Má cenu dělat GO 5q 3,9

prohledat
26 příspěvků (zobrazeno 1 až 26) od 09.12.2004 do 15.12.2004, založil/a Mikei
řadit dle data
00:08:13
15.12.2004
Petr P
-> Luděk: Nic proti, ale nějak mi neni jasný, proč by se při řazení měly ohýbat hřídele. Jaké hřídele a jaká síla na ně při řazení působí že se z toho ohýbaj??
Podle mne jediný hřídel, na který při řazení může působit síla, která by ho ohýbala je zasouvací, na kterém jsou upevněné zasouvací vydličky. Ten má průměr 12mm. No tak nevim kdo jakou sílu vyvyjí na řadičku, jestli to dokáže ohnout. 3
19:03:25
14.12.2004
fazola
měl jsem ve 120 pětivál z rapida (přehodil jsem diferák-tu hrušku ze 120 kové převodovky-upozorňuji, že se musí přešroubovat ty planetové kola) a taky mi tam šla na píp 2... tak jsem přehodil ty synchrony a šlo to tak na píp jak prve (no možná trooošku líp) sodím teda, že jsou tam ty mechanismy na gule. myslím, že má cenu měnit synchrony jen tehdy, když to valí přes zuby při řazení(nezrychlují nebo nezpomalují). pokud to jde ztuha řadit, tak to nemá cenu. nebo se mýlím? (usuzuji z mojí-podotýkám jedné-zkušenosti)
15:16:11
14.12.2004
Luděk
-> Petr P: jenomže to,že tam nejde dvojka není synchronama,nýbrž konstrukčně příliš dlouhou 5Q převodovkou u které třeba právě při řazení dvojky dochází k ohýbání hřídelí4
12:17:06
13.12.2004
Petr P
-> D.J.Vlasta: Díky moc! Pěkný popis. 6 Takže takhle se nastaví zubová vůle. Jak na to koukám, asi by nebyl takový problém přitom vůli změřit a nastavit přesně.

Jak jsi ale vyřešil "Nastavení pastorku ve skříni"? Na to by to chtělo asi nějaký ten přípravek udělat.
zvětšit Má cenu dělat GO 5q 3,9 - obrázek od Petr P vložen 13.12.2004 12:17:06
01:25:43
13.12.2004
D.J.Vlasta
Ja jsem to delal bez pripravku.Ale je to docela pakarna.Nejdriv jsem si vlozil do skrine samotnej diferak,bez hrideli v prevodovce.Skrin jsem zatah sroubama a loziska potrel mirne olejem a nandal jsem rovnomerne na oboje strany vymezovaci podlozky a dal vika lozisek(vcetne papiroveho tesneni pod nima) a na jedne strane jsem ho dotah nafest a druhou stranu jsem pozvolna dotahoval a zkousel jsem diferencialem otacet,kdyz zatuhnul vedel jsem ze je podlozek moc a ubral jsem az jsem docilil spravnou vuli.Potom jsem skrin znova otevrel a vlozil do ni hridele a diferak.Jedno viko loziska je nutne samozrejme povolit.Skrin jsem zavrel a dotah srouby a zacal jsem dotahovat vika lozisek a kontroloval otacenim zaber pastorku na talirovem kole.Kdyz bylo citit jak se ozubëni zacina prevalovat byl dotahlej moc.Ubiranim podlozek z leve strany na pravou nebo naopak jsem docilil spravnej zaber pastorku.(nektere podlozky je treba rozdelit na slabsi kalibraci,ale musi zustat stale puvodni mira vymezeni lozisek.Pravidlo je zvolit takove podlozky aby jich na pocet bylo co nejmene.Dela se asi pet tloustek podlozky.)Timto zpusobem jsem docil nastaveni prevodovky.Byla to sice pakarna protoze pokazdy se musi povolit viko loziska a zase dotahnout,stravil jsem u toho skoro den.Zatim odskouseno na 2 jizdach do Chorvatska,prevodovka nehuci,tak uvidime.
14:32:29
12.12.2004
Petr P
Zajímalo by mne, jestli někdo nemá přípravek na nastavení kuženového soukolí. 1
Nebo nějaké zkušenosti, jak to nastavit. Budu dávat převodovku do nové skříně a předpokládám, že by to chtělo donastavit.
12:22:38
12.12.2004
D.J.Vlasta
Ja jsem delal pred rokem petikvalta.Koupil jsem z vrakace a vysledek-vymena synchronu,vymena celeho diferaku a komplet vsech lozisek.Prevodarnu jsem si delal sam. Kamosovi delali v servisu a kompletne mu to tam zkurvili,malo kde uz dnes umej delat s poctivou ceskou Skodovkou1 Prevodarna slape dobre akorat kdyz je studena,tak jde hur 2,jak rikal Petr P.Dily jsou dotupny spis jen na 4q na 5q moc ne.Ale jeste narazis na prodejny kde se dal sehnat komplet stromecky i cela prevodarna ale ta je kolem 25 voci.
14:33:37
11.12.2004
VeTeV
-> TUNER: klidne mi to taky pisni...sice praha, ale zajima me to
00:06:27
11.12.2004
Petr P
Na hnané jdou všechny vyměnit a dají se i sehnat. Problém je s hnací. Tam se dá vyměnit jen kolo pětky a ostatní je přímo na hřídeli a to je prů..., pač se to nadá sehnat.
Další věc je, že sice seženeš hnaná kola na hnaný hřídel, ty ale zabírají s hnacími, které musíš nechat staré. To by asi nedělalo vůbec dobrotu... Zkoušel to někdo???
Další komplikace je, že synchronizační kroužky zabírají do ploch přímo na hnaných kolech. Pokud jsou už moc opotřebovaný, nestačí vyměnit synchrony. Po výměně se může synchronizace i zhoršit. Může si to časem sednout ale taky nemusí.. Já jsem je měnil asi před 20000 a dvojka tam moc dobře nejde, tak to řadim s meziplynem.
21:16:34
10.12.2004
Samantus
nejhorsi je kdyz je na hnane hridely ocesany kolo zpatecky nebo 1 rychlostniho stupne....... ty jsou napevno na hrideli, zbytek je vymenitelnej.......

