Muzika - Help *28*

prohledat
75 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 11.04.2003 do 24.04.2003, založil/a
řadit dle data
12:21:00
24.04.2003
Tuner#2
Tak ta cena je 2,50 Euro!!! - na to kolik si za to řekne fabrika zákazníkovi mě to příde jako směšná částka. Jenom příprava na rádio s těma shitovejma repro nás do felície vyšla na tuším 5.000,- - kdyby to bylo dnes, tak jsem to tátovi udělal a repro by měl za ty prachy suprový.
12:09:43
24.04.2003
King
To Tuner#2: Souhlasim, ze TVM nejsou zadna technologicka spice. Ve stoprdu je mam uz asi 4roky/120kkm ve dverich a v poho. Jenom je mam utesnene igelitem zevnitr kvuli kapajici vode. Bezne radio s mustkem nakonci (2x15W) na ne , aspon v mem pripade, staci.du
K cene TVM pro fabii: jsem si jistej, ze tu cenu urcuje VW. Mam ted v praci na stole jako tezitko reprak z feldy (typuju to na stejnej typ sirokopasmaku, jako mam ve shkochtli) a dokazu si predstavit za jakou dardu se da koupit jako ND pro feldu, pricemz normalne v obchode prijde na nejakych 250Kc.
11:59:55
24.04.2003
U-Geen
Ja mam polsky V-tronic a DAX a nestezuju si...
11:25:37
24.04.2003
Tuner#2 - zrušená registrace
Za ty prahy je to slušná volby a lepší než třeba zmiňovaný MC Fun, ale jsou to repra koncepčně zastaralý z 80 let a to je někde znát. Mají poměrně malé magnety a těžké membrány (horší dynamika a zatížitelnost) a také poměrně malou citlivost, takže do auta se moc nehodí, protože vyžadují poměrně silný zesilovač. navíc nejsou moc odolné proti povětrostním vlivům - viděl jsem rok staré basáky v platě a sluníčko je úplně rozdrobilo - závěs zpuchřel a membrána byla zkroucená. Ve dveřích taky moc nejsou vhodné kvůli vlhkosti. Nikomu to neberu, ale já bych si je do auta nedal. Jediný co je u nich zajímavý je poměr výkon/cena.
BTW: tipněte si kolik stojí Škodovku repro do dveří pro Fábii od TVM ?? - sám jsem nechápal...

Bob: díky 42
11:14:54
24.04.2003
wekky
2King: jasně, že Valmez, nějak se mi ta dvě města popletla 1
11:03:59
24.04.2003
King
To Wekky: Jen mala korekcicka TVM je byvala Tesla ValMez, v Roznove se delaly/ji polovodice. A pro shkodifkare nevlastniciho retezec hypermarketu, hledajiciho slusnou qalitu za smesnou cenu je to hodne rozumna volba. Nedavno jsem z nostalgie zaskocil memu byvalemu sefovi jako nahrada za pultem prodejny s el. soucastkami. Zrovna se tenkrat oteplilo a vsichni jako napovel zatouzily po upgrade sound systemu v aute. Tri dny jsem kazdou chvili lital do skladu pro TVM repro :o) Nesnasim reklamy,ale pro kolinaky+okoli, hledajici slusny sound do shkodifky, je CT Servis Kolin, kousek od velkeho kruhaku, jasna volba :o))
06:56:57
24.04.2003
wekky
Když se tu tak rozebírá audio, docela by mne zajímal váš názor na TVM acoustics (bývalá Tesla Rožnov). Pořídil si je teď kámoš do auta a napájí je tu tolik zatracovaným CD od Sony. Výsledek byl příjemným překvapením, už vzhledem k ceně.
PS: Možná se mi to jen zdálo dobré, sám napájím Haitaiem Sencory.
20:15:49
23.04.2003
Hynek
2Tuner#2: Ja to rikam taky, ze jediny vykon, se kterym se da pocitat je sinus no a pak brat ohled na citlivost repro, na kvalite beden atd....
20:08:37
23.04.2003
Hynek
2Billy: Vis ja jsem to s tim zvukem o sile motoru stihacky, myslel tak trochu ironicky, spis ze srandy... nesmis tyhle slova brat tak vazne...
