Překopat na eMko nebo ne?

prohledat
25 příspěvků (zobrazeno 1 až 25) od 25.01.2003 do 21.02.2003, založil/a
řadit dle data
20:25:34
21.02.2003
Dan
Tož my sme měli ňákýho hybrida, tagže bůchví co tam vlastně bylo. V techničáku rok 79 a přitom to bylo plnokrevný "M"ko. Přestavba, jasný možná i jiný papíry, čert ví.
Ale je fakt, že kromě tý vůle se to neřídilo špatně. Ten převod strmější bude. 52
00:00:16
21.02.2003
rasto
Tak diky za pripomienky a rady.Musim kuknut do knizky a porozmyslat. Reku ze by som to uz vymenil za ten hreben. NO uvidim. Asi mam neake special model maticoveho. Uz som jazdil na hreben. a neako som nepocitoval STRAASNE rozdiely.Uvidi sa....
22:52:45
20.02.2003
Max
Hm....no já mám matici a sem spokojenej.Loni jsem dával novou spojovačku a kuláky a fachá mi to pěkně....nejtěžuju si...
22:02:07
20.02.2003
BlackSUN
Tož by to mohla vyřešit "náklaďácká" klička na volant :-), tam se taky točí jak vo život... 75
21:58:09
20.02.2003
U-Geen
Ten strmejsi prevod je znat jak svine.
20:02:16
20.02.2003
Dan
To si eště počkáš, Tunere2. 79
My sme na 120M měli taky maticový a ta vůle byla taky fakt epesní, úplně sem se z ní převracel a v noci vodkopával. Fujtajxl.
Ale prej má matitse strmější převod. Já sem si teda ničeho nefšim a esli jo, je to skoro neznatelný. 19
10:52:29
20.02.2003
Tuner#2 - zrušená registrace
No lehce možná jde, ale ta vůle v rízení. Jezdím dědovo užovkou, která má najeto cca. 20.000km ( to není překlep ) a je to hrůza - zlatej hřeben - už abych jezdil svým...
06:47:48
20.02.2003
wekky
První 105M ještě matice měli. Z toho, co píšeš, ale nic takového nepotřebuješ. Úzká a široká náprava se liší jen délkou ramen. Můžeš sehnat jakoukoli nápravu a předělat ji s použitím nápravnice za svého R. Na řízení vyměníš jen koncové delší tyčky, ty by se měli dát koupit nové.
18:02:26
19.02.2003
Rasto
troska odbocim od debaty.Chcel by som vediet ci sa da zohant M-kova siroka naprava ale s maticovym riadenim. Rozmyslam na posilovacom,a ked uz budem menit pedaly tak by som rovno rozsiril napravy(na erku). Len mam maticove riadenie, ktore je nove a nemozem sa vobec stazovat!Ide na pocudovanie super lahko!Takze ho nechcem menit. Poznate neaky dobry kompromis????Diky za rady.....
22:26:14
03.02.2003
Max
2U-Geen...nevim jak to je s tim zámkem....ale já to čelo mám na moji úže naprosto v pohodě :o)
21:55:34
26.01.2003
nigga
tak ze to ma zapusteny svetla jsem si nevsiml, to se podivam (mozna jeste dneska)
21:06:46
26.01.2003
U-Geen
byla ty GLková výbava na mezitypech, a od dál užovek to bylo tak nějak různý, spíš na sedanech moc nebejvalo. Údajně má rapidacky jinak tu vrchni vyztuhu a tak kdyz ho dáte na sedana tak je vejš zámek kapoty a kapota je tak trochu otevrenejsi.
20:43:56
26.01.2003
BlackWolf_
Tomáš Č: Jo Rapidy a mám i pocit, že i 135 a 136 (130) to maj. To zadní čelo není vůbec tak zapuštený jako u "normálního", je na úrovni toho konce skeletu a světla jsou zapuštěný v tom čelo.