jako fakt???
myslim si ze ne
nebo me klame pamet????
15:25:28
10.12.2004
Luděk
-> Labros: Autodílna Přestavlky,Libor Horáček,tel. 469 692 576 resp. mobil: 606 861 696 je to kousek od Chrudimi
15:16:23
10.12.2004
Palic - zrušená registrace
-> sep: no vono se da sehnat skorofsechno, krome hnane hridele 5q, a hnaci hridele 5q s hruskou..... zbytek je docela pohoda........

nejhorsi je kdyz je na hnane hridely ocesany kolo zpatecky nebo 1 rychlostniho stupne....... ty jsou napevno na hrideli, zbytek je vymenitelnej.......

apropo, existuje firma ktery by dokazala kola opravit (zavarit, ofrezovat a povrchove upravit)????
10:08:44
10.12.2004
Labros
Dali byste teda někdo kontakt na ty lidi, co dělají dobře a levně GO převodovky?
08:12:04
10.12.2004
Mikei
-> Sep: Diky něco takového jsem myslel, když vidím, že dost je kompatibilní s 4q, tak se do toho asi brzo pustím.
18:13:25
09.12.2004
sep
-> Mikei: :jako jaký díly konkrétně myslíš?Ložiska jo,kola jsou stejný jako u 4kvaltu a těch sou plný vrakáče,5kový kolo se sehnat dá,mezikus i víko sem tam taky,synchrony taky.......tak jaký díly?diferák a stálej převod pravda už těžko seženeš novej...ale pokud je to na kyvku je to zase stejný se 4kvaltem.....
17:48:24
09.12.2004
Mikei
No takže podstatná informace se mi ještě nedostavila... Dájí se teda ještě sehnat nějaký díly na ni? Jinak díky za pomoc.
17:21:32
09.12.2004
kaipan
Tak přemýšlím o generílce, mám dva 5q a jedenje v autě a toho druhýho chci opravit, ale nevím, jestli to má cenu. Dá se nějak poznat, že je ta převodovka v pohodě, aniž bych ji rozdělal ?
17:10:34
09.12.2004
Pilot 105
-> TUNER: moc ti děkuji
16:51:50
09.12.2004
Luděk
-> Mikei: no jseš docela zdaleka,u nás ty převodovky opravuje známý a myslím si,že dobře a levně4
16:45:04
09.12.2004
TUNER
-> Mikei: No vidíš...Teď vím že jsi z Lipníku a ani nemá cenu ti něco radit protože sem asi na GO tu převodovku nepovezeš....4
-> Pilot 105: Už ti píšu mejla.....
16:32:12
09.12.2004
Pilot 105
-> TUNER: Můžeš mi prosím poslat kontakt na toho chlápka co dělá ty převodovky, v létě chci dělat GO 5q na kyvku. Co to u něj přibližně stojí? Klidně můžeš na mail. Dík
15:31:38
09.12.2004
Mikei
No jistotu máš, nedávno si děda koupil převodovku na vrakáči do 120 dal za ní 5000, ale dostal daňový doklad, fakturu, taky záručák - 12 měsíců.... Když mi to říkal tak jsem mu říkal že je magor tolik peněz za to vyhodit, ale říkali mu že mu klidně prodaj za dvojku, ale pak za ni neručí, a když jsem v té jeho škode s tím pětikvaltem jel, ať je zima nebo léto, mráz nebo horko, ty kvalty tam jdou jak do maminy... takže když zaplatíš super stav dostaneš, jde mi o to jestli si tu převodovku mám za pět koupit, nebo tu mou zgenerálkovat, klidně taky za pět, seženu ty díly na to? když jsem přišel tady do mototechny a řekl co všechno se dá na 5q sehnat tak řekl že skoro nic, natožpak na 3,9.

PS: ID si vyplním
15:04:38
09.12.2004
Milos
podivej, kdyz xces, tak to ma cenu, nebo vis ze je to vsechno novy, ja kupoval auto da se rict ze kvuli motoru, no ten se mi zadrhnul po 3 mesicich, udelal sem si mkomplet GO, at to stoji co to stoji, ale vom co tam je, toto muj nazor
2) vy mate v sechach tak pekne ceny na vsetky nahradne diely, zy by jeden zaplakal
14:45:21
09.12.2004
TUNER
Kdyby jsi měl vyplněnou ID kartu,tak bych ti poradil že tady u Plzně jeden chlápek dělá převodovky...Velice kvalitně.Ale nevim odkud jsi,tak je ti to možná k ničemu...Třeba si aspoň vyplníš tu ID....
14:33:59
09.12.2004
Labros
Ty máš možnost koupit tuhle převodovku v super stavu? Kde? A jak to víš, že je v super stavu?
14:31:25
09.12.2004
Mikei
Jde mi o to, že mi vypadává při vyšších otačkách při podřazovaní trojka.... huře se podřazuje na dvojku, tak přemýšlím na jaře o GO, ovšem nevím jak je to s dostupností ND, a jestli se nevyplatí raději koupit tuto převodovku v super stavu třeba za 4 tk
Extreme Tyres