19:48:16
23.04.2003
Bob
2Tuner#2: Správný to slova
Jeden z mála lidí kterej vý co "plácá" 4

18:16:00
23.04.2003
Tuner#2
Poroboha jen né Sony!!!! X-plóód fuj - raději za ty prachy Sinus live, Spirit, Hertz a nebo Helix možná i Magnat, ale Sony opravdu ne - vždyť je to agresivní a plechovej zvuk a nevím komu se to může líbit.
18:09:59
23.04.2003
Fantozzi
2Tomáš Černý: Nápodobně, jako tuner2. George si tady furt něco remcá, ale (asi) nedokáže pochopit, o čem je tady řeč. Když si vzpomenu na stary dreveny bedynky světoznámé zn. Tesla, které měly na štítku udávaný výkon mezi 5- 15w (dle typu) a pak je strovnam s tim vychodnim šmejdem, kterej na mě valí málem megawatty, chce se mi strašně smát 47 47 47 Jinak pohybuju se v oblasti zábavových kapel a můžů zodpovědně říct, že 1.3kw je jedna strana našich beden a jsme považováni za nejhlasitější kapelu v okolí. Při produkci na sebe opravdu musí člověk řvát do ucha, aby slyšel. Když si představím, že to má george v autě, tak nevím.
P.S. S tou kvalitou za ty tři litry - za tři litry bych si radši koupil takový ty červený Soňáky. Je to jenom můj názor, nemám s nima zkušenosti, ale myslím že by to bylo rozumnější.22 22 22 22
17:31:15
23.04.2003
Tuner#2
Tomáš: když se v tom profesionálně pár let pohybuješ, tak by byla ostuda o tom oboru něco nevědět...
16:06:57
23.04.2003
nigga
Se nestacim divit, kolik odborniku na audio se na svete najde. Nejvic se mi libi, ze problematice dani jedinci rozumi bezvyhradne, fakt spica.
16:05:34
23.04.2003
King
2 Tuner #2: Zlaty slova, podepisuju. Jenze kazdej nevyznava hifi v puvodnim vyznamu tj. vysoka vernost reprodukce. Vetsina se spokoji s generatorem co nejvetsiho kravalu ze ktereho v pravidelnych intervalech cni zkreslene basove BUM!!! a jeste zkreslenejsi vyskove CINK!!!! Samozrejmosti je BASS na max, TREBLE na MAX a vsechno jeste naboostovano nejakym hejbletem, ktere se u ruznych vyrobcu ruzne bombasticky jmenuje. Samozrejmosti je prijezd o pulnoci pred panelak a prezentace spickoveho vykonu pri zkresleni 50%.
To George: Takova perla z popisu tveho autozesiku (....provoz ve třídě A a B....), co si pod tim predstavit ? To se da prepinat mezi Ackem a Bckem? :o)
15:11:05
23.04.2003
Tuner#2
Ach jo, kdy konečně začnete kupovat kvalitu a né kvantitu. P.M.P.O. je v podstatě to samý co hudební výkon nebo špičkový výkon!!! Tuším že to je zkratka Peak Music Power Otput - ale co to znamená????!!! Vůbec nic stejně jako hudební či špičkový výkon. Jediný výkon, který je k něčemu je sínusový - podle toho se dá lecos soudit, ale né vše. Znám spostu zesíků, které s výkonem 20W hrají kaleko lépe než stejně drahý 100 - 150W zesík - vše záleží na konstrukci a na domácí poslech stačí pár watů - samozřejmě čím větší máme výkonovou rezervu tím lépe, ale když u kamaráda poslouchám Accuphase docela dost nahlas, tak trvalý výkon, který to ukazuje digitálně na displeji je mezi 2 - 5W na kanál!!!! a to už slabší povahy opouští místnost. Proboha fakt se nad sebou zamyslete jestli kvalitu nebo kvantitu a hlavně uvádějte pravdivé informace!!! Já měl v autě hudbu za 25.000,- s výkonem 160W sinus a docela se bavím, že si někdo myslí, že za 3.000,- bude mít 1,3 kW a že to bude super hrát - možná to bude řvát, ale s kvalitní hifi to nic mít NEBUDE.
