technická

prohledat
25 příspěvků (zobrazeno 1 až 25) od 09.03.2005 do 13.03.2005, založil/a Mafi
řadit dle data
12:42:29
13.03.2005
Baghira
-> Gryzly: Taky to dělám tak, že emise jinde a STK jinde a zatim to funguje.
13:13:54
12.03.2005
Gryzly
-> lipnicak: Jasně se slepýma technikama. takové výrobní družstvo invalidů. Samej slepoň. 3
13:08:07
12.03.2005
lipnicak
a copa kdyby nam skodovkarum otevreli specielni STK 1
12:48:48
12.03.2005
Gryzly
-> Mafi: Unás před rokem otevřeli dvě nový STK a takže tu jsou ted tři. Na té puvodní komunistický jsou pěkní fašisti a vadí jím i kdejaká pi*ovina. tak sem si řekl že otestuju tu novou. A takhle jsem to udělal.
No já byl s jedním autem na STK, a jen tak mezi řečí se zeptal toho mladýho kluka (technika) jestli je to velkej problém když mám na jiným autě motor z Favorita. A on mě říkal at si nechám udělat emise tak aby v protokolu bylo napsáno že je typ motoru 742.12. Problém je že mám LPG a a u nás dělaj emise na LPg jen dvě firmy Servis Škoda a jeden soukromník. Tak jsem zajel k soukromníkovy a ten mě poslal do prdele, že si to neriskne a ať si aspon na motor narazím číslo z 742.12 motoru ale to jsem zasenechtěl razit druhý číslo na motor. Ale ptal jsem se známejch po raznicích a jeden mi řekl že jeho spolužák měří emise v tom Škoda servise a že se zeptá jestli by to nešlo. No a za dva dny jsem měl emise hotový a bylo to zadarmo, chtěl jsem mu strčit pětikilo ale furt tam někdo chodil tak se to nedalo. A pak jsem zavolal tomu technikovi z STK na mobil a za další dva dny jsem jel na STK. Koukl na to a akorát řekl že bych za to měl pěknej flastr. A nic za to nechtěl tak jsem mu pak venku strčil pětikilo a on se strašně divil že tam mám centrál na D.O.
A perlička na závěr bavil jsem se s kámošem a na té původní STK stanici jim prej staršně ubylo zakázníků od té doby co se otevřeli během pul roku ty dvě nový STK a ted začali stavit asi 150 metrů od toho starýho STK nový takže konkurence jak svina.
10:52:21
11.03.2005
Labros
ok dík.
10:51:05
11.03.2005
lipnicak
chti akorat aby ten blok byl 742, i kdyz videl 781 totalne predelanej na 742.136 tak rekl ze ne,bylo tam cislo pod hlavou.
09:30:16
11.03.2005
Labros
-> lipnicak: Říkáš, žes to vyřešil pomocí 742.136. Ty sis udělal přestavbu, nebo jim na technický stačilo jen, že je to 742 motor?
22:35:34
10.03.2005
lipnicak
Potrebuju otestnout brzdy a rizeni.To tam mam jet extra?? chci mit auto v poradku.Alespon zjistim stav.Takovy ty technicky bez auta sou pekne na ho.. Neni to prdel,kdyz vidim co jezdi po silnicich.
22:00:18
10.03.2005
MAJK 2
proč sy to něuděláš na černo že sy necháš auto doma daš třeba 1500kč a von ti to udělá na černo.
20:14:16
10.03.2005
lipnicak
Asi pojedu na STK a uvidim co mi reknou.Necham to tak jak to je a uvidim.Uz jezdim kvuli tomu motoru mesic bez STK.Mozna mi to daj alespon na 3 mecice.
17:20:47
10.03.2005
Mishoooo
-> King2: Preco pravnik... pokial je podozrenie od policajta alebo likvidatora tak auto pojde na sudnu expertizu a tam povedia ci to zapricinila prave ta nedovolena uprava... s prave som sa dozvedel ze aj ked mas trebasrs nedovoleny rozmer pneumatik ale v ramci velkosti 13" tak mozes mat aj sirsie gumi a nemozu si ani prdnut lebo musia ti dokazat ze sirsia guma horsie brzdi co je kravina a to ziadny sudny expert nevypoti. takze ked je uz expertiza mozes mat akehokolovek pravnika. Bud expertiza povie ze to bolo tou upravou alebo nie.
17:13:18
10.03.2005
King
2 Labros: Ovsem je otazkou, co vsechno dokaze sikovnej a dobre placenej pravnik pojistovny u soudu pri prokazovani, ze nepovolena uprava byla v pricinne souvislosti s nehodou (nebo se to spravne rekne v tom pravnim sanskrtu :)
13:30:13
10.03.2005
Labros
-> King2: To jsem rád, jestli je to tam takhle formulovaný, protože zatim to každej prezentoval, jako že ať se připleteš do jakýkoliv bouračky, a zjistí se že tam máš fáčko, tak to každopádně hodí na tebe.
13:28:59
10.03.2005
Labros
-> King2: Jestli je to pravda, tak se divim, že ten případ nebyl víc medializovanej. To je obvykle vděčný sousto pro n@vy apod.
