jinac me ve francii i spanelsku prekvapila vysoka mira kriminality, subjektivne podstatne vyssi nez treba v madarsku - na kazdem parkovisti jsou videt rozbita skla z bocnich oken aut, honzovi vykradli i stodvacitku s nemalou castkou ...
na druhou stranu to stoji za trochu rizika, nektere casti spanelska vypadaji tak, ze mate pocit, ze jste v mexiku
v sibeniku jsem pred nejakym rokem nechal stat MTX na parkovisti v pristavu cely den bez strechy, v cerne hore jsem se uz trochu bal, ale tady ani omylem
nekde ve vnitrozemi spanelska nas zastavili prislusnici guarda civil, ten clovek mel jen cast uniformy a zastavoval rukou, pritelkyni vzal kabelku a vysypal ji na kapotu - lak ho vubec nezajimal :(, podival se do kufru, ktery byl plny (nastesti to nechtel vyndavat) a mohli jsme jet, prislusnice stejne jednotky otukavala nejakemu spanelovi auto , a pak si ho odstavila, rikal jsem si, takhle mi busit do laminatu, tak... nenadelal bych nic
na gibraltaru ma vetsina aut urazene alespon jedno zrcatko, ve spanelsku se nevidi nejaky veteran - takoveto auto je pro ne stara plecka, v mode tam jsou jak jinak SUV, lidi vam bouchnou dverma do auta ikdyz sedite v aute a to i nekolikrat posobe :/ kdyz mi tam jeden clovek odrazil kousek laku, tak jsem se nastval a kopnul mu do dveri, jenze to stejne nepozna, ukopnout mu zrcatko by mu mozna vadilo nebo mozna ani ne
na gibu me pobavili anglani, kteri kriceli seat, kdyz jsme kolem projizdeli
foto ze skaly na gibu