skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Starty ?!
prohledat
15 příspěvků (zobrazeno 1 až 15) od 20.03.2003 do 21.03.2003, založil/a
15:27:26
21.03.2003
21.03.2003

Luděk
Vidím to na karbec,ale zase na druhou stranu LPG ho k ničemu nepotřebuje,tak ještě bych přešel rozdělovač.
09:29:50
21.03.2003
21.03.2003

CHIP
Pokud dosli vsechny postupy jak zavadu odstranit v domacich podminkach, navstiv servicemana. Urcite mas nejakyho znamyho, kterej do skodofky dlouho dela. Zavez mu to rekni at ti to opravi a nech to u nej pres noc, pak to zkuste rano nastartovat a hned se dozvis, jestli v oprave uspel nebo ne..... Takhle to delam ja a obycejne to funguje.....
09:16:22
21.03.2003
21.03.2003

Patrik
uz je to tu zase - nestartuje mi vuz - asi budu muset jit zas na autobus...
Poradite mi nekdo prosim po cem mam jit - eletrika nebo prisun a zpracovani paliva ???
Jak ta skudka stoji dlesi cas 6 a vic hodin tak nechce nastartovat.
Diky za rady
Poradite mi nekdo prosim po cem mam jit - eletrika nebo prisun a zpracovani paliva ???
Jak ta skudka stoji dlesi cas 6 a vic hodin tak nechce nastartovat.
Diky za rady
07:31:09
21.03.2003
21.03.2003

Patrik
Jinak vicko nalevani oleje jsem kontrolovala sajrajt tam je ale spis hnedym az bezovym nez bilym... voda neubyva a z vejfucku mi sice de cosi kapalneho ale vzhledem k zapachu tipuju ze to bude spis benzin...
Vic Vam asi nepovim - myslite ze by mohla pomoct vymena karbecu ???
Jeste me napada takova mozna ptakovina - treba se na svickach vysrazi za delsi dobu voda a pak to nechce chytnout nebo se zarosi neco jinde treba v rozdelovaci ???
Vic Vam asi nepovim - myslite ze by mohla pomoct vymena karbecu ???
Jeste me napada takova mozna ptakovina - treba se na svickach vysrazi za delsi dobu voda a pak to nechce chytnout nebo se zarosi neco jinde treba v rozdelovaci ???

07:26:25
21.03.2003
21.03.2003

Patrik
- Tak !!! A uz na to se*u . Včera po příjezdu domů na fichtlu (…mi to rano nenaskocilo) jsme to s otcem museli roztahnout – pote se to nejak samovolne usadilo a chytalo to na tuk… po 2 hodinach stani na tuk… po dalsich 2 hodinach na tuk… spat jsem se o pulnoci a v dobre nalade ze je jakoze po problemu – starty proste okamzite ikdyz byl motor vychladlej. Dneska rano ani hov*o ja se z teho snad po*eru proste to odpoledne poleju benzinem cely skrtnu sirkou a snad to chytne…

19:07:26
20.03.2003
20.03.2003

jb
no ja jsem mel na aute super mega USA made smejd silikon kabely a myslel jak jsem autu nedal to nej..ale v zime presne jak rikas -10 a auto poskytavalo jako slaba jiskra proste takovy zvuk tesne nez to chyti. a pak se to uchlastalo a konec svice ven opalit a pak mozna ...no a kdyz mi nahodou spadla do snehu ta koncovka ze svicky tak jsem tam dal stare kabely takove ty klasiky /na zavit se chytaj na svicce/ tak mi to chyta -15 na podruhe a hlavne to blafe poradne takze sem zahodil USA kabely dal origo a nima problema ale pokud rikas ze i po vymene kabelu ..

16:54:52
20.03.2003
20.03.2003

Martin
Měl jsem naprosto stejný problém jako ty. Nemám sice LPG, ale dělalo mi to přesně to samý co tobě. Mě to vždycky akorát baflo a chcíplo. Pak to nachvilku naskočilo a zase chcíplo. Musel jsem jak kretén rychle přerušovaně hamtat na plyn aby to alespoň trochu drželo otáčky.
Nicméně problém sem vyřešil výměnou sacího potrubí i s karburátorem (Pierburg). Teď sem absolutně spokojenej, auto chytá nádherně, na sytič max. 1200 ot. a hlavně automatickej sytič. Tak se mrkni, jestli ti to nikde nepřisáva falešnej vzduch.
Nicméně problém sem vyřešil výměnou sacího potrubí i s karburátorem (Pierburg). Teď sem absolutně spokojenej, auto chytá nádherně, na sytič max. 1200 ot. a hlavně automatickej sytič. Tak se mrkni, jestli ti to nikde nepřisáva falešnej vzduch.
13:56:54
20.03.2003
20.03.2003