Max: a ku*va, to vypadá dost zle!
20:18:00
26.01.2003
nigga
dotaz od blba: je pravda ze Rapid a sedan meli jine zadni celo? Kamarad ma sedana a divi se ze ma to celo vylezly, nema ho jako ja zapusteny tak 1,5 az 2 cm jakoby dopredu ale ma ho zaroven s vikem a bocnima ....

Co je na tom pravdy (proc se pptam, protoze se max zminil : "vzadu rapidďácký čelo" tak jsem si na to vzpomel
19:42:11
26.01.2003
Max
No kolem tohodle problému se taky motám....Mám užovku,vepředu 4očka vzadu rapidďácký čelo.No jelikož už v tom je dost peněz,tak si ji možná ještě chvilku nechám (jenom rapid by mě přemluvil 1 ) A ty úpravy..../plně čistokrevný emko z toho jentak neuděláš.Vždycky budou vzadu užší lemy a víc vylezlý víčko nádrže.Ale díky těm lemům to pak vypadá víc cool.J¨á se nechci vzdát ani předních blatníků.A to kvůli velikosti vyříznutí lemu.Emko to má zbytečně moc...Když se koukneš,tak ta linka co je postaně u užovky prostíná lemy ve stejný vejšce.když tam je emkovej blatník(přední,tak je ta vejška rozdílná.A ještě,když budeš dávat vlečku,tak ti bude vedit kaslík na baterku,kterej budeš muset dát vejš a budeš muset dáj jinou nádrž,trubky a prodloužit (vyříznout) tunel,aby se tam ten 5q vlez. Čistokrevný emko pak skrývá ještě několik detailů...klínkový gumy kolem oken atd. Každopádně jestli máš zdravou káru,tak bych se jí nevzdával!!!A kdyby jsi dal jen široký nápravy (ne vlečku) tak to bude vypadat sqele 45
18:09:04
26.01.2003
BlackWolf_
U-Geen: To 4 očko jsem viděl v Olmiku na jedný Mkový škůdce jen chvíli a neměl jsem čas to nějak moc prohlížet páč projížděla. No já bych tam rád dal nějáký ty přídavný světla jako třeba ty Wesem 186mm. A pokud vím, tak podle podle zákona může být hlavní a přídavný světla a mlhovky. Ale stejně u mě vítězí předek Mka . Jedině, žě by mi někdo dal babku okruhovou 130 RS, jo to je autíčko, to bych si nechal líbit. No nic zpátky do reality. Přez zimu budu makat na interiéru (dopředu sedačky anatomy, nebo felda, dozadu facek nebo felda- škoda,žes je prodal 12 , GL palubovka, budíky bílé a podsvětlit a celkově líp vychytat vnitřek vozu) na jaře - Mkový nápravy (vlečenky), asi ty brzdy, 5q, power felda, snížit, boční blikny felda atd.
Tomáš č.: Páč je LS, tak už to má ty vychytávky v podobě vyhřívaného zádního skla, posilovač brzd, otáčkoměr, signalizace rozsvícených světel, udělán je cyklovač. No a právě kvůli těmto porodům jako je ta převodovka jsem se chtěl zeptat jestli není lepší už škůdka M s 5q a bez zbytečných problémů. Když otevřu Annonci, tak tam prodávaj každej Š130(5,6)GL za 45 000Kč. To je síla! A že je v perfektním stavu, to se mi moc věřit nechce.