Jo a chtěl bych vidět toho Pioneera jak sám udělá 170dB :o)) Viděl jsem auto, které bylo zaplněno reproduktorama bez sedaček s dvaceti subwoofery JL audio a naměřily tomu 175,6 dB což je světový rekord tuším z roku 2002 - ale že by to zvládnul jeden reprák a ještě od firmy, která žádný dobrý repro nedělá je mě záhada...
Doufám že jsem Vás přesvědčil, že MC fun není to pravé ořechové na kvalitní hifi. Nedávno jsem dělal ozvučení Mattessovi do Rapida a má tam repro za 2.000,- (Sinus live 13 iL - středobas pod sedačkama v uzavřené ozvučnici a výškáče na přístrojovce) napojené na CD receiver Clarion ( 6.990,-) a je z toho nadšený jak to hraje kvalitně a pro něj i dostatečně nahlas - to jen jako příklad, že i za málo peněz může být slušná muzika.
13:01:59
23.04.2003
George
No Pioneer ma tedko nejakej repracek a ten pry udela 170dB. To muze byt zajimavy ne 76 ?
12:53:51
23.04.2003
Billy
Trosku off-topic:
Ale nedalo me to a pri precteni prispevku o tom ze 105 db je motor startujici stihacky...
jsem si vzpomel , ze v roce 1967 na US airbase startovali manici na recon flighty s malinkatym 2 mistnym letadylkem O-2 - bylo uplne prtavy a vyhledavalo+znackovalo cile pro AC-47 a AC-13 spectre atd...
No a ti manici tam namontovli repraky nevm o jakym vykonu, ale asi hooodne silny.
Prijel tam nejakej general od USARMY a kdyz to letadylko startovalo tak takm pustilo z repraku zvuk startujici stihacky MD F-4 Phantom.
A ten borec na vezi byl uplne off, pac pak si myslel ze to co mu a VC sipe na hlavu ty tuny napalmu ma rozpeti tak 5-6 metru a je to malilinkaty... :-))))))
12:36:19
23.04.2003
George
Co vi sem pletete jsou ale jakýsi skurvený P.M.P.O. watty. Ty se udávaji na bednách ke kompu. 700W se pak rovná ani ne 10W. Jinak doma mam 2*250W sínus a poháním to stolním zasíkem DEVITON 4*50 nebo 2*100 (můj případ) a nic moc. Bydlím ale v paneláku takže mi to stačí. A sousedům taky 1 1 1

Jinak není nad porádný audio v autě. Když sousedi prudí tak se do něj zavřu dám to naplno a 9 55
20:57:04
22.04.2003
Bob
2Hynek: Taky mám 200 W hudebního na bednách viz
vrak.wz.cz/fogal/.../page _01.htm
ale maj 120W sin a honím to zesikem 2 x 45W sin což je na doma absolutně dostačující a to používám na zesiku -20dB muting na plno sem ho snad nikdy nevyhnal
de hlavně vo kvalitu než kvantitu
takže i do auta stačí tak 2 * 50W a kvalitníma repro a hlavně v pořádný MDFkový dobře spočítaný bedně a ne v desce z překližky mýsto zadních vopěradel
19:07:23
22.04.2003
Hynek
To Bob: Dik, rad poradim kdyz vim, co povidam. Kdyz uz jsi nacal ty bedinky k pocitaci, tak tam je to s tim vykonem krasne videt, zesilovac 2x10W RMS, ale vykon na bedne je 200W. No a kydz postavis vedle sebe diskobedny na kterejch je taky 200W ale RMS / tak slaby sem jeste nepouzival 1 / a tenhle "super" stroj s 200W, tak nekteri lidi jsou ti schopni namluvit ze oboje bude urcite hrat stejne nahlas...47
21:33:21
21.04.2003
Bob
2 Hynek: Konečně člověk kterej rozumí většímu výkonu než maj "bedničky ke kompu" 14 4
20:03:28
21.04.2003
Hynek
Mas pravdu, samozrejme ze malej reprak s citlivosti okolo 95dB bude v uvozovkach rvat vic nez giga reprak s 85dB, profesionalni bedny maji citlivost okolo tech 105dB, to jest zvuk o sile motoru stihacky....
