...škodovka už je na tom o něco hůř - ta má jen 37 litrů nádrž na benzín (550, max 600 Km) a dalších 450-500 Km, ale i tak je těch 1000 km dojezdu lepší, než 550

Mam chip 193Hp a vsude uz vule, hlavne na kardanu/uhlovym prevodu to poznam, kdyz jedu pianko s vypnutym zadkem, na jednom kloubku poloosy mam vuli, ale nechroupe, pritelkyne vuli nema a chroupe, jak ted 2 mesice stala, tak trochu hucelo predni lozisko - to je jeste z vyroby, druhe jsem uz menil asi pred 70tis.km, ale jel jsem se zanovnim baWorakem a ten mel teda vule jak zigul :), firemni a najeto mel pod 100tis.km
nebo jeste mohu nabidnout, ze za to udelam to tesneni pod hlavou na favomotoru - klidne na 2 kusech

ale starší Passat má 70l

Není to u mne tak dávno, co žena musela na operaci a byla dalších 3/4 roku mimo a rozdíl mezi BA a LPG byl přesně ten, co sme si mohli nebo nemohli dovolit. Pak se kouše dost blbě "kdybys radši pracoval", protože přestože nejsem operátor výroby někde u pásu, tak tu možnost nemám. :-)
Ano samozřejmě, řeším to ze svého pohledu, stejně jako ty to řešíš jen ze svého a nechápeš že jsou lidi co v kufru potřebují převést kočárek, sekačku a podobný věci. Trávit čas tankováním a řešením kravin s LPG tak jak říkáš ušetřil bych 70 klacků, no akorát bych několikanásobek zase nevydělal, co je na tom tak složitého pochopit?

tak proto automobiky všude cpou longlife intervaly

Zbytek věcí je spíš o tom, že to řešit nechceš ty osobně, než žeby to byl nějaký reálný problém. Nebo aspoň pro mne ne. Tankování spojuju vždy se chcaním, kávou či protažením a jestli mi rezerva překážela za celou dobu asi 3x? Naopak sem se v ní naučil vozit drobnosti, který by se jinak kutálely po kufru místo nějaký bedýnky. Ale uznávám, že je to všechno braný v kontextu mého auta, u Volva sem to jeden čas chtěl řešit pomocí dojezdovky, ale z původního nájezdu 25 tisíc ročně zbyl zlomek a na LPG sem se vysral.

to se jen tak nevidí teda

Dobre, jak lidi vzpominaji s despektem na zadomotory, ale pritom nikdo z nich nemel 136 Rapida.
Kazdej to fakt mame jinak a i kdyz si Jarda mysli, ze jsem nepritel LPG, tak je vedle, pointa je jinde...
U B5 jsem neměl motor venku nikdy, u B6 se kterou jsem najezdil tak 10x víc jak se všema škodovkama dohromady jednou na začátku protože to bylo plesklý. Na Markéty fábii jsem jednou dělal ložisko v převodovce, na RS nic. Myslíš že fakt budu věřit nesmyslům o spolehlivém OHV
Nebo takhle, ono na svoji dobu to asi bylo spolehlivý, takový průměr, ale ta doba je dávno pryč. Já mám ta auta hrozně rád a fandím Tobě, Bukajovi a dalším který to jsou schopný udržovat a mám vždycky hroznou radost když nějakou provozní škodovku potkám, ale budme k sobě upřímní, spolehlivý auta to byla v 80tých letech

Ale jak říkám tohle je asi nejmenší problém co LPG má.

Když si tohle všechno uvědomíš, tak jak říkáš to je naprosto nezajímavá částka. Navíc teda jestli nebylo bývalo lepší tu feldu teda rovnou koupit v naftě a ty náklady by pak vyšly podobně, ale alespon mín starostí...