skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Seriozne audio do skody
14:13:37
22.10.2005
22.10.2005

Rastislav
-> strucy: Hmm, pekne.Porozmyslam nad tym.Najprv vsak musim poriesit dilemu ci 16-ky alebo 13-ky
.

13:44:09
22.10.2005
22.10.2005

strucy
-> Rastislav: alebo komplet set repro predok a zadok za slušnu cenu www.autoradia.sk/product_
info.php?products_i...
13:32:31
22.10.2005
22.10.2005

strucy
-> Rastislav: repro by som bral skôr napr. Hertz dsk 165 www.autoradia.sk/product_
info.php?products_i... sice cena je 2990,- ale su lepšie než sinusi alebo 13cm DSK 130 www.autoradia.sk/product_
info.php?products_i... cena 2890,-
13:09:44
22.10.2005
22.10.2005

Rastislav
Skusim trosku ozivit tuto temu.Tiez sa chystam malicko vylepsit audio v mojej rapidke. Zatial som kupil radio panasonic CQ-C1321NE na mp3.Teraz riesim problem ake repro dam do predu. Chcem tam dat komponentne repro.Rozmyslal som nad znackou Sinus Live SL 160 alebo SL 130. Vojdu sa do rapidky 16cm repraky do prednych dveri ? Cenovo vyjdu tie 130 na 2000 SK a 160 na 2500 SK. Dik
20:47:07
12.01.2005
12.01.2005

kirri - zrušená registrace
-> chooki: no já mám větší část rodiny n slovensku a je pravda, že ceny tam jsou trochu jiné, ale jak to čtu tak si si vybral slušně a fandím, nafotit až to tam bude, jinak nevím jak kompa, ale já dozadu radši ovály, ale nejsem přes tohle tak velkým odborníkem, jak chceš, s tím co si psal se dá souhlasit, hlavně si pořádně všechno připrav, ty MDF desky nejsou k zahozaní, slyšel jsem rozdíl na dvou stejných autech s totožnými komponenty a je to fakt rozdíl jak hrom, konečně to mělo basy:-))) no šak uvidíš.
A jinak blázníš? že by si si kupoval 130, dyť to tvoje auto je nádherný (10b)
Držíš se správných značek jako jsou sinusy a tak a pokuď chceš radio na MP3, tak myslím, že ten panasonic je za dobrou cenu, aspoň u nás, tk jen do toho, držím palce
A jinak blázníš? že by si si kupoval 130, dyť to tvoje auto je nádherný (10b)
Držíš se správných značek jako jsou sinusy a tak a pokuď chceš radio na MP3, tak myslím, že ten panasonic je za dobrou cenu, aspoň u nás, tk jen do toho, držím palce
20:39:52
12.01.2005
12.01.2005

chooki
dik chalani za nazory.
Lukkyy, prave tento vikend xcem nahodit alarm..., dalej folie na okna, tak myslim ze by to nemalo byt moc napadne...
este co sa tyka tych cien, nezabudaj ze u nas je trocha ina situace, k vasim cenam daj tak 30% kurz+ 20az30% zlodejstvo nasich obchodnikov (to co u vas stoji 3000 stoji u nas 5000)
nie som ziadny audiofil, ale xcem mat uz slusnu muziku, teraz mam radio philips za 1500, plus repro roadstar za 500 (jeden reprak uz nejde), a poviem vam vyhodene 2000ky...co som mohol pouzit teraz...cim dalej zistujem ze lacne veci sa neoplati kupovat...vseobecne...tak isto repro na comp (200sk) po dvoch tyzdnoch som ich vratil, prestali hrat...
mam vyhliadnute panasonic radio mp3, dozadu kompo sinusy 16ky, ovaly nexcem, aj ked ze vraj tie sinusy 24ky su pecka,
neskor nejaky zosik a sw JBL...uvidime
teraz mam dost velke vydavky s vleckou vzadu, sak ako inac, staviam zo 105ky 130ku :)) keby som vedel tak radsej kupim rovno 130ku a spravim z toho uzovku...
ale tato moja mi uz strasne prirastla k srdcu, aj ked vecne som s niecim nespokojny...
Lukkyy, prave tento vikend xcem nahodit alarm..., dalej folie na okna, tak myslim ze by to nemalo byt moc napadne...
este co sa tyka tych cien, nezabudaj ze u nas je trocha ina situace, k vasim cenam daj tak 30% kurz+ 20az30% zlodejstvo nasich obchodnikov (to co u vas stoji 3000 stoji u nas 5000)

