problém s policajtama ???

prohledat
61 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 21.02.2005 do 06.03.2005, založil/a doctor
řadit dle data
23:40:50
06.03.2005
M.a.r.i.o
Ja mam zkusenosti s tim,ze kdyz parkuju u nejakeho obchodaku,je zpousta svatecnich ridicu,kteri pres bryle 10 dioptriji jen ztezi vidi tvou karu ve zpetnym zrcatku,kdyz couvaji.Naraznik je to jedine,co je zpomali.Ze sve zkusenosti ho mam uz 5x lakovany.....jeste ze se daj koupit ty barvy ve spreji.Kdybych nemel naraznik,tak co mesic litam do mototechny pro predni nebo zadni celo a pak do lakovny....je to hodne nevyhodnej job.Tak si ho tam raci necham a kupuju ty spreje za 120,- Je to LEVNEJSI!!! P.S: Svatecnim ridicum a tzv. kloboukarum by meli zfleku brat ridicaky!!! 37 4
13:36:09
01.03.2005
Labros
-> chooki: Ano muzes mit svuj nazor na vlecku, ale mohl by jsi prestat ho porad ostatnim vnucovat. A mast s nim ostatni.
22:33:19
28.02.2005
chooki
-> Saky: vzdy musis mat posledne slovo3
22:31:26
28.02.2005
Saky
ale to samozrejme muzes-) delej si s autem co chces.. nahodou metoda serezani tech usi a prevareni vede k odstraneni Acek akorad to pridava dalsi namahani ale to je fuk.. to co chces to udela.. me akorad vadi kdyz tady vehementne tvrdis to co neni pravda.. a tim myslim ty podelny ramena.. ale to by bylo zase dokola..
21:56:26
28.02.2005
chooki
-> Saky: nema to vyznam takto tu tocit dokola o tom istom...beriem tvoje nazory, ale mozem mat aj ja svoj a vlecku so robit podla seba :)
21:07:00
28.02.2005
Saky
nahodou to se ve me mylis vis jak rad bych debatoval, ale s nekym kdo to ma necim podlozene a kdo dokaze odpovedet na moje otazky.. jinak je to debata o nicem.. viz treba kdyz jsem tady popsal postupnej vyvoj podelnych ramen a postupny vyztuzovani na to jsi odpoved nemel a ani nemuzes mit.. nebot rozumna odpoved na to by vyvratila tvoji teorii a dala by za pravdu me.. nicmene nemam duvod tady z nikoho delat debila, ale proste kdyz tady nekdo keca nesmysly (kdokoliv at uz teorie o Ackach nebo o motorech atd) tak me to proste vadi a reknu svuj nazor jak to je, skoda jen ze vetsinou nikdo nema dostatek argumentu aby mohl debatovat.. co se tyka veci co delam ano kopiruju zavodni upravy nebot nikdo nic lepsiho nevymyslel, a dal vymejslim brzdy s pouzitim novejsich komponent nicmene neberu to jako nejaky prevratny vynalez nebot na tom nic neni je to akorad "vylepseni podlozek" ono vymyslet neco noveho aby to melo nejaky skutecny prinos si muze kazdy skusit.. ale jizda na dorazech a Acka uz tu byla mnohokrat a ver tomu ze se kazdej vrati k osvedcenemu reseni ..
22:55:43
26.02.2005
Labros
Samotné šikmé rameno tu hřídel neudrží vodorovně, ale to už se opakujeme, a asi už zbytečně.
21:07:00
26.02.2005
chooki
Chlapci, fakt ja sa snazim byt trpezlivy :
os kolesa (hridel) je ulozena v 2 loziskach v SIKMOM ramene, takze kdyz je tato os vychylena (Acka) tak jenom proto ze je vychylene sikme rameno...to ze se krouti podelne rameno ja prirodzene (vychadzi to z koncepce napravy), a jeste jednou: podelne rameno prenasi jenom podelne sily, zadne jine...