12:37:01
10.03.2005
King
2 Glenn: Bohuzel, to co slo legalne provadet snad cela 90. leta (dokonce do 12/2003), a bez problemu to fungovalo, tak to uz nycko nejde, protoze slovy SHADE a.a.s. "mohou vzniknout problemy s mazanim a kontrolou hladiny oleje"8 9 .
Jinak v papirech mam normalne S105 vc. cisla motoru + nainstalovana vlecka, 5q, 4 pisty (vsechno zrepasovany ci novy) a na emisich to manik bez mrknuti oka 2x zmeril s prepinacem v poloze LPG (jednou se to nazvalo benzin, podruhy LPG :) a za hodinku na technicky sice starej fachman brblal, ze "kdybych aspon mel to cislo motoru vymazany nebo aspon vyrazeny to puvodni", Toz jsme teda slibili, ze to tam hned vyrazime a bylo. Tak jsem s pochvalou brzd tak nejak absolvoval proceduru beze ztraty kvetinky 4
Pravni uskali: V pripade zpusobeni nehody s vozitkem, ktere po strance techhicke neodpovida bla bla bla......muze pojistovna po uhrazeni skody poskozenemu vymahat tuto castku na majiteli takoveho vozitka - podminkou je dokazat, ze uprava byla pricinou nehody. Priklad: praskne-li mi pri predpisove jizde jizde guma a nekoho tuknu asi nebudeme hledat vinu v nelegalnim motoru. Ovsem udajne se stal pripad, kdy nejakej pacint se skodovkou s motorem (snad s oktavky) zpusobil na dalnici v rychlosti vyssi nez vysoke, hromadnou bouracku a udajne ma co do konce zivota splacet (radove jednotky megaKc)9
08:35:25
10.03.2005
Mafi
-> Glenn: Moh, ale teď už ne10
07:16:58
10.03.2005
Glenn
ale vždyt se moch dát legalně motor za fačka do šhade nebo už ne
07:15:47
10.03.2005
Martin
-> minno: No, to vám teda nezávidím. U nás se chodí jednou za 2 roky. Emise musí dělat jiná firma než STK, ale sídlí to ve stejné budově.
22:58:35
09.03.2005
minno
len taká otázka, vy v ČR chodíte spolu na emisie aj na STK? lebo u nás sú emisie každý rok a STK každé dva a chodí sa tam oddelene.
22:12:59
09.03.2005
lipnicak
Presne tak je to asi technik od technika.Kdyz mas cislo vyskrtnuty,tak je to jednodussi.Akorat zalezi na koho narazis.U nas sou strasne dulezity.Nekde jinde (akorat nevim kde) ,kdyz vidi dobrej technickej stav, upraveny podvozek, brzdy k pouzitemu motoru a pokud to nevipada jako lepenina tak to muzou dat.Je to ale na jejich riziko.
22:05:23
09.03.2005
Mafi
-> Martin: Tak to teda koukám9 a tiše závidím... Takhle bych si to taky představoval1
21:14:34
09.03.2005
Martin
-> Mafi: Možná ti dám jiskřičku naděje.
Já, když jsem šel na technickou, tak jsem ráno skočil na DI a nechal jsem si vyškrtnout číslo motoru, což by mělo být bez problémů, jen úřednický úkon, ale jak jsem se dozvěděl, tak to může někde být také problém.
No a pak jsem šel nejprve na emise, se staženou prdelí, jestli mě vykopne, nebo ne. Kupodivu byl tam slušnej člověk (pak jsem se dozvěděl, že dávný student stejné školy co já) a tak jsme si pokecali a v pohodě.
Poté jsem se vydal vedle na STK, kde koukli jenom pod kapotu, jestli tam motor je a naštěstí vůbec nekoukali po tom, co to je. Viděl modrou kisnu na karburátoru, klasický výfuk, takže si ani ničeho nevšimnul, nebo po tom zkrátka nepátral.
Takže jsem prošel normální legální technickou. Je to o tom, kde to děláš, na koho narazíš a v jakém stavu to auto máš.
18:41:24
09.03.2005
Mafi
-> lipnicak: Díky za info, ale moc si mně nepotěšil, realita je krutá10

Máte ještě někdo další s tímhle zkušenost?
18:16:30
09.03.2005
lipnicak
Spatne. Nekeryho technika ukecas na Fa motor ve 130,135,136. Vetsinou reknou NE. Je moznost tam dat Fa az po STK na svoji zotpovednost, nebo najit nekoho kdo ti to da v coz pochybuju.Je jen nekolik malo jedincu co to udela treba jen za uplatu.Ja sem to tak dloho resil,az sem musel dat dokupy 742.136 motor.Kazdej se mi na to vyprdnul.Nevim jak to delaji ti,co maji 781 ve 130 nebo rapidu a davali ho tam v dobe kdy tato zastavba byla povolena a na cisla se nekoukalo.
17:59:27
09.03.2005
Mafi
Jak procházíte na technický, když používáte nelegálně motor 781 ve škoduli? Díky moc
Extreme Tyres