skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
zimné zážitky a rady
21:30:48
07.11.2004
07.11.2004

Racyk
-> Vojta: to si pamatuju, ale já jel z Havířova domu (18km) a bylo to podobné, ale nejel jsem domu tři hodiny, ale cca 30-35min, jo holt jsem hovado:) a měl jsem vzadu OR34 a v předu MP12, takže komplet na letních:) ale jelikož jsem byl plně zatížen pěti lidmi, tak to docela šlo, ale do zatáček jsem musel fakt pomalu:))))
16:16:06
07.11.2004
07.11.2004

jb
lepsi je zatahnout za rucku a pak uz s tim neco udelam jak to jede bokem ale jak to jede cumakem ven ze zatacky tak nic nesvedu
15:20:54
07.11.2004
07.11.2004

Kočislav
Já zase nasazuju zimáky jen dozadu a jednou se mi stalo, že jsem chtěl zatočit za roh a jel jsem jen směrem ke kraji na lampu pouličního osvětlení. Naštěstí tam pak byl nějaký ujetý kousek asfaltu, na kterém kola zabrala a pak jsem zase rychle musel točit na druhou stranu, abych to nepřehnal. A to jsem nejel nijak zvlášť rychle. Od té doby si dávám velký pozor na ten lehký čumák.
14:59:37
07.11.2004
07.11.2004

Vojta - zrušená registrace
Na stesti nemam nejaky hrozne zazitek ale ....jednou jsem jel ze skoly z (Frydku-Mistku ke me asi 35km) bylo zrovna 6.12 Mikulas :) kdyz jsem jel rano do skoly byla kosa jak svina....no a kdyz jsem byl ve skole zacalo prset...v okamziku to mrzlo! Kdyz jsem sel ze skoly na parking tak jsem se normalne klouzal. Auto jsem skrabal asi 30minut (5mm vrstva ledu) kdyz se mi to podarilo oskrabat tak jsem se pokusil rozjet. Jel jsem jak nejpomalejc jsem mohl (v te dobe na OR34) uz na parkingu to neslo...sebemensi zatoceni volantem a pridani plynu---auto se tocilo. Nakonec jsem vyjel ale cesta domu bylo peklo. Co krizovatka jsem mel nasrano...totalni led nic neslo ubrzdit a se skodovkou uz vubece...no nakonec jsem to zvladl a dojel stastny a cely domu sice za 3hodky ale dojel. l
LED je jejhorsi svintsvo co muze na ceste byt!!Shit myslim ze by mi moc ani zimni pneou nepomohly.
LED je jejhorsi svintsvo co muze na ceste byt!!Shit myslim ze by mi moc ani zimni pneou nepomohly.
12:51:08
07.11.2004
07.11.2004

jb
no ja zas netukl babu co mi nedal prednsot z aprkingu u obchodaku a vyjela mi pred cumak z prava a krava este zabrzdila uprostred jak se lekla takze jsem ji ani nemohl objet . no a brzdy v zime nebrzdi ale blokujou hned predek a tak jedina vyzkosuena metoda v mensich rachlsotech je rucka. a ak sem skoncil dveram vedle jejich dveri¨. a tim ze sem dojel bokem sem mel pul delky auta k dobru. ..haluz ale vysla
12:41:27
07.11.2004
07.11.2004

minno
ešte som zabudol, že sa mi tiež stalo, že som šiel úzkou ulicou cez sídlisko a tak ma šmyklo, že som zostal napučený bok o bok pri stojacom aute (Š100). som myslel, že som odrel celý bok auta...keď som odtiaľ vyšiel tak som sa bál pozrieť na následok, ale bola len trochu odretá farba na leme ľavého predného blatníka :-) tipujem, že som bol teda bokom od tej stovky vzdialený asi tak 1-2 cm...
a to som šiel na dvojke asi 20km/h, no bol tam ľad...
a to som šiel na dvojke asi 20km/h, no bol tam ľad...
12:06:39
07.11.2004
07.11.2004

Honza "Bobr"
Hustej obrázek . . . stalo si mi něco podobnýho v Turnově, jeden dědula to zadup ( měl zimáky, svině!) a já mu šel bokem na fáčko . . . taky novinová vůle mezi auty.
Někdy mi přijde, že mám víc štěstí než rozumu.
Někdy mi přijde, že mám víc štěstí než rozumu.
10:41:54
07.11.2004
07.11.2004

minno
Tak, onedlho príde zima, napadne sneh, to bude zas zábava s autami... :) Založil som túto tému aby sme mohli kecať o príbehoch, skúsenostiach, radách atď. z cestovania škodovkou na snehu... a tak aby sme vzájomne zvýšili svoju bezpečnosť na cestách :-)
Ja som si zatiaľ odjazdil dve zimy, stalo sa mi veľa takých menších udalostí, bez toho sa nedá zaobísť, a stala sa mi aj jedna dosť veľká udalosť a o tú sa s vami podelím
.
Stalo sa to minulú zimu. Bol večer, tma, šiel som po dlhšej rovnej hlavnej ceste cez dedinu kopcom s miernym klesaním. Na obidvoch stranách cesty boli do snehu vyjazdené hlbšie koľaje, trochu primrznuté. Šiel som v koľajách rýchlosťou asi 40km/h, na trojke. Myslíte si, že som šiel pomaly? Omyl, šiel som neprimerane rýchlo. To som však zistil až keď sa predo mnou objavil na pravej strane odstavený GOLF, zasahujúci do polky môjho pruhu (to viete, všade všetko biele, nevšimol som si ho). Zbadal som ho, až keď som už bol relatívne blízko. Bezpečne zastaviť som už nemal čas, tak som len v rámci možností pribrzdil, "vyhodil smerovku", že ho idem predísť a v momente ako som otočil volant ma vyhodilo z koľají a jasné, že som spravil poriadne hodiny...zostal som v protismere otočený priečne na cestu len pár centimetrov od odstaveného Golfa...Bol som veľmi rád, že som do neho nerachol... Poučenie: je snáď zrejmé z príhody...
A ešte ilustračný obrázok ako to bolo...
Ja som si zatiaľ odjazdil dve zimy, stalo sa mi veľa takých menších udalostí, bez toho sa nedá zaobísť, a stala sa mi aj jedna dosť veľká udalosť a o tú sa s vami podelím

Stalo sa to minulú zimu. Bol večer, tma, šiel som po dlhšej rovnej hlavnej ceste cez dedinu kopcom s miernym klesaním. Na obidvoch stranách cesty boli do snehu vyjazdené hlbšie koľaje, trochu primrznuté. Šiel som v koľajách rýchlosťou asi 40km/h, na trojke. Myslíte si, že som šiel pomaly? Omyl, šiel som neprimerane rýchlo. To som však zistil až keď sa predo mnou objavil na pravej strane odstavený GOLF, zasahujúci do polky môjho pruhu (to viete, všade všetko biele, nevšimol som si ho). Zbadal som ho, až keď som už bol relatívne blízko. Bezpečne zastaviť som už nemal čas, tak som len v rámci možností pribrzdil, "vyhodil smerovku", že ho idem predísť a v momente ako som otočil volant ma vyhodilo z koľají a jasné, že som spravil poriadne hodiny...zostal som v protismere otočený priečne na cestu len pár centimetrov od odstaveného Golfa...Bol som veľmi rád, že som do neho nerachol... Poučenie: je snáď zrejmé z príhody...
A ešte ilustračný obrázok ako to bolo...