skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
2 Bob
prohledat
7 příspěvků (zobrazeno 1 až 7) od 13.07.2002 do 14.07.2002, založil/a
23:21:10
14.07.2002
14.07.2002

Samantus
2 Bob: uz je to lepsi prerusil sem kostru vod signalovyho kabelu, a ten kraval se zesiluje a zeslabuje umerne s hudbou, tak uz mi to tak moc nevadi. Ale stejne si jednou koupim radio s CD:-)
21:30:10
14.07.2002
14.07.2002
PJ
To piskani pri prazdny nadrzi je opravdu uzasny, to bych hned zacal montovat do vsech aut. Mam Octavii a neznam vetsi slast, nez kdyz to nekdy pri 200 km/h vyda ten silene pronikavy zvuk. Ani bych se nedivil, kdyby kvuli tomu uz nekdo naboural, vzdycky se leknu... A pri kazdem nastartovani znova a znova...
A to neznate tu nejvetsi vychytavku - v nekterych Skodovkach se tenhle zvuk ozve i pri prekroceni urcite rychlosti. Mel jsem pujcenou Octavii od kolegy z prace a ten srac takhle zarval pokazde pri prekroceni 130 km/h. Myslel jsem, ze mi z toho upadne palice, rikal jsem si ktery kreten tam tohle namontoval, ale ona je to vybavicka primo od Skodovky a dokonce priplatkova! Mrknete se do navodu k obsluze, fakt bomba...
A to neznate tu nejvetsi vychytavku - v nekterych Skodovkach se tenhle zvuk ozve i pri prekroceni urcite rychlosti. Mel jsem pujcenou Octavii od kolegy z prace a ten srac takhle zarval pokazde pri prekroceni 130 km/h. Myslel jsem, ze mi z toho upadne palice, rikal jsem si ktery kreten tam tohle namontoval, ale ona je to vybavicka primo od Skodovky a dokonce priplatkova! Mrknete se do navodu k obsluze, fakt bomba...
20:04:07
14.07.2002
14.07.2002

Bob
Hele Palivoměr je vlastně voltmetr a čidlo je vlastně potenciometr kterej nastavuje vychylku.
Při projet zatáčkou vznikne výkiv napětí což by mělo jít omezit kondenzátorem připojeným na signálový vodič a zem.
měl by mýt dost velkou hodnotu asi v mili F čím větší tím dýl by měl udržet stejný napětí a tudíš stejnou výchylku
Je¨n mě to tak napadlo ale v podstatě by to mělo teoreticky fungovat
Jo jak ten zesik
Při projet zatáčkou vznikne výkiv napětí což by mělo jít omezit kondenzátorem připojeným na signálový vodič a zem.
měl by mýt dost velkou hodnotu asi v mili F čím větší tím dýl by měl udržet stejný napětí a tudíš stejnou výchylku
Je¨n mě to tak napadlo ale v podstatě by to mělo teoreticky fungovat
Jo jak ten zesik
19:28:43
14.07.2002
14.07.2002

Dan
My taky máme Fabii a povim ti, že to písknutí, to je teda věc.... úplně na HOVNO. Projedeš zatáčku ostřeji, dyž je tam míň benzínu, pískne to, že málem vyletíš leknutím předním voknem, a pak se nervíš tim, že na tebe svítí oranžová pumpička a pokaždým startu to na tebe řve... No fakt úžasný.....
Na ty nervy je dobrý si udělat spínač na to "hladový voko". Jednoduše mrkneš, kerej je to kablík za palubkou a přerušíš ho spínačem. Jak jednoduché, jak účinné... Já to s úspěchem na svým Favu používam.
Jinak ten pískáč a podobný kravinky samozřejmě jdou spáchat.
Dobře, žes dal fotky k tobě na web.
Na ty nervy je dobrý si udělat spínač na to "hladový voko". Jednoduše mrkneš, kerej je to kablík za palubkou a přerušíš ho spínačem. Jak jednoduché, jak účinné... Já to s úspěchem na svým Favu používam.
Jinak ten pískáč a podobný kravinky samozřejmě jdou spáchat.
Dobře, žes dal fotky k tobě na web.
14:01:47
14.07.2002
14.07.2002

Samantus
Dik, mas svatou pravdu, ale nasi maj fabii a me se tam libi to ze kdyz jim dochazi palivo tak je to zvukove varuje a chtel bych to dat i do my skudky, ale kdyz ta konrolka blika pri kazdym projetim zatacky, tak bych se z toho kravalu fakt vosukal.
11:59:18
14.07.2002
14.07.2002

Dan
Sice nejsem Bob, ale řek bych, že pokud máš tu poslední hranatou palubku, tak tam toho asi moc nevymyslíš, protože ta už je dělaná jako favoriťácká. A tam je to bržděný nějak pružinou a jestli možná má ta základna pro ručičku nějaký závaží ?!
A že teploměr vystřelí ? To neva, ne ? Pak už se přece nehejbá, tak co.....
A co se týká úpravy čidla v nádži, leda tak zbrzdit ten potenciometr, ale neni to zbytečná námaha ? Byla by to taková jemná práce a stejně, akorát bys moh zkreslit výsledný měření.
Nech to bejt.... Nemá to cenu....
A že teploměr vystřelí ? To neva, ne ? Pak už se přece nehejbá, tak co.....
A co se týká úpravy čidla v nádži, leda tak zbrzdit ten potenciometr, ale neni to zbytečná námaha ? Byla by to taková jemná práce a stejně, akorát bys moh zkreslit výsledný měření.
Nech to bejt.... Nemá to cenu....
21:31:50
13.07.2002
13.07.2002

Samantus
Hele Bobe, cumel sem na TW: jakym zpusobem se da upravit cidlo v nadrzi, aby se mi neklepala v zatackach rucicka palivomeru, jo a este mam nejnovejsi pristrojak 87+ a de u toho vymenit palivomer za ten s tou brzdenou rucickou a slo by to i u teplomeru?