skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Oprava? defektu.
18:56:39
31.01.2005
31.01.2005

PeterP136
Tak defekt (skor jeho oprava :) ) prezil vcera zbesilu jazdu PP->BA pri plnej zatazi ako hmotnostou tak aj plynom :)). Akurat pred BA mi zacalo auto tak vozit, ze som myslel, ze mi snad upadlo koleso. A on bol len taky prudky vietor.
15:54:59
30.01.2005
30.01.2005

Samantus
-> mauceu: to ses jeden z mala komu to drzi, nerikam ze to nedrzi ale ze to je nespolehlivy
21:22:19
29.01.2005
29.01.2005

mauceu
-> PeterP136: Ved on to aj natieral vulkanizacnym roztokom. Inak na sluzobnom aute mam tak isto opravene defekty a 2 roky ziaden problem. A tie kusky co trcali som ani neodrezoval. Kym som presiel po meste uz neboli.
Myslim ze taky sposob opravy je uplne bezny a uplne v pohode. Takze tak.

13:01:18
26.01.2005
26.01.2005

PeterP136
tak to cim mi to opravoval sa trochu lisilo. Naradie vobec nevyzeralo ako to co je na obrazku. To co tam narazil nemalo rucku pre zatalcenie, ale len ako obycajny skrutkovac (ten to ale nebol), to cim pchal "knot" sa celkom podobalo, ale ten "knot" vyzeral presne ako buzirka akurat zlisovana,t akze sa v zlome praskla. Nebola to ziadna chlpata podlhovasta vec, teda nieco ako snurka, ale umelohnmotna rurka, akurat lahko ohybna. Proste to vobec nevyzeralo ako urcene na opravu pneu. Keby tam dal len trochu vulkanizacneho roztoku striekackou, bolo by to podla mna lepsie zalepene.
12:28:57
26.01.2005
26.01.2005

Luděk
hele,takhle nějak ta sada vypadala www.motopce.wz.cz/phpBB2/
viewtopic.php?t=261 jenom měla u sebe ještě nožík,pastelku a ty knoty byly gumový
12:08:26
26.01.2005
26.01.2005

Mishoooo
-> PeterP136: No Mikona ma v BA tusim 5 stredisk, tam pri bajkalskej tiez ako je nova billa hned za nou ale tam su len do 17-tej inak este na roznavskej tam mi obuvali s delom

10:28:30
26.01.2005
26.01.2005

PeterP136
-> Fjoo: TaMikona je kde?
-> All: vyzera to tak,z e je to fakt oprava knotom ako ste popisovali. Ak to vyleti, elbo bude pustat, tak si to dam opravit onde, a k nim pridem pytat prachy za opravu, inac listy na OI az ich to naserie a pojdu ich skontrolovat. A u takych debilkov urcite nieco najdu :).
Takze NEODPORUCAM "pneuservis" oproti vjazdu do baumaxu pri bajkalskej. Je to hned pri minikruhaci a je to ukryte vo dvore.
Siel som tam len preto, lebo to bolo najblizsie a kedze s BA servismi este skusenosti nemam, tak som to mal jedno.
-> All: vyzera to tak,z e je to fakt oprava knotom ako ste popisovali. Ak to vyleti, elbo bude pustat, tak si to dam opravit onde, a k nim pridem pytat prachy za opravu, inac listy na OI az ich to naserie a pojdu ich skontrolovat. A u takych debilkov urcite nieco najdu :).
Takze NEODPORUCAM "pneuservis" oproti vjazdu do baumaxu pri bajkalskej. Je to hned pri minikruhaci a je to ukryte vo dvore.
Siel som tam len preto, lebo to bolo najblizsie a kedze s BA servismi este skusenosti nemam, tak som to mal jedno.
09:58:24
26.01.2005
26.01.2005