17:58:51
26.02.2005
Labros
-> DOOlittle: jinak to nedělám, ale když ze sebe někdo dělá mistra světa a z konstruktérů debily, tak jsem si to neodpustil. Howgh.70
A jsem rád že Samantus napsal svoji zkušenost. Ačkoliv jsme tady už kolikrát četli, proč to tak teoreticky nemůže být. Nebudu jmenovat, abych Doolitla zase nenaštval.
17:14:58
26.02.2005
Stal
-> Samantus: No muj nazor je ze na to vliv maji silentbloky podelnych ramen, prece je to jen guma a pres ni to rameno drzi v kastli, stopro od acek pomuze bud silentbloky novy a tvrdy (viz kterysi rally bazar na netu) anebo uchyceni ramen pres pouzdro s lozisky podle dokumentace LA jak uz sem nekde psal.
15:26:27
26.02.2005
Samantus
ty vole co se tu clovek nedozvi..............

ted z praxe na mym aute sou podelne ramena z roku 1994, ktery byly koupeny spolu s predni napravou a karoserii v temze roce, ale k veci koupil sem s prispenim vlastni blbosti gardovou (vedel sem ze je uzka) vlecku rezavou jako prase a hned sla namontovat na auto a hle, kola v rovine, zajimave ze, no a ted tam mam sirokou vlecku od pexe ktera prej mela acka jako pes, no a tomu se ani nedivim pac ty podelny ramena sly skoro ohnout pres koleno jak byly shnily, hodil sem to na svy a svete div se zadny Acka, tak v cema to asi bude, nejsem ing, ale vobycejna spina automechanik, takze Acka zpusobujou opravdu podelne ramena, a k tomu samozrejme pomahaj i pera.........
22:17:11
25.02.2005
DOOlittle
-> Labros: -> Saky: panove mam pocit ako keby ste niekedy fakt mali zastavene prdy.............. proste typicki bigotni skodovkari....... vsetkeho vela skodi..... tak sa kuknite najprv do zrkadla a potom si polozte otazku ci mate pravo robit z niekoho blbecka.... HOWGH 70 proste som si nemohol pomoct a trosku som sa nas*al.... sorryy
19:29:54
25.02.2005
minno
presne tak ako píšu všetci...je jasné že pri čelnom náraze vo veľkej rýchlosti (dajme tomu cca 90kmh) ti houby pomôže jeden nárazník. ale pri náraze v nižšej rýchlosti má ten nárazník obrovský význam! rozloží energiu na celú plochu a to je veľké plus! nie je pravda že havária v škodovke znamená vždy smrť. Viem o čom hovorím, mám skúsenosť :( Do deformačnej zóny auta patria všetky súčasti s ktorými bolo pri vývoji počítané a jedna bez druhej sa takpovediac nezaobídu. T.j. treba mať aj nárazník aj rezervu (v škodovke) aj zdravé plechy atď. Beyer tu kedysi dávno riešil výztuhu držiakov zadného nárazníka lebo ho niekto zo zadu stále bozkal... Všetci sme nakoniec ale došli k názoru že by to bola blbosť...Takto sa mu vždy zničil len nárazník prípadne čelo ale keby tie držiaky vystužil aj po jemnom náraze by sa mu mohol pocuchať celý skelet...
17:09:44
25.02.2005
Mishoooo
-> Milos: s Chiookym je vzdy sranda4
16:11:23
25.02.2005
Milos
aspon je sranda4
10:32:18
25.02.2005
Jindra
Chooki: Myslim si, ze tu nikdo nemluvil o zivotech. Ale o tom, ze kdyz nebudes mit naraznik a trefis sloupek mas rozparanou pulku kapoty a spodek se ti zastavi o napravnicu. Kdezto kdyz ten naraznik bude tak se dedormace rozlozi na cely predek a zastavi se to treba pred chladicem. Mluvime o normalni rychlosti ve meste tzn. jedes 50, zadupnes a zbrzdis treba na 25-30kn/h.
