Co zaplati pojistovna ?

prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 01.03.2005 do 04.03.2005, založil/a Peklo-Evo-Luboš
řadit dle data
14:35:47
04.03.2005
Gryzly
-> Mishoooo: No Radůze když složil děda v létě tak taky dostal pokud vím odpovídající částku, koupil nový plechy a nechal to dolakovat pokud si pamatuju a toto byla taky užovka v v hodně dobrým stavu? Že Radůzy?
18:42:57
03.03.2005
Mishoooo
-> Kočislav: No chcem vidiet toho likvidatora ktory pojde sam proti svojim.... To mal obrovske stastie...
18:31:26
03.03.2005
Kočislav
To bys to zatáhl všecko. Já jsemměl nehodu v r. 2001 - sestřelila mě ženská s vyvoněnou 120 L a hodila na Ford Sierru přede mnou. Ve smluvním servisu příslušné pojišťovny mi řekli to, co píše Saky. Opravu provedou jen do výše tabulkové ceny vozu a díly na opavu budou používat staré. Tak to nakonec dopadlo trošku jinak - likvidátor to uznal jako totální škodu, dostal jsem asi 7000,- jakoby za zrušené auto (120 GLS, 1983 - užovka), protože z tabulkové ceny vozu odečítali zachovalé díly (dveře, pneu apod.)
Kamrádovi podobným způsobem ženská sestřelila loni na podzim Rapida 136 po GO karoserie (komplet vyvaření + lak), pojišťovna mu dala na výběr možnosti, jakými způsoby chce vozidlo opravit, on si vybral svépomocí a likvidátor uznal, že se jedná o vozidlo ve výjimečném tech. stavu se spoustou nových dílů a na zbořené zadní čelo a zatlačené zadní blatníky + rozdělovač a nějaké další drobnosti dostal 11000,- Kč. Ale je pravda, že to auto bylo předtím skutečně jako nové. 2 měsíce po laku.
20:46:01
02.03.2005
Petr F.
Mě nakulil chlap s kamionem. Škoda cca. 15.000,- Kč. Při hlášení u pojišťovny likvidátora zajímalo: platná STK, číslo motoru a dokonce ROZMĚR PNEUMATIK. A to jsem byl poškozenej. Nedokážu si představit co by se stalo, kdybych byl škůdce bez STk, 15tky kola, bez nárazníků apod.5
23:55:36
01.03.2005
Mishoooo
-> Peklo-Evo-Luboš: Inak si len predstav trosku nerealnu ale moznu situaciu... ides si po hlavnej a nabere ta z vedlajsej ... co ja viem.. Porsche... je to extrem ale vhodny priklad... si pis ze poistovna bude inak prezerat foto z havarky a ked zazru co i len malu zamienku, to moze byt aj dvojvlaknovka tak auto na expertizu a co nezistia... auto jazdilo s hrubym zasahom do konstrukcie vozidla. Verdikt: pride ti domov poukazka na cca 3 000 000,- Ck V tom lepsom pripade ta nabere daky stary fiat a vyplatia to bez kecou... ale aj tak len aktualnu hodnotu vozidla ktoru vydedukuju z tabulky ktoru maju pred sebou a tomu ver ze za rocnik cca 85 ti daju aj keby totalku cca 8000,- Ck. A viem to z vlastnej skusenosti... a ked to bude zahranicny ucastnik dopravnej nehody tak budes cakat vyse roka na peniaze. A potom ze si platime tie drahe poistky...10
23:45:01
01.03.2005
Saky
Zabak: me to vysvetlovat nemusis ja to chapu ale proste to tak je a ja to chapu nebot by potom pojistovny krachly, dokazu si predstavit ty pojistny podvody se 120cou kerou nekdo koupi za litr dohodne se z druhym ten ho nabori a budou chtit po pojistovne cenu noveho auta-) proste tak to je resenim je jedine individualni pojistka ale to je jina cenova.. a musi to byt asi legalni to auto a upravy.. z povinyho ruceni nekoho ciziho to nikdy nikdo nezaplati
23:41:38
01.03.2005
Mishoooo
-> Peklo-Evo-Luboš: No rychlo si nastuduj dake zakony... akykolvek zasah do konstrukcie vozidla bude mat za nasledok to ze ti daju zaplatit vsetku skodu sposobenu havarkou aj ked to nebude tvoja vina... Dobre co?! hold tvrda realita!8
22:53:47
01.03.2005
Zabak
-> Saky: to mas pravdu
ale ja na tom nechci vydelavat ja chci abych to za ty prachy opravil a nemusel davat moc ze sveho.
neříkam když to bude na odpis- to ne
myslím jen když to dostanu na blatník nebo na dveře, nebo když to nekdo neubrzdí a rozpaře mi zadek. 51
22:41:45
01.03.2005
Saky
nicmene to je sice pekna vec ale max do ceny auta tzn ze za sebelepsi skodovku na srot never tomu ze ti daji vic jak 20ku-) tak to proste je.. a i kdyz budes mavat uctama za vic tak ti je to na nic.. a kdyz tam vyjedes takovouhle upravenou karou kde bude cokoliv nelegalniho a nekdo te naboura tak nakonec muzes bejt rad jestli vubec nebudes platit tu skodu ty nebot ty se svim technicky nezpusobylim vozem jsi tim ze tam vlastne nemas nic delat zapricinil tu nehodu-) proste never tomu ze ti nekdo nekdy da za skodovku tolik aby to pokrylo nejakou opravu..
22:34:48
01.03.2005
Zabak
podle toho co jsem četl je nejlepší sehnat účty od karosářských dílů a "náprav"
( + tak nejak všeho co muže bejt při nehode poškozeno)
a po nehodě pak v pojistovne doložit že díly byly nové a nevstahuje se na ně (AMORTIZACE 78)
to je ale ošklivé slovo pro nás škodováky 1
22:21:26
01.03.2005
Leny
Dělal jsem chvíli v tomhle oboru a dle "pravidel" pojišťoven (vlastních :)) se vyplácí jen hodnota nových originálních dílů + práce (nejvíce dle sazby v značkovém servisu)10
17:53:51
01.03.2005
Peklo-Evo-Luboš
Dneska sem nasel na webu dva clanky:
motozurnal.centrum.cz/cla nek.phtml?id=3241
motozurnal.centrum.cz/cla nek.phtml?id=3005
A napadla me takova vec. Pocitam s tim ze s LR budu jezdit v provozu. Co kdyz me nekdo nabori ? Co vsechno mi pojistovna zaplati? Kdyz to auto stoji 150tis, a oni mi daji par tisic s tim ze to je stara skodovka, tak to je lepsi nechat to stat na dvore co ? Mate s tim nekdo skusenosti ? Nedalo by se to auto nechat ocenit nejakym znalcem a s tou castkou uzavrat pojisteni? Ja se v tom moc neorientuju, tak nevim...
Extreme Tyres