skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Civka?? nebo co?
13:48:34
23.01.2005
23.01.2005

Roupik
Mě to dělalo taky ale rozdělovač byl dobrej a bylo to ve špatným ukostření motoru-nebyl uzavřenej obvod 

17:44:35
20.01.2005
20.01.2005

Stepix
tak uz mi to jezdi!!! Po vymene asi tri civek, jsem si pujcil kamikovo a ani je nepridelaval, a motor zacal hned blafat, tak jsem tam dal novou a zase nic, tak si rikam do pr***e co to je? tak jsem vytah dratek od otackomeru a vrum a bezel jak hodinky, zkousim za behu zapojit zase otacko a litaj jiskricky, aha tak jdu po dratu, a on byl prosoupanej, takze mi sel proud direkt do kostry a to se tomu asi nelibilo, takze kdyz vam to bude delat to co me, tak to nemusi bejt zrovna civkou ale zapotil jsem se, tak opravam zdar

17:53:59
19.01.2005
19.01.2005

Stepix
-> remix: ja to rikam porad, to bude tim pocasim
, mno hezky, ale co s tim? no ja se do toho jeste nepoustel, snad zitra, tak se uvidi...

00:40:59
19.01.2005
19.01.2005

REMIX
Tak chlapci, dneska se stalo mému známému to stejné...jede jede jede a najednou to chcíplo a konec, už nenastartoval, jen točil. Napětí na cívce změřeno a v pořádku, jiskra nikde

23:45:19
18.01.2005
18.01.2005

Happy Piston
-> Stepix: 1. cast otazky: Jo
2. cast otazky: Ta hlinikova krabice vedle civky, co do ni vedou 3 kabliky z altiku je regulacni rele napeti lezouciho z altiku do baterky. To by na (ne)jiskru nemelo mit zadnej vliv. Zkus, jak psal eidy, zjistit jestli se na civku vubec nejaky napeti dostava. Jestli jo, tak pak bych zkusil odpojit ten kablik od kladivek a zkusmo s nim skrtnout o kostru. A sledovat jestli jiskra preskoci asi 1mm vzadelnost mezi koncem vysokonapetovyho kabelu z civky a kostrou. Tim zjistis jak je natom civka. No, snad je muj popis srozumitelnej a pochopis, co tim chtel autor rici.
2. cast otazky: Ta hlinikova krabice vedle civky, co do ni vedou 3 kabliky z altiku je regulacni rele napeti lezouciho z altiku do baterky. To by na (ne)jiskru nemelo mit zadnej vliv. Zkus, jak psal eidy, zjistit jestli se na civku vubec nejaky napeti dostava. Jestli jo, tak pak bych zkusil odpojit ten kablik od kladivek a zkusmo s nim skrtnout o kostru. A sledovat jestli jiskra preskoci asi 1mm vzadelnost mezi koncem vysokonapetovyho kabelu z civky a kostrou. Tim zjistis jak je natom civka. No, snad je muj popis srozumitelnej a pochopis, co tim chtel autor rici.

18:34:37
18.01.2005
18.01.2005

Stepix
-> Happy Piston: takze teoreticky vzato, jak tvrdis ty, by ten zkrat nemel civce vadit jo? a co ta podelana krabicka vedle civky?? Nevim presne na co je, ani jak se ji nadava, ale kamik rikal ze je tam kvuli startovani nebo co...
18:32:16
18.01.2005
18.01.2005

Stepix
-> eidy: jo, ten drat i s kondikem jsem vymenil, jestli jde proud do civky nevim, v ty podelany zime jsem uz nemel naladu to merit, ted pripravuju taktiku na boj

17:07:23
18.01.2005
18.01.2005

Happy Piston
-> Stepix: No, mozny je vsechno, ale pokud byl ten kablik proseklej na kostru, tak to by ty civce nemelo nijak extra vadit. Pro ni by to znamenalo totez, jako kdyby byly sepnuty kladivka. Tohle se me jednou stalo taky, ale stacilo se zbavit toho zkratu a vse behalo jak zamlada. 

16:36:31
18.01.2005
18.01.2005

Eidy
Předpokládám, že ten kabel si vyměnil. Co propálenej kondik? A jde ti proud do cívky? Přerušuje kladívko?
15:51:28
18.01.2005
18.01.2005

Stepix
Nazdarek, takhle si jednou chci nastartovat ten muj pekac, a nic, motor tocil, ale jiskra zadna! Puvodne jsem myslel ze to je civkou, tak jsem ji vymenil a zkusil znova, ale prd. Tak jsem vymenil i tu krabicku (ted nevim jak se tomu nadava) co je hned vedle civky, a taky nic. Pak mi na to kouknul kamikovo tata a zjistil, ze v rozdelovaci se propalil takovej ten kablik ke kladivku a prej sel proud rovnou do kostry... Je mozny ze se tim ta civka odpalila?? Cim to muze jeste byt? Nehazi jiskry svine. Nejsem elektrikar, tak mi nekdo prosim poradte co s tim. Ne, ze skaly to hazet nebudu
. Dikes