Slabe topeni

prohledat
26 příspěvků (zobrazeno 1 až 26) od 16.12.2004 do 28.12.2004, založil/a Ctibor Venus
řadit dle data
19:26:00
28.12.2004
Martin
-> Simi: Díky ti, měl jsem stejný problém jako ty, ale tohle mě nenapadlo. Dnes jsem díru zakryl a je zase teploučko 1.
21:13:23
25.12.2004
ajsman
Taky mi to málo topilo tak sem vyměnil radiator pod větrákem a je to v pohodě.Teď ssem s topením spokojenej
18:42:30
23.12.2004
Luukkyy
-> Ctibor Venus: K topení ti toho nic moc nepovim,ještě sem ho neměl nikdy potřebu rozebírat,a navíc mam kilárnu.
Jesli máš navíc obstojnou garáž tak je pak můj příspěvek úplně na ho...
Ale-existuje přídavný elektrický "topení",prodáv á se zhruba za 400,-
To se tam dá velice jednoduše namontovat,teoreticky bez vrtání a přes zástrčku.Na zimu stačí a opravovat to normální můžeš na jaře....
11:24:08
23.12.2004
D.J.Vlasta
Ja si myslim,ze u Skudky je vic nedoresenych problemu s topenim.Dlouha doba nez to vubec zacne topit je zpusobena,ze motor musi ohrat velke mnozstvi vody nez motor vpredu.Potom to trva nez hadice ohrejou sve okoli v tunelu a jinde.( S tou izolaci to zas tak spatnej napad neni ono to zase neni tak kratka trasa od motoru,kolem prevodovky,pod nadrzi,nez se to dostane do tunelu je to minimalne 1/3 trasy potrubi.Na podvozku se to musi strasne ochlazovat.Spis jestli by se tam tu izolaci podarilo nekam namackat.)Jako treti problem bych videl slabe obehove cerpadlo.Kdyz jezdim po meste tak mrznu a kdyz to trosku frci tak se da bejt ve skudce(alespon v moji) i v tricku.Jeste dobrej figl je na zimu zacpat chladic(postaci obycejnej pytel na brambory,nebo se dela origo kozena clona)Malou diru doporucuju nechat nebo to nekde uvarite.Skodovka bude zarucene topit jako fik.Protoze i kdyz funguje spravne termostat,voda v chladici je ted v zime hodne studena a motor ji nestaci poradne ohrat,tim jak termostat cykluje vpusti do motoru ledovou vodu a teplota hodne kolisa a na hovno to topi.
19:31:30
22.12.2004
PeterP136
-> minno: Ja som kurenie zgeneralkoval (doparoma, babral som sa s tym pol dna, tak sa musim poriadne pochvalit :))) ) a odvtedy mi kurenie fuci aj pri slabsom stupni tak ako predtym naplno :). Proste motor bol zasvineny, ze sa ledva tocil, ale zato reval ako startujuce prudove lietadlo :) a radiator bol plny cierneho svinstva. A aby sa tak rychlo znovu nezasvinil som navyse dal na vstup do kurenia silonovu pancusku a dvojitu vrstvu dokonca aj na tie mriezky v kapote a aj napriek tomu to fuci uplne nadherne. Tomask SK moze potvrdit.
12:03:45
22.12.2004
chicon
-> CityShark: tak se zkus mrknout na klapku ve spodu topeni, jestli ji nahodou nemas porad otevrenou na nohy - tzn. bys musel zkontrolovat tahla... 4
09:01:30
22.12.2004
CityShark
-> chicon: -> Simi: - ja to mam taky, ale obracne. ke me jde teplo (vlazno) ke spolujezdci zima.