Luděk
-> PeterP136: ten knot by měl být opravdu pouze jako nouzová oprava na automobily,které se pohybují malou rychlostí,standardně se používá technologie,kterou popisoval Samanťák,nebo se dává zevnitř takový hříbek.Já jsem kdysivá měl (a jěště mám doma zbytky) jakýchsi souprav na opravu průpichu pneumatiky bez demontáže z ráfku a byla to v podstatě taková obří jehla do které se prostrčil kousek gumy (byly v různých sílách a tvarech součástí dodávky) a pak se napatlala takovou vodičko a zastrčila do toho průpichu.Při zpáteční cestě zanechala ta jehla tu gumu v tom průpichu (její oko bylo totiž na konci volné) a opravdu to taknějak fungovalo.Přebytečný kus se odříznul nožíkem(i ten byl v tý sadě)
08:50:35
26.01.2005
26.01.2005

Fjoo
Na silvestra 31.12. som dostal defekt, dobre co?? Ja zasa neodporúcam pneu servis oproti Figaru na Racianskej smerom do kopecka, vyvazovali mi tam gumi a pri 110Km/H mi tak triasol volant ze to ani mozné nebolo, tak som to dal nanovo vyvázit v Mikone a je to supis, takze tak:-''
23:35:13
25.01.2005
25.01.2005

Mishoooo
-> chooki: No ale mne to nepraskalo pri ventilkoch... vydel som to na vlastne oci ked mi to ukazoval v pneuservise, tie drazky sa tam normalne zakusli az to predrali, tak to nemienim riskovat! jazdim na bezdusovych a neunika to vobec... hold sikovne rucicky sikovneho majstra
23:33:03
25.01.2005
25.01.2005

Mishoooo
-> Samantus: Niekdo necita do konca
ale inac v pohode...

22:27:33
25.01.2005
25.01.2005

Samantus
-> Mishoooo: na extremne siroke rafky mame vec zvanou vzduchove delo:-)
22:20:46
25.01.2005
25.01.2005

chooki
mam zo 4.5 palc. rafka 8 palc....takze duse (160ky) dostavaju zabrat, ale hovorim drzia, a to su to tie stare...co ludia vyhadzuju....
22:19:44
25.01.2005
25.01.2005

chooki
-> Mishoooo: pocuj ty expert, ze si nechal otvor na ventil na tom istom mieste ????
ja som povodny zalaminoval, a mam vyvrtany novy, v strede, aby sa nenamahala dusa....
ja som povodny zalaminoval, a mam vyvrtany novy, v strede, aby sa nenamahala dusa....
22:17:37
25.01.2005
25.01.2005

chooki
PEter136 v pohode takto bude to ok.-> Mishoooo: o tomto musime pokecat, neunika ti vzduch cez zvary ?
lebo ja mam na bezdus. pneu tiez duse, lebo inac mi unika cez zvary...a tiez som mal problemy ze mi 2 krat praskla dusa (pri 100kmh na prednom kole ! ledva som to vyrovnal) a potm som dosiel preco, lebo to boli fungel nove duse ! nejake polske smejdy ! odvtedy vzdycky zhanam tie stare komunisticke duse, tym tie drazky na pneu nevadia....aspon zatial (12000 km-leto zima)
lebo ja mam na bezdus. pneu tiez duse, lebo inac mi unika cez zvary...a tiez som mal problemy ze mi 2 krat praskla dusa (pri 100kmh na prednom kole ! ledva som to vyrovnal) a potm som dosiel preco, lebo to boli fungel nove duse ! nejake polske smejdy ! odvtedy vzdycky zhanam tie stare komunisticke duse, tym tie drazky na pneu nevadia....aspon zatial (12000 km-leto zima)
21:08:00
25.01.2005
25.01.2005

Samantus
-> PeterP136: jestli myslis knot, tak je to sice standartni postup, ale jinak je to prasecina nejvetsiho kalibru, ja se takhle predelaval za ten rok co to delam asi 10gum takto "zalepenejch" pac to malo kdy tesni dokonale, normalne
DE-rafek
vybrousit
odmastit
natrit lepidlem + nechat zavadnout
nalepit zaplatu (specialni k tomu ucelu)
zavaleckovat
MO-rafek
kontrola tesnosti
vyvazeni
nic jednodussiho
Knot - naprd
DE-rafek
vybrousit
odmastit
natrit lepidlem + nechat zavadnout
nalepit zaplatu (specialni k tomu ucelu)
zavaleckovat
MO-rafek
kontrola tesnosti
vyvazeni
nic jednodussiho
Knot - naprd
20:34:35
25.01.2005
25.01.2005

