skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Svíčky a olej pro 136.
prohledat
22 příspěvků (zobrazeno 1 až 22) od 03.11.2004 do 06.11.2004, založil/a Jirik [toreádor] - zrušená registrace
20:05:39
06.11.2004
06.11.2004

Jirik - zrušená registrace
ne ne, obojí bylo 15W-40. Jinak já v zimě nejezdim, takže mi jde o to aby dobře pálily a startovaly od jara do podzimu. 

13:47:22
06.11.2004
06.11.2004

jb
nebyl to nahodou GX fe PRO API SJ 10w40 ??? ten mam v motoru seriova 120 40tkm po GO myslim GO ne vymena kruhu. A svice podoben jak Ugeen Ngk V line c18 BP6H. po to mco jsem tri roky lital na brisk a v jedne zime jsem nove uchlstaval pri kazdem rannim startu v -10 jsem po darovani NGk k novemu motoru zmenil nazor na to ze staci brisk a M6A
11:22:45
06.11.2004
06.11.2004

No takže jsem včera koupil olej Mogul Forte GX Pro (a ještě ňáký písmenka
).
Ten chlapík v prodejně s mazivama říkal, že jste mi doporučili dobře. Že mi může doporučit i Mogul Forte GX Pro (a jiný písmenka) a tam už ta cena skákala 2x i 3x.
Takže i Mogul dělá drahý voleje. Mimoto už mají profesionální obal, kterej jak známo taky prodává. Táta se tam byl ptát na olej do Feliny a říkal že ten Motorex co tam lil byl asi zbytečnej (říkali to i mechanici u táty v práci) a že dobrej olej je přímo ten s názvem Mogul Felicia.
---
Svíčky jsem koupil taky klasický 15ky od Brisku, neboť mi bylo řečeno, že se standartní zapalovací soustavou nemá tříboďáky smysl dávat. Smysl to má jedině s bezkontaktem z Favorita. Pro ten jsem se ještě nerozhodl, páč to šlape dobře tak jak to je. A jak známo, když se začnete v něčem drapat.....

Ten chlapík v prodejně s mazivama říkal, že jste mi doporučili dobře. Že mi může doporučit i Mogul Forte GX Pro (a jiný písmenka) a tam už ta cena skákala 2x i 3x.
Takže i Mogul dělá drahý voleje. Mimoto už mají profesionální obal, kterej jak známo taky prodává. Táta se tam byl ptát na olej do Feliny a říkal že ten Motorex co tam lil byl asi zbytečnej (říkali to i mechanici u táty v práci) a že dobrej olej je přímo ten s názvem Mogul Felicia.
---
Svíčky jsem koupil taky klasický 15ky od Brisku, neboť mi bylo řečeno, že se standartní zapalovací soustavou nemá tříboďáky smysl dávat. Smysl to má jedině s bezkontaktem z Favorita. Pro ten jsem se ještě nerozhodl, páč to šlape dobře tak jak to je. A jak známo, když se začnete v něčem drapat.....

12:51:57
05.11.2004
05.11.2004

Labros
Přesně tak, do fáva taky leju Mogul Forte GX pro a svíčky mám Brisky. Uvnitř jsou to nachlup stejný motory.
12:42:03
05.11.2004
05.11.2004

Gryzly
-> Jirik: ty už máš ten motor 742.136?
12:47:55
04.11.2004
04.11.2004

Fajn. Díkes za rady. Na ten Mogul Forte GX-PRO jsem taky číhal. Chtěl jsem ho už dříve nalejt do šádiny. Dneska se jdu zeptat do speciálky na nějaký ceny a špecifikácie.
Mají tam od nejlevnějších až po nejdražší oleje. Co nemají objednají. Dobrá prodejna a dobrý ceny. Tuhle jsem tam kupoval převoďák v axi.
Pro Plzeňáky je to taková menší prodejna na Doudlevecké ulici hned vedle Elektra Kůs.
---
Další prodejna na maziva (v tej sem eště nebyl) je na Slovanské ul. kousek nad zatáčkou tramvaje č. 2.
Mají tam od nejlevnějších až po nejdražší oleje. Co nemají objednají. Dobrá prodejna a dobrý ceny. Tuhle jsem tam kupoval převoďák v axi.
Pro Plzeňáky je to taková menší prodejna na Doudlevecké ulici hned vedle Elektra Kůs.
---
Další prodejna na maziva (v tej sem eště nebyl) je na Slovanské ul. kousek nad zatáčkou tramvaje č. 2.
12:19:10
04.11.2004
04.11.2004

Pohan
Jak doporučuju stejný co Wekky, olej Mogul Forte GX-PRO a svíčky Brisk Super D15YC. Oboje dobrá kvalita a nízká cena.
10:53:46
04.11.2004
04.11.2004

Dyť má najeto 70 tisíc.
Sundáno jsem měl a je čistej.
Chová se spíš jako novej. Akorát ho budu muset fóknout stříbrnou, protože nesnáším zašlej hliník na bloku.

