skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
lepeni plastu
16:09:18
04.12.2004
04.12.2004

Vojta - zrušená registrace
-> Jirik: A tys mel primo ktere to lepidlo? kdyz jsem se tak dival na netu tak jich tam je hafo na bazi toho polyuretanu. Jedne na drevo, mozaiky a pod. :( Nekdy jednoslozkove, dvouslozkove tak jsem z toho trochu zmeteny
15:57:13
04.12.2004
04.12.2004

-> Jirik: Aha takze to je totez lepidlo, kterym se lepi skla automobilu? Nedavno jsem brigadil u jednich znamych a zrovna jsme davali dolu celni sklo z BMW ktere bylo prilepene takovou srackou cernou, a kdyz se davalo nove tak jsme to lepili takovym hodne cernym sajrajtem. jenze se to prd tim i ta siba i karoserie potrela takovou nejakou cernou vodickou, coz pocitam ze byl asi nejaky "spojovac" nebo tak neco.
12:17:35
04.12.2004
04.12.2004

Jirik - zrušená registrace
Tak tak. Oblepit to okolo maskovací krepovanou páskou, která nenechává lepidlo.
Jinak to co ti vyleze okolo, normálně otřeš a umeješ benzínem. Pak to necháš teprve vytuhnout.
Jinak to co ti vyleze okolo, normálně otřeš a umeješ benzínem. Pak to necháš teprve vytuhnout.
18:56:30
03.12.2004
03.12.2004

Eidy
olepit vše kolem lakýrnickou páskou a novinami.
17:07:39
03.12.2004
03.12.2004

Vici
ok. cerna pur sracka neni problem.... ale horsi je ze ten shit uz pak nejd enicim utrit ani umyt poradne.... cili to kolem toho bude zajebane jak jetel :o((( mas na to nejaky spesl figl sefe?
16:39:17
03.12.2004
03.12.2004

Jirik - zrušená registrace
Áchich, zase se opakuji.
Kup lepidlo (někdy zované jako tmel) na bázi polyurethanu (PUR). Nejčastěji bývá černé.
Ale např. Teroson a některé německé sračky bývají i třeba bílé nebo transparentní.
Mňo. Vždycky jsem kupoval malé tuby v ELIS PLASTU v Chrástu u Plzně, zavolej jim a optej se na bližší specifikace a nebo si to nech poslat. Dostal jsem buď německou s modrým potiskem a nebo tubu celou bílou bez potisku, ale s tímtéž složením - to je montážní balení pro ně jako firmu.
Lepidlo jsem měl černé. Malá tubička stála asi 37,- kč. A větší kartuše kolem 150,- kč.
-
Dá se s tím lepit i při okolní teplotě kolem 5ti stupňů. Ale samozřejmě čím vyšší OKOLNÍ teplota tím lépe i pro tuhnutí.
Spoj je nutné zatížit na - doporučuji 24 hodin.
Poté je maximálně pevný, pružný a dokonce jde ta gumovitá hmota i přibrušovat a lakovat.
Nic lepšího asi nebude.
Nakonec, když obdobná nebo tatáž hmota udrží v rámu skla autobusu či náklaďáku, tak proč ne nasávač ?
Nasávače, křídla a další píčoviny které se nešroubují ti každá firma (dokonce i škoda MB) přilepí PUR lepidlem.
Tak, píšu to asi naposledy, neboť mi přišlo, že už dříve to nikdo nebral vážně.
Kup lepidlo (někdy zované jako tmel) na bázi polyurethanu (PUR). Nejčastěji bývá černé.
Ale např. Teroson a některé německé sračky bývají i třeba bílé nebo transparentní.
Mňo. Vždycky jsem kupoval malé tuby v ELIS PLASTU v Chrástu u Plzně, zavolej jim a optej se na bližší specifikace a nebo si to nech poslat. Dostal jsem buď německou s modrým potiskem a nebo tubu celou bílou bez potisku, ale s tímtéž složením - to je montážní balení pro ně jako firmu.
Lepidlo jsem měl černé. Malá tubička stála asi 37,- kč. A větší kartuše kolem 150,- kč.
-
Dá se s tím lepit i při okolní teplotě kolem 5ti stupňů. Ale samozřejmě čím vyšší OKOLNÍ teplota tím lépe i pro tuhnutí.
Spoj je nutné zatížit na - doporučuji 24 hodin.
Poté je maximálně pevný, pružný a dokonce jde ta gumovitá hmota i přibrušovat a lakovat.
Nic lepšího asi nebude.
Nakonec, když obdobná nebo tatáž hmota udrží v rámu skla autobusu či náklaďáku, tak proč ne nasávač ?
Nasávače, křídla a další píčoviny které se nešroubují ti každá firma (dokonce i škoda MB) přilepí PUR lepidlem.
Tak, píšu to asi naposledy, neboť mi přišlo, že už dříve to nikdo nebral vážně.
15:46:41
03.12.2004
03.12.2004

Celkem by me taky zajimalo...jednou se to tu uz resilo. Pry ty pasky jsou na dve veci...pry to odleti, lepilo se to nejakym "sajrajtem" nejakym tmelem ci cim...nevim
11:10:29
03.12.2004
03.12.2004

Vici
budu na favo pridelavat na kapotu nasavac od ellri, jenze je na feldu a trosku se na nej musi pritlacit aby sedl... jak to prilepit? budou stacit ty pasky co uz na ton jsou a nebo to jeste nejak podporit? jak? tvarovat ten nasavac uz moc nepujde - je v laku......