Patrik
No svíce jsou Bosch nové cca před měsícem,
kabely jsme s kámošem přendali z té jeho 130cítky a furt jaxi nic – neboli když jsem od něj odjížděl zdálo se být vše v pořádku, ale zákon schválnosti – po 30 km OPĚT ten sám problém – nechtělo to nastartovat
Voda mě neubývá (aspoň nepozoruju nějakou velkou ztrátu) a to že se to po startu nakonec rozběhne do normálu to to opravdu dělá jenomže to někdy trvá od toho co to chytne až půl minuty, jo a asi před týdnem jsem to uvařil – šteloval jsem šteloval karbec a LPG a najednou bublám, zřejmě to bylo zavzdušněné. Dolil jsem, odvzdušnil jsem a je to v pohodě.
Ale na to víčko a bílej sajrajt na něm se mrknu a na tu páru z výfucku se taky zaměřím…
Díky.
kabely jsme s kámošem přendali z té jeho 130cítky a furt jaxi nic – neboli když jsem od něj odjížděl zdálo se být vše v pořádku, ale zákon schválnosti – po 30 km OPĚT ten sám problém – nechtělo to nastartovat
Voda mě neubývá (aspoň nepozoruju nějakou velkou ztrátu) a to že se to po startu nakonec rozběhne do normálu to to opravdu dělá jenomže to někdy trvá od toho co to chytne až půl minuty, jo a asi před týdnem jsem to uvařil – šteloval jsem šteloval karbec a LPG a najednou bublám, zřejmě to bylo zavzdušněné. Dolil jsem, odvzdušnil jsem a je to v pohodě.
Ale na to víčko a bílej sajrajt na něm se mrknu a na tu páru z výfucku se taky zaměřím…
Díky.
13:27:02
20.03.2003
20.03.2003

Luděk
Voda ve válci:
1, musela by Ti ubývat
2, po nastartování by šla ven výfukem ať už v podobě páry,nebo přímo v tekutém stavu
3, bylo by zespoda víčko na nalévání oleje dosti obalené bílým sajrajtem
4, mohla by být i v oleji
V každým případě by to chytalo třeba na tři hrnky,nebo na dva,ale po okamžiku by se to rozešlo.
Nemáš problém se svíčkama vs. kabely?
1, musela by Ti ubývat
2, po nastartování by šla ven výfukem ať už v podobě páry,nebo přímo v tekutém stavu
3, bylo by zespoda víčko na nalévání oleje dosti obalené bílým sajrajtem
4, mohla by být i v oleji
V každým případě by to chytalo třeba na tři hrnky,nebo na dva,ale po okamžiku by se to rozešlo.
Nemáš problém se svíčkama vs. kabely?
13:18:31
20.03.2003
20.03.2003

Patrik
předstih 5° (mohl by být i větčí co ? - hlavně qůli LPG) ale tenhle je v poho... myslím
jinak karbec jsem za poslední půlrok čistil 3x
problém bude někde jinde
kámoš mi řikal že se mi do válce dostává voda - co Vy na to ?
Mohlo by být ???
Případně jak to zjistit
jinak karbec jsem za poslední půlrok čistil 3x
problém bude někde jinde
kámoš mi řikal že se mi do válce dostává voda - co Vy na to ?
Mohlo by být ???
Případně jak to zjistit
13:12:43
20.03.2003
20.03.2003

Luděk
Jo,takhle se může chovat při problému s rozdělovačem,vyčisti karburátor a zkus si zkontrolovat a seřídit předstih.
13:10:04
20.03.2003
20.03.2003
Hafan
mozna placam ale nedela tohle rozhozenej predstih???
12:59:10
20.03.2003
20.03.2003

Patrik
No s tim štelováním jsem si hrál hrozně dlouho a problém je v tom že když už to vypadá že je v pohodě všechno seřízené a auto funguje tak třeba po 3 dnech zničehožnic se situace opakuje.
Ještě jsem zapoměl uvést že se to takhle chová i na benzín i na LPG. Motor se prostě nechce rozběhnout a jede jakoby na 3 válce, občas to vystřelí do výfuku ... Většinou se po dlouhém startování nakonec nechá ukecat a rozběhne se do otáček a pak už je v pohodě, ale chudák baterka.
Ještě jsem zapoměl uvést že se to takhle chová i na benzín i na LPG. Motor se prostě nechce rozběhnout a jede jakoby na 3 válce, občas to vystřelí do výfuku ... Většinou se po dlouhém startování nakonec nechá ukecat a rozběhne se do otáček a pak už je v pohodě, ale chudák baterka.
12:15:32
20.03.2003
20.03.2003

Luděk
Jetli to jenom jako poškytává,tak zkus ať Ti někdo trochu přikreje rukou sání a uvidíš,jestli se to rozběhne.Pokud ano,tak Ti tam jde moc vzduchu a málo LPG a to se šteluje tím šroubem na hadici,tak trochu povolit.
11:45:12
20.03.2003
20.03.2003

Patrik
Zdareeec. Poradi mi nekdo prosiim kde mam hledat chybu na sve 120 L 1985 (LPG). V zime jsem si myslel ze je to zimou a ze se tomu autu proste nechce, ale ted uz mne fakt se.. venku je teplo a stejne nestartuje.
Presneji: ma tendenci chytnout ale nechytne, kdyz jo tak se drzi ve vekmi nizkych otackach, nepomaha proslapavani plynu, se syticem i bez ....
Nevite po cem jit.
DIK
Presneji: ma tendenci chytnout ale nechytne, kdyz jo tak se drzi ve vekmi nizkych otackach, nepomaha proslapavani plynu, se syticem i bez ....
Nevite po cem jit.
DIK