starter

prohledat
27 příspěvků (zobrazeno 1 až 27) od 21.01.2003 do 30.01.2003, založil/a
řadit dle data
21:04:41
30.01.2003
jb
tak den na hovno ..Ludku chtel ze me u zkousky delat blbce ale protoze jsem se nenechal tak jsem jediny vyletel pry takovy chytracci jako ja si to muzou zopaknout ..fakt me nasral ale blbce ze sebe neudelam jenom protoze on je ING je mu o 5 let vic ..a placa nesmysly no nic tim sem chtel rict ze dneska to zacalo tim ze jsem byl vyhozen a pak auto neslo zavrit zas ty zamky 37 zitra jdou do benzinu a namazat . a pak posilovac je v prdeli posledni vec ktery neni nova sla srat ono kdyz brzdim tak to zacne sycet a tvrdne pedal z cehoz usuzuju na posilovac .. nakonec starter este bezi v celku dobre 2 takze jdu do jine sekce poptat se okolo posilovace hezky den
07:36:43
30.01.2003
Bob
A vopravdu sepne? měřils to? nebo jenom cvakne?
U trábiho se mě stávalo že jenom cvak ale silový kontakty byli tak vopálený že přez ně nešla vůbec šťáva pro startér
22:06:24
29.01.2003
Radek
Hele já mám taky problém a to v tom že když otočím klíčkem tak stykač sice sepne ale starter se netočí, otočím tak desetkrát a pak začne točit no a jindy začne točit třeba napodruhé a jindy zas až na popadesáté. Starter je po GO a je to furt to sami může to být tím že je špatně ukostřenej motor? Ja teď nejezdím tak se tím nezabívám ale leží mi to v hlavě.
20:00:28
29.01.2003
jb
proti delani blbcu ono mas dve moznosti bud ho nechas ze sebe delat a myslis si svoje a nebo zacnes stejnou na toho druheho a budes se bavit na jeho urovni ,,to jen tak co si myslim nic proti tobe
19:56:17
29.01.2003
jb
sorry kuci sere me statika2 zitra na to du a musim to dat. je posledni z minuleho rocniku a nemam v tom moc jasno ..takze tak jinak Ludo dik za rady ono podrena klec rotoru me sere ale zatim jede a nepocituju ze by slabl ..ale uz sem se ptal na ten s redukci a tady jsou uplne mimo byl jsem v ostrave a u nas v havirove.nevite kde by to v okoli mohli mit ..kdyz uz budu muset kupovat tak novy a ten vykonejsi
15:14:35
29.01.2003
U-Geen
Luděk: ad 2) nemluv sprostě a říkej tomu futro. :-)
15:05:19
29.01.2003
Luděk
To JB:
1, nejsem z Prahy
2, když už chceš spisovný název,tak bronzové samomazné pouzdro (futra jsou slangově závrubně i u nás)
3, pokud je na rotoru mechanické poškození,snižuje to výkon startéru (záleží na rozsahu a způsobu poškození součástky,resp jeho další životnost)
4, na dělání blbce musejí být vždycky dva,jeden,kdo ho chce z někoho dělat a druhý,kdo ho ze sebe dělat nechá
08:32:27
29.01.2003
CHIP
Musim se Ludka zastat, jeho odpoved se rozhodne z nikoho nesnazila delat blbce, myslim, ze vecne a presne vysvetlil jak to ve skutecnosti je....
06:45:25
29.01.2003
jb
no ty samomazna futra to snad neni oficialni nazev ne ? "futra" Vsude se mluvi o samomaznych loziskách ( ano jsou bronzove) takze ano ptal sem se pro tebe na "futra" mimochodem to jsou u nas nespisovne zarubne okolo dveri ale ja jsem z ostravy takze v praze to je asi neco jineho ..Ludku nemyslim ze bys nepochopil otazku s loziskem takze sis mohl odpustit poznamky ze ve starteru jsem NIKDY nevidel ono to zavani delani blbce z jinych a nekdy se to muze otocit proti tobe ono ne vsichni vime vsechno ze?a takovych diskuzi uz tu bylo
11:19:45
28.01.2003
Luděk
Nikdá v životě jsem neviděl ve Škodováckém startétu ložiska,nýbrž bronzová samomazná futra (2ks).
