Různé techniky na vyjmutí motoru

prohledat
14 příspěvků (zobrazeno 1 až 14) od 07.02.2003 do 13.02.2003, založil/a
řadit dle data
12:09:56
13.02.2003
Tom
Nazdar ! Ja som daval motor von tiez, kvoli vymene spojkoveho loziska a robili sme to podobne :
- vybrali sme bateriu , polozili nad otvor pre prevodovku hrubu ocelovu tyc a lanom priviazali prevodovku (pevne)
- demontuje sa naraznik a zadna cast (myslim, ze 4 skrutky), staci na jednej strane vybrat ziarovky z objimok a opriet celu cast o karoseriu,. Treba odmontovat aj zamok zadnej casti
- auto sa trocha prizdvihne obycajnym zdvihakom ako ked vymienate kolo
- jeden vypusta chlad. kvapalinu (treba otvorit aj odvdusnovaci ventil, aj tak tam trocha zostane)
- druhy zacne povolovat trubky a kable na motore, lanka plynu a sytica
- podlozi sa motor (my sme pouzili dosky a taky pevnejsi kanister na benzin, motor drzal celkom pekne)
- zdvihak sa spusti dole, skontroluje sa, ci je auto nestoji na podlozenom motore
- povoli sa ram motora, potom skrutky medzi motorom a prevodovkou
- auto sa opatrne odtiahne dopredu
- pri montazi nastpat treba tiez sledovat suosost motora a prevodovky, ako prve sa dotahuju skrutky medzi nimi (nie uplne nadoraz, to az potom, co sa motor priskrutkuje aj vzadu

Ako vzdy, urcite som na nieco zabudol, dopredu sa ospravedlnujem. Som amater, nikdy predtym som to nerobil (kamos tiez este skodofku nerozoberal), ale za par hodin (aj s dlhou obednou prestavkou :) sme mali aj motor dole aj naspat a vsetko bezi. Ciao. Mimochodom, ked uz je to vsetko dole, je dobre premazat pastorok startera a povymienat objimky hadic, pripadne aj hadice, a skontrolovat aj to axialne spojkove lozisko, lci ma este nejaku vazelinu, aby ste nepiskali ako ja....
23:58:24
11.02.2003
Jean
Normalne zvednu a nasadim. Copak to je proboha takovej problem?74
13:39:08
10.02.2003
Vasek Vlček
cauky, nemate nekdo nakres na podlozku z motoru 136 na 120karburator???
vasekvlcek@seznam.cz
12:11:18
10.02.2003
Bob
No přeci nafoukne duši v gumě 40
11:37:34
10.02.2003
heky
A jak ho tam pak das zpatky, kdyz ti lezi na gume? Jak ho tam pak zvednes?
17:28:48
08.02.2003
Jean
Co resite? Hodim pod to gumu a vytahnu to ven. Pokud to nejde je dobry prizvednout prevodovku.
08:51:48
08.02.2003
dubas
Ja jsem pod motor dal plechovej kandak 20 litrovej, prevodovku podlozil heverem a motor na kandaku vysunul jako jako suplik ze stolu. Na to cely jsem byl sam, mnenil jsem spojkovy lozisko a pritlacak, cely se mi to rozsmelcovala a lozisko tavilo. Rozborka a zborka mi trvala asi osum hodin.
21:40:36
07.02.2003
Martin
Můj postup je takový :
sunadt zadní nárazník
sundat zadní čelo
založit přední kola
zvednout zadek auta a podložit něčím pevným (špalky, kozičky)
podložit motor zvedákem nejlépe tím pojízdným z hyper-super marketu
odpojí se vše potřebné, vypustí voda, povolí se motor od převodovky a nakonec povolím konzolu
sjedu trochu níž s heverem a vyjedu s motorem ven
17:08:19
07.02.2003
Luděk
Mno,na tom pojízdným heveru z hyper-super to musí bejt fajn dřina,ještě,že na to někdo má dva až pět pomocníků6 Dělám to sám tím způsoben,že heverem lehce přizvednu auto v místě spoje motor-převodovka,dám pod vanu takový velký špalek,který je tak akorát,když pustím hever dolů tak je to v rovině.Po povolení šroubů,buď autem dopředu po kolech (musiš mít tím krokodýlovým heverem na kolečkách podloženou převodovku,aby to popojelo a nepovolilo dolů),nebo celým špalkem i s motorem dozadu (špalek je vzadu jeko klín,takže motor může sjet na zem,pokud je potřeba47 Zadní čelo musí být demontované.
V autodílnách to dělají kočkou (řetězový jeřáb) a nemusí při tom sundávat zadní čelo.
16:33:43
07.02.2003
Vici
jo jo..posledne sem se malo rozcouval a motor malo vyletel smerem nahoru a krome vzal sebou i chadic a celou predni cast auta:o(((
15:47:30
07.02.2003
Jirik
Engiho rada je pěkná a asi jí taky použiji. Zvedání na koze se mi zdá trochu riskantní. Ale Vici si opět dělal legrácky a jeho rada je opět na úrovni. Jestlipak takhle vyndavá on motor na couvačku. Říct mu někdo takovouhle radu, tak vyskočí z gatí. Hehe. 62
14:57:20
07.02.2003
Vici
ideal je sundat zadni celo, cca 20ti metrovym lanem privazat pricku motoru ke stromu a pak se rozjet co to da:o)))) a motor je venku:o)) pokud se stihnes poradne rozjet tak vymontujes i prevodovku:o)
14:32:41
07.02.2003
Engi
ja mam pojizdny hever (takovej ten z hyper,super,mega marketu 40) a uz jsem s nim vyndal motor asi 3x - proste ho posadis na nej a vyjedes ven - pak ho posadis do stare pneumatiky aby se nekacel a mas to 50 ve dvou brnkacka - nasazovani je to samy v bledemodrym 4
12:11:49
07.02.2003
Kankunen
Jakou technikou vyndaváte motor aby nehrozilo upadnutí nebo poškození ? Někdo to zvedá kladkou, někdo to dává na vozíček. Chci se do toho pustit, ale nechci aby mi ten motor potom žuchnul na zem.
Extreme Tyres