Ja nevim, ze se musite furt hadat. No alespon to pomuze nazkusenym a nezasvecenym.
J.
09:54:22
25.02.2005
obi_van
-> chooki: nesjsem inzenyr, ale ty podle toho co pises o narazniku taky nejsi! uff! to je narez!
09:36:39
25.02.2005
chooki
-> lubosgls: ma to vyznam tu diskutovat ? nieco tu napisem, potom si kazdy z toho vyberie co chce, jednu pasaz, prekruti to, a napise k tomu komentar...hovoril som ze nemaju vyznam pri vyssich rychlostiach, urcite som nemyslel 5kmh, a tiez ze europske nesplnali ani normu 6 mil (8-9kmh?) bez poskodenia...a to je fakt. Mna len proste pobavilo ze niekto povazuje naraznik za "deformacnu zonu", ktoru ked nema tak je ohrozeny jeho zivot...a ked si niekto mysli ze maju taky vyznam, tak nech si ich da rovno 2 nad seba, nepotrebuje ani airbag, a este ma auto na viacej weboch...(minimalne www.tuzing.com...)1
21:11:22
24.02.2005
lubosgls
-> chooki: ty jeste jako porad veris ze naraznik ma smysl jen do 5km/h?? tak to je narez
19:16:47
24.02.2005
ajsman
Kámoš schodil nárazák moc se mu to líbylo až do tý doby než jel vedle do vsi a zastaviliho benga, dostal 500Kč a ještě se jim nelíbyli pneu měl tam 165/70R13.
15:56:37
24.02.2005
Labros
-> chooki: já sem taky inženýr a taky tomu s těma ramenama věřím, protože náš známej (taky inženýr) ty áčka na vlečkách celkem velmi úspěšně opravuje a já i Saky jsme ty ramena a auta před a po opravě u něj viděli. To že ty tam máš vykurvený ještě něco jinýho to s tím nesouvisí...
A za to lanko se ti teda omlouvám, ale musíš uznat, žes to napsal tak, že to tak opravdu vypadalo. Rozhodně jsem se nesnažil nic překrucovat, jen jsem po tobě četl a nechápal.
15:40:36
24.02.2005
chooki
-> Saky: mi to teda davas vyzrat 2 , ale vazne : neuraz sa na mna, ale jaksi som tu nevidel tvoj vlastny napad, v podstate vacsina veci co tu ponukas su kopie podla materialov AZNP (este k tomu pre rallye vozy), nevravim ze je to zle, a xcel by som si u teba objednat napr. vystuhy na sikme ramena, a to ze ti nikdo nenadava asi suvisi s tym ze si tu dlho, ponukas kopec veci, vela ludi odtialto ma tvoje veci na aute...no a ked ja si dovolim niekedy nieco napisat (diskutovat s tebou), tak som hned ten najhorsi....
rovnako sa mne nezda ako moze inzinier napisat ze Acka sposobuju skrutene POZDLZNE ramena....nepochopim, fakt sorry !
Kurva, a to stym naraznikom som myslel tak jak som to napisal, pri mensich rychlostiach ma vyznam, to je jasne, ale pri rychl. nad cca 40-50 ti hovno pomoze...za tym si stojim ! si spocitajte aku kineticku energiu ma rychl 20m/s a viac 1000 kg teleso...ved ta skodovka co som z nej bral vlecku bola naburana do zabradlia asi 30 metrov za 90 stupn. zakrutou v ktorej nemohol ist viac nez 60-70 (ja tam xodim 30kmh),a som pozeral co by som si zobral z predku a nebolo tam nic, to mi verte...tam kde su nohy mal prednu napravu...samozrejme ze mal NARAZNIK (teda po naraze uz po nom nebol ani stopy), ale teda ked si niekto mysli ze mu naraznik zachrani zivot tak mu jeho nazor neberiem...