17:01:16
21.04.2003
Fantozzi
A taky není nikde psáno, že každej reprák o stejné wattáži bude hrát stejně nahlas. Pokud budeš mít v autě dvousetwattovej reprák o sitlivosti 89dB a v druhým autě to samý o citlivosti 93dB, tak ten druhej bude hrát daleko víc, než první. Jestli se mýlím, opravte mě.
15:07:51
21.04.2003
Hynek
Nevim jestli berete 1kW, jako 1kW, delam zvukare, ozvucovani diskotek a tak, sam sem majitelem 18 reproboxů o výkonu 40kW, neberte 1kW RMS jako 1kW hudebního výkonu, na 1KW hudebního výkonu ti totiž stačí něco přez 500W RMS, věřte mi, vím co říkám. Na to aby ste měli zvuk o sile 1KW RMS, potrebujete vybaveni ktery se stezi vejde do tranzita... a ted si vemteze tzo budete napajet 12V. Sám mám v autě 4x150W RMS, a je to k nevydrzeni. Pocitejte ze na normalni dize pro 150-200 lidi staci 2-3kW. Větsinou ale davam 10-12kW.....
22:05:38
18.04.2003
George
2King: ohledně toho zesilovače.Je to sříbrná placka a má tyhle parametry: Je to čtyřkanál (můstkový),al šasí,provoz ve třídě A a B,elektronický subwoofer,vysokoimpedančn í zlacený vstup RCA,dálkové zapínání a vypínání,MOS-FET PWM napájecí zdroj,ochrana proti zkratu reproduktorů + tepelná ochrana,2 ohmový výstup (pro zvýšení výst. výkonu),chraněnej je auto pojistkou. Co se týče tech. údajů: Max výkon je 4X200W (dvoukanálové zapojení) nebo 2X400W (můstek 4ohm),napájení 12V DC,harm. zkreslení 0,05%,fr. rozsah 15HZ-30KHZ,odstup signál šum 90dB a mezi kanály 50dB. Rozměrově je pak 240X52X250mm
Jinak ho můžeš zatížit impedancí 2ohmy a využít větší výkon.Pka jen zapojíš čtyři 8ohm repráky paralelně na každej kanál a woala ...........
Co se týče MC&FUN tak se koukni do sekce auta na tu oranžovou škodu pod mím nickem.Mam v ní bednu (je na fotce) osazenou MC&FUNama a hraje dost dobře.Nevím jak si to viděl zapojený ty ale v mém případě jsem s nima spokojenej. Jinak - myslíš si že my někdo cpal těch vašich vsugerovanejch 50W do 15" repráku.Možná 6-8" ale určitě ne do 15".Vím že nemá 350W kolik píšou ale určitě má minimálně okolo 120W.

2All: jak uz sem psal, stavím to proto že to pěkně vypadá, že mě to baví, že mam toho spoustu zadarmo, a jestli to bude mít 1,3 nebo 0,3 KW - i tak to bude hrát jako kráva 47 47 47 24 24 24 47 .

11:43:46
18.04.2003
King
Jeste dotaz na George: Fakt ti nechci kazit radost :o). Ten tvuj skvost 4x200W, predstavuju si ho spravne, jako takovou tu cernou placku velikosti zhruba A4, jejiz povrch tvori pokus o chladic s jednim parem koncovych tranzistoru na kanal, ktera bude rada, odevzda-li 50W hudebniho vykonu na kanal?
11:35:30
18.04.2003
Milda
Tak me se povedlo v zivote odpalit akorat jednou vejskac na levnych Technics bednach, jinak presne tohle zapojeni (tj. zesik 2x50 a repraky 60/120 W) mam v aute a nespalil sem nic, akorat to hraje o malo lip nez pres samotny radio, ty repraky nic moc
11:19:36
18.04.2003
Bob
tak to můžeš vopravdu jenom věřit
11:05:15
18.04.2003
Milda
Ja do toho zas tak nevidim, ale selskym rozumem uvazuju tak, ze kdyz je na zesiku napsano treba 2x50W tak na to pichnu repraky 60/120 a budu verit ze je nespalim 4.
