Termoventil nebo neco podobneho

prohledat
7 příspěvků (zobrazeno 1 až 7) od 10.02.2003 do 12.02.2003, založil/a
řadit dle data
10:10:26
12.02.2003
wekky
Proč by mělo praskat?!? Vždyť to přece uzavřeš jen na jedné straně, to by dřív uletěla jakákoli hadice než tohle. To vyhřívání je tam proto, aby se nekondenzovalo palivo, dokud to není plně zahřáté, jakmile se to prohřeje ztrácí smysl. A chladit to určítě nebude (vždy vyhřívat) potrubí je totiž chladnější než hlava a nemá se od čeho jiného ohřát. Přes těsnění mezi hlavou a potrubím moc tepla neprostoupí a sáláním od výfuku taky tolik ne, je dost daleko.
A pokud někdo myslí, že třeba na 120 vyhřívaný není, tak se mýlí. Tam se ohřívá přímo kontaktem s výfukem (i když jen menší část).
08:49:56
12.02.2003
Luděk
Dan má recht pravdu,pokud v sání zůstane voda a nebude cirkulovat,divil bych se,kdyby třeba neprasklo.Vyhřívaný sání má i Džíga a to je fest auto (viď Jiří)4
19:30:12
11.02.2003
Dan
Jasan.
Ale stejně ta voda bude dycky "chladnější", než samotná hlava. Ta je přece jen zatraceně horká, i dyž ta voda bude mít kolem 80-90st., bude pořád chladnější.
Tak ty tu vodu chceš zavírat, aby po ohřátí už přes sací potrubí nešla, že jo ?!
Já až budu jezdit, tak to jednou naschvál odpojim a paxe uvidí. Já auto používam jen v létě, tagže uvidíme, jaxe to bude chovat.
Myslim, že to "vyhřívaný/chlazený( ?)" sání je jedna z věcí, kerá zapříčiní to, že Favo neškube, dyž je studený, prostě se chová fcelku civilizovaně, neee jako klasická šáde.
Taxe pak podělíme o zkušenosti. V každým případě si myslim, že to je tam jen pro to, aby to umravňovalo to chování motoru při různých teplotách/obdobích.
08:05:16
11.02.2003
Vici
jeste jsem o tom premyslel. ve finale voda ktera jde z motoru pres hlavu ven ma stejnou teplotu jako hlava ohrivana mimo jine i od vyfuku atd, cili na sebe bere tu nejvyssi teplotu a odvadi ji z motoru ven a to bud pres sani do topeni a pak zase spatky a nebo rpes chladic. Z toho plyne ze ta nejvic horka voda jsem primo pres sani a ma nejvyssi moznou teplotu a asi nic chladit nemuze. mozna kdyby sla prvni pres topeni a pak teprv do sani ze by se stihla aspon trochu ochladit, ale takhle..... asi tam dam normalni topenarsky ventil a servo bude manualni:o))))
23:18:29
10.02.2003
Vici
Dane, taky jsem premyslel proc tam ta voda ma nebo nema byt, slouzi hlavne k tomu aby smes neulpivala na chladnych stenach portubi a nedochazelo ke skubani atd. presne jak pises v bodu 1:o) Co se tyce toho ze to vlastne chladi, nereknu ze je to blbost, na druhou stranu, treba MPIcko sani vyhrivane nema..... sice je fakt ze tim sanim skoro po celou cestu neprou di smes ale jen vzduch, nicmene taky by se v tom pripade celkem ohrival... a benzin ulpivat na stenach nemuze, a tudiz tam nemusi byt voda.... no uvidime na jare..co s tim....
21:04:14
10.02.2003
Dan
Tak o tomhle tématu bych s dovolením prohodil pár slof.
Favo má vyhřívaný sání. Ale ono to má dvě funkce:
1, dyž je motor studenej, tak aby se rychleji prohřál, ohřátá směs vstupující do motoru tomu ponáhá hlavně v chladnu a tak. A ohřívá se právě v tom sacím potrubí.
A za 2, -což je důležitější- ta voda v sacím potrubí tu směs po zahřátí celýho motoru vlastně ochlazuje, páč přímo pod sacím potrubím je potrubí vejfuckový, kerý je pekelně žhavý, snad až kolem 1000stup. Sama hlava je dost horká a voda, co v ní je, jí ochlazuje, páč voda je dycky chladnější než palice, ve který se vlastně spaluje, že jo. A ta samá voda ochlazuje to sací potrubí, aby ta směs nebyla až tak horká.
Dyž to vemem kolem a kolem, vono je to dost vychcaně vymyšlený. Plní to dva účely najdnou.
Takovýdle kázání sem dostal, dyž sem přišel za motorářem (co stavěl LR, Fava a jemu podobný), že se chystam to sání odpojit. Zprcal mě jak malýho parchanta, jakej sem kokot, co to prej vymejšlim za krawiny.....
Ale pokud má Viči v hlavě jinej nápad a názor, tak bych doporučil spíš nějakej ventil, ale ovládanej servem. A to samotný by mohlo bejt řízený elektronickým spínačem teplotním. Sice složitější než ňákej termostateček, ale o dost promakanější.
Tak co, jak to vidíš, Viči ? Co si o tom myslíš - o chlazení sacího potrubí ?!? 19
08:45:27
10.02.2003
Vici
chci u Fava posilat vodu pres sani a karbec do nejake teploty - cca. 50 stupnu, nepotkal nekdo nejake termoventil - termostat ktery by byla maly, dals se pripojit na vodni hadicky a zaroven plnil danou funkci? nebo zbyva manual - vypnuto zapnuto nejakym kohoutem?
Extreme Tyres