stáhnul. Totéž kvedlání mě čekalo u jedné strany auta 5x !
1) když jsem stahoval a vyndaval starou.
2) když jsem stahoval novou a zjistil jsem, že jsem dal stahovák na blbej závit pružiny.
3) povolit a znova stahnout.
4) povolit při vyndavání stahováků.
Za chvíli jsem byl rozlámanej jako kráva, neboť jsem byl celou dobu zkroucenej pod autem a s na 4x zalomenou rukou utahoval a povoloval stahováky.
Z předchozího dne z posilky mě bolely spodní záda, celé tělo a bolí ještě teď, pod autem jsem to dorazil, tudíž jsem nějakej pochroumanej ještě dnes.
Za pár hodin jsem udělal pouze jednu stranu !
Sraního jako kráva a to jsem vyndaval zadní brka už nejmíň 4x, i tyto delší za pomoci stahováků.
Chtěl jsem si ráno přispat a vstával v 11:40, než se člověk dokope do garage, takže jsem si zavinil to, že autí bude nepojízdné do konce týdne......

Druhá pružina mě čeká v průběhu tohoto týdne.
Jsem zvědav jak to dřepne, až s tím popojedu. Podle mě to bude gut. Už teď cejtím, že tyhle pružíny jsou tvrdší, než ty předchozí.
- Pozn. č. 1: zjistil jsem, že mám dead zadní tlumiče. Nějak to s nimi už doklepu a zjara koupím nové.
- Pozn. č. 2: na jaře mám STK, jsem zvědav co budou říkat na 742.136 ve 105 (1983/4).
- Pozn. č. 3: na to STK budu muset ještě dát ty 4-pístky, abych projevil alespoň malou iniciativu.