zapalování z Fa

prohledat
14 příspěvků (zobrazeno 1 až 14) od 09.02.2003 do 17.02.2003, založil/a
řadit dle data
08:58:46
17.02.2003
Luděk
Ten článek na Techwebu od Jirky Čecha je móc pěeknej,ale pro normálního člověka naprosto nepoužitelnej,takže k ničemu,přinutil jsem se ho dočíst jenom z úcty k znalostem Jirky,ale nakonec mi to připadalo jako zbytečně ztracený čas.Osobně se domnívám,že pokud se montuje Fávo zapalování na motory 130,5,6 tak to musí zcela seriózně fungovat.Podtlaková regulace,její vliv,ale hlavně vůbec její fukčnost závisí také na seřízení a stavu rozdělovače.Startovatelno st to vylepší v každém případě.
22:54:11
15.02.2003
Fén
Bannera sem měl v autě něco přes tří roky, v loni sem ho dal do traktora a ještě sem s ním neměl problém. 52
22:00:57
15.02.2003
Samantus
Chlapi to snad neni mozny, ja mam taky Bannera, a vymlatil sem ho pri -12 st.cels. hodinou a pul pustenym radiem, jinak fakt na tom asi neco bude, ze to sou baterky naprd, asi si budu kupovat novou.
22:52:41
13.02.2003
Baghira
To Jiří Čech: tak to si tam bude muset chudák dát asi koňský spřežení místo motoru, když veškerý řešení je špatně...
To Martin: ať tam dáš to či ono, je to lepší než to co tam je. Když to bude dobře seřízený, tak budeš mile překvapen funkčností.
To všeci: Bannery jsou hrozný...fuj už nikdy...ani jedna nevydržela dýl jak dva roky.
14:03:11
13.02.2003
Martin
To Jiří Čech: Mám motor z Favorita, to by nemusel být problém ? Omluvte mou neznalost, ale nevím, co si mám představit pod pojmem rerulacční křivky a jaký mají vliv na výkon.
12:51:17
13.02.2003
U-Geen
Mě Banner taky moc nezafungoval. Ted mam Akumu, tušim 45Ah.
09:08:53
13.02.2003
Vici
martin : muze to byt i tim Bannerem. Ja mel 55ku Banner, ted ho ma bracha a nejak odmital a odmita fungovat jek ma. Ted mam 68ku Delphi a pohoda:o) Samo 70ku altik a remenici na drazkovy remen.... ve Favu
18:26:28
12.02.2003
Jiří Čech
Né že bych répal ... Zkuste www.skoda.panda.cz a tam jsem spoustu problémů s aku, dobíjením a zapalováním (včetně té Fojtíkovy hrůzy) popsal. Přehodit zapalování z Fa do škodovky jde, ale rerulacční křivky se musí upravit, není pravdou, že by to jelo bez ztráty výkonu (pouze optický dojem člověka, který toho ještě ve škodovkách moc nenajezdil), rozdíly v předstihu jsou značné.
00:02:58
12.02.2003
Jean
Rek bych, ze to startovani je spis o serizeni a ne o zapalovani...
18:09:49
09.02.2003
Samantus
Ja mam domo robo, el. zapalovani a taky startuju napoprvy, pri jakekoli teplote pod nulou, jinak ten problem s dobijenim jakej sem mel minule byl vyresenej: a to tak ze mam kontrolky v palubce s ledkama a mel sem i kontrolku dobijeni led, jak to je psany na morisonovejch strankach ze tam muze bejt pouze pri elektronickym regulatoru, tak to sou kecy, nesmi tam bejt vubec, uz je tam zarovka a problem s dobijenim je ten tam:--)))
18:02:27
09.02.2003
Baghira
Já jsem dával zapalování z Fava a v poho, nechal jsem ten favo rozdělovač tak jak je a pružinky jsem neměnil a funguje to bez problémů bez úbytku na výkonu. Mám k tomu startér s rychloběžkou a s altíkem 55A jsem 2 roky starou baterku ještě nenabíjel. Mimochodem co mám tohle zapalování, tak startuju na LPG ráno při -18°C hned napoprvý 52
17:30:11
09.02.2003
Martin
O ten altík bych měl určitě zájem ! Ale hodilo by se mi také nějaké schéma zapojení (nejsem si jistej, zda náhodou není přímo na ETZ). Bylo to už dokonce někde popisovaný, ale nemohu to najít.
17:20:46
09.02.2003
Ivan
Ahoj Martine. Kdysi jsem měl stejný nápady ohledně zapalovámí a při řešení toho problému jsem zjistil, že pro stejný charakteristiky odstředivý a podtlakový regulace je potřeba tam proházet pružinky. Tak na to jsem se vybodl. Udělal jsem si elektronický zapalování (podle Amaterskýho rádia) a zaměnil jsem ještě altík za 70A z feldy (drobná výhoda má vlastní regulátor). Od té doby vždy nabíjím 2x do rokam, a to na podzim a na jaře. Jinak mám 5 let starou baterku 44Ah a furt v poho.
Jinak s tim dobíjením je to složitější. Pokud jezdíš víc po městě tak slabej altík nestihne dobíjet jak má (myslím tím za volnoběžnejch otáček, což je dost podstatný). Pokud by si měl jakejkoli dotaz tak můžu posloužit na email, případně mám možnost sehnat repasovaný altíky 70A z feldy... )
16:22:27
09.02.2003
Martin
Máte někdo zkušenosti s Fa zapalováním ve Š1xx ?
Rozhodnul sem se, že ho namontuju do své 125ky, kvůli špatnému startování (poté, co mě dneska zase nechala ve štychu s vymlácenou baterkou 12 90 ).
Co to tak může stát ? A hlavně, jestli mi to pomůže.
Přemýšlel sem i o silnějším alternátoru z Fe, ale myslím, že s dobíjením problém nejni (dobíjí 13.9V). Každou zimu mi to zlobí a letos sem už 2x nabíjel (mám rok "starou" baterku 44Ah Banner).
Extreme Tyres