skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Cukání a ruplý těsnění?
22:19:41
13.01.2005
13.01.2005

Gryzly
-> VŠEM: Tak jsem na to přišel. V pondělí jsem s tím najel 14 km a neudělalo to. tak jsem nevěděl jak přesně to cuká. tak jsem stím dneska chtěl jet do práce. Ale ujel jsem jen asi 200 metrů a zayukalo to poskákal otáčkoměr a už to nechytlo. Tak jsem honem doběhl domů pro auto a jel jsem svojím autem. A od poledne jsem na to koukal a přišel jsem na to že byla nějaké pecka nebo něco na kladívku v rozdělovači a ono to někdy zapálilo a někdy ne. Tak jsem srovnal kontakty, nastavil jsem odtrh, předstih a už to pěkně jezdí. zítra odpoledne to vracím.
10:05:57
13.01.2005
13.01.2005

Tomáš
Mě to taky pěkně cuká, ale furt na to nemůžu přijít. Rozebral jsem karbec, ale nic, pak jsem vyměnil VN kabely,víčko u rozdělovače, palec a trochu se to zlepšilo. Jenom ten kabel od cívky k rozdělovači mám starej, ale ten taky půjde pryč. Pořád to ale není ono.
22:25:59
11.01.2005
11.01.2005

Gryzly
-> D.J.Vlasta: Aha to jsem za pomněl na ty páry jsem se díval jen na plyn. Zkusím to jestli to fuká páru i na benzín. Já mám taky plyňáka a mě z toho jde pára míň jak jí.
16:15:14
11.01.2005
11.01.2005

D.J.Vlasta
To Gryzly:A na co to jede kdyz jde ta para?Pri plynu by to melo byt normal,ze jde z toho neco jakoby para.Sice s plynem nemam take velke zkusenosti,ale jestli to cukani to dela i na benzin tak by to moh byt i rozdelovac.Me takhle blnulo auto,bylo to liny,obcas to cukalo a ja jsem delal uz vsechno mozny,karbes jsem serizoval a nakonec jsem zjistil ze je uplne v hazlu rozdelovac(uz se v nem krouhaly zelezny piliny jak byl vybehlej),tak ihned letel ven a dal jsem tam novej.Okamzite to zaclo mit perfektni vykon,motor uplne zmenul zvuk a bylo po skubani.
22:59:53
10.01.2005
10.01.2005

Gryzly
-> Milošek: Pokud vím tak to zatím nevařilo.a za dva dny co to měli pujčený, tak tam urvali páčku na blinkry, vyčistili filtr na LPG (prej byl plnej pilin) a pak to začlo někdy cukat. Ale mě se to počas 14 km nestalo. Podle mě to nebude nic stím plynovým filtrem, dělá to i na benzín. A ta pára může jít z výfuku už delší dobu, ale voda se tam nedolívala a je jí tam dost. Předstih je dobrej, ten sem měřil stroboskopem. Zítra kouknu na kabeli a na svíčky.
22:48:06
10.01.2005
10.01.2005

Milošek
-> Gryzly: no jestly to dela po tom co se do toho nekdo hrabal tak to bude jeho prace..ja nejsem plynar tak stim ti moc neporadim ale kazdopadne bych to zkusil seridit a premerit kabely....ale jestly to huli tak bych to tipoval na to tesneni nevis jak stim jel treba onen pritel zacalo to varit a je to doma.....

22:09:00
10.01.2005
10.01.2005

Gryzly
No ale jí to začlo dělat teprv minulej víkend. Myslím to cukání. Po tom co si to pujčila její dcera. A její kluk jí tam vyčistil plynovej filtr. Akorát pak zapomněl dát víčko na hlavní ventil na plynové bombě. 4ichal jsem k vodě a smrděla ale nezdálo semi že by smrděla po splodinách. Na bahýnko bylo moc šero. Tlaky mě už taky napadly, protože to uplně na houby jede, je to zdechlí atd.
21:44:15
10.01.2005
10.01.2005

Milošek
koukni do expanzky jestly tam neni takovy bahynkovyzradylko a nesrmdi jak skapalnene splodiny...muze to delat nalomeny kabel ke svycce nebo od civky ze pri urcitejch vibraci nepropusti VN a skube to..druha moznost je ze to ma uplne v P**** tlaky-coz muze byt i to tesneni...
21:24:16
10.01.2005
10.01.2005

Gryzly
Mám tu na opravu auto jedné paní. Je to škoda 105 Mko na LPG. měnil jsem jí Lucas. Ale ještě si stěžuje že jí to občas začne stračně cukat a nejede to. Musí pak zastavit, na chvilku protůrovat motor a pak to je zas dobrý. Jezdí z 95% na LPG ale dělá to prej na LPG i na benzín. Mám podezření na špatnou indučku. Já jsem stím najel asi 14 km a nic to neudělalo. A taky jsem si všiml že i když je to zahřátý, tak z výfuku jde bílá pára, tak mám podezření že bude možná ruplí těsnění pod hlavou. Na víčku od oleje je jen trošku takovej ten šedej povlak. Mohlo by mět to ruplí těsnění vliv na to škubání? zatím se to nepřehřívá, ani jinak neprojevuje to těsnění.