nie som ziadny audiofil, ale xcem mat uz slusnu muziku, teraz mam radio philips za 1500, plus repro roadstar za 500 (jeden reprak uz nejde), a poviem vam vyhodene 2000ky...co som mohol pouzit teraz...cim dalej zistujem ze lacne veci sa neoplati kupovat...vseobecne...tak isto repro na comp (200sk) po dvoch tyzdnoch som ich vratil, prestali hrat...
mam vyhliadnute panasonic radio mp3, dozadu kompo sinusy 16ky, ovaly nexcem, aj ked ze vraj tie sinusy 24ky su pecka,
neskor nejaky zosik a sw JBL...uvidime
teraz mam dost velke vydavky s vleckou vzadu, sak ako inac, staviam zo 105ky 130ku :)) keby som vedel tak radsej kupim rovno 130ku a spravim z toho uzovku...
ale tato moja mi uz strasne prirastla k srdcu, aj ked vecne som s niecim nespokojny...

19:54:00
12.01.2005
12.01.2005

Luukkyy
Už končim,nechť se vyjádří jiní,lepší(TUNER 2)
19:51:53
12.01.2005
12.01.2005

Luukkyy
-> PeterP136: Nebo tak.Ještě k tý baterce:Já mam v autí celkem hov.. muziku(radio Sencor 100w na MP3,kazeťák + eqalizer se čtyrma reproshitama ,12x repro různejch značek a pochybný subwoofer),vo nějakym zesíku to neslyšelo a neuslyší,leč když to nahodim a dám šest písniček z CD,tak mam jistotu,že pak nenastartuju.S tou instalací je pak taky sranda,například první rádio sem tam div ne přivařil(kvůli chmatákům).Pak sem ho vodpálil a tu demontáž sem fakt vychutnal
Pak mě ěště napadlo,já když instaluju (cituji) šmejd za tři tisíce,tak mam pěkně staženou prdel,abych něco nepokazil.Na muziku za 25 tisíc bych si vopravdu nelajs,a nikdo,koho znám taky ne- ne že bych to teoreticky nezvlád,ale bojim bojim,přehlídnu se a mam vyděláno.
Tim chci říct,aby se Mr.Chooki obrátil na profiky...

Pak mě ěště napadlo,já když instaluju (cituji) šmejd za tři tisíce,tak mam pěkně staženou prdel,abych něco nepokazil.Na muziku za 25 tisíc bych si vopravdu nelajs,a nikdo,koho znám taky ne- ne že bych to teoreticky nezvlád,ale bojim bojim,přehlídnu se a mam vyděláno.
Tim chci říct,aby se Mr.Chooki obrátil na profiky...

19:27:12
12.01.2005
12.01.2005

PeterP136
-> Luukkyy: Ak to tam vsetko napevno priskrutkuje pevnostnymi a spravi nejaky kvalitny imobilizer (idealne zmaykanie pedalov alebo tiahla radenia), tak sa velmi bat nemusi. Hlavne nelepit na sklo nalepky: sinuslive a pod. :).
18:46:00
12.01.2005
12.01.2005

Luukkyy
-> chooki: Hlásím dopředu,že nejsem žádnej audioodborník,ale...
Jesli to chceš dávat do toho stroje co máš v ID kartě,tak začni od altíku a od baterky-voboje nahraď něčim silnějšim.Momentálně je to totéž,jako dávat na protézu hodinky!A jesli s tim autem jezdíš denně do fachy,tak bejt tebou to tam nedávám vubec,nevim kde parkuješ,ale garantuju ti,že by čórkaři měli druhý vánoce!!!!!
Ale dělej co myslíš!A ještě jednou zdůrazňuju alt+bat!!!
Jesli to chceš dávat do toho stroje co máš v ID kartě,tak začni od altíku a od baterky-voboje nahraď něčim silnějšim.Momentálně je to totéž,jako dávat na protézu hodinky!A jesli s tim autem jezdíš denně do fachy,tak bejt tebou to tam nedávám vubec,nevim kde parkuješ,ale garantuju ti,že by čórkaři měli druhý vánoce!!!!!
Ale dělej co myslíš!A ještě jednou zdůrazňuju alt+bat!!!
10:53:37
12.01.2005
12.01.2005

TUNER
-> BEYER: Aktivní sub bych nebral a smysl zesíky mají,protože se pak projeví větší čistota přednesu než bez zesilovače...

