-> Tomaso435 23.10.23 13:51:09: Ne, zastávám názor, že to právo sice skutečně nemá, ale že by to v řadě případů bylo zdaleka nejlepší řešení, které by ničemu nevadilo. A zvonit na lidi podle mě není drzost, ale naopak ohleduplnost - přesně ta, po které volá třeba
-> Syny 22.10.23 22:23:18: - aby ten cyklista se choval podle toho kde je, tzn o sobě dal vědět, jel pomalu atd. Od toho ten zvonek přece sakra je (a jak jsem se mu dlouho bránil, tak to považuju za jedno z nejlepších vylepšeních, co jsem na kole za poslední dobu udělal).
S tím " a tak jako je dodržujeme autama na silnici" jsi pobavil... řidiči tam, kde mají pocit, že "o nic nejde" (cca tak jako cyklisti na chodníku) na předpisy serou zvesela a je to všeobecně tolerované. Parkování "na blikačkách" na místech možných i nemožných, nedodržování odstupů od přechodů a křižovatek, o dodržování rychlosti asi netřeba mluvit.
Ad světla - v Německu na to normu mají a funguje to. Proč ne. Ale opět nezapomínej, že jsme v zemi, kde STK projde s trochou "dobré vůle" cokoliv, co jen vzdáleně připomíná auto, o emisích nemluvě už vůbec. Ordnung muss sein? Fajn, jsem pak zvědavej na tu účast na Pohofestu třeba.... nebyl bych tak hrrr
V ideálním světě by měli všichni svojí infrastrukturu a všichni by byli šťastní a sluníčkoví. Tak to ale není. A zrovna cyklisti z trojice řidič/chodec/cyklista tahají za asi nejkratší konec. Tak se jim moc nediv.