-> Labros: kurva, mas vzacnu (aj ked coraz castejsiu) vlastnost dokonale prekrutit vsetko co clovek povie (a vyuzivas to ze tu pisem uprimne, a nie ako niekto kto si veci prifarbuje,aby vypadal neomylne). To ze sa da vlecka prehodit za den si stojim, ked mas zdvihak, a proste vybavenie a 2 ludia to zvladnu (den myslim od rana do vecera), ze xodim s lankom plynu do servisu je picovina ! kurva keby som nemal vsetko vymenene, tak by som to sem nepisal, auto robim skoro kazdy vikend, a urcite sem nepisem vsetky problemy co mam, lebo ich dokazem vyriesit a to ze som bol v servise bolo o tom ze som si nechal nastavit karbec, pretoze stare auto nastavovat (najma skoda) podla knihy je jako vieme blbost, proste bohatost na testery, predzapal, no a mrkol aj na ten plyn a sam bol z toho hotovy (a to je stary dedo, co robi skody cely zivot) a nevedel mi pomoct...takze tak a nepis tu blbosti ze jako chodim do servisu s lankom na plyn...
tak sorry za dlhy prispevok a nadavky 2
11:00:43
24.02.2005
Labros
-> Saky: já teda chvílem chookimu fandím, ale fakt někdy taky nechápu.. třeba začne tim že vlečka do užovky je brnkačka, že to musí být za chvilku hotový :) potom že mu to v servise dělají už 14 dní :) potom měsíc píše jaký s tim má problémy :) potom napíše že do servisu už nikdy :) a vzápětí napíše že byl zrovna v servise s plynovým lankem :)) já už to beru trochu s rezervou . Já bych nikdy o nikom tohle neřekl, ale on pořád píše jakej je ta škodovka kšunt, že on jako dopravák a tuner ji vylepší, tak mu to pořád dávám sežrat 1
22:41:58
23.02.2005
Mishoooo
-> Milos: No ved ta lampa... svina tesne minula tu kolajnicu a pekne presla plastom a na fotke vydis ako to skoncilo...8
22:35:42
23.02.2005
Saky
-> chooki 22.02.05 13:21:03: ja se ti divim, rikas tady ze si strojni ing a vypadne s tebe co prispevek to perla... to jako opravdu myslis vazne s tim naraznikem? argumentovat tim ze si vyrostl nad tuningovejma casakama je opravdu usmevne, nebot co casopis to 90pct nesmyslu a bezmozku ale kazdej mame asi jinej nazor.. je zajimavy ze ja mam treba taky spoustu napaddu a nazoru jak co upravovat a je zajimavy ze me jeste nikdo nenazval debilem.. aspon se to nikdy v takovou debatu nezvrhlo. ono je ale opravdu upravovat a upravovat a nekdy znamena ze min je vic..
13:40:24
23.02.2005
Milos
-> Mishoooo: to som ti xcel povedat aj ja , ze ta kolajnice v podstate nic neznamena, ale kedy si mal ty havarku ?? ze neviem sak si pisal ze ti skocila lampa do cesty 1 4
09:54:24
23.02.2005
Pet
jj přesně tak. Ta kolejnice ti to přece jenom rozloží do větší plochy. Sice ti to pomuchlá celej předek, ale lepší než mít auto otevřený jako konzervu sloupkem.