10:12:03
12.01.2005
12.01.2005

BEYER - zrušená registrace
chooki: ak by si mal zaujem pokusim sa ti zohnat tie iste bousi co mam ja v autiii... stredy a vysky si si mohol otestovat... zial subac som tam vtedy nemal zo sebou... ale nahodim ho na najblizsi zrazik :)) radio ti mozem odporucit pioneria myslim ze kostuje okolo 7 ci 8 tis. je to aj na MP3... model ti zistim hra to celkom slusne :)) osobne si myslim ze je zbytocne mat este k tomu daky mega zosik ked u mna ti vadilo ako to bolo nahlas :)) a co sa tyka SW tak si kup rovno aktivku... ci chces to prerobyt na show car... ak hej tak potom by som ti odporucil audiobhan
aparaturku...

00:31:53
12.01.2005
12.01.2005

itchy
myslim za aj GZ a Sinus Live su dobre a za prijatelnejsiu cenu. Na tejto adrese maju nejake vianocne zlavy, znacku neviem, ale asi od nich budem neco brat maju dobre ceny:) www.bsacoustic.sk
21:29:35
11.01.2005
11.01.2005

kaipan
-> chooki: záleží, co do toho očekáváš... já teď sonduju situaci kolem music do Rapida a bez rádia je to tak 17000,- až 20000,- vč.mont. materiálu. Jiank mně v zásadě všichni doporučují dopředu kompa a dozadu kompa nebo ovály plus jeden či dva SW. Zesilovač buď pětikanál nebo čtyř a 2 kanál na SW do můstku. A ze zneček se dá vybrat asi tohle... MacAudio, Axton, Magnat, Oxygen, Herz, Ultimate... Já jdu asi do Axton a zesíky Magnat nebo Mac Audio a SW Ultimate - na rock ideální.....
00:51:00
10.01.2005
10.01.2005

U-Geen
no zvladaj 70W RMS tusim? a smysl to ma dycky :-) ono je rozdil 15 nebo 50W...
00:45:51
10.01.2005
10.01.2005

R@ZOR
-> U-Geen: Čus, mám ty samý ovály od Magnátu jako ty. Proto bych se tě chtěl zeptat, jestli má smysl je zapojovat přes zesík. Mě se zdá, že jsou z rádia nakrmený až až, tak nevím. Dík.
16:45:04
09.01.2005
09.01.2005

U-Geen
ok. tak me napada ze sem rikal ze na tema muziky v aute uz nebudu psat... no tak uz mlcim :-)
14:30:19
09.01.2005
09.01.2005

chooki
sorry som si pomylil komponentne a koaxialy
myslel som samozrejme komponentne. som len zaciatocnik