16:07:01
19.12.2004
chicon
-> Simi: hmm, tak presne tohle jsem napsal v prispevku asi pred tydnem.... holt ,opakovani matka moudrosti 1 9
13:24:38
19.12.2004
jb
jj uz je tam pur pena,taky sem tam mel otvor kterym tahlo a zaslepka kdesi zmizla
13:14:37
19.12.2004
Simi
Je mel taky problem s topenim, ale trochu jiny. Z praveho, spolujezdcova vyfuku to fucelo horky skoro az moc, z leveho, ridicova sel jen vlazny vzduch. Klapky fungovaly, choboty byly nasazene. Az casem me napadlo, ze kdyz jsem vymenoval budiky z kulatych na hranate, provlekl jsem nahon tachometru jinou dirou, nez puvodni a tu puvodni diru jsem zapomnel zalepit. A tak jsem si uspesne vytapel kufr. Zalepil jsem diru a uz to fouka z obou vyvodu stejne...
00:16:54
19.12.2004
Pilot 105
-> Staropramen: A kolik myslíš procent potrubí je v motorové části? Viděl bych to tak na 10 % z celkové délky potrubí. Zbytek si odvodíš sám.
09:00:20
18.12.2004
Staropramen
Chlapi ja som rozmýšľal, že vzadu v motorovej časti obalim potrubie izoflexom, aby neboli velké straty tepla, myslím ze aj motor by zostal dlhsie teplý. CO vy na to?9
21:51:02
17.12.2004
lubosgls
-> Ctibor Venus: to bude asi tim ze to ve skodovce spletli a favalu a felde dali motor do predu .)
14:51:54
17.12.2004
King
2 Jirik: Diky za poklonu112 20 135
11:49:39
17.12.2004
Jirik - zrušená registrace
-> King2: Jsi fakt pašák. Nedá se to slovem vysloviti a písmem ni obrazem vyjádřiti. 1
09:44:42
17.12.2004
King
No a pak ze nerostou :) Jeste me napada jedna sranda, kterou jsem nedavno stvoril, kdyz mi zbyl gumovej profil na teneni kufru. Jeho kousky jsem pouzil a na hrany plechu ve "steracovym prostoru" tzn. ze ze ten prosturek ted vic tesni a pri beznych cestovnich rychlostech to vlastne topi/luftuje jenom naporem....
07:39:20
17.12.2004
Ctibor Venus
No panove, tak jsem to vyresil. Na vine bylo zavzdusneni soustavy. Mel jsem totiz takovou starou krytku na hrdlo chladici nadrzky, nebylo tam zadny tesneni. Koupil jsem za 75 kc novou a vyjel sem kopec a vsiml sem si efektu ze ohrati motoru de nahoru na 80 stupnu a pak prudce klesne na 60. A tak dale az se to ustali.Tak sem nevahal a odvdusnil jsem to a uz to fajruje docela slusne ( i kdyz na favorita nebo felicii to jasne nema), ale asi vic z te skocny nevytahnu
18:34:36
16.12.2004
minno
Mna by zaujimalo, co je to prud vzduchu a co je to vanok. Lebo mne to na prvom stupni fuka len tak slabucko (ked dam ruku k ofuku tak citim mierny vanok) a na druhom stupni to uz skoro ani necitit ze to vobec fuka. Ale na vyhriatie auta sa az tak neztazujem. Ked bolo este teplejsie pocasie tak sa mi zdalo, ze to fuka silnejsie ako teraz. Neviem, ale mam taky pocit, ze ked mam studene ruky a teda mam znizenu citlivost na prstoch tak sa mi preto zda, ze to fuka slabsie.136
17:39:54
16.12.2004
PeterP136
Pricin moze byt vela. Ide z ofukov vobec prud vzduchu, alebo len vanok? Ak len vanok, tak je v prdeli bud ventilator, alebo zasvineny radiator (medzi plechmi, kade ma fucat vzduch), alebo su uvolnene tiahla z klapiek a vzduch ide tam kam nema, alebo nikam (napriklad ak sa vytiahnu tie hadice co ho rozvadzaju z kurenia).
Samozrjeme je potrebne skontrolovat zaslepku-nalepku za motorcekom stieracov vedla otvoru pre bowden tachometru.