21:08:44
27.01.2003
jb
to jäko myslis futrama loziska ? jinak me spis zajima jestli to " odrhnuti " ma vyznam na funkcnost ..s touhle zavadou totiz bojuju poprve ..vzdycky bylo spatne neco jineho v starteru jinak dik
08:21:46
27.01.2003
Luděk
Většinou k opotřebení rotoru a jeho následnému drhnutí o stator dochází vlivem vyjetých futer,takže bych doporučoval v každém případě výměnu (investice cca 20,- Kč).
18:12:18
25.01.2003
jb
k tem civka na statoru myslel jsem taky ze to jsou nejpr civky ale kdyz jsem nevidel draty tak me napadlo ze pernamentni magnet by mel delat tu samou praci ..ted sem ale mrknul do literaury o elektrice a musi to byt civky 85 kvuli fazovemu posunu takze pardon elektriku sem mel akorat ve fyzice na gymplu a u matury a to uz je taky 5 let 52
17:31:31
25.01.2003
jb
jo byl zrepasovany to jo ale ne mnou aja ho poctive koupil u firmy ktera se zabyva jenom dily a rapasemi na altiky a startery a nejen skodovky.. no k tem civkam nebo co to je na statoru pokud jsou to civky tak jaktöze sem si nevsimnul nejakeho kabelu co by k nim vedl a jakto ze mi to pritahovalo rotor kdyz to nebylo pod proudem ? nechci delat chytreho jen me to zajima ..¨jo a pane Cech bude to slouzit normalne kdyz na rotoru je jedna 1/4 te klece nebo jak se to nazyva obrousena ? me to totiz po vycisteni a spravne m slozeni zatim ani jednou nekleklo 47 no ale kazda zavada se objevi co nejdal od domova ze ? a ja jezdil po meste 39
16:02:17
25.01.2003
Jiří Čech
Ten spouštěč zcela jistě nový nebyl, protože se už drahnou dobu v původním provedení nevyrábí. Nějaký neumětel se ho snažil generálkovat a zprasil co mohl. Žádný magnet uvnitř není, jsou tam čtyři cívky do série s rotorem. Spínač má vinutí dvě, jedno přítažné a druhé přídržné, prakticky jde o elmagnet se dvěma vinutími. Redukovaný spouštěč nic nezničí, je to kec, já s ním spouštím jakou dobu a moje ženuška dává motoru při startu dost zabrat a nic se neděje, věnce jsou pořád stejné. Věnec odejde nejčastěji pokud se pastorek nevysouvá do správné polohy a zabírá jen částí zubů (myslím délku zubu). Normálně motor chytá rychleji a tím se potřeba doby spouštění zkracuje. Normálně spouštěč nemůže nic vybít pokud se netočí. Hlavní proud se sepne až po aktivaci spínače klíčkem.
08:19:05
25.01.2003
jb
no civka je urcite pro pitahovani kotvy to je jasne ale to druhe vinuti je uvnitr rotoru v tom telese a magnety jsou uvnit statoru (okolo rotoeu tri ) a magnet to je protoze kdyz to zasouvas zpet tak ti to pritahuje rotor 47 ve fyzice na stredni sice byly civky okolo ale v tom starteru je to opacne a s tema pojistkama je to blbost sorry to by musela byt tak 200A 85 jinak dik za sdeleni ceny ? a ktomu 1kw starteru alysel jsem ze pry muze osekat zuby na setrvaku protozejsou mekci nez felicie a ty razy to muzou udelat nevim no nehadam se
22:47:28
24.01.2003
nigga
tak novy s reduktorem stoji 2500 (ja ho budu kupovat az budu mit 2500 coz bude nekdy b rijnu 1 jo a to jeslti se spali pojistka tak na to zapomen, starter nema jsitenou ani pritahovaci civku natoz stator s rotorem (slysis dobre stator i rotor jsou doserie zapojene civky) a tim chci narazit na to jeslti mas vubec starter ze S120 protoze co ja vim (jen teoreticky nabyte vedomosti) tak tam zadnej magnet neni (u motoru, u stykace-pritahovace samozrejme je) Kuokni se na schema na www.nejedly.com/cerny-tom as/.../schema snad to pochopis jak je t s pojistkama a s tema civkama, predem ale podotykam, ze jsem to jeste nerozebral, takze si tim zapojenim samotneho starteru nejsem jist a ty civky mam na 10ˇ% blbe, prej jsou tam dve, jedna co to pritahne (vetsi silou) a jedna co to pridrzi (na to uz staci mensi sila)