10:30:32
04.11.2004
04.11.2004

Baghira
-> Jirik: Olej dej polosyntetiku 10w-40, já ji mám taky (dole jsem to napsal blbě), ale nejdřív si sundej víko zdvihátek nebo vanu a podívej se jestli není motor moc zasranej, polosyntetika rozpouští karbon, takže na zasranej motor není moc vhodná. Jinak Havoline co mám má z u nás prodávaných olejů největší podíl syntetiky vůči minerálu, takže paráda a bylo to malounko znát i na pružnosti motoru oproti minerálu...polosy. není tak hustá.
07:45:59
04.11.2004
04.11.2004

Pane jo, díky. Dělaly se s malým závitem i 14YC ? Koukal jsem se na to jaký tam jsou. Vypadají jako že pár km, ale nejsem si teď jist, jestli jsem se nepřekouk, ale jestli tam jsou ty 14ky YC, tak to znamená, že jsou tam blbý svíčky ? Zkoušel jsem to včera trochu projet co to bude dělat. A má to pravidelnej chod a letí to jako z praku.
07:29:07
04.11.2004
04.11.2004

wekky
Já leju minerál Mogul Forte, myslím, že pro tento motor je kvalita dostatečná, ne-li přehnaná a cena poměrně slušná.
Svíčky jsem standardní Brisk DR15YC, tím nic nezkazíš, stabilní chod, nízká cena, výdrž těch udávaných 10000.
Brisk DOR15LGS - jedou perfektně, subjektivně je to znát, ale vyšší cena a výdrž nic moc - to ale bude nejspíš převážně způsobem používání, kratší trasy po městě, kdy se nestačí dostatečně ohřát a zanáší se, nemají ráry studené zimní starty.
Brisk DR15TC - tříbodové, trochu lepší pro studené starty než klasika jednobodové, jemně vyšší cena (ale poříd velmi slušná), byl jsem s nimi spokojen.
DR15YPP - novinka v produkci Brisku, platinové, vyšší cena ale ne tak jako LGS. Mám je zatím krátce, takže moc zkušeností není. Startovatelnost naprosto vynikající i v chladu. Po naskočení naprosto pravidelný běh i bez sytiče, pro mé účely zatím to nejlepší co jsem měl.
Svíčky jsem standardní Brisk DR15YC, tím nic nezkazíš, stabilní chod, nízká cena, výdrž těch udávaných 10000.
Brisk DOR15LGS - jedou perfektně, subjektivně je to znát, ale vyšší cena a výdrž nic moc - to ale bude nejspíš převážně způsobem používání, kratší trasy po městě, kdy se nestačí dostatečně ohřát a zanáší se, nemají ráry studené zimní starty.
Brisk DR15TC - tříbodové, trochu lepší pro studené starty než klasika jednobodové, jemně vyšší cena (ale poříd velmi slušná), byl jsem s nimi spokojen.
DR15YPP - novinka v produkci Brisku, platinové, vyšší cena ale ne tak jako LGS. Mám je zatím krátce, takže moc zkušeností není. Startovatelnost naprosto vynikající i v chladu. Po naskočení naprosto pravidelný běh i bez sytiče, pro mé účely zatím to nejlepší co jsem měl.
07:13:36
04.11.2004
04.11.2004

Jinak díky za info. 

07:13:22
04.11.2004
04.11.2004

No mám z toho hlavu jak pátrací baloun.
Svíčky nějaký vyberu. Ono já je nechci zase po pár tisících vyhodit.
Jezdil jste někdo někdy se Švédskejma BERU ?
Já se právě moc neorientuju v těch mazivech. Tím myslím do kterejch motorů je vhodná polo-, syntetika a minerál (to jako jiným slovem ropnej ?).
Ono jsem spíš od nikoho jinýho ještě nedostal konkrétní radu nebo odpověď a ani jsem se o to moc nezajímal.
Ve 105ce mi hodně vyhovoval Mogul 15W-50, protože když jsem na ní šlapal tak se to dost hřálo a to byl jedinej olej (v normální cenové kategorii), kterej udržel mazací tlak.
Mám zkušenost pouze s Motorexem (drahej) a Mogulem (pro 136 nevim kterej).
Svíčky nějaký vyberu. Ono já je nechci zase po pár tisících vyhodit.
Jezdil jste někdo někdy se Švédskejma BERU ?
Já se právě moc neorientuju v těch mazivech. Tím myslím do kterejch motorů je vhodná polo-, syntetika a minerál (to jako jiným slovem ropnej ?).
Ono jsem spíš od nikoho jinýho ještě nedostal konkrétní radu nebo odpověď a ani jsem se o to moc nezajímal.
Ve 105ce mi hodně vyhovoval Mogul 15W-50, protože když jsem na ní šlapal tak se to dost hřálo a to byl jedinej olej (v normální cenové kategorii), kterej udržel mazací tlak.
Mám zkušenost pouze s Motorexem (drahej) a Mogulem (pro 136 nevim kterej).