Ak to fuci dobre, ale vlazny, tak zase: zasvineny radiator zvnutra vodnym kamenom (ale vtedy je zasvinena cela sustava, aj predny chladic), uvolnene tiahla z klapiek. mozu byt kaput molitanove "tesnenia" klapiek vo vnutri kurenia, zle odvzdusnene, blbo prehadicovane pri motore, v prdeli vodne cerpadlo a kopu inych veci. Ja som na to issiel tak, ze som rozobral okrem motora a celu chladiacu aj vykurovaciu sustavu a vycistil, pripadne vymenil znicene veci. Ostava mi uz len zgeneralkovat vetrak na chladici a vymenit hadice ku kureniu, lebo pri motore jedna netesni, ale nie je to nic vazne.
14:37:50
16.12.2004
King
2 Ctibor: No, nesmis tech 5 minut brat zas tak vazne :) Hodne zalezi na rezimu jizdy, na pocatecni teplote motoru......Rekneme, ze pokud do 10minut rozumne jizdy neni teplota na 80C a stabilni, asi je problem....
14:13:35
16.12.2004
Ctibor Venus
Ale zkusim tech 5 minut zmerit :)
14:12:31
16.12.2004
Ctibor Venus
tahlo sem zrusil pac to otviralo kohout tak na 40%, takze ted to mam natvrdo otevreny. Ten termostat v haji byt muze protoze se to zahriva relativne dlouho a navic je tam ten efekt -> stoupne to na 80 a vice, a pak to zas klesa na 60...
13:43:23
16.12.2004
Kočislav
Já myslím, že základem by mělo být podívat se na ten kohout topení. Je vpravo u spolujezdce na té krabici s topením, nejlépe přístupný po sundání toho černého vrapovaného chobotu, který přivádí vzduch na ofuky. Chce to tahat páčkou a sledovat, zda se kohout otevírá a zavírá skutečně až v krajních polohách. (tzn. že už ho rukou nikam dál v příslušném směru neposuneš).
11:24:21
16.12.2004
Marek
ja mam stejny problem jako Ctibor Venus a kupim novy termostat a uvidim co to bude delat bo mi se to nechce skoro vubec zahrat, za cestu cca 30km (40min) pri 0°C tam uz nebyla takova zima ale neni to ono (teplomer m ukazuje uplne hovadiny :-) a hadice vepredu u chladice jsou temer hned vlazne coz by nemelo byt
11:18:10
16.12.2004
King
Moznejch pricin je hodne, ta prvni je, ze je to S1xx :) Klasika - zasvinenej radiator a to jak z venku, tak zevnitr. Nebo se kohout na topeni neotvira na plno. Co treba teplomer na palubce? Jestli do 5minut (plusminus) nevysplha na provoznich 80C, muze bejt v haji termostat. Dalsi, co me napada, je, ze tam mas jeste starsi radiator, co se montil na uzovky tzn. ocelovej, kterej toho v porovnani s novejsim hlinikovym typem opravdo moc nepredvede. Ostatni jiste pridaji dalsich x duvodu proc spravne netopi :)
10:43:40
16.12.2004
Ctibor Venus
Koupil jsem pred nedavnem za skvelou cenu 4000 skodu 120L z roku 84 :). Prekousal sem se pres par problemu ale v dnesnich mrazech me trapi nejvic jeden problem a to nedostatecne topeni. Skodarna zacne topit po velmi dlouhe dobe(cca 15 minut) a to tak ze pokud zapnu vetrani naplno tak to pousti velice vlazny vzduch, pokud zmensim vetrani tak vlazny vzduch se zmeni na mirne teply. Ventil mam otocenej na plno, prostredni packu mam uplne dole, coz je podle manualu nejvykonejsi nastaveni topeni, presto to netopi. Rovnez jsem zkousel odvzdusnit na kufru ale nepomohlo. Cim to tedy muze byt ze ten srot tak malo topi? :)
Extreme Tyres