LPG zimní starty - heuréka

prohledat
9 příspěvků (zobrazeno 1 až 9) od 19.02.2005 do 24.02.2005, založil/a Cafe-Racer
řadit dle data
09:23:55
24.02.2005
King
2 Cafe-Racer: Dobra polozim jednodussi otazku :) Mas mezi sacim potrubim a reduktorem pridanou tenkou hadicku? (podtlak pro odblok 2. stupne). Tvoje teorie je spravna, ale jenom do momentu, kdy prekrocis kritickou bohatost smesi (tusim lambda
00:05:15
24.02.2005
Cafe-Racer
King: to opravdu nevim, jak je to blokovane :-( Ale to jsem se ti takhle jednou zamyslel a rekl si - kdyz pouziju LPG sytic, tak chci, aby mi plyn dosel co nejdal, takze kdyz mu naplno otevru karburator, vletne mi az do sani. Pak dam nohu z plynu, takze LPG mam v sani pripravene k zazehu, zacnu tocit starterem a znovu udelam "volnou cestu". No a teorie mi zabrala na vybornou. Je velice mozny, ze cela ta teorie je padla na hlavu a funguje to z uplne jinyho duvodu, hlavne ze to nastartuje.
15:49:16
23.02.2005
King
2 PeterP: Tak beru zpet a odvolam, co jsem odvolal :) Presne jako pises ty tzn. pri startu s vytazenym syticem to udela nekolik otacek starteru, nez to blafne a jednou pri cca -5C to s vytazenym syticem nechtelo blafnout vubec, takze se pokorne vracim ke stary dobry metode lehce seslapnutyho plynu s naskocenim motoru pri prvni otacce.4
2 giom: Jestli nemas v chladici soustave smes vzniklou neustalym dolevanim vody s nejistou teplotou "tuhnuti", muzes se klidne vybodnout na manual a startovat na lpg i pri -20C. Snazim se udrzovat fridex na -30C a nikdy jsem nezaznamenal zadny naznaky mrznuti reduktoru a to obvykle hned po zazehu odjizdim. Samozrejme, musi s tim bejt svolna i baterka, starter, zapalovani a motor 6
10:34:26
23.02.2005
giom
Měl bych taky přihodit hřivnu,
v létě, nabo pokud není 5 pod nulou startuju lehce se sešlápnutým plynem a motor naskočí bez problémů a to jak u Lovtec tak i u BRC(nebo BCR). V zimě je to poněkud horší. V návodu uvádí, že zimní starty by měly probíhat na benál, protože plyn by při nízkých teplotách při startování mohl zamrznout. Tak nevím. Zkoušel jsem to u studeného motoru(-4 stupně) a nastartoval. Pokud by bylo víc???, asi bych váhal s experimentem.
G.
18:13:53
22.02.2005
PeterP136
-> bojebuk: Lenze tu je rec o lpg a ten ako je zname pri beznej prevadzke vchazda do sacieho potrubia uz v dokonale plynnom stvae, takze zahadzanie sviecok sa nekona :).
-> King2: Ja som si tiez zaexperimentoval a uistil sa, ze vytiahnuty benzinovy sytic mi starty na lpg stazuje. Sice len o par otacok (namiesto 0,5 tak 2 alebo 3), ale percentualne je to dost :)). Pri startovani mam mierne tak na 1/4 az 1/2 stlaceny plynovy pedal. Pritom mam podtlakove-podtlakove :) lpg zariadenie.
00:35:41
21.02.2005
King
2 Cafe-racer: Osvez mi pamet - mas lpg system s podtlakovym nebo elektromagnetickym blokovanim 2. stupne reduktoru? V druhym pripade bych to chnapal :) I ja jsem po nedavny debate trosilinku zaexperimentoval a poopravil proceduru - tzn. Nejdriv plyn na podlahu a na 0,5s lpg sytic, plyn uvolnit, benalovej sytic vytahnout a zazeh.
17:21:31
20.02.2005
KEAN
Kazda sade je jinaJa kdybych dal plyn na podlahu pri startovani tak ji taky uchlastamV zime startuju na benzin...
23:33:44
19.02.2005
bojebuk
Tak to mas fajn, ale ja kdyz dam plyn z na podlahu tak to jednoduse uchlastam.. a musim vyndat svicky nechat vyprchat a tak muzu zase startovat. Ja hned tocim s motorem s mormalnim siticem bez plynu tak tri sekundy a pak podruhy dam ctvrt plynu a taky chytne hned.;-)
23:20:45
19.02.2005
Cafe-Racer
Ahoj,

skoro náhodou jsem objevil, jak nastartovat na 2.-3. otočení motoru i s kladívkovým zapalováním:
1) vytáhnu benzínový sytič a zapnu klíčky
2) dám plyn až na podlahu a na 0,5-1 vteřinu stisknu LPG sytič, nohu z plynu sundám
3) po 2-5 vteřinové pauze opět noha na podlahu a startuju. Motor chytí skoro hned.
Jak prosté :-)
Extreme Tyres