Přesunuto z tématu
BABA =láska a koníček na celej život...
-> darklord: Všechno jde do hajzlu

Asi stárnu, tenhle model busu byl se mnou celou dobu, kdy jsem jezdil MHDčkem...
...v první třídě jsem s ním jezdil jednu stanici ze školy (do školy jsem chodil pěšky) a na zastávce jsme vždy vyhlíželi, jestli pojede "Tichej" (oproti svému předchůdci ŠM11 měl krásně tichou převodovku a zdálky vůbec nebyl slyšet). Fascinovala mne poziční světýlka u novějších modelů (ty první je neměly), když jsem jezdil na gympl, tak na naší lince jezdily už jen ty s manuálním řazením (ty první automaty v nich nějak nedávaly na lince 137 velké stoupání a krátké jízdy mezi zastávkami) - vždy za šíleného rachotu po rozjezdu řidič "našel" dvojku...

Posléze se objevily první "renovované" vozy z Hostivaře s novým (šedým žíhaným) čalouněním sedaček a voňavým "linem" se třpytkami a na skle s nápisy "celkovou opravu tohoto vozu provedli v roce 1999 (2000/1/2) zaměstanci dopravně-opravárenského podniku v Hostivaři za cenu... (něco kolem milionu) Kč "....
Tímto busem jsem jezdil i za svou první holkou a posledním spojem (v půl druhé ráno) zase domů...
...prostě je to kus mého života a nostalgie. Když se řekne bus MHD, tak se mi vybaví B732...
Několik let už MHD nejezdím a ani jsem si nevšiml, že nové busy vytlačily tuhle klasiku. jen poslední měsíc jsem se několikrát lekl, že proti mně jede bus v protisměru, pak jsem zjistil, že couvá a nakonec mne překvapilo poznání, že nějaký nový typ busu (myslím, že na něm byl nápis Solaris) má zadek, co vypadá, jako předek (design skla a světel s čirými kryty)
Takže zase jsem úplně mimo...
...a taky mimo téma, kdyžtak to přesuňte...