00:10:27
04.11.2004
04.11.2004

U-Geen
Jinak ten volej leju i do TD, kde puvodne byla plna syntetika. Klesla tak spotreba oleje ze zavratnych vysin ca 1l/1000km na hodne nizkou miru na TD, tj max cca 0,3/1000km. Oni asi ve VW vedej proc do toho doporucovali puvodne mineral :-))
00:07:25
04.11.2004
04.11.2004

U-Geen
Olej REPSOL ELITE MULTIVALVULAS 10W40 (93Kč/l)
Svice NGK V-line No.17 BCP 6 E
Svice NGK V-line No.17 BCP 6 E
23:31:59
03.11.2004
03.11.2004

D.J.Vlasta
Ja uz tam mam dlouhou dobu svicky Champion a zadnej problem nebyl,zadny samozapaly,auto chyta na skubnuti.Jinac olej jsem daval klasickej mineral M8 ,tez pod nazvem Mogul Felicie.Ted jsem zkusil polosyntetiku,tak uvidime snad se mi neucpou kanaly bordelem.
23:14:58
03.11.2004
03.11.2004

Baghira
Svíčky Bosch 4 bod...spokojenost
Olej polosyntetika Texaco-Havoline 5W-40...spokojenost
Olej polosyntetika Texaco-Havoline 5W-40...spokojenost
23:05:28
03.11.2004
03.11.2004

Vojta - zrušená registrace
Svicky zatim mam normalni Brisky co tam maj byt ..ted nevim ten typ...alle zatim spokojenost.
Olej mam polosyntetiku-spokojenost . Nevim sice jak mas ten motor cisty, ale pokud ho mas aspon tak cisty jak byl ten tvuj 105 na venek tj vylestenej atd...tak bych tam nalil i full syntetishe
Olej mam polosyntetiku-spokojenost . Nevim sice jak mas ten motor cisty, ale pokud ho mas aspon tak cisty jak byl ten tvuj 105 na venek tj vylestenej atd...tak bych tam nalil i full syntetishe
22:38:23
03.11.2004
03.11.2004

Pepča
Já jsem jezdil na Championkách a pohoda max. spokojenost.

21:58:17
03.11.2004
03.11.2004

Jistěže jsem divokej. Chci ho řádně hýčkat, abych až budu šáde prodávat, tak abych ho moh některému z vás jelimanů škodovkářů za kč 8000,- prodat.

21:48:25
03.11.2004
03.11.2004

sep
Jiříku Ty jsi z toho motoru jaksi divokej
jakýpak oleje tu byly k dostání v roce 88?v klidu,kvalitní minerál bude stačit..........max.polos yntetika.........tot můj názor

jakýpak oleje tu byly k dostání v roce 88?v klidu,kvalitní minerál bude stačit..........max.polos yntetika.........tot můj názor
21:40:25
03.11.2004
03.11.2004

Jaký používáte svíčky pro motory 742, 781 / 136 ? Koukal jsem, že tam mám svíčky s malou matkou jako např. Felicie.
Takže klíč na velký svíčky můžu vrátit dědovi.
---
No a pak ještě oleje jaký doporučujete. Zeptám se někde ve speciálce, ale stejně bych chtěl slyšet i něco od vás.
Vystřídal jsem několik značek a nakonec jsem se vrátil k Mogulu a s tím jsem byl dost spokojenej. Dělají i kvalitní vysoce výkonné.
Měl jsem i párkrát Motorex, ale je zbytečně drahej a nepřišlo mi, že by to bylo k něčemu vyloženě dobrý. I když samozřejmě dovnitř nevidim. Díky.
Takže klíč na velký svíčky můžu vrátit dědovi.
---
No a pak ještě oleje jaký doporučujete. Zeptám se někde ve speciálce, ale stejně bych chtěl slyšet i něco od vás.
Vystřídal jsem několik značek a nakonec jsem se vrátil k Mogulu a s tím jsem byl dost spokojenej. Dělají i kvalitní vysoce výkonné.
Měl jsem i párkrát Motorex, ale je zbytečně drahej a nepřišlo mi, že by to bylo k něčemu vyloženě dobrý. I když samozřejmě dovnitř nevidim. Díky.