To náš známej má Favorit 136 (91' nevím to jistě) prakticky jen zajetý 13 000km. To je "poklad"! Ty plasty jsem černý a né vybledný jako je to vidět kolem na silnicích, garážovanej a každej měsíc leštěnej, i když za celej měíc nevijel a když čerpá benzín tak to kolem víka 5 inut utírá, no prostě jak kdyby sjel s výrobní linky.
13:08:44
26.01.2003
Baghira
Já sem užovku na eMko komplet předělával a když jsem zkončil, tak jsem trochu zalitoval, že jsem si rovnou nekoupil stotřícu, protože to byla fakt pakárna... Ale jinak užovka s podvozkem ze stotříci je opravdu pěkná, pak trochu vytunit a 75 75
23:33:15
25.01.2003
nigga
komar : to vis ze je to picovina, jedine posil brzd, sem proste ňouma, priznavam 42
23:30:26
25.01.2003
U-Geen
Black: Dikes. S eMkovejma bliknama a 4 vočkem sem to zkoušel ve Photoshopu, vypada to divně, někdy to sem dam až to dodělam taky abyste mi nevynadali :-)
23:10:51
25.01.2003
Komár
Tomáš Č: Novější škádle sice posilovač řízení maj, ale to jsou tak nový Octavie, Fabie a možná příplatkově felda. Tyhle starý maj posílený jen brzdy.
Osobně bych se přimlouval, za zachování užovkový kastle a předělání podvozku, převodovky, motoru... Je fakt, že těch pěknejch užovek se moc nevidí, ale maj něco do sebe.34 52
22:13:53
25.01.2003
nigga
hm, tak uzovku v perfektnim stavu bych si taky nechal libit, i kdyz mam eMko v rekl bych dobrym stavu (aspon co se karoserie tyce, na motoru a napravach je sakra co dohaanet).

Neznam vyznam nekterych uprav, ale vetsinou se davaj eMkove napravy (zadni jsou prej lepsi s vlecnymy rameny) pak hrebenovy rizeni, 5q, pak maj novejsi skodovky posilovac rizeni a lidi predelavaj dvoupistove brzdy za 4pistove (i ja to budu v breznu delat) Dalsi srandicka je vyhrivani zadniho skla a pak uz to sou snad jen prkotiny (relatkama spinany svetlomety, lepsi alternator,...

Kdyz to shrnu tak si rikam: "kurva drat, tak na to bych se mohl vys**t, zaplat panbuh za to ze mam eMko co aspon pulku z toho ma"
Fakt bych to nerozdejchal tohle vsechno dokupovat. Jo s tema svetlometama, myslimze takhle je to super, me osobne se 2x kupaty a vedle nich blinkr nelibi, ale delej jak myslis, Ja bych to nechal presen jako rika U.G sirsi napravy a zbytek kastle na to nesahat.
No snad jsem te moc neodradil, doufam ze jsem nenakecal spoustu picovin, protoze jak rikam, nikdy jsem neridil auto, ze bych ho vezl do dilny s uzkejam a z dilny se sirokejma napravama, takze neznam rozdil, ale kdyz si to kazdej tak chvali, ...
Jo 5q je peknej porod, po tom co jsem si o tom ja sam vyslechl, tak jsem rad ze mam auto z r.85 a vis, ze nemusim nic rezat a podobne.

JO a ta vybava, mozna ze neco z toho uz v ni je, nevidim do toho natolik, ze bych si z hlavy pamatoval za LS r.82 tohel ma a tohle jeste ne...

proste premejslej, ptej se a zase premejslej, preju dobrej Kauf

Toams
21:20:02
25.01.2003
BlackWolf_
Mimo jiné super stránky!!! a to nejen moje slova.
21:15:23
25.01.2003
BlackWolf_
To určítě! Přemýšlel jsem o tom, že bych to upravil a masku udělal tak, aby blinkry byly jak u Mka a zůstali ty 4 světílka. Zadní samo sebou že Mkový jsou lepší!!!
21:08:26
25.01.2003
U-Geen
Není to škoda? Lepší je na užovku hodit Mkový nápravy, pak to vypadá super.
20:41:12
25.01.2003
BlackWolf_
Nazdar kluci, můžete mi pomoc s rozhadováním, zda-li překopat "užovku" na eMko, nebo kuopit nějáký eMko. Ta "užovka" je 120 LS rok výroby 1982, garážovaná od začátku, v zimě nejetá. Je v perfektním stavu, nikde není známka po rezu včetně blatníků a podběhů. Co je potřeba vyměnit, aby se z toho stalo "čistokrevné" eMko? A jinak je skelet a vnitřek rozměrově stejný? Díky moc za rady
Extreme Tyres