-> Alenka: V soucasnosti musim doporucit tuto novinku. Je to neprekonatelna bomba. Nic se tomu nevyrovna. Vazne uvazuju nad porizeni dalsiho aps-c tela jen kvuli tomuhle sklu:) Pokud ti vystaci rozsah 28-56mm a mas na to ty penize, tak neni vubec co resit.
www.megapixel.cz/sigma-18
-35mm-f-1-8-dc-hsm-pro-nik
on
Sam jsem si poridil od nich pevnou 35/1,4 ze stejne modelove rady jen pro Fullframe a je to lepsi nez vetsina daleko drazsi pevnejch skel od Canonu. Jen bylo potreba doladit presnost AF, ale budto ti to pujde primo v tele nebo ti to udelaj v servisu AWH. U skla v zaruce zdarma. Mne se nechtelo cekat 2 dny, tak jsem si koupil ten sigma USB dock a poladil to sam. Jinak je ostreni rychle a velice tiche.
-> Nwkt: Prave, ze neni. Oni te proste nutej s novym fotakem poridit i novej fotokram. Ted nove uz budeme mit smulu uplne. Dalsi verze softwaru adobe budou uz jen on line licence s mesicnim/rocnim poplatkem. To mate z toho cernyho kopirovani:(
-> Syny: Tuhle tycinku neznam, ale pouziva to hodne lidi. Osobne ti doporucuju moc se do toho nepoustet. Pokud te sere kazda tupka, tak zacni pouzivat prilozenej software. Da se tam primo oznacit kde to je a ono ti to bude automaticky retusovat. Je to levnejsi a jistejsi, nez to kazdej tejden cistit.
Osobne cistim jen kdyz musim. Jinak se vzdy s predstihem dohodnu na cisteni na pockani. Ted s 5dMIII s s tim ale zatim zadnej problem nemam a to menim skla vsude a casto. U staricke 1dsMII uz se ale treba prach sam generuje ze zaverky....po tech vice nez 0,5mil expozic ma na to ale narok:)