22:40:08
24.01.2003
jb
Tak jsem to dneska rozebral a pekne sem zuril ..protože ty kovove clanky na rotoru co zpusobuji rotacni pohyb byly na jedne strane uplne zbrousene az k vinuti a dokonce to udelalo ryhy i do magnetu na statoru :( a ke vsemu byl na komutatoru pekny vryp asi frezkou jak to nekde nekomu ujelo při protahovani a aby toho nebylo dost tak se starterem neslo moc hybat když jsem ho vyndal a pak z nej dokonce vypadla jedna podlozka ohla o 90stupnu ???? vubec nechapu které hovado to slozilo bud to udelala ta podlozka ze to skrtalo a nebo to zkrivil při dotahovani ale jedno je jiste ze ted po slozeni se to tocilo normalne. takze jsem to vycistil byl trochu bordel mezi komutatorem . a zatím to nevynechalo dneska ale mam docela strach ze me to nekde necha jezdim denne i v noci ..zajimalo by me jestli se muze při takovem opotrebeni vyzkratovat auto ? myslim jestli když se to opotrebi az na vynuti jestli to nebude vybijet baterku a nebo vyhori pojistka no proste jestli mam udelat další dluhy a koupit starter další ? a snad ta dvouleta zaruka bude k necemu mam uz druhy strater za dva roky a treti brzdovy valec uz me pekne sere kvalita dilu a hlavne práce okolo aut cus honza jo ajestli si koupim novy tak kolik stoji ten s reduktorem P=1kw ? at me tady este nevemou na hul krysy
18:05:34
23.01.2003
jb
tak dneska matiky 3 za lidovku sice ze me chtel neco vytahnout a dat mi dvojku ale uhajil jsem 2 a zitra v klidu hura do garage a starter ven a umyt konecne auto od te soli zdar
09:40:13
23.01.2003
Luděk
Taky se může stát,že zaoxidují uhlíky,ale to by alespoň cvakala cívka,mno,uvidíš,až provedeš pitvu101
19:31:13
22.01.2003
jb
to 50 krat nic vminulem prispevku na konci znamena ze vzdycky hned v plne sile natocil engine42
19:29:00
22.01.2003
jb
no ludku to si myslim taky ze bych za 20 tkm odepsal uhliky ktere maji kontrolu predepsanou po 30 tkm ? a to ke vsemu jezdim dlouhe trasy zaden po meste startovacky 69 a rozeberu ho v patek ale nasral me protoze nedal ani tuk ze mi to cvakalo atd to znam z minula z ruznych aut ale vcera ani hlasek divne je ze od te doby jsem to zkusil snad 50 krat a nic ..sakra doufam ze zitra v 5 rano pojedu na zkousku z matiky a nic to by me nasral 66
13:40:26
22.01.2003
Dark.lort
Co jsem se setkal se startery tak nedelaly ani tuk,nebo se tocily a nevisouvaly,nebo opacne vysouvaly a netocily.
11:17:23
22.01.2003
Luděk
Jestli byl startér funglofka a je rok starej,tak bys musel za ten rok startovat imrvére ostosedm,aby se opotřebovaly uhlíky,ale v každém případě bych ho rozebral a vyčistil.Pokud ani necvakal,tak se stačí zabývat jenom tou cívkou,protože pokud ona nevysune,taxe startér neroztočí.
07:09:04
22.01.2003
Dark.lort
Ja bych ho rozebral a uvidis.Treba to fakt budou delat uhliky.6
22:49:04
21.01.2003
Bob
To znám sou to fprdeli uhlíky stačí vyměnit
cca 60Kč za uhlíka a 1/2hodinka práce 4
21:40:34
21.01.2003
jb
tak me dneska rok stary starter nasr.. chci odjet od moji slecny samo stojim v kopci a za mnou plot a otocim klickem a nic .. tak sem vyhazelk veci zezadu a parkrat lehkym poklepem starter obdaril a hned se roztocil a ted je v pohode ..dotez je mozne aby to udelalo z podstaty veci ? a nebo je tam neco zle ? me napadlo jestli to proste nezustalo presne mezi tema zberacema a nemelo silu sice pravdepodobnost je miziva ze vsechny najednou tak zastavi ale je to mozne ? cus zdravim vsecky co se uci na zkousky nebo maj zkouskove 69
Extreme Tyres