13:53:22
09.01.2005
09.01.2005

U-Geen
ad.1. aiwa ne, panasonic ok. jeste mrkni na pioneery apod.
2. koaxialy + vyskace je kravina. Dozadu bud kompa, nebo ovaly. treba sinusy jsou hodne slusny, muzes se poohlednout i po levnejsich ovalech, protoze ty od sinusu jsou pomerne drahy... ale stojej za to. Pokud bys tam daval kompa, tak asi spirit / sinus... nebo GZ, focal ale to uz je cenove trochu jinde. Vyznam do skodovky to urcite ma. Osobne bych tam dal ovaly, plochu nicim nenahradis :-)
3. subwoofer do desky pod okno nedas. jednak je tam pricka, jednak nevim jak bys pod to chtel udelat uzavrenou bednu. woofer bych dal klidne za sedacky,pokud je potrebujes. Zesik adekvatni k wooferu. Pokud ale budes zesilovat, tak by to chtelo abys mel na zesik i nejakej par normalnich repro, cili koupit asi 4 kanal umoznijici zapojeni jako 2+1, a zapojit predni koaxy na dva kanaly a woofer na jeden do mustku.
4. do dveri koaxialy URCITE NE! jedine kompa. Koaxy hrajou vejsky do nohou, a to je na houby, vejsky jsou smerovy.
5. Pri tlumeni se zamer na plechy dveri, pouzit to chce nejaky tlumici material, jako dynamat, nabo "tappajomat", nicmene dvere u skodovky se provesujou i normalne takze bych se toho trochu bal.
2. koaxialy + vyskace je kravina. Dozadu bud kompa, nebo ovaly. treba sinusy jsou hodne slusny, muzes se poohlednout i po levnejsich ovalech, protoze ty od sinusu jsou pomerne drahy... ale stojej za to. Pokud bys tam daval kompa, tak asi spirit / sinus... nebo GZ, focal ale to uz je cenove trochu jinde. Vyznam do skodovky to urcite ma. Osobne bych tam dal ovaly, plochu nicim nenahradis :-)
3. subwoofer do desky pod okno nedas. jednak je tam pricka, jednak nevim jak bys pod to chtel udelat uzavrenou bednu. woofer bych dal klidne za sedacky,pokud je potrebujes. Zesik adekvatni k wooferu. Pokud ale budes zesilovat, tak by to chtelo abys mel na zesik i nejakej par normalnich repro, cili koupit asi 4 kanal umoznijici zapojeni jako 2+1, a zapojit predni koaxy na dva kanaly a woofer na jeden do mustku.
4. do dveri koaxialy URCITE NE! jedine kompa. Koaxy hrajou vejsky do nohou, a to je na houby, vejsky jsou smerovy.
5. Pri tlumeni se zamer na plechy dveri, pouzit to chce nejaky tlumici material, jako dynamat, nabo "tappajomat", nicmene dvere u skodovky se provesujou i normalne takze bych se toho trochu bal.
13:31:42
09.01.2005
09.01.2005

chooki
updateovat

13:31:03
09.01.2005
09.01.2005

chooki
Poradite mi ?
Planujem seriozne audio do skody, aby som to nemusel zachvilu vyhadzovat ked to budem xciet upateovat.
1. Ake radio ? chcem MP3, mam vyhliadnute tie lacnejsie panasonici, xcem aj s dialkovym.
(cca 6-7000 Sk), pripadne aiwa, hlavne sa mi tieto radia pacia. nemam rad moc design blaupunkt, alpine a pod...smejdy za 3 tis. nechcem.
2. repro, xcem dozadu MDF dosku a tam koaxialy, 165mm, plus vyskace, alebo mam radsej kompo ? jaka znacka ? nejak sa neviem rozhodnut ( lepsie nejake GZ, focal, sinus, alebo stacia climax, x plody, nahrwal apod ? ) ma to vyznam do skody ?
3. potom neskor zosik a subwoofer , ten by som xcel do tej mdf dosky pod okno medzi repraky, mam vyhliadnuty woofer JBL, jaky zosik ? vtom sa vobec nevyznam.
4. neskor do dveri koaxialy, ale az po serioznom vytlmeni.
samozrejme xcem pouzivat normalnu, kvalitnu kabelaz, asfaltove pasy, tlmiace spreje, ale nic extremne nechcem mat o 50 kg vacsiu hmotnost :)
Na co sa mam pri vytlmeni zamerat ?
Dik za rady !
Planujem seriozne audio do skody, aby som to nemusel zachvilu vyhadzovat ked to budem xciet upateovat.
1. Ake radio ? chcem MP3, mam vyhliadnute tie lacnejsie panasonici, xcem aj s dialkovym.
(cca 6-7000 Sk), pripadne aiwa, hlavne sa mi tieto radia pacia. nemam rad moc design blaupunkt, alpine a pod...smejdy za 3 tis. nechcem.
2. repro, xcem dozadu MDF dosku a tam koaxialy, 165mm, plus vyskace, alebo mam radsej kompo ? jaka znacka ? nejak sa neviem rozhodnut ( lepsie nejake GZ, focal, sinus, alebo stacia climax, x plody, nahrwal apod ? ) ma to vyznam do skody ?
3. potom neskor zosik a subwoofer , ten by som xcel do tej mdf dosky pod okno medzi repraky, mam vyhliadnuty woofer JBL, jaky zosik ? vtom sa vobec nevyznam.
4. neskor do dveri koaxialy, ale az po serioznom vytlmeni.
samozrejme xcem pouzivat normalnu, kvalitnu kabelaz, asfaltove pasy, tlmiace spreje, ale nic extremne nechcem mat o 50 kg vacsiu hmotnost :)
Na co sa mam pri vytlmeni zamerat ?
Dik za rady !