skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Kratší tužší pružiny
prohledat
2 příspěvků (zobrazeno 1 až 2) od 13.07.2002 do 13.07.2002, založil/a
10:33:28
13.07.2002
13.07.2002

U-Geen
Tohleto je strašná alchymie, pokud ti budou dělat tvrdší tak musej bejt kratší o víc než kdyby byly stejný... ale možná že by to byl někdo schopnej spočítat z paramwtrů novejch pružin a zatížení na kolo...
06:38:18
13.07.2002
13.07.2002
Marťan
zdravím všechny,-něco jsem tady už o tomhle"problemu přečetl,-ale i tak,-potřebuju totiž snížit komplet celé vozidlo(přední i zadní náprava(vlečná))-myslel,j
sem-že seženu nějaký snižovací"kit"-
ale vše je třeba nejdříve nechat vyrobit,-skladem není nic,-problém není ani tak v"předku",-ale naprosto nevím,-o kolik centi metru si mužu na vlečné nápravě dovolit snížit profil pružiny,-aby to negativně neovlivnilo stabilitu-ve firmě zabývající se výrobou pružin,-mi řekli,-že za prvé:potřebujou poslat staré(aby mohli podle nich vyrobit nové-kratší)-a za druhé:mám jim sdělit,-o kolik to chci zkrátit,-jenže něco jiného je udat hodnotu na"nezatížené pružině,-než když je pak namontovaná na autě,-abych zkrátka pak neškrtal o asfalt.proto prosím někoho,-kdo už nechával dělat komplet kratší péra na škodovku,-aby mi napsal,-jaké hodnoty(plus mínus autobus)-bych měl zhruba uvažovat.moc dík za odpověď.