10:45:52
18.04.2003
King
2 Milda: jde jenom o to, co si predstavit pod pojmem "furt". FURT se u ruznych vyrobcu hodne lisi.....
09:33:51
18.04.2003
Milda
George: to co je udany na reprakach je spickovy/trvaly zatizeni, ne hudebni/sinus. Proste u tech 170/60 tam muzes poustet 60W furt a vydrzi to kratkodobou spicku 170 W
08:50:52
18.04.2003
King
To Bob: jenze tenhle rozdil hudebniho (popr. spickoveho) vykonu vs. sinus plati jenom pro bzucitka napajena ze site s klasickym nejlepe hodne poddimenzovanym trafem, kdy ve spickach podrzi napajeni kondy, ale pri buzeni sinusem napajeni spadne treba na polovicni hodnotu, nez na prazdno. Pro zesilovace v aute, napajene takrka konstantnim (tvrdym) napetim palubni site nebo napajenym z interniho spinaneho zdroje, kde je napeti v podstate stabilizovane neni prakticky rozdil mezi hudebnim a sinusovym vykonem. Vyrobci, ale samozrejme pocitaji s tim, ze o tom vi jenom par procent populace a vesele vylepuji samolepky s trimistnymi udaji o vystupnim vykonu. O tom, kolik zesik ve skutecnosti da se muzu prsvedcit jedine merenim, alespon velikosti napajeciho napeti.
2 George: s znackou MC& FUN jsem se uz v aute setkal a jedine, co o tom muzu rict, ze to generuje zvuk. O zivotnosti si nedelam iluze. On neni problem napsat na reprak nejaka ohromujici cisla, otazkou je jestli to v provozu fakt vydrzi. Jen maloktera fabrika na repraky si da tu praci, jako treba Tesla ValMez/TVM (ci jaxe to ted jmenuje) a pred expedici necha repraky bezet 24 hod prijmenovitem vykonu. Nevykladejte si to jako reklamu, ale muzete si udelat predstavu na co posloucham v aute i doma :o)
23:51:53
17.04.2003
George
Na tech reprakach je ale vetsinou napsany napr 160/70 hudební/sínus
23:16:58
17.04.2003
Bob
Teďka sem viděl nějakou nabídku nějaký věže 60w hudebních 5w sinus

takže jestli chceš mít 1300 hudebních tak to vychází na 110 sinus což by tak vodpovídalo i do škůdky47

jináč hudební výkon je pseudohodnota která se prakticky nedá změřit takže si tam každej může fláknout a tvrdit co chce
jediný měření výkonu který má za něco stát je sinus
19:32:55
17.04.2003
George
Já už z MC&FUNu mam doma postavený bedny a hrajou dost dobre.Nevim jak vy ale já nemusím mít nějaký Xplody nebo magnáty.Mimochodem nikdy sem neříkal že to bude mít 1,3KW sínus ale 1,3KW hudebních. Jinak s těma 200W si to drobet přehnal ne?Ja bych řekl tak 500W a to už je solidní hukot (když se to dobře udělá).
PS: A tak levné to mám z těchto důvodů :kabely mam zadarmo (sem na elektrotechnickej škole a tam se dá ukradnout všechno možný),dřevo mám zadarmo (bratr je truhlář),zesilovače mám už z dřívější doby ................
13:39:31
17.04.2003
TUNER
Jooo,myslim že Tuner2 má pravdu....A podle mě je 1kw za 2900,- nějaká kravina.....Za ty prachy si nekoupíš ani kvalitní kabely a v takovejchhle výkonech už o kvalitu jde a to HODNĚ!!!!!!!52
11:04:34
17.04.2003
U-Geen: jo to CRXko jsem slyšel v Brně a je to dost dobrý...
11:03:37
17.04.2003
No škoda že už sem nemůžu chodit - MC Fun a 1,3 KW to je bomba :o)) Jestli to bude mít dohromady přes 200W tak si můžeš gratulovat. Já měl v autě 160W sinus a slabší povahy vystupovaly a navíc zvuk byl kvalitní a nic se neslévalo a nechybělo - po přestavbě to bude podstatně lepší. Hifi do auta není tak jednoduchá věc a záleží jstli jde o kvantitu a nebo o kvalitu...
16:25:35
16.04.2003
nigga
Aha, takze rikas nejlepsi je danej par repraku s danym typem BR poskladat do plata zrovna S120 a to jeste na dany mista. Ja to tak chapu, protoze co sem slysel (reci kamarada) tak je potreba mit ten BR akorat, jinak se tim prej zvuk systemu jeste vic zkurvi nez bez nej. Proto se ptam, Taky nemam cas to vycist z knizek.
16:19:40
16.04.2003
King
Pomaha, tak ze pri stejnem objemu s uzavrenou ozvucnici se s BR dostanes k nizsim dolnim meznim kmitoctum. Na druhou stranu neni dobre BR ozvucnici pretezovat basama s nizsi frekvenci, nez je na jakou je navrzena. Sam se necitim byti kompetentnim vysvetlovat principy a postup navrhu BR. Na to je treba nastudovat hoooodne teorie v oboru elektroakustiky. Je lepsi se drzet vyzkousenych stavebnich navodu.
16:10:51
16.04.2003
nigga
Zkrat: diky za info
15:18:20
16.04.2003
Zkrat
TO: Tomas Cerny
Na to jak ses chytrej toho moc nevis. basreflex je na odtok vody , aby ti to drevo nerezlo3
14:41:56
16.04.2003
Zkrat
Ten objem jsem myslel pro zvuk. Ja bych tam ten 15 ti palec dal jenom jeden+ basreflex.
No je to tvuj boj. Ja uz jsem videl a slysel hodne muziky v aute , a co dobre vypada a cim vic tam toho je to nemusi i dobre hrát. Rozhodne se nezastavam nazoru ze dobra muzika zacina od investice 50 000 Kc to je pekná picovina. Ja vim ze kvalitní muzika do auta se da poridit za daleko mensi peniz. No nic preju ti , aby se ti to povedlo.
13:52:31
16.04.2003
nigga
Je tady nekdo, kdo akustice rozumi natolik ,aby my mohl v kostce vysvetlit, jak presne bassreflex pomaha a hlavne, jak se ladí a jak přijdu na to k jaky "ozvučnici" použít jakej přesně bassreflex?
13:09:12
16.04.2003
George
No sedačky tam pravda nebudou.Místo opěradel tam bude velký plato pro 15" a místo sedátek tam bude taky plato.Možná bych ho mohl posumout a vytvořit víc prostoru.Ale zase taky aby to pekne vypadalo.Uvidím,nějak si s tím vyhraju.52 52
12:58:01
16.04.2003
Luděk
Anebo prostě totálně překopat auťák,dostat motor dopředu a pak by bylo prostoru pro repráky6Stejně budeš likvidovat zadní sedačky,tak co kdybys ten prostor nějak zvětšil posunutím repro víc dopředu?
12:49:32
16.04.2003
George
Já si taky myslím že se tam vejdou.Sice je budu trápit malým prostorem ale nadruhou stranu nebudou hrát zas tak nahlas protože jim nebudu tolik topit.Nikam jinam je dát nemůžu.A pokud použiju dva bassreflexy tak tomu ještě drobet pomůžu 47 47 .
12:44:45
16.04.2003
Luděk
Kdybys vyboural tu příčku k motoru,tak prostor uzvučnice podstatně zvětšíš1,jinak ty 15" se tam musí vejít.
12:44:42
16.04.2003
George
2zkrat: no a jestli si to myslel čistě objemově pro zvuk, tak ve škodě nenajdeš žádný takhle velký místo a pro takovýhle repráky.Leda že bys předek a zadek oddělil nejakou překližkou (hodně tlustou) a pak měl celej zadek jako ozvučnici3 3 3 .
Jinak nestavím nic profi.Jen spíš na parádu protože můžu ty repráky sehnat levně a i tak to bude hrát dobře.
Extreme Tyres