Stepix
-> PeterP136: jo, je to normalni, akorat jeden kamik co v tom pneuservisu dela, to jeste pak vzdycky jeste vyvazuje...
19:59:18
25.01.2005
25.01.2005

Mishoooo
-> PeterP136: Peto ale radsej choo vzdy do znackoveho pneuservisu ako k dakemu kseftarovi. Ja som na to tvrdo doplatil!!! Dal som si obut bezdusove barum bravuris 185/50 R 13 na prevareny disk sirky 7,5 palca (teda nie prevareny ale dovareny disk
) no a chlapikovy to zamozrejme neslo lebo ten disk bol moc siroky a nemohol to natlakovat, nemusim popisovat preco... tak mi povedal ze to skusi s ocom a nech pridem o den neskor... na dalsi den mi odovzdal nafukane gumi s tym ze mi povedal ze tam dal duse ze to inak neslo a vypital nehoraznu sumu, no a potom to zacalo, cca raz tyzdene som maval defekt, raz na moste pri 100km/h behom seundy prazdna guma a lietal som tam ako handra! som rad ze este som! Tak mi to nedalo a po 3 defektoch som navstivyl znackovy pneuservis kde ked zistili ze je dusa v bezdusovych gumach tak ich skoro prehlo a vysvetlili mi ze tie defekty mam kvoli tomu! lebo tam su drazky co sa zarezavaju do duse. Len vtedy mi to bolo hovno platne lebo som tie gumi mohol uz len vyhodit tak boli znycene od tych defektov
Takze kazdy sa uci na vlastnych chybach! pritom stacilo navstivit znackovy pneuservis kde to vedia obut s pomocou dela aj na extr
emne siroke rafky...
Tak ja len to som chcel

emne siroke rafky...

18:56:21
25.01.2005
25.01.2005

Saky
to je standartni postup. pokud jsem teda pochopil to co si popsal-) proste dneska uz se gumy nesundavaj a znova nevyvazujou.. prostrci tam takovej hajzl kterej se zalepi a protahne to zpatky ven a nafoukne a drzi . ty kusy co z toho trcej se urezou a kdyz ne tak se rychle obrousej.. to je beznej postup... stara klasika starejch monteru je jeste sice taky k videni ale cim dal tim min, tohle vyrazne urychli praci technika a snizi cenu montaze (i kdyz to je diskutabilni-) resp zvysi zisk technika-)
17:31:16
25.01.2005
25.01.2005

PeterP136
Nevviem kam to pichnut, tak si to hadam dakto vsimne. Ako sa prosim Vas opravuje defekt. Mal som v pneu az nechutne pekne zarazenu skrutku (takze pneu pustala len malo). Pneuservisak ju vybral, narval miesto nej akesi naradie, ktore tam urcite nepatrilo, to len aby si poznacil kde je defekt. Potom splasil nieco ako buzirku (asi 3mm siroku a spucenu) poslintal nejakym lepom a natlacil inym nastrojom scasti dovnutra. Samozrejme ze sa mu pretrhla a takze to nechal tak a von z pneu trcali z tej "buzirky" 2 konce presne po dezen (diera bola v drazke).
Je toto koser oprava defektu?
Naposledy mi inde opravovali defekt tak, ze dali dolu plast a zvnutra tam dali daky spunt ci co.
Proste sa mi nepozdavaju tie trciace kusy (pri flekovacke ich podla mna vytrhnem ako nic) a vobec celu postup.
Je toto koser oprava defektu?
Naposledy mi inde opravovali defekt tak, ze dali dolu plast a zvnutra tam dali daky spunt ci co.
Proste sa mi nepozdavaju tie trciace kusy (pri flekovacke ich podla mna vytrhnem ako nic) a vobec celu postup.