17:58:31
22.02.2005
marcelus
to chooki-souhlasím se simim i s obi_vanem, ta kolejnice je poměrně z tlustýho a těžkýho železa a rozhodně k rozložení sil slouží, jesli myslíš, že to auto bude při čelním nárazu vypadat stejně jak s tou kolejnici, tak bez ní-tak to sesh na velkym omylu
16:59:29
22.02.2005
strucy
-> Mishoooo: presne tak
16:55:31
22.02.2005
Mishoooo
-> strucy: To ti verim...ale radsej budem vyrovnavat tu kolajnicu ako navarit cely roh z inej skodule1 4
16:29:37
22.02.2005
strucy
-> Mishoooo: aj keby bola širšia ale musela by byť upevnéná aj na kraji,tiež som buchol do zmrznutého snehového mantinelu a tu kolajnicu som ohol ale potom bola zábava ju vyrovnať, 30 kilové kladivo bolo málo8
16:06:42
22.02.2005
Mishoooo
-> chooki: A hranis si auto ci okoloiducich3 Ale nie... vzne ta kolajnica pod plastovymi je riadna! skoda len ze nieje trosku sirsia... by ma ta havarka tolko nestala8
15:36:32
22.02.2005
strucy
-> chooki: mrkni ak pôjdeš náhodou z DNV do Lamača na tú zelenú užovku opretu o stlp.9
14:40:06
22.02.2005
obi_van
no neda mi to a musim taky prijit s trochou do mlyna. az to nekam nasypete celne a pak budete to auto treba opravovat, tak poznate ze deformacni zona je naraznik i rezerva (u skodarny). a jsou tam proto aby se kineticka energie vas a vozidla mohla premenit v deformacni praci a treba vam zachranit zivot.
coz ovsem nic nemeni na faktu ze bez narazniku to auto vypada docela hezky
14:02:30
22.02.2005
chooki
Labros, dobre vies jak som to myslel4
Ked sme u tych vyhod nevyhod naraznikov-ked mas chromovy-napr. uzovka, a zrazis cloveka pri nizsich rychl., tak mu s naraznikom doje*es urcie viac nohy ake bez...jasne ze ked pojdes 100kmh tak je to jedno...to len tak na okraj 6
13:42:19
22.02.2005
Simi
-> chooki: Taky bych se priklanel k tomu nazoru, ze ten naraznik muze leckdy pomoci. Uz jenom proto, ze to je "kolejnice", ktera jde pres celou sirku a diky tomu se muze sila pri narazu rozlozit prave na celou sirku. Kdyz si vezmu modelovou situaci, naraz na ocelovy sloupek siroky napr. 5cm, pokud tam naraznik neni, muze ti to rozparat cely cumak. Pokud tam je naraznik, muze se ta sila rozlozit a stlacit to cumak po cele sirce, tzn, ze pak to skutecne muze fungovat jako deformacni zona, ktera ten naraz zpomali.
13:35:59
22.02.2005
Labros
-> chooki: Podle tebe se nam zda, ze inzenyri v AZNP postavili dokonale stroje, a podle tebe (uz jsi to v nekolika prispevkach rekl) byli inzenyri v AZNP debilove. A ja do tebe neprestanu rejt tak dlouho dokud tohle budes psat a ja nebudu mit dojem, ze jsi lepsi konstrukter nez oni.
13:33:12
22.02.2005
Labros
Tak tak, neni to tuningovy web, jsou tu i lidi, kteri to auto maji radi tak, jak je. Protoze z toho stejne neudelam lepsi auto, nez jake bych si mohl koupit v kazdem bazaru. A kdyz na tom neco upravovat, tak aby to melo vyznam. A ne sundavat z auta vsechno mozny, urcite to tam tenkrat dali jen tak protoze jim to prekazelo ve skladu.
13:21:03
22.02.2005
chooki
neviem, tu sa mi niekedy hosi velmi tazko diskutuje, ak si niekdo mysli ze naraznik je deformacna zona, ktora mu moze zachr. zivot...jasne ze ma vyznam, ale len pri tukesoch, aby sa mu nerozbilo svetlo, lak a pod. ale pri kazdom vacsom celnom naraze (tak od 30-40kmh viac) ti vobec nepomoze... to je moj nazor... napokon skoro ziadny europsky naraznik nesplnal US normu aby prezil bez poskodenia naraz rychlosti 6 mil...preto aj europske auta US modely mavali mohutnejsie narazniky.
A este jedna vec, ja som vyrastal na tuningovych casakoch a zavodoch, takze ja auto beriem z hladiska moznosti co na nom mozem upravit (jak vizualne tak funkcne), ale vacsina ludi na tomto fore ma asi nazor ze pani inziniery v AZNP postavili dokonale stroje...preto za kazdym mojim nazorom nasleduju prispevky aky som debil ze xcem nieco upravovat...
Ale ja som sa neurazil
3 berem to tak ze toto napokon nie je tuningovy web, len som chcel vysvetlit moje nazory 4
13:04:14
22.02.2005
Labros
-> Stommelen: Muzes zalozit svoje vlastne smysluplnejsi tema.
12:03:51
22.02.2005
Stommelen
To je hrůza! Tady na fóru se přetřepávají samé nesmysly. Co tak diskutovat o něčem smysluplnějším? To ale asi nepůjde, poněvadž tu jsou samí ZNALCI! Apropos: Auto do běžného silničního provozu: s nárazníky. Auto na závody: bez nárazníků. Jezdí snad někdo z vás tady závody? Tak o čem je řeč!?
11:42:21
22.02.2005
Martin
Taky jsem zásadně proti sundavání nárazníků, nedávno se mi to velmi vyplatilo, když jsem si drknul předkem o zábradlí. Nebýt nárazníku, tak kdo ví, co všecno by bylo v háji. Takhle to odnesl jen ten nárazník, blatník a čelo.
Kdyby tam ten nárazník nebyl, tak to stopro dostane nosník a chladič by z toho asi taky nebyl úplně nadšenej a nejsíš bych odtamtud ani neodjel.
11:35:33
22.02.2005
Labros
-> King2: Je zkouskovy...
11:32:55
22.02.2005
King
2 chooki: Poto mas asi ponekud zvlastni smysl pro humor, protoze at hledam jak hledam, tak prispevku Tomase SK nemuzu objevit to "humorno", ac jinak je docela srandista6
23:15:32
21.02.2005
Mishoooo
-> chooki: kuva ma neser! ty tam mas chromak ten je ako z paieru ale plastove pod nimi je riadna kolajnica... si uvedom celny naraz by to islo ako do masla... A ked neveris tak sa pozti na moje po havarke, minulo to o centimetre tu kovovu kolajnicu pod plastom a pekne to deformovalo co prislo pod ruku... Ja som to oprel cca v 20-30km rychlosti a len kvoli tomu ze to minulo tu kovovu vystuhu tak mi museli prevarat cely roh auta + sa posunul stlpik... chapes, v takej rychlosti... a neryp keby si chodil na stretka tam to preberame3 4
21:55:14
21.02.2005
chooki
-> Tomáš SK: Tomas, niekedy zasnem nad tvojimy argumentami :
"ale pani zo Skody boli v konstrukcii mudrejsi nez ja a ked na to auto dalo nejaky bezpecnostny prvok (aj keby chranil len do 5km/h), potom ho tam necham.."
fakt si ma pobavil, dnesny den som mal tazky
3 Tomas, dufam ze sa zase neurazis :) ale fakt nemozem, sorry, na to sa neda ani nic ine povedat 3
21:46:17
21.02.2005
Gryzly
-> Labros: ne odbočil bych. 3
20:55:45
21.02.2005
Labros
-> Gryzly: kdybys je bejval videl, tak bys na to byl slapnul, ze jo 40 47
20:45:01
21.02.2005
Tomáš SK
-> Labros: Kamarat mi kedysi tvrdil, ze na jeho aute (Trabant 601) je zakladnym prvkom deformacnej zony puklica od kola 3 Inak je jasne, ze ani ja to nemam spocitane... ale pani zo Skody boli v konstrukcii mudrejsi nez ja a ked na to auto dalo nejaky bezpecnostny prvok (aj keby chranil len do 5km/h), potom ho tam necham.. Hm, asi som zaujaty voci takemuto "tuningu"...
20:36:38
21.02.2005
Gryzly
No já jednou dostal za jízdu asi 80km/h na padesátce a chybějící zadní nárazník 1000Kč. a to jsem jim tvrdil že mi ho vnoci někdo ukradl na sídlišti. Neměl jsem ho tam protože jsem něco dělal a už jsem ho tam nestihl dát. Oni jeli zamnou a já je neviděl v zapoceném zadním